RO Restart 2022 | Cand se reiau …


RO Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Romania

RO Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Romania

Pe aceasta pagina gasesti toate zborurile directe din Romania si datele exacte cand incep sa fie operate. Programul relansarii curselor din/spre toate aeroporturile active din Romania se modifica in fiecare zi - zilnic il actualizam si noi ca sa ai cea mai exacta informatie despre zborul tau.

Orarul de zboruri se modifica in fiecare zi in functie de situatia comerciala a companiilor aeriene si statutul de restrictionare al tarilor de plecare si destinatie. In multe cazuri companiile vand bilete pentru zboruri care deja e clar ca nu vor putea fi efectuate iar anularile de zboruri se tin lant.

Mai mult de atat, domeniul aviatiei civile depinde in mare masura de situatia geopolitica si multi alti factori care se schimba dinamic si pot duce la suspendarea masiva a curselor aeriene. Cel mai recent si concludent exemplu fiind razboiul recent din Ucraina.

Pentru a te ajuta sa eviti aceste situatii neplacute noi ti-am pregatit lista cu toate zborurile directe din Romania si datele cand acestea incep efectiv.

Cum calculam data lansarii/relansarii zborurilor

Pentru a calcula data cand incepe un zbor analizam programul operational al operatorilor aerieni, al aeroporturilor de plecare si de sosire si, bineinteles, statutul de restrictionare al tarilor de plecare si de sosire (NOTAM-uri, alerte si restrictii de calatorii oficiale).

Mai jos poti sa vezi toate cursele aeriene directe care inca nu sunt active si cand incep sa fie operate. Pentru cea mai exacta informatie despre statutul zborului, fa o cautare.

Pentru economie de spatiu sunt afisate doar zborurile tur (din Romania), pentru zborurile retur data de lansare/relansare coincide (cu mici exceptii).

Cand incep zborurile din/spre Romania

Fii atent cand rezervi pe site-ul Wizz Air. Compania obisnuieste sa afiseze rezultate pentru zboruri anulate si redirectionate.

Adica daca cauti, de exemplu, zbor pentru itinerariul Bucuresti - Castellon sistemul Wizz Air iti poate afisa zboruri spre Valencia, in loc de Iasi - Bacau etc. Cu alte cuvinte compania redirectioneaza zborurile anulate spre cel mai apropiat aeroport disponibil dar le promoveaza in continuare pe site.

Acesta este doar unul din motivele pentru care iti recomandam sa cauti bilete de avion cu ajutorul unui motor de cautari - de exemplu - zbordirect.com - si nu pe site-urile individuale ale companiilor aeriene.

Surse utilizate

Program operational companii aeriene

Program operational aeroporturi

NOTAM si Hotarari de guvern

COVID-19 Hotarari si masuri Guvern RO

Notam