Calatoria in avion cu animale de companie

Zbor cu animale de companie

Calatoria cu prietenul patruped este posibila. Tot mai multe companii aeriene iau masuri pentru ca pasagerii sa poata lua in avion animalele de companie.

Totusi majoritatea companiilor aeriene low-cost nu permit calatoria cu animale de companie, deocamdata.

In general, daca operatorul aerian permite transportarea animalelor de companie, aceasta permisiune se refera anume la caini si pisici. Pentru alte tipuri de animale trebuie sa contactati compania aeriana dar este putin probabil sa accepte alte animale in afara de acestea.

Mai jos poti sa vezi toate companiile aeriene care zboara din regiunea noastra si daca permit calatoria cu animale.

Companii aeriene care (nu) permit calatoria cu animale

Majoritatea companiilor aeriene de linie permit calatoria cu animale.

Daca vrei sa zbori cu o companie low cost - trebuie sa stii ca acestea nu admit animale la bord, cu foarte putine exceptii.

Conditii de calatorie cu animale de companie

Aici ne vom referi la calatoriile cu animale in tarile Uniunii Europene. Daca doriti sa calatoriti in alte tari - informatii detaliate puteti afla pe site-ul Autoritatii Veterinare Nationale a tarii corespunzatoare.

Transportul animalelor de companie va fi efectuat in corespundere cu Regulamentele Uniunii Europene si Termenii si Conditiile companiei aeriene.

In majoritatea cazurilor, optiunea de rezervare loc nu este disponibila online. Trebuie sa contactati serviciul clienti al companiei aeriene sau agentia turistica pentru a rezerva un loc pentru animalul Dvs. de companie.

Companiile aeriene permit transportul unui numar limitat de animale la bord sau la cala si au dreptul de a refuza transportul animalului.

Conditiile companiilor privind calatoria cu animale domestice difera de la o companie la alta, in functie de tipul de aeronave si politica transportatorului.

Nu recomandam sa rezervati zboruri cu escala daca doriti sa luati cu Dvs. si un animal de companie.

Cusca

Cainii si pisicile pot fi transportate doar in custi speciale. Greutatea custii impreuna cu cea a animalului nu trebuie sa depaseasca 8 kg (sau mai putin, in depedenta de companie).

Cusca trebuie să fie suficient de mare, astfel incat animalul sa se poata ridica si sa se intoarca. Custile trebuie inchise pentru ca animalul sa nu poata iesi, dar trebuie sa fie si dotate cu orificii pentru aerisire pe cel putin 3 laturi. De asemenea custile trebuie sa fie prevazute cu recipiente pentru apa si mancare, precum si cu covorase absorbante.

Majoritatea companiilor aeriene permit transportul unui pasager cu un singur animal. Cusca nu poate fi asezata pe scaunul pasagerului, chiar daca pasagerul a rezervat un loc suplimentar.

Microcip

Toate animalele domestice care calatoresc in Uniunea Europeana trebuie sa fie identificate prin microcip.

Vaccinare

Animalele domestice trebuie sa fie vaccinate impotriva rabiei cu urmatoarele conditii:

  • Animalul trebuie sa aiba varsta de cel putin 12 saptamani la data administrarii vaccinului;
  • Vaccinul trebuie administrat inainte de data marcarii cu microcip;
  • Vaccinul trebuie administrat nu mai devreme de 21 de zile inainte de data calatoriei.

Pasaport

Animalele de companie trebuie sa detina un pasaport:

  • completat si eliberat de un medic veterinar autorizat;
  • care atesta vaccinare importiva rabiei si, dupa caz, detaliile tratamentului de deparatizare.

Conditii speciale Irlanda, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Malta

Cainii trebuie sa treaca profilaxia impotriva viermilor (deparatizare) facuta cu cel mult 120 de ore, dar nu mai putin de 24 de ore inainte de data zborului.

Calatoria cu caini ghizi

Toate companiile aeriene, fara exceptie permit pasagerilor nevazatori sa calatoreasca impreuna cu un caine-ghid, care va fi transportat gratuit.

Calatorii trebuie sa notifice compania aeriana despre calatoria cu un caine-ghid atunci cand este rezervat biletul. Animalul trebuie sa posede toate documentele mentionate mai sus.


Daca aveti si alte intrebari referitor la calatoria cu animale de companie nu ezitati sa ne contactati

A fost utila informatia de pe aceasta pagina?

Apreciaza-ne cu un like
Distribuie si prietenilor

Aboneaza-te si fii primul care afla despre cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri