Cele mai bune 20 destinatii turistice din …

Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa in 2024

Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa in 2024

Peste 1 milion de calatori din 172 de tari au votat Cele mai bune destinatii europene in 2024 (Best European Destinations 2024).

Vedeti mai jos cele mai bune destinatii din Europa pentru un city break, escapada in natura, vacanta la plaja, experiente culturale si gastronomice — fie ca calatoriti in cuplu, cu familia sau singur.

1. Marbella, Spania

Marbella

Marbella este cea mai frumoasa, insorita si exclusivista dintre destinatiile europene, dar si parte din cele mai bune destinatii de golf din Europa si una dintre cele mai bune destinatii pentru gurmanzi sau iubitorii de shopping.

Marbella are tot ce are nevoie pentru a multumi cel mai pretentios calator. Odata ce ai gustat modul de viata usor din Marbella, stii deja ca te vei intoarce.

Cel mai apropiat aeroport: Malaga AGP (zboruri directe din Romania).

2. Monaco

Monaco

Sa stai in Monaco inseamna sa alegi o destinatie exceptionala unde toata lumea se poate bucura de experiente unice si memorabile.

In aceasta “micro-tara” poti vedea ca in palma combinatia perfecta dintre glamour, cultura si relaxare. Renumita pentru securitatea sa, te va surprinde cu multiplele sale fatete si bogatia istoriei sale.

Cel mai apropiat aeroport: Nice NCE (zboruri directe din Romania).

3. Malta

Malta

Malta, Gozo si Comino ofera intinderi de peisaj rural si linii de coasta uimitoare care asteapta sa fie explorate.

De la bucatarie si vinuri fine pana la arhitectura si aventura, veti gasi cele mai bune din Marea Mediterana aici, in Malta.

Cultura Maltei este un amestec unic de influente din diverse civilizatii care au locuit insulele de-a lungul a mii de ani, de la oamenii megalitici preistorici, la fenicieni, greci, romani, arabi si cavalerii Sf. Ioan.

Cel mai apropiat aeroport: Malta MLA (zboruri directe din Romania).

4. Geneva, Elvetia

Geneva

Amplasata in inima Europei, Geneva ofera o serie de experiente de neuitat in cadrul unui cadru unic. Înconjurat de natura uluitoare, orasul imbratiseaza varful celui mai mare lac alpin din Europa de Vest, cu Alpii maiestuosi si muntii Jura in fundal. Podgoriile ondulate si peisajul rural invaluie orasul, presarat cu sate pitoresti.

Fiind al doilea oras ca marime din Elvetia, Geneva se mandreste cu un amestec captivant de farmec istoric si o scena culturala vibranta. Les Nations gazduieste cu mandrie sediul european al Natiunilor Unite, in timp ce Les Eaux-Vives invita vizitatorii sa fie martorii emblematicului Jet d'eau si sa se bucure de o ambianta plina de viata pe plaja.

 Cel mai apropiat aeroport: Geneva GVA (zboruri directe din Romania).

5. Batumi, Regiunea Adjara, Georgia

Batumi

Batumi este printre cele mai la moda destinatie din 2024.

Regiunea Adjara este o destinatie extraordinara pentru o sedere in afara drumurilor batute si ofera tot ce este mai bun din Europa, cu preturi accesibile si atmosfera autentica. Datorita climei sale subtropicale si blande pe tot parcursul anului, Batumi se remarca prin mediul sau natural remarcabil de verde. Batumi are o Gradina Botanica din secolul al XIX-lea, bogata in specii rare, iar orasul este inconjurat de trei parcuri nationale recunoscute recent de UNESCO ca situri de patrimoniu natural mondial.

Batumi are un amestec splendid de peisaje frumoase de mare si munti inalti, monumente culturale antice, manastiri, poduri medievale cu arc, lacuri frumoase si sate autentice.

Cel mai apropiat aeroport: Batumi BUS

6. Riga, Letonia

Riga

Capitala Letoniei este un oras modern cu inima istorica care ofera o varietate spectaculoasa de farmece naturale, culinare si culturale.

Orasul vechi din Riga este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Centrul istoric detine multe poteci intortocheate si strazi bine ascunse pentru a redescoperi orasul vechi la fiecare vizita. 

Cele mai apropiate aeroporturi: Riga RIX (zboruri directe din Romania si Moldova).

7. Madeira, Portugalia

Madeira

Pe langa peisajul sau uimitor si muntii luxurianti, acest arhipelag ofera o clima blanda pe tot parcursul anului, liniste, siguranta si securitate.

Pentru a cunoaste cu adevarat Madeira, urcati pe varful unui munte si bucurati-va de privelisti fantastice, uluitoare sau urmati potecile si potecile din Padurea Laurissilva de-a lungul a peste 1.400 km de Levadas (canale de irigatii sau apeducte).

Cele mai apropiate aeroporturi: Madeira FNC (zboruri directe din Romania)

8. Florenta, Italia

Florenta

La fel ca Roma, Venetia sau Paris, Florenta este un muzeu in aer liber. In Florenta veti intalni sublimul David al lui Michelangelo la Galeria Uffizi si chiar „Nasterea lui Venus” a lui Botticelli.

Intr-una dintre cele mai bune destinatii europene 2024, puteti admira, de asemenea, fatadele bazilicilor si catedralelor uimitoare care ii formeaza orizontul inconfundabil si puteti vedea palatele fastuoase care spun povestea diferitelor perioade ale istoriei orasului.

Cel mai apropiat aeroport: Florence FLR (zboruri directe din Romania).

9. Londra, Regatul Unit

Londra

Londra ofera o multitudine de atmosfere si cartiere diferite precum Carnaby pentru cumparaturi, Notting Hill pentru o plimbare romantica, Portobello pentru piata de vechituri, Camden pentru spiritul punk si libertar, West End Theatre District si legendarele sale musicaluri sau chiar stralucitorul cartier din Soho, Chinatown, locuri emblematice precum Piccadilly Circus, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Shard, Kew Gardens si parcuri grozave precum Greenwich Park si Hyde Park: toate acestea sunt motive excelente pentru a vizita Londra in 2024.

Anul acesta, mai mult ca oricand, coroana pentru cel mai bun city break neobisnuit merge la Londra, capitala abundentei.

Cele mai apropiate aeroporturi: London STN , London LTN , London LHR , London LGW .

 

10. Reykjavik, Islanda

Reykjavik

Capitala Islandei, tara vikingilor, Reykjavik este una dintre cele mai bune destinatii ale tale de vizitat in Europa in 2024. Este renumita pentru mediul exceptional care o inconjoara, cum ar fi vulcanii, dealurile, laguna albastra sau chiar pentru biserica sa sublima "Hallgrimskirkja".

Daca va place mancarea buna, Reykjavik are o gama incredibila de preparate din bucataria locala si internationala. In timpul unei plimbari alimentare poti descoperi specialitatile tarii (in special fructe de mare si miel sau rechin fermentat).

Cele mai apropiat aeroport: Reykjavik KEF .

11. Lège-Cap-Ferret, Nouvelle Aquitaine, Franta

Lège-Cap-Ferret

Aici totul are gustul minunat al vacantelor de vara, de la prospetimea pestelui pana la inghetata delicioasa sau vinul alb care insoteste fructele de mare. Aici nu exista centre comerciale, doar un mic bulevard marginit de buticuri de moda cu rochiile lor frumoase si camasile de in pentru a le aduce acasa ca suveniruri ale unei vacante de neuitat in sud-vestul Frantei.

Cap-Ferret, o destinatie pe care francezii ar prefera sa o pastreze pentru ei insisi, nu este inca bine cunoscuta calatorilor internationali; nu poti decat sa fii sedus de acest stil de viata care combina simplitatea, mancarea buna si convivialitatea.

Cel mai apropiat aeroport: Bordeaux BOD (zboruri directe din Romania).

12. Siena, Italia

Siena

Siena se afla in inima Toscanei, probabil una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei. Pe langa Siena, este o zona bogata in sate medievale, peisaje uluitoare, cladiri istorice cu multe de oferit: plimbari in natura, degustare de vinuri, delectare cu uleiuri de masline si produse locale delicioase.

Inconjurata de natura, Siena este unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Italia: centrul sau istoric a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in 1995.

Siena este alegerea perfecta pentru o vacanta care combina city break cu evadarea in natura, departe de aglomeratia turistica din Florenta, Roma sau Milano.

Cel mai apropiat aeroport: Florence FLR .

13. Insula Ponza - Italia

Ponza

Aceasta mica insula italiana de cateva mii de locuitori poate fi destinatia ta preferata in acest an 2024.

Acest Eden, cu o suprafata de numai 7 km2, este situat in largul coastelor Romei si Napoli si a fost pana de curand un secret bine pastrat de cele mai bogate familii italiene.

Ponza acum se aseamana cu Saint Tropez in anii 60 si 70 cu atmosfera de sarbatoare, simplitate, culoare, intalniri, cocktailuri, buticuri de designer, golfuri si plaje.

Cele mai apropiate aeroporturi: Rome FCO , Rome CIA (zboruri directe din Romania).

14. Porto-Vecchio, Corsica, Franta

Porto-Vecchio

Anul acesta, mai mult ca oricand, iti doresti destinatii de o frumusete rara dar si destinatii exclusiviste departe de aglomeratie. Porto-Vecchio este alegerea perfecta pentru asta.

Imaginati-va o destinatie cu o cetate genoveza din secolul al XVI-lea, un port mare, cateva iahturi si barci de pescuit, magazine, baruri, restaurante... Veti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje din Franta, cum ar fi Santa Giulia si apele sale cristaline si alb fin. nisip, sau chiar Palombaggia si pinii ei umbrela sa se odihneasca la umbra sub parfumul lor dulce.

In Porto-Vecchio ai farmecul unui vechi oras croat sau muntenegrean cu frumusetea unei lagune tahitiene. Veti descoperi identitatea corsicana, care nu este nici Franta, nici Italia, nici un amestec dintre cele doua, ci un sentiment unic de Corsica, care trebuie apreciat cu umilinta si respect, asa cum o fac corsicanii.

Cel mai apropiat aeroport: Figari South Corsica FSC .

15. Vignoble de Champagne, Franta

Champagne

Timp de multi ani, regiunea viticola Champagne a devenit o destinatie populara pentru calatorii care cauta experiente unice care combina gastronomie, wellness, activitati in aer liber, patrimoniu si... sampanie! Peisajele podgoriilor din Champagne sunt magnifice in orice perioada a anului, cu variatii de culoare variind de la verde deschis la rosu aprins toamna. Aici, natura se rostogoleste cat vedeti cu ochii si va dezvaluie secretul vinului regilor: sampania!

De la Epernay la Dormans, sate situate de-a lungul meandrelor Marnei, veti vizita un taram unic in lume in care se odihnesc peste 200 de milioane de sticle de sampanie, cuibarite in peste 100 km de galerii sapate in creta.

Cele mai apropiate aeroporturi: Paris CDG (zboruri directe din Romania si Moldova).

16. Insulele Feroe

Feroe

Un teritoriu autonom al Regatului Danemarcei, Insulele Feroe sunt un arhipelag din Oceanul Atlantic de Nord pe care sa il puneti in fruntea listei de dorinte de calatorie in 2024.

Insulele Feroe atrag astazi calatori care cauta autenticitate, natura conservata, peisaje spectaculoase, uneori dramatice, stanci abrupte populate de mii de pasari marine sau din care izvorasc fantani in mare.

Fiind foarte bine conectat prin tuneluri rutiere, feribot, poduri si drumuri, nu veti rata nimic din Insulele Feroe in timpul sederii dumneavoastra in mijlocul Oceanului Atlantic de Nord.

Cel mai apropiat aeroport:  Faroe Islands FAE .

17. Sirmione, Lombardia, Italia

Sirmione

Sirmione este un vis, o sarbatoare pentru ochi, cireasa de pe tortul Lombardiei.

Acest castel medieval din secolul al XII-lea, partial scufundat in apele albastre ale Lacului Garda, este unul dintre reperele orasului. Situata la doar 1 ora cu masina de aeroportul Milano-Bergamo (2 ore cu trenul), Sirmione este una dintre cele mai frumoase destinatii secrete din Italia.

Plimbati-va prin temnitele castelului si prin turn si bucurati-va de privelisti magnifice ale frumosului oras Sirmione.

Cele mai apropiate aeroporturi: Milan BGY (zboruri directe din Romania si Moldova).

18. Piran, Slovenia

Piran

Piranul este probabil cel mai frumos oras mic din Europa si, in orice caz, cea mai fotogenica destinatie din Europa. Piran este situat in Istria, o regiune renumita pentru podgorii, gastronomia apropiata de gastronomia italiana si, de asemenea, pentru frumusetea apelor sale cristaline si a naturii.

Piran este, alaturi de Portoroz si Koper, una dintre putinele statiuni de pe litoral din Slovenia si probabil cea mai frumoasa. Oras al iubirii, Piran va va seduce cu strazile sale inguste ale orasului, frumusetea fatadelor si privelistile cu imagini din Marea Mediterana slovena.

Descoperiti arhitectura venetiana, zidurile antice ale orasului, Manastirea Sf. Francisc si participati la recoltarea faimoasei flori de sal Piran. Acest oras medieval are de toate: scufunda-te in lumea subacvatica cu familia sau descoperi ca stelele sunt vizibile si in plina zi in minunatul acvariu Pira.

Cele mai apropiate aeroporturi: Ljubljana LJU , Rijeka RJK , Venice VCE (zboruri directe din Romania si Moldova)

19. Newquay, Cornwall

Newquay

Newquay este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoral din Marea Britanie. De asemenea, premiat cu titlul de Cea mai buna destinatie de vacanta pentru familie din Anglia, Newquay este adesea comparat cu Biarritz din sud-vestul Frantei.

Acest oras este o adevarata invitatie la surfing, relaxare si convivialitate in jurul unei mese comune sau a unui concert improvizat.

Newquay este, de asemenea, o destinatie perfecta pentru o evadare romantica in Cornwall. Cu numeroasele sale hoteluri spa si restaurante à la carte, Newquay este o destinatie ideala pentru un sejur alaturi de persoana iubita.

Cel mai apropiat aeroport: Newquay NQY

20. Thasos, Marea Egee de Nord, Grecia

Thasos

Imaginati-va o insula cu plaje pustii, un mic colt de paradis pierdut pe care grecii prefera sa-l pastreze pentru ei si unde puteti savura delicioase mezze pentru cativa euro in cafenelele tipice. Adaugati la asta o laguna naturala, Marble Beach, care contrasteaza cu albastrul turcoaz al apei si o primire calduroasa din partea localnicilor.

Pe Thasos iti vei petrece vacanta perfecta, combinand zilele de relaxare cu zilele cand vei putea descoperi poteci montane, restaurante, baruri la moda si sate autentice.

Cel mai apropiat aeroport:  Kavala KVA

Articole similare

Cum zbori direct spre Campionatul European de Fotbal 2024
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fot…
Toate aeroporturile active din Finlanda
Toate aeroporturile active din Finlanda
Insula Zakynthos - ghid de calatorie in 2024
Insula Zakynthos - ghid de calatorie in 2024
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate