Lufthansa a zburat pe cea mai lunga ruta directa din istoria companiei

Zbor direct Lufthansa Hamburg - Mount Pleasant (Insulele Falkland)

Pe 31 ianuarie, un Airbus A350-900 al companiei Lufthansa a decolat spre cea mai indepartata destinatie istoria companiei. Zborul a fost operat cu numarul LH2574 iar distanta aeriana totala a fost de 13 700 de kilometri.

Zborul a decolat la ora 21:23 din Hamburg spre baza militara Mount Pleasant din Insulele Falkland, avand la la bord 16 membri ai echipajului si 92 de pasageri, sub egida Institutului Alfred Wegener, Centrul Helmholtz pentru Cercetari Polare si Marine (AWI) din Bremerhaven.

Pasagerii sunt oameni de stiinta si echipajul navei maritime de cercetare Polarstern.
Dupa 15 ore 36 minute avionul a indeplinit zborul gigant aterizand in Mount Pleasant, Insuele Falkland.

Airbus-ul cu numarul de inregistrare D-AIXP, purtand numele orasului german Braunschweig, s-a alaturat flotei Lufthansa anul trecut. Este unul dintre cele mai durabile si economice avioane de cursa lunga din lume.

Zborul LH2574 este un zbor record pentru aeroport - cel mai lung zbor direct care a decolat vreodata din aeroportul Hamburg Helmut Schmidt. Durata totala a saltului gigant a fost de 15 ore 36 minute.

Insulele Falkland (Malvine)Dupa aterizarea pe Insulele Falkland, membrii expeditiei isi vor continua calatoria catre Antarctica pe vasul de cercetare Polarstern.

Zborul retur va fi operat pe 3 februarie cu numarul LH2575 - spre München. Sosirea la München este programata pentru joi, 4 februarie, la ora 14:00.

Insulele Falkland (Malvine) sunt un teritoriu indepartat si izolat al Marii Britanii din Oceanul Atlantic de Sud.

Principalele insule sunt la aproximativ 483 kilometri la est de coasta sudica a Patagoniei din America de Sud si la aproximativ 752 mile (1.210 kilometri) de varful nordic al Peninsulei Antarctice.

Exista turism in acest colt indepartat (si aproape neatins de Covid). Insulele au conexiune aeriana cu lumea prin zboruri directe programate din Brazilia si Chile. Aceasta este si o destinatie regulata a vaselor de croaziera.

Lufthansa
Lufthansa
IATA: LH ICAO: DLH Germania
Deutsche Lufthansa AG, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de Lufthansa, este transportatorul de pavilion si cea mai mare companie aeriana germana, atunci cand este combinata cu filialele sale. Nu... Vezi detalii
Hamburg HAM
Hamburg HAM
Aeroportul din Hamburg, cunoscut in germana sub denumirea de Flughafen Hamburg, este aeroportul international din Hamburg, al doilea oras ca marime... Vezi detalii
Mount Pleasant MPN
Mount Pleasant MPN
RAF Mount Pleasant (cunoscut si sub numele de Mount Pleasant Airport sau MPA) este o baza a Royal Air Force din teritoriul britanic de peste mari a... Vezi detalii