Blog | Blue Air anuleaza zboruri si injumatateste flota de aeronave

Afla cand incep zborurile

Introduceti un caracter din numele itinerariului pentru a vedea si alege zborurile. Sunt disponibile toate zborurile directe din/catre Romania si Moldova.
  • Sunt afisate doar zboruri directe active in 2020
    Sunt afisate doar zborurile tur. Pentru zborurile retur data inceperii zborului este aceeasi
Extindere masiva Blue Air in Bacau

Planurile de expansiune masiva in Bacau au fost date peste cap de pandemia Covid. Toate zborurile noi anuntate de Blue Air la inceputul anului au fost anulate.

Mai mult de atat, din motive comerciale au mai fost anulate si alte zboruri din Bacau si Bucuresti.

Bacau

Compania Blue Air este cea mai grav afectata companie aeriana de pandemia Covid iar Aeroportul din Bacau, fiind "ostatic" al acestui operator, este corespunzator cel mai grav afectat aeroport.

Toate cele 6 zboruri noi anuntate la inceputul anului 2020 au fost anulate. In afara de zborurile noi au fost scoase si zborurile din/spre Bologna si Madrid.

In continuare pasagerii pot opta pentru zboruri cu escala din Bacau sau zboruri directe alternative.

Iar incepand cu Noiembrie 2020 Wizz Air vine in Bacau si lanseaza 12 zboruri directe

Pentru toate biletele la cursele anulate achizitionate prin www.zbordirect.com au fost efectuate rambursarile sau oferite alternative de zboruri la alegerea pasagerilor. Pentru rezervari efectuate la alte agentii sau direct la operatorul aerian - pasagerii urmeaza sa se adreseze corespunzator.

De ce doar Blue Air zboara din Bacau

In 2009, Aeroportul Bacau a devenit primul aeroport din Romania administrat de o companie privata. Aceasta companie, BlueAero, era detinuta 100% de compania aeriana Blue Air. Atunci au plecat din Bacau alte companii aeriene - TAROM, care si-a inchis baza pe George Enescu si Carpatair, care si-a incetat activitatea de zboruri programate.

In 2013 proprietarul Blue Air a intrat in faliment si a vandut compania aeriana iar aeroportul a fost intors administratiei publice locale - care inca nu a reusit sa atraga alte companii aeriene.

Bucuresti

Din Bucuresti au fost anulate zborurile Blue Air din/spre Munchen, Paris - Charles de Gaulle, Roma (Fiumicino), Torino, Lisabona. Dar toate aceste curse au alternative operate de Tarom, Air France, Wizz Air si Ryanair si nu vor avea un impact mare asupra pasagerilor.

Unica ruta directa spre Glasgow a fost anulata si ea, neputand concura cu zborurile alternative mult mai ieftine Bucuresti - Edinburgh - Bucuresti operate de Wizz Air si Ryanair. Cel mai mare oras al Scotiei se afla la doar 60 km de Edinburgh, care in afara de faptul ca este capitala Scotiei - este si o destinatie foarte populara printre turisti.

Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Bucuresti ⇄ Edinburgh

Wizz Air Bucuresti 06.08.2020 Direct Wizz Air Edinburgh 14.08.2020 8 zile de la €72 Verifica pretul

Cea mai importanta anulare din Bucuresti este zborul spre Bordeaux care nu are o alternativa, deocamdata, iar pasagerii pot zbura in continuare spre capitala Noii Aquitanii doar cu escala.

Aboneaza-te si fii primul care afla despre cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri