Care sunt cele mai rele si cele …

Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri in avion?

Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri in avion?

Orice loc din avion este bun atat timp cat de duce la destinatia dorita. Probabil ai auzit aceasta fraza de la agentia ta, mai ales daca urmeaza sa zbori pe locul 30D.

Daca, totusi, in afara de rapiditate mai pui pret pe confort si pe calm afla aici care sunt cele mai bune locuri in avion si cum sa-ti alegi locul ca sa ai o calatorie placuta si fara surprize.

Aici am analizat locurile din aeronavele din familia Airbus A320 si Boeing 737 - acestea fiind de departe cele mai utilizate aeronave de operatorii care zboara din/spre Romania si Moldova.

Incepem cu ce-i mai rau.

Cele mai rele locuri din avion

Locurile langa toaleta

Locuri langa toaleta Wizz Air Airbus A320

Ca si in orice alt mijloc de transport aceste locuri presupun anumite dezavantaje. Chiar daca toaleta in avion este echipata astfel incat sa cauzeze cat mai putine incomoditati pentru pasageri - acestea sunt inevitabile.

Toaletele sunt utilizate la greu in timpul zborurilor, mai ales a celor lungi. Dupa cateva ore in aer si fara nici o fereastra sa o poti deschide, nu este o surpriza faptul ca aici se poate instala un miros destul de greu. Daca acest miros va ajunge si pana la tine depinde de cat de repede vor deschide si inchide usa pasagerii.

Aceste locuri sunt pe prima pozitie in "Topul" celor mai rele locuri din avion, si nu doar din cauza mirosului. Vei fi deranjat constant pe tot parcursul zborului, deoarece aproape intotdeauna exista un rand la baie iar pasagerii obisnuiesc sa vina aici sa-si dezmorteasca picioarele si sa mai socializeze.

Si pregateste-te umerii sa-ti fie stransi de diferite parti ale corpului pasagerilor care incearca sa se incadreze in traficul cu doua sensuri spre baie si inapoi.

Pe ultimul rand, de asemenea, vei fi printre ultimii pasageri la debarcare iar spatiile de depozitare in compartimentele deasupra capului pot fi limitate, deoarece acestea sunt de obicei utilizate pentru echipamente de urgenta.

Iti recomandam sa eviti aceste locuri daca este posibil si sa nu economisesti daca poti sa-ti rezervi in alta parte.

In Airbus A320 locurile langa toaleta sunt cu numarul 30, in Boeing 737 acestea sunt in randul 33.

In aproape toate tipurile de aeronave acestea se afla in partea din spate a cabinei de pasageri - ultimul rand.

Locuri fara fereastra

Loc fara geam in avion

Aici depinde de tine. Pasagerii se impart in 2 categorii - care doresc sa aiba o fereastra si cei care prefera sa nu vada ce se intampla afara. Totusi majoritatea sunt din prima categorie - din aceasta cauza il clasificam ca un loc nu tocmai bun. In Airbus A320 sunt 2 locuri fara ferestre - 20A si 20F, in Boeing 737-800 - este un singur loc fara fereastra - 11A.

Motivul pentru care locurile nu au fereastra se datoreaza designului si configuratiei aeronavelor. Airbus sau Boeing sunt producatorii avionului dar nu sunt responsabili de amenajarea scaunelor in cabina - companiile aeriene au propriile cerinte pentru dimensiunile scaunelor si spatiului pentru picioare.

Locuri mai putin bune

Randul nr 1 la Wizz Air si locurile 2D-F Ryanair

Aceste locuri au spatiu suplimentar pentru picioare. Cu toate acestea, apropierea de bucatarie și toaleta poate fi deranjanta. Masa tavii se afla in cotiera, făcand cotiera imobilă si reducând usor latimea scaunului.

Cele mai bune locuri in avion

Ce face un loc bun? Spatiu suficient pentru picioare, deranj minim in timpul zborului. In imaginile de mai jos poti sa vezi toate locurile din ambele aeronave. Locurile rele sunt hasurate cu rosu, cele bune cu portocaliu si verde, iar restul locurilor sunt pur si simplu OK.

Airbus A320

Cele mai rele si cele mai bune locuri Airbus A320 Wizz Air

Randul 12 ofera spatiu suplimentar pentru picioare. Scaunul din fata nu se inclina, oferindu-ti mai mult spatiu dar are o inclinare limitata datorita culoarului de iesire din spate, iar randul 13 nu are ultimul dezavantaj.

Boeing 737-800

Cele mai rele si cele mai bune locuri Boeing 737-800 Ryanair

Locurile 1B si 1C ofera spatiu suplimentar pentru picioare. Scaunele din acest rand sunt orientate spre scaunele echipajului din fata. La fel si randurile 16 si 17.

Langa fereastra sau langa culoar?

Atat scaunele langa fereastra (hublou), cat si cele langa culoar au avantajele lor.

La fereastra

  • Te poti bucura de privelisti
  • Beneficiezi de mai multa intimitate si mai putin deranj
  • Poti folosi peretele aeronavei ca suport atunci cand dormi

Langa culoar

  • Ai acces nelimitat la baie
  • Beneficiezi de o imbarcare si debarcare mai usoara si rapida
  • Ai mai mult spatiu pentru picioare

Cum iti alegi locul in avion

Inainte de calatorie

Atunci cand rezervi biletele locul se atribuie in mod implicit - aleatoriu, dar poti sa-ti alegi un loc contra plata (foarte putine companii aeriene ofera acest serviciu gratuit). In dependenta de companie aeriana, cursa, sezon si loc in avion - pretul porneste de la 3 euro.

In aeroport

Daca ai rezervat biletele cu o companie de linie care ofera check-in la aeroport gratuit poti sa-ti alegi locul atunci cand te inregistrezi la ghiseul de check-in din aeroport, in functie de disponibilitate. Daca ai frica de inaltime alege un loc langa culoar, daca esti inalt - langa iesirea de urgenta.

Atunci cand zbori pe distante scurte iti recomandam sa nu supraanalizezi cele spuse mai sus si sa nu iti faci mari griji chiar daca ti-a nimerit un numar mai mare sau egal cu 30.

In cazul cand zborul dureaza mai mult de 2 ore, merita sa cheltui 3 euro si sa alegi un loc constient conform recomandarilor noastre.


Cam atat trebuie sa stii despre cele mai bune si cele mai rele locuri in avion.

Articole similare

Cum sa te pregatesti pentru un zbor lung
Cum sa te pregatesti pentru un zbor lung
Cum calatoresti cu avionul pe timp de razboi
Cum calatoresti cu avionul pe timp de razboi
De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot fi mai ieftine decat cele intr-o directie?
De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot fi ma…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate