Cele mai sigure 20 tari din lume …

Cele mai sigure 20 tari din lume pentru calatorii

Cele mai sigure 20 tari din lume pentru calatorii

Care sunt criteriile principale cand iti alegi urmatoarea destinatie de vacanta?

Frumusetea naturala a locurilor, istoria, cultura, preturile la transport si cazare sunt binenteles criterii demne de luat in considerare. Dar mai este un factor care devine tot mai important si nu trebuie trecut cu vederea - siguranta.

Cum evaluam starea de siguranta

ZborDirect ti-a pregatit un top al celor mai sigure tari din lume. Pentru acest clasament am analizat urmatoarele surse:

  • Indexul Global al Pacii furnizat de Institutul pentru Economie si Pace
  • Harta sigurantei globale alcatuita de organizatia International SOS
  • Alertele si recomandarile in vigoare ale celor mai importante organizatii guvernamentale

Indexul Global al Pacii este alcatuit in baza evaluarii implicarii tarilor in conflicte interne si internationale in desfasurare, rata criminalitatii, actelor teroriste, demonstratiilor violente, caracterul relatiilor cu tarile vecine, stabilitatea scenei politice, stramutarile interne ale populatiei si numarul de refugiati.

International SOS evalueaza tarile din punctul de vedere al sigurantei calatoriilor, si anume riscurile medicale, riscurile de securitate si siguranta rutiera.

Ministerele de Externe ale celor mai importante tari emit regulat alerte si avertismente cu privire la riscurile de calatorii existente. Acestea pot fi accesate pe site-urile oficiale ale ministerelor corespunzatoare (de exemplu aici Alerte de Calatorie MAE RO). Pe zbordirect.com utilizam o tehnologie automatizata de monitorizare si analiza a alertelor celor mai importante organizatii guvernamentale din lume, inclusiv Departamentul de Stat SUA, ca sa putem afisa vizitatorilor nostri gradul de risc de calatorie pentru fiecare tara in parte.

Asadar sa trecem la topul propriu zis.

Cele mai sigure 20 de tari din lume

In mod traditional tarile nordice se plaseaza in fruntea clasamentului de siguranta. Acestea ocupa primele locuri in mai multe clasamente de prosperitate si calitate a vietii, in special Finlanda. Tara a fost numita cea mai fericita din lume doi ani la rand, natiunea cea mai stabila si tara cu cea mai buna guvernare din lume.

# Tara Risc de calatorie
1 Finlanda minim
2 Danemarca minim
3 Groenlanda minim
4 Islanda  minim
5 Norvegia minim
6 Luxemburg  minim
7 Elvetia minim
8 Slovenia minim
9 Svalbard si Jan Mayen minim
10 Noua Zeelanda scazut
11 Portugalia scazut
12 Austria scazut
13 Canada scazut
14 Singapore scazut
15 Japonia scazut
16 Cehia scazut
17 Irlanda scazut
18 Australia scazut
19 Malaysia scazut
20 Olanda scazut

O intrebare logica ar fi unde este Suedia, care de obicei se plasa in topul celor mai sigure tari. Intr-adevar Suedia se califica in in ceea ce priveste siguranta rutiera si riscurile medicale. Cu toate acestea, Suedia este devansata la capitolul riscurilor de securitate.

Cu parere de rau se constata o crestere activitatii criminale in aceasta tara. Elocvent in aceasta privinta este faptul ca politia daneza a devenit atat de ingrijorata incat a introdus verificari temporare la frontiera de pe podul Öresund.

Chiar si asa, per ansamblu, tara ramane una sigura pentru calatorii, dar, deocamdata, o plasam pe locul 21 din lume.

Cele mai periculoase tari din lume

Aici nu avem mari surprize -  Libia si Somalia sunt considerate drept cele mai riscante locuri de vizitat din punct de vedere al securitatii. Afganistanul si Venezuela urmeaza in clasamentul celor mai periculoase tari.

Din punct de vedere al sigurantei medicale tarile care prezinta cele mai mari riscuri pentru sanatate includ Guineea, Sierra Leone, Liberia, Yemen si Coreea de Nord.

Nu iti recomandam sa-ti alegi ca destinatie turistica una dintre aceste tari, dar, daca trebuie sa ajungi aici in interes de serviciu sau personal - ia toate masurile de precautie posibile.

Tarile cu cele mai mari riscuri de siguranta rutiera sunt Belize, Republica Dominicana si Arabia Saudita.


Care ar fi destinatia ta, informeaza-te inainte de calatorie, inclusiv si cu privire la riscurile de siguranta. Nu uita - o pregatire temeinica iti asigura o calatorie placuta si fara stres spre orice destinatie!

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023