Alaska Airlines devine al 14-lea membru al Aliantei oneworld

Boeing 737 Alaska Airlines - Aeroportul Seattle Tacoma

Alaska Airlines a sarbatorit astazi prima zi ca membru al oneworld. Alaska devine al 14-lea membru cu drepturi depline al aliantei globale, la doar opt luni dupa ce a primit invitatia in iulie 2020.

"A te alatura oneworld inseamna a te alatura unei familii a celor mai bune companii aeriene din lume", a declarat Ben Minicucci, CEO al Alaska. "Fiind parte a aliantei ne permite sa oferim o conectivitate globala fantastica, o experienta de calatorie fara probleme si oferte de loialitate mai valoroase pentru oaspetii nostri. Aceasta alianta transforma Alaska intr-o companie aeriana cu adevarat globala, conectand reteaua noastra de pe Coasta de Vest si destinatiile din America de Nord cu reteaua mondiala a partenerilor nostri."

„Cu Alaska Airlines acum facand parte din oneworld, suntem incantati sa oferim clientilor si mai multe destinatii si zboruri, consolidate prin reteaua de pe coasta de vest a SUA”, a declarat Rob Gurney, CEO al oneworld.

Pentru Alaska si clientii sai, oneworld ofera o retea globala de zboruri catre pana la 1000 de destinatii in peste 170 de tari si teritorii. Odata cu aderarea la alianta, Alaska va adauga sapte noi parteneri aerieni si isi va consolida cele sase parteneriate existente cu membrii oneworld.

"Suntem incantati sa primim Alaska in familia oneworld. Pe masura ce industria isi revine de la COVID, aliantele companiilor aeriene vor fi mai importante ca niciodata. Alaska va fi un avantaj pentru alianta, pozitionand oneworld pentru a oferi si mai multa valoare pasagerilor nostri si companiilor aeriene membre", a declarat presedintele consiliului de conducere al oneworld si directorul general al grupului Qantas, Alan Joyce.

"Alaska a fost un partener remarcabil pentru American de aproape 40 de ani si suntem incantati sa facem si mai mult impreuna in anii urmatori", a declarat presedintele American Airlines, Robert Isom.

Oneworld (denumirea comerciala "oneworld") este o alianta de companii aeriene fondata la 1 februarie 1999. Sediul central al aliantei este in New York si include 14 companii aeriene membre: Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, S7 Airlines si SriLankan Airlines, precum si Fiji Airways in calitate de partener Oneworld Connect.

Companiile aeriene membre oneworld opereaza colectiv o flota de 3300 de aeronave, deservind aproximativ 1 000 de aeroporturi din 170 de tari si teritorii, transportand peste 490 de milioane de pasageri pe an. Este a treia cea mai mare alianta globala a companiilor aeriene dupa numarul de pasageri transportati, in spatele SkyTeam si Star Alliance.

Alaska Airlines
Alaska Airlines
IATA: AS ICAO: ASA Statele Unite ale Americii
Alaska Airlines este o companie aeriana americana principala cu sediul in SeaTac, Washington, in zona metropolitana Seattle. Este a cincea cea mai mare companie aeriana din Statele Unite atunci can... Vezi detalii