Blog | Ce este check-in online automat?

Check-in online automat

Transportul aerian de pasageri este un domeniu in care se utilizeaza cele mai performante si moderne tehnologii. Totul pentru ca pasagerii sa poata calatori cat mai confortabil, placut si desigur - ieftin.

In anul 1999 industria a mai facut un pas inainte introducand inregistrarea la zbor (check-in-ul) online. De atunci, un numar tot mai mare de companii aeriene, in primul rand cele low-cost, au aplicat acest sistem inovator.

Ce este check-in online

Check-in online este procedura prin care pasagerii completeaza pe Internet datele de identificare din documentul de calatorie (pasaport) direct in sistemul de rezervari al operatorului aerian si astfel isi confirma prezenta la un zbor.

Check-in inseamna in engleza - inregistrare la zbor, si, fiind un termen mai comod, este utilizat si in romana. Ca rezultat al acestei proceduri de inregistrare se emit cartile (biletele) de imbarcare care trebuie imprimate si prezentate la imbarcarea in avion. Acest serviciu este mult mai usor si mai rapid, deoarece reduce considerabil timpul pe care un pasager l-ar petrece in mod normal la un check-in in aeroport.

Pentru zborurile efectuate de Ryanair si Wizz Air si alti operatori low-cost serviciul este disponibil cu 48 ore inainte de zbor. Serviciul este gratuit dar trebuie sa ai grija sa-l faci la timp, aceasta procedura fiind responsabilitatea exclusiva a Pasagerului.

In cazul in care nu este efectuat check-in online, sau Pasagerii uita sa-si ia cartile de imbarcare, acestia trebuie sa achite taxa pentru check-in la aeroport, care incepe de la 40 euro per pasager / segment zbor in dependenta de aeroport si operator.

Check-in online automat

Aceste situatii neplacute sunt insa excluse daca Pasagerii aleg sa-si faca rezervarea pe zbordirect.com unde procedura este automatizata.

Check-in online automat este un serviciu automatizat propriu ZborDirect destinat Pasagerilor care doresc sa economiseasca bani, timp si nervi la rezervarea biletelor de avion low-cost.

Spre deosebire de alte agentii online sau site-uri ale companilor aeriene - serviciul de check-in online pe zbordirect.com este gratuit si inclus ca optiune prestabilita in toate biletele de avion low-cost.

Cum are loc inregistrarea la zbor automata pe zbordirect.com?

1. Completarea datelor pasagerilor din pasaport sau card de identitate UE

Dupa efectuarea platii si confirmarea biletelor in Rezervarea Dvs. pe zbordirect.com va aparea o noua sectiune cu un formular electronic. Aici va trebui sa introduceti datele pasagerilor exact ca in documentul de calatorie si sa salvati.

Datele obligatorii pentru check-in sunt urmatoarele:

  1. data de nastere a pasagerului;
  2. nationalitatea pasagerului;
  3. tipul documentului - pasaport sau card (buletin - pentru cetateni UE care calatoresc in UE);
  4. seria si numarul documentului (nu confundati cu CNP);
  5. data eliberarii documentului;
  6. data expirarii documentului;
  7. tara care a emis documentul.

Formular Check-in Online

2. Check-in este efectuat automat cu 48 ore inainte de zbor

Dupa ce ati completat datele pasagerilor si ati salvat nu mai trebuie sa faceti nimic.

Exact cu 48 ore inainte de zbor, indiferent de ora (ziua sau noapte), motorul ZborDirect va efectua automat inregistrarea la zbor si va emite cartile de imbarcare care vor deveni imediat disponibile in Rezervarea Dvs. in sectiunea "Documente de calatorie".

O notificare va fi expediata pe adresa de email indicata imediat dupa efectuarea procedurii de check-in.

Check-in Documente de Calatorie

Documentele de calatorie (cartile de imbarcare) sunt disponibile in Rezervare in format PDF si pot fi prezentate la aeroport de pe telefonul mobil sau imprimate. Pentru comoditate si evitarea situatiilor neplacute (de exemplu descarcarea acumulatorului telefonului) Va recomandam sa imprimati cartile de imbarcare pe foi A4 (alb-negru).

Bilet de imbarcare Wizz Air

In cazul in care totusi doriti sa prezentati cartile de imbarcare de pe telefonul mobil Va rugam sa va asigurati ca acestea se deschid si sunt citibile, in primul rand - codul de bare.

Daca nu aveti bagaje de predat la cala si calatoriti doar cu bagaj de mana (ca in biletul din imagine) puteti merge direct in aeroport la controlul de securitate si frontiera si direct la aeronava D-voastra.

Avantaje check-in automat

Pe langa economia de timp si comoditate, inregistrarea la zbor automata mai are un avantaj.

Datorita procesului automatizat si bine pus la punct ZborDirect efectueaza inregistrarea la zbor imediat dupa deschiderea procedurii de check-in a companiei aeriene (la orice ora, noaptea sau ziua), mai devreme decat calatorii sau agentiile care efectueaza check-in-ul manual, si astfel obtinem locuri gratuite mai in fata in avion (in dependenta de disponibilitate).

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.