Cand incep zborurile din Aeroportul International Brasov?

Cand incep zborurile din Aeroportul International Brasov?

Cand incep zborurile din Aeroportul International Brasov?

Aeroportul International Brasov se apropie cu pasi rapizi de lansarea primelor zboruri directe programate din istorie.

Acesta este unicul aeroport din Romania care a fost construit de la zero in perioada postsovietica.

Proiectul si planul de constructie au costat aproximativ 70 de milioane de euro.
Pista va avea o lungime de 2820 m o si o latime de 45 m., ce va permite aterizarea si decolarea oricarui tip de avion, cu exceptia lui A380.

Conform declaratiilor consiliului judetean, din Brasov, vor fi foarte probabil, zboruri catre Barcelona, Bruxelles, Budapesta, Londra, Milano, Munchen, Nuremberg, Stuttgart, dar si curse interne spre Timisoara, Oradea, Iasi si Bucuresti. Este cunoscuta si prima companie aeriana care planifica sa opereze primele zboruri din Brasov - Dan Air .

Brasov BRV

Brasov BRV

Aeroportul International Brasov-Ghimbav este un aeroport in curs de constructie situat in Ghimbav, …

Mergi la BRV

Curse programate din Brasov

Deocamdata aeroportul nu are atribuit un cod IATA, fara de care nu poate opera zboruri programate de pasageri. Dar conform informatiilor pe care le avem Brasov urmeaza sa preia codul "BRV" care a fost anterior detinut de aeroportul Bremerhaven din Germania (a fost desfiintat). In sistemele de rezervari, inclusiv pe zbordirect.com, codul inca apartine aeroportului defunct.

In unele sisteme de rezervari Brasov apare sub codul "XHV", acest cod este scos din circulatie si a apartinut anterior Garii Brasov.

Conform asteptarilor noastre situatia cu codul IATA ar trebui sa se limpezeasca inainte de inceperea sezonului de vara in aviatie (28 martie 2023). Atunci putem sa vedem deja si zboruri spre/din Brasov in orar si in sistemele de rezervare de bilete de avion.

Conform declaratiilor oficiale primele zboruri ar trebui sa inceapa in iunie, dar aceasta se refera, deocamdata, doar la zboruri charter.

Curse charter din Brasov

Deja pot fi cumparate pachete de vacanta cu zbor direct din Brasov spre Heraklion, insula Creta si Antalya, Turcia incepand cu luna iunie 2023, cu Aegean Airlines si Animawings corespunzator. Aceste zboruri nu pot fi rezervate independent in sistemele de rezervare.

La momentul publicarii acestei stiri nu exista motive ca aceste zboruri sa nu poata fi operate, dar situatia se poate schimba pe parcurs, atat timp cat aeroportul inca nu e deschis. 

Urmareste blogul nostru si pagina aeroportului Brasov BRV pentru a afla primul cand poti sa cumperi bilete de avion din si spre Brasov.

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023