Coronavirus (COVID-19): Cum sunt afectate zborurile si care sunt restrictiile

Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia cu zborurile si restrictiile de calatorie se schimba dinamic in fiecare zi. Echipa ZborDirect are grija ca pe aceasta pagina sa ai cele mai actualizate informatii despre restrictiile tuturor tarilor si raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre calatoria cu avionul in perioada pandemiei Covid-19.

Informatia despre restrictiile de calatorie este actualizata zilnic, 7 zile din 7.

Zboruri anulate si suspendate

De ce sunt anulate zborurile

Zborurile sunt anulate din 2 motive:

 • Restrictiile oficiale de calatorie impuse de anumite tari
 • Reducerea cererii si gradul de incarcare mic pentru anumite curse

Zboruri anulate si suspendate

In urma reducerii cererii de calatorii orarul mai multor curse din/spre Romania si Moldova (dar si intreaga lume) a fost modificat, si anume au fost scoase multe curse directe in perioada Martie - Decembrie.

Modificarile de program sunt operate dinamic, pentru a vedea programul actualizat accesati site-ul companiei aeriene care opereaza zborul.

Reluarea zborurilor Romania si Moldova

Operatorii aeriene incep sa reia zborurile programate incepand cu luna iunie 2020.

Zboruri de repatriere

In aceasta perioada, sunt organizate un numar limitat de zboruri charter (la comanda) pentru cei blocati departe de casa.

Afla mai multe despre aceste zboruri aici: Update: Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Companii aeriene Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul companiei aeriene care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acesteia. Aici ti-am selectat toate companiile aeriene care opereaza din/spre Romania si Moldova.

Vezi toate companiile

Aeroporturi Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul aeroportului care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acestuia. Aici ti-am selectat toate aeroporturile din Romania si Moldova.

Vezi toate aeroporturile

Intrebari si raspunsuri frecvente

Pot sa calatoresc spre o anumita tara?

Aici - Restrictii de calatorie - poti sa vezi conditiile de calatorie ale celor mai importante destinatii din lume si cum se deschid acestea pentru cetatenii romani.

Aici - Calatoria in Europa cu pasaport biometric RM - este pagina pentru cetatenii MD.

De ce nu vin banii?

Zborul ti-a fost anulat, ai solicitat rambursarea dar banii inca nu au venit.

Inarmeaza-te cu rabdare - in aceasta perioada rambursarea poate dura de la 1 saptamana pana la 2 luni. Din mii de cazuri monitorizate nu cunoastem nici unul sa nu fie rambursat conform conditiilor, daca ai rezervat la una din companiile sau agentiile partenere.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si au trecut mai mult de 2 luni din momentul solicitarii rambursarii si banii inca nu au ajuns in cont - te rugam sa ne contactezi si te vom ajuta cu placere. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi procesate.

Sa zbor sau sa nu zbor?

Despre cum zbori in siguranta in timpul pandemiei Covid-19 citeste detaliat aici: Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19

Ce este motiv valid/legitim/intemeiat de intrare in tara?

Chiar daca sunt impuse restrictii de intrare, pasagerii care calatoresc din urmatoarele motive sunt admisi in majoritatea tarilor in perioada pandemiei:

 • Vizitarea unui membru de familie in stare de sanatate critica sau terminala;
 • Participarea la o inmormantare;
 • Exista o citatie in fata instantei de judecata;
 • Este tutore legal pentru un minor;
 • Lucreaza oficial in tara de destinatie;
 • Tranziteaza tara (are un bilet valabil pentru urmatoarea destinatie din afara tarii respective);
 • Alte motive intemeiate in dependenta de tara de destinatie

Cum sa verific daca zborul meu este anulat?

Nu pierdeti timpul pe investigatii si cautari. Daca zborul este anulat urmeaza sa primiti o notificare pe email si/sau sms si/sau prin apel telefonic - de la agentia sau compania unde ati cumparat biletele.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si maine este zborul, care crezi ca este anulat, dar nu ai primit nici o notificare - te rugam sa ne contactezi si iti vom clarifica statutul. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi luate in consideratie.

Cum sa verific statutul unui aeroport anumit?

Pentru a verifica orarul zborurilor, daca este inchis sau orice alta informatie actualizata despre un anumit aeroport trebuie sa accesati site-ul aeroportului corespunzator.

Majoritatea aeroporturilor din lume au un site - iar toate aeroporturile active din lume le gasiti aici zbordirect.com/airport. Daca nu gasiti aeroportul de care aveti nevoie - va rugam sa ne contactati.

Cum sa aflu statutul unei companii aeriene?

Toate companiile aeriene care opereaza zboruri regulate de pasageri au site oficial online - aici poti afla cu usurinta orarul zborurilor, conditiile de anulare, informatii actualizate referitoare la operarea companiei in conditiile epidemiei Covid-19.

Toate companiile aeriene active cele mai importante din lume le gasesti usor aici: zbordirect.com/info/companies.

Nu gasesc nici un zbor pentru itinerariul dorit

Orarul zborurilor directe a suferit schimbari majore. Optiunile de zbor cu avionul sunt limitate iar in majoritatea cazurilor va trebui sa optati pentru zboruri cu escala (in multe cazuri - escale multiple) daca doriti sa calatoriti cu avionul.

Daca ati facut o cautare pe www.zbordirect.com si nu este afisata nici o optiune de zbor - aceasta inseamna ca pentru itinerariul si datele selectate nu exista zboruri, deloc (nici directe, nici cu escala). In acest caz, daca aveti nevoie sa calatoriti anume pe datele si itinerariul selectat, chiar daca nu recomandam transportul rutier in perioada pandemiei - probabil va trebui sa optati  pentru acest tip de transport.

Nu pot sa iau legatura cu call-centrul companiei aeriene

Liniile telefonice ale operatorilor aerieni sunt destul de ocupate si in zilele obisnuite, iar in aceasta perioada de criza situatia este si mai complicata.

La unele companii aeriene si agentii toate actiunile pentru gestionarea rezervarii pot fi facute online - in acest caz va recomandam sa utilizati aceste instrumente.

Daca unele actiuni pot fi facute doar prin apel telefonic (de exemplu solicitarea de rambursare la Wizz Air) -  trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa apelati periodic pe numerele cu tarif local.

Traficul aerian este sistat pe itinerariul meu dar rezervarea nu este inca anulata

Actiunile de interzicere oficiale nu sunt reflectate imediat in rezervarile existente. De asemenea sistemele companiilor aeriene sunt suprasolicitate in aceasta perioada si anularile pot fi efectuate cu intarziere. 

Zborul meu este anulat din cauza Coronavirus. Ce trebuie sa fac?

Despre faptul anularii zborului veti primi o notificare pe email si/sau sms. In acest caz aveti 2 optiuni:

 1. Rambursarea integrala a sumei biletului rezervat. Solicitarea de rambursare o puteti face online sau apeland call-centru operatorului/agentiei unde ati rezervat biletele.
 2. Reprogramarea zborului pentru o alta data (sau/si alt itinerariu - in dependenta de unde ati rezervat biletele). In majoritatea cazurilor reprogramarea poate fi facuta online.

De ce unele zboruri pot fi rezervate online chiar daca sunt anulate?

Actiunile oficiale de interzicere a zborurilor nu au efect imediat si asupra sistemelor de distributie a biletelor online. Este nevoie de ceva timp ca situatia sa fie reflectata si online.

Va recomandam insistent sa aflati statutul zborului pe site-ul companiei aeriene inainte de efectua rezervarea de zboruri in aceasta perioada.

Vreau sa rezerv niste bilete - cum sa aflu daca nu este anulat zborul?

Daca doriti sa faceti rezervarea pe zbordirect.com sau la o agentie partenera - va rugam sa ne contactati pentru cea mai exacta informatie despre zborul in cauza.

Daca faceti rezervarea in alta parte - luati legatura cu agentia sau compania corespunzatoare - doar ei va pot confirma statutul zborului.

Zborul nu este anulat dar nu mai vreau sa zbor

Depinde la ce agentie sau companie aeriana ai cumparat biletele de avion. Conditiile de returnare au suferit modificari in ultima perioada, sunt companii care ofera rambursari si pentru anulari voluntare in perioada pandemiei.

In orice caz unicul loc unde poti sa verifici aceasta informatie sunt Termenii si conditiile agentiei sau ale companiei aeriene unde ai rezervat biletele. Si iti recomandam sa le citesti inainte de a efectua plata.

Pot sa obtin compensatie pentru anularile din cauza COVID-29?

In timp ce unele companii aeriene anuleaza zborurile pentru a-si proteja pasagerii, altele isi protejeaza buzunarele. Pe masura ce creste haosul si panica, companiile aeriene care doresc sa anuleze zboruri din motive economice au un motiv perfect: coronavirusul.

Pasagerii pot solicita compensatii de anulare cand:

 • Companiile aeriene anuleaza zborurile din motive financiare
 • Nu exista nici o restrictie oficiala de calatorie in zona de risc

Daca o companie aeriana anuleaza un zbor pentru care nu exista restrictii oficiale de calatorie, coronavirusul nu este, prin urmare, singurul motiv de anulare.

Dorinta de a calatori a scazut in urma raspandirii virusului, iar cursele care nu sunt rezervate in totalitate pot fi anulate de companie pentru a economisi bani. Iar in acest caz aveti dreptul la compensatii.

Mai multe despre ce faci in cazul anularii si cum obtii compensati afla aici: Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul

Cand va fi restabilit traficul aerian?

Majoritatea tarilor au impus restrictii pana la sfarsitul lunii mai in functie de evolutia pandemiei si efectele masurilor luate impotriva Covid-19.

Daca vrei sa fii primul care afla despre relansarea zborurilor - aboneaza-te sau urmareste-ne pe www.facebook.com/zbordirect.

In acest material actualizat poti afla mai multe despre cand se restabileste orarul curselor: Cum se restabileste traficul aerian in Europa

Restrictii si conditii de calatorie (actualizat)

Restrictiile de calatorie sunt actualizate zilnic la ora 09:00 (RO), Pentru unele destinatii sunt inca in vigoare avertizarile si restrictiile emise in martie si aprlie.

Datele despre restrictiile de calatorie Covid-19 sunt preluate si actualizate cu IATA, Ministerele Afacerilor Externe Romania si Moldova.

Pentru cea mai actualizata informatie trebuie sa vizitati site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Externe / Reprezentantei consulare / Ambasada a tarii de plecare/destinatie.

Albania

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ/ALERTĂNU

RESTRICȚII DE INTRARE:

 • Începând cu luna iunie 2020, accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis pe întreg teritoriul Republicii Albania, fără condiții prealabile.
 • Aeroportul Internațional Tirana efectuează zboruri comerciale și este complet operațional.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Cetățenii români pot efectua deplasări între Alban...

Algeria

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂNU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Toate punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime ale Algeriei sunt închise pentru călători pentru o perioadă nespecificată, motiv pentru care nu există curse comerciale internaționale de pasageri, de intrare sau ieșire din această țară.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Cetățenii români se pot deplasa di...


Angola

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Stare de calamitate, se preungeste până la data de 07.11.2020, cu posibilitatea reevaluării sau modificării în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Prin noul decret prezidențial au fost aduse următoarele modificări ale măsurilor aplicate în Angola în contextul pandemiei de COVID-19:

Frontierele naționale rămân închise. Intrarea și părăsirea teritoriului sunt supuse...


Antigua si Barbuda

Data ultimei actualizări: 2.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la 31 octombrie 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Începând cu 1 iunie 2020, s-au redeschis granițele și traficul aerian comercial s-a reluat din 4 iunie 2020.
 • Este obligatorie înregistrarea prealabilă online (http://arcg.is/1TvL8a) sau telefonic (+1/268/4622675). Toți călătorii trebuie să completeze o declar...

Argentina

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ:Urgență Sanitară pe o perioadă de un an potrivit Decretului de Necesitate și Urgență (DNU)din data de 12 martie 2020. Argentina are, de asemenea, stare de urgență publică în domeniile economic, financiar, fiscal, administrativ, energetic, tarifar și social.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Potrivit Decretului de Necesitate și Urgență nr. 260/2020 din 12 martie 2020 se impune obligativitatea carantinei de 14 zile...


Armenia

Data ultimei actualizări: 16.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

STARE DE CARANTINĂ LA NIVEL NAȚIONAL: DA

DATE PRIVIND SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/armenia/

https://www.gov.am/en/covid-travel-restrictions/

https://ncdc.am/

La 11 septembrie 2020, Guvernul Republicii Armenia (RA) a adoptat Hotărârea nr. 1514-N „Cu privire la declararea carantinei pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19)”, conform căreia a fost stabilit un regim de car...


Australia

Data ultimei actualizări: 20.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

În zona metropolitană Melbourne este instituită stare de dezastru şi carantină de nivel 3. Următoarele măsuri sunt impuse începând cu 19 octombrie 2020:

 • purtarea măștii de protecție în spațiile publice și în interior este obligatorie. Nerespectarea acestei măsuri se pedepsește cu amendă.
 • ieșirea în afara locuinței este permisă doar pentru patru motive: cumpărarea de bunuri de consum, îngrijirea de u...

Austria

Data ultimei actualizări: 29.09.2020

STARE DE URGENŢĂ: Nu. Măsuri stabilite prin Legea COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Măsuri aplicabile începând cu 30 septembrie ora 00.00, valabile până la 31 decembrie 2020:

Condiții de intrare și tranzit în Austria:

 • Intrarea în Austria este permisă dacă dețin un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză.În lipsa acestuia, persoan...

Azerbaidjan

Data ultimei actualizări: 27 octombrie 2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU. LEGEA MARȚIALĂ A FOST APROBATĂ ÎNCEPÂND CU DATA DE 28.09.2020, ORA 00.00, ÎN CONTEXTUL SITUAȚIEI DIN REGIUNEA NAGORNO-KARABAH.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea pe teritoriul Azerbaidjanului, cu excepția cetățenilor azeri, cetățenilor străini sau apatrizi cu rezidență în Azerbaidjan, membrilor misiunilor diplomatice acreditate la Baku sau persoanelor care dețin un permis spec...

Bahamas

Data ultimei actualizări: 12.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la data de 31 octombrie 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Începând din 1 iulie 2020, au fost reluate zborurile internaționale către toate aeroporturile publice și private.
 • Intrarea în Bahamas este permisă în baza vizei de sănătate, care poate fi completată online la adresa https...

Barbados

Data ultimei actualizări: 12.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Toți călătorii trebuie să completeze online, cu cel puțin 24 de ore anterior sosirii, formularul  Embarkation/Disembarcation Form (ED Form), disponibil pe site-ul: www.travelform.gov.bb.
 • La intrarea în țară, trebuie prezentat rezultatul negativ al unui test molec...

Belgia

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂRestricții de circulație în timpul nopții  până la data de 19 noiembrie 2020 (între orele 22.00 -06.00 în Valonia și Regiunea Capitalei Bruxelles și între 00.00 și 05.00 în Flandra).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 25 septembrie 2020, călătoriile din Belgia în România nu mai sunt interzise, însă autoritățile belgiene descurajează ferm deplasările către zonele roșii din statele membre UE+ ...

Belize

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

La data de 3 septembrie 2020, a fost revocată starea de urgență.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există.
 • Autoritățile realizează teste pentru detectarea COVID-19 tuturor persoanelor care intră în Belize.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu există.

Măsuri pe plan intern:

 • Din 20 martie a.c., sunt interzise adunările publice cu participare mai ridicată de 100 de persoane.
 • Școlile sunt închise. C...

Bolivia

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Pe durata stării de urgență frontierele terestre și fluviale ale țării sunt închise pentru cetățenii străini, cu excepția cetățenilor bolivieni și a cetățenilor străini rezidenți cu ocazia repatrierii acestora, precum și membrilor corpului diplomatic și consular rezidenți, personalului organizațiilor internaționale din Bolivia, personalului tehnic și de specialitate care efectuează tran...

Bosnia si Hertegovina

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Tuturor cetățenilor străini, inclusiv celor români, le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ, efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

•  Regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea testului medical so...


Botswana

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Prin decret prezidențial, din 02.04.2020 s-a instituit starea de urgență pe întreg teritoriul național al Republicii Botswana, inițial pe o perioada de 30 de zile. La 07.05.2020, Parlamentul țării a decis prelungirea stări de urgență pe o durată nedeterminată.
 • Tot din 02.04.2020 este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Botswana a oricăror cetățeni străini.
 • Botsw...

Brazilia

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ:

 • Întreaga țară este în stare de urgență, dar măsurile de protecție diferă de la stat la stat. 
 • Starea de urgență se declară de către autoritățile fiecărui stat brazilian, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Pot fi luate măsuri specifice şi doar în anumite localități.
 • Tendința actuală este de relaxare lentă a restricțiilor.

INTRAREA PE TERITORIUL NAȚIONAL:

La data de 29 iulie 2020, au intervenit...


Bulgaria

Data ultimei actualizări:  22 octombrie 2020

(declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară)

STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la 30 noiembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efect...

Canada

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ

Nu a fost instituită starea de urgență la nivel federal, dar pe fondul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, provinciile au revenit la măsuri restrictive pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Guvernele provinciilor Ontario și Quebec au adoptat măsuri valabile la scară provincială, dar cu aplicabilitate etapizată la nivel de oraș/regiune în funcție de situația epidemiologică. Din 19 octombrie, aria zonel...


Capul Verde

Data ultimei actualizări: 16.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • La data de 1 octombrie a.c. a fost ridicată starea de calamitate parțială declarată în Insulele Fogo, Santiago și Sal.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 14 octombrie 2020, s-a redeschis traficul comercial aerian și maritim de pasageri, către și dinspre Capul Verde.
 • La intrarea în acest stat este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ (tip RT-PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2...

Chile

Data ultimei actualizări: 24.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 18 martie s-a decretat starea de catastrofă națională pentru o perioadă de 270 de zile, pentru a oferi guvernului puteri extinse în vederea asigurării cu alimente și funcționarea serviciilor publice de bază, urgențe medicale în condiții optime pe întreaga durată a pandemiei.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 11 martie au fost introduse controale sanitare la toate pun...

China

Data ultimei actualizări: 28.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Republica Populară Chineză a suspendat, la 28 martie, intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini cu vize și permise de rezidență valabile, indiferent de tipul acestora, cu excepția diplomaților, a deținătorilor de vize de tip crew și a celor care se deplasează în Republica Populară Chineză în scop umanitar.

Începând cu 28 septembrie, cetățenii str...


Columbia

Data ultimei actualizări: 8.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Starea de urgență sanitară, instituită pentru prima dată pe 12 martie 2020, s-a prelungit până pe 1 noiembrie a.c..

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Din 19 septembrie s-au reluat zborurile internaționale de pe aeroportul din Cartagena. Aeroportul Internațional El Dorado din Bogota a anunțat reluarea, din 21 septembrie, doar a zborurilor cu destinațiile Mexic, ...


Comore

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile din Uniunea Comorelor au informat oficial, la 27 august 2020, că au aprobat redeschiderea frontierelor aeriene pentru zborurile comerciale internaționale începând cu data de 7 septembrie a.c., cu condiția respectării stricte a regulilor sanitare în vigoare.

Călătorii vor fi obligați să prezinte la intrarea în țară un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, nu...


Congo - Kinshasa

Data ultimei actualizări:24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La data de  21 iulie, președintele Tshisekedi a decretat încheierea stării de urgență sanitară şi a anunțat următorii pași:
 • Reluarea tuturor activităților de afaceri, adunări, întâlniri și sărbători începând cu 22.07.2020.
 • Reluarea cursurilor școlare și universitare începând cu data de 03.08.2020.
 • Redeschiderea frontierelor, porturilor și aeroporturilor...

Costa Rica

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la un nou aviz)

 • La 9 septembrie 2020, Costa Rica a intrat în faza de redeschidere/reluarea controlată a activităților.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 1 august a.c., pot intra în Costa Rica doar străinii care provin din țările care au „controlat răspândirea coronavirusului”.
 • Este permisă intrarea cetățenilor care provin din UE, inclusiv din România.
 • În prezent, doar aeroportul d...

Côte d’Ivoire

Data ultimei actualizări: 15.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, prelungită până la 31 decembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 iulie 2020, autoritățile ivoriene au aprobat reluarea curselor aeriene internaționale, cu respectarea unui protocol sanitar strict, în acord cu reglementările Organizației de Aviație Civilă Internațională. Este necesar ca pasagerii care părăsesc, sosesc sau tranzitează Republica Coasta de Fildeș să completeze formularul disp...

Croatia

Croația

Data ultimei actualizări: 27.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Conform deciziei Autorității Naționale de Protecție Civilă, începând cu 1 iulie 2020, intrarea în Republica Croația este permisă, fără restricții, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, ai statelor Schengen, statelor Schengen asociate și membrilor familiilor acestora, cetățenilor statelor terțe care sunt rezidenți pe termen lung în conformitate cu Dire...

Cuba

Data ultimei actualizări: 12.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Zborurile comerciale sunt suspendate până la 16 octombrie 2020, cu posibilitate de prelungire. Acestea vor fi reluate când provincia Havana va intra în Faza 3 a măsurilor de relaxare.
 • Este permisă intrarea cetățenilor cubanezi și a rezidenților permanenți pe teritoriul Cubei. Aceștia trebuie să se supună carantinei obligatorii timp de 14 zile. Toți cetățenii care intră în țară trebu...

Cipru

Data ultimei actualizări: 23.10 2020

Majoritatea măsurilor restrictive au fost suspendate. Pe fondul izbucnirii unui nou focar al pandemiei în orașul Limassol, ultimele restricții interne care ar fi trebuit ridicate în luna august sunt menținute.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 9 iunie, aeroporturile din Larnaca și Pafos și-au reluat treptat serviciile de transport de pasageri.

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt...


Cehia

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENŢĂ:  Începând cu data de 5 octombrie 2020, pe o perioadă de 30 de zile.

Începând cu 1 iulie 2020, autoritățile din Republica Cehă au împărțit statele europene, pe baza situației epidemiologice, în 2 categorii: state cu risc scăzut (verde) și state cu risc înalt (roșu).

Clasificarea se actualizează permanent în funcție de evoluția situației epidemiologice din statele respective.

Pentru fiecare categorie se aplică regu...


Danemarca

Data ultimei actualizări: 27 octombrie2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu data de 1 august 2020, România a fost inclusă pe lista țărilor cu ”risc portocaliu”.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile daneze, persoanele care vin din România pot continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente. Acea...


Dominica

Data ultimei actualizări: 2.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Toți călătorii trebuie să completeze online, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosire, chestionarul  privind starea de sănătate disponibil la http://domcovid19.dominica.gov.dm/ și să prezinte dovada completării la intrare.
 • Este obligatorie prezentarea unui te...

Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 8.10.2020

STARE DE URGENȚĂDA, până pe 15 octombrie a.c.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La data de 1 iulie a.c., s-au ridicat restricțiile și s-au redeschis frontierele, precum și aeroporturile.

Există foarte puține variante de zboruri dinspre / către Europa, doar prin Statele Unite ale Americii, cu protocoale stricte de biosecuritate. Prezentarea testului molecular tip PCR pentru infecția cu COVID-19 nu este obligatorie.

 • Pentru cetăț ...

Ecuador

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 iunie 2020, s-au reluat zborurile naționale și internaționale. Frontierele terestre ale Republicii Ecuador sunt temporar închise. Intrarea și ieșirea din țară se poate face doar prin intermediul transportului aerian.
 • Efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19 înainte de sosirea în Ecuador nu este obligatorie. Cu toate acestea, pentru a nu fi plasate...

Egipt

Data ultimei actualizări: 07.10.2020

Stare de urgență: DA

La data de 20 iulie a.c., Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 27 iulie 2020, pe fondul situației de securitate și a măsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Republica Arabă Egipt.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 1 iulie 2020, autoritățile egiptene au adoptat măsura...


El Salvador

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • La data de 24 august 2020, ca urmare a unei sentințe a Curții Supreme, au fost reluate toate activitățile, fără nicio restricție.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Au fost reluate zborurile naționale și internaționale ca urmare a deciziei Curții Supreme de Justiției și a lipsei unui acord între Parlament și Guvern privind aprobarea unei legi referitoare la reactivarea graduală a economiei.
 • Astfel, la 19...

Estonia

Data ultimei actualizări: 23 octombrie 2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 iunie 2020, Guvernul Republicii Estonia a decis redeschiderea granițelor pentru cetățenii UE fără simptome COVID-19.
 • Cetățenii care și-au început călătoria sau au tranzitat printr-un stat în care incidența de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 47.8 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile.
 • ...

Etiopia

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENŢĂ: NU

RESTRICŢII DE INTRARE PE TERITORIUL NAŢIONAL:

 • Începând cu 5 octombrie a.c., toate persoanele care sosesc în Etiopia pe cale aeriană, cu excepţia copiilor sub 10 ani, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 120 de ore (5 zile) înainte de sosire. Călătorii care prezintă rezultatul testului la sosire sunt obligaţi să intre în autoizolare pentru 7 zile la o adresă solicita...

Finlanda

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (se mențin restricțiile privind traficul la frontiere până la data de 10 noiembrie 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL (valabile pentru perioada 12 octombrie – 10 noiembrie 2020):

Restricțiile la intrarea în Republica Finlanda au fost parțial ridicate, parțial modificate și parțial extinse în conformitate cu decizia Guvernului, pe baza valorilor limită stabilite de autoritățile medicale și au fost prel...


Franta

Data ultimei actualizări: 19.10.2020

STARE DE URGENȚĂ – DA* din 17 octombrie

Starea de urgență a fost reinstituită pe tot teritoriul Franței, începând cu data de 17 octombrie a.c..

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 15 iunie a.c., Franța a ridicat restricțiile de circulație la frontierele sale interne europene (terestre, aeriene și maritime). Începând cu această dată, persoanele care vin din spațiul european (statele membre UE...

Georgia

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. Starea de urgență a fost ridicată la 22.05.2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele terestre și aeriene ale Georgiei sunt închise pentru cetățenii străini, cu unele excepții (prezentate mai jos). Autoritatea Aeronautică Civilă a Georgieia anunțat că restricțiile zborurilor internaționale vor fi prelungite până la 31 octombrie 2020. Restricţiile nu se aplică zborurilor regulate Tbilisi-München, Tbi...

Germania

Data ultimei actualizări: 19.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: 

 • NU. Germania a declarat „stare de pandemie”.

RESTRICȚII ȘI OBLIGAȚII LA INTRAREA PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Autoritățile germane au decis includerea României, cu întreg teritoriul național, pe lista „zonelor de risc“, renunțându-se astfel la diferențierea statutului de risc pentru fiecare județ în parte.

Informații cu privire la actualizarea zonelor de risc, precum și lista completă a acestora pot fi r...


Grecia

Data ultimei actualizări: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

La data de 13 octombrie 2020, autoritățile elene au anunțat prelungirea măsurilor impuse la intrarea în Grecia până la data de 08 noiembrie 2020 (ora 23:59), cu mențiunea expresă că acestea pot fi modificate oricând, fără niciun preaviz în cazul creșterii numărului persoanelor infectate.  

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția c...


Grenada

Data ultimei actualizări: 2.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă debarcarea de pe vasele de croazieră.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Este obligatorie completarea unei declarații de sănătate și înregistrarea pe aplicația de monitorizare a contactelor, ambele disponibile pe www.covid.gov.gd.
 • Persoanele care sosesc din state cu risc mediu (statele din Uniunea European...

Guatemala

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Starea de calamitate s-a încheiat la 5 octombrie 2020, iar în acest moment nu mai există restricții de intrare, însă autoritățile aplică controale sanitare.
 • Intrarea pe teritoriul guatemalez va fi permisă doar pe baza unui test molecular tip PCR, realizat în ultimele 72 ore. Dacă nu este prezentat rezultatul testului, călătorii vor fi supuși unei carantine instituționalizate tim...

Haiti

Data ultimei actualizări: 2.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Este necesară completarea unei declarații de sănătate, care este distribuită în avion și trebuie prezentată autorităților de imigrări.
 • Toți călători care sosesc în Haiti trebuie să se supună autoizolării timp de 14 zile.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

MĂSURI PE PLAN...


Honduras

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la un nou aviz)

 • A fost inițiat procesul de „redeschidere inteligentă” a tuturor activităților, însă cu restricții și controale sporite din cauza creșterii numărului de cazuri.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cetățenii străini care intră în Honduras trebuie să completeze un formular de pre-verificare sanitară, să semneze o declarație pe propria răspundere că vor respecta regulile sanitare, precum...

Ungaria

Data ultimei actualizări: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (de la 18.06.2020 a fost declarată starea de alertă epidemiologică la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

La data de 1 octombrie 2020, guvernul Ungariei a decis să mențină pentru o perioadă de o lună restricțiile de intrare în acest stat, aplicabile începând cu data de 1 septembrie 2020.

În acest sens, cetăţenii străini NU pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor care fac o...


Islanda

Data ultimei actualizări:  26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următo...

India

Data ultimei actualizări: 23 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Rămân suspendate zborurile comerciale internaționale de pasageri. Decizia de anulare a măsurii de suspendare a zborurilor comerciale internaționale de pasageri se va lua în funcție de evoluțiile pandemiei de COVID-19.
 • Este permisă intrarea în Republica India pentru următoarele categorii de cetățeni străini:
 • Deținătorii de carduri pentru cetățenii indieni din st...

Indonezia

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (granițe închise)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu sunt primiți în Indonezia decât străinii care dețin permis de ședere tip Temporary Stay Permit (ITAS) și Permanent Stay Permit (ITAP) sau o viză obținută după data de 31 martie 2020.
 • Cetatenii străini care se întorc in Indonezia din calatorii externe, vor trebui să prezinte un certificat medical cu rezultat negativ la testarea Covid – 19 emis cu cel mul...

Iran

Data ultimei actualizări: 01.10.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți pasagerii care doresc să iasă din Republica Islamică Iran trebuie să dețină certificate de sănătate eliberate de autoritățile iraniene în cadrul aeroporturilor internaționale de pe întreg cuprinsul țării. Certificatul de sănătate poate fi eliberat pasagerilor la cerere sau dacă deţinerea lui reprezintă o condiţie obligatorie pentru accesul în ţara de destinaţie.
 • Toţi pasagerii...

Irlanda

Data ultimei actualizări: 22 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU, dar începând de miercuri, 21 octombrie 2020 (ora 23:59), s-a instituit nivelul maxim de restricții pe întreg teritoriul Irlandei, pentru o perioadă de șase săptămâni, până la data de 1 decembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

La intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, toți pasagerii au obligația de a completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de că ...


Israel

Data ultimei actualizări: 14 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU – (carantină totală la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere) și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii care intră în țară. Este necesară completarea unui formular atât la intrarea cât și la ieșirea de...


Italia

Ultima actualizare: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA – La data de 7 octombrie 2020, Consiliul de Miniștri al Republicii Italiene a extins starea de urgență în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, până la 31 ianuarie 2021.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL PENTRU CETĂȚENII CARE SOSESC DIN ROMÂNIA:

La data de 24 octombrie 2020, autoritățile italiene au semnat un nou Decret prin care au fost adoptate noi măsuri în contextul pande...


Jamaica

​Data ultimei actualizări: 12.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

(din motive de securitate în Kingston, în districtele Western și Central Police)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Începând cu data de 15 iunie, au fost ridicate restricțiile de intrare. Toți pasagerii care sosesc în Jamaica trebuie să fie în posesia unei autorizații de călătorie (https://www.visitjamaica...

Japonia

Data ultimei actualizări: 01.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Interzicerea intrării în țară a persoanelor care au călătorit cu până la 14 zile înainte într-una din următoarele țări: Bangladesh, Bhutan, Brunei, China, India, Indonezia, Coreea de Sud, Malaezia, Maldive, Nepal, Pakistan, Filipine, Singapore, Taiwan, Thailanda, Vienam, Australia, Noua Zeelandă, Canada, Statele Unite ale Americii, Argentina, Antigua și Barbuda, Bahamas, Barbados, Beliz...

Iordania

Data ultimei actualizări: 23.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu 8 septembrie 2020, a fost redeschis aeroportul internațional Queen Alia, cu respectarea procedurilor de intrare în funcție de situația epidemiologică a fiecărui sta. Din 20 octombrie a.c. se aplică următoarele condiții de călătorie:

Conform informărilor oficiale, România este încadrată în lista țărilor „roșii” ...


Kazahstan

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. Comisia de Stat a Republicii Kazahstan introduce înăsprirea treptată a măsurilor de carantină în anumite regiuni, precum Nur-Sultan, Almaty, Atyrau, Șimkent, în regiunea Akmolinskaya, Pavlodar, Karaganda, Kostanay, Kazahstanul de Nord, Est, Vest.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea în Republica Kazahstan este permisă doar persoanelor care dețin o viză valabilă de intrare.

Din 1 septembrie 2020, au fost...


Kenya

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 august 2020, spațiul aerian, maritim și terestru kenyan s-a redeschis.
 • Toți pasagerii care sosesc în Kenya trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a putea intra pe teritoriul acestei țări: prezentarea unui test negativ pentru infecția cu COVID-19, temperatura sub 37.5C, precum și lipsa simptomelor gripale.
 • Cetățenii români care sosesc în Kenya vor intra în iz...

Kuweit

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (etapa a IV-a de relaxare a restricțiilor)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 20 februarie a.c., au fost introduse controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Kuwait:
  • Punctele de intrare la frontieră: misiunile diplomatice și oficiile consulare kuwaitiene nu emit vize de scurtă ședere.
  • Accesul cetățenilor străini este permis doar pentru de...

Kargazstan

Data ultimei actualizări: 23.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. A fost anulată de Parlamentul Republicii Kârgâze la data de 16 octombrie 2020.

Autoritățile au impus măsura carantinei stricte începând cu data de 1 iulie 2020. Cu toate acestea, activitatea multor organizații a fost reluată.

Au fost introduse restricții în regiunea Batken, având în vedere situația generată de pandemia de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Republica Kârgâză a suspendat regimul...


Letonia

Ultima actualizare: 22 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (a fost în vigoare între 17 martie - 9 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul leton a decis revocarea stării de urgență, care a fost în vigoare în perioada 17 martie – 9 iunie 2020. Se mențin măsuri de control al pandemiei, după cum urmează:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMANIA:

Măsuri pe plan intern:

Începând cu data de 3.10.2020, purtare...


Liban

Data ultimei actualizări: 9.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Guvernul a declarat stare de mobilizare generală (stare de urgență sanitară) până la 31 decembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cursele aeriene comerciale au fost reluate la 1 iulie 2020, dată de la care Aeroportul Internațional Rafik Hariri/AIRH din Beirut operează la o capacitate de 10% raportat la aceeași luna a anului trecut.
 • Ministerul Lucrărilor Publice și Transporturilor din Liban prin Directorat...

Lichtenstein

Data ultimei actualizări: 27 octombrie 2020

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19. Începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, toate persoanele care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie ca, imediat după sosirea pe teritoriul Principatului Liechtenstein, să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau l...

Lituania

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, începând cu 27 februarie 2020

STAREA DE CARANTINĂ: DA, instituită prin Decizia Guvernului nr. 1069 din 7 Octombrie 2020 pe teritoriul municipiului Raseiniai (începând cu data de 9 octombrie 2020, ora 00:00 și până la data de 23 octombrie 2020, ora 24:00)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul de la Vilnius permite cetățenilor și rezidenților permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European...


Luxemburg

Data ultimei actualizări: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare pe teritoriul acestui stat.
 • Nu este instituită măsura carantinării/izolării pentru persoanele care intră în Luxemburg și nu se aplică măsura prezentării unui test pentru COVID-19.
 • Compania aeriana LuxAir a introdus obligativitatea completării de către pasageri a unei declaraţii privind starea de sănătate. Formularul/Notification sur l’etat...

Madagascar

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ SANITARĂ):

 • La 04.04.2020 autoritățile malgașe au declarat stare de urgență sanitară pe întreg teritoriul Republicii Madagascar.
 • La 5 iulie fost introdus regimul “lockdown”, care presupune interdicția ieșirii din locația de domiciliu, părăsirea orașului de domiciliu și mișcarea între provincii. Ieșirea din capitatala Antananarivo este interzisă.
 • În funcție de evoluția cazurilor de contaminare depistate, Guvernul poate lua m...

Malaysia

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ RELAXATĂ: Da, până la 31.12.2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Sunt închise granițele pentru cetățenii străini care nu dețin viză de lungă ședere și pentru toți cetățenii care provin din țările care au peste 150.000 de cazuri.
 • Toți cetățenii care revin în Malaysia au obligația să stea 14 zile în carantină, la un hotel decis de autorități, pe cheltuială proprie. Costul total se ridica la cca...

Maldive

​Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Toate aeroporturile internaționale din Maldive au reluat în data de 15 iulie serviciile de transport regulat de pasageri.
 • Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza în portul de intrare (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale.
 • Începând cu data de 10 septembrie 2020, toate p...

Malta

Data ultimei actualizări: 23.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • Ministerul Sănătății din Republica Malta a actualizat, la data de 21.10.2020, condițiile de călătorie pentru persoanele care sosesc din Austria, Belgia (toate aeroporturile), Bulgaria, Republica Cehă, Franța (toate aeroporturile, Marsilia), Ungaria, Irlanda, Olanda (toate aeroporturile), Polonia (Gdansk, Cracovia), Portugalia (Porto), Spania (aeroporturile din Madrid, Barcelona și Girona), Confederația Elvețiană, Tunisia, Rega...

Mauritania

Data ultimei actualizări: 15.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 10 septembrie 2020 este permisă intrarea pe teritoriul national a cetățenilor străini, pe cale aeriană, cu condiția prezentării unui test RT- PCR negativ valabil de cel mult 72 de ore înainte de sosire. Autoritățile locale pot dispune măsuri sanitare adiționale.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Este obligatorie purtarea măștii.
 • Sunt interzise toate adunările publice.
 • ...

Mauritius

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU – a fost ridicată la 23.06.2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 Octombrie 2020, au fost inițiate măsurile de redeschidere graduală a frontierelor pentru: cetățenii mauritieni, rezidenții mauritieni și turiștii care călătoresc în Mauritius pentru ședere de lungă durată. Călătorii care intră pe teritoriul mauritian, indiferent de categorie, vor efectua 14 zile de carantină într-o locați...

Mexic

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ SANITARĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 12 martie a.c. au fost introduse, temporar, controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea doar a persoanelor care demonstrează că realizează o călătorie esențială, întrucât centrul țării continuă să se afle sub codul portocaliu al semaforului epidemiologic. Cei care nu pot...

Mongolia

            

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE ALERTĂ: DA, parțial

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 14 septembrie se prelungesc, până la 31 octombrie 2020, restricțiile privind intrarea în țară, prin toate punctele de control la frontieră, a tuturor pasagerilor.
 • Se mențin restricțiile privind suspendarea tuturor zborurilor comerciale și a trenurilor internaționale de pasageri.
 • Cetățenii străini și mongoli...

Muntenegru

Data ultimei actualizări: 23 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea în Muntenegru este permisă cetățenilor străini, cetățenilor muntenegreni și cetățenilor străini cu drept de ședere în Muntenegru în următoarele condiții:

 • au reședința în una din țările incluse pe „lista verde″ sau, anterior sosirii în Muntenegru, au avut o ședere de minim 15 zile într-un stat inclus pe „lista verde″;
 • nu au avut reședința/nu...

Maroc

Data ultimei actualizări: 15.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (SANITARĂ) până la data de 10 noiembrie, cu posibilitate de prelungire.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Atât frontierele aeriene, cât și cele maritime sunt închise, fiind permisă intrarea în Maroc a următoarelor categorii de persoane: cetățenii marocani și deținătorii de permise de ședere și membrii de familie ai acestora, precum și cetățenii străini posesori ai unei rezervări confirmate la hotel sau a unei i...

Mozambic

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Președintele țării a emis, la data de 5 august a.c., un decret prin care starea de urgență (nivelul 3 de alertă) se reinstituie pe întreg teritoriul Republicii Mozambic începând cu 8 august orele 23,59, până pe 6 septembrie 2020, cu menținerea și înăsprirea restricțiilor impuse la 1 aprilie.
 • La data de 14 august, au fost anunțate cele trei faze ale reluării progresive a...

Myanmar (Birmania)

Data ultimei actualizări: 7.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 30 martie au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri.
 • Restricțiile temporare de călătorie/intrare pe teritoriul statului în contextul răspândirii infecției cu COVID-19, actualmente în vigoare, se prelungesc până la data de 31 octombrie.
 • Din data de 29 martie, s-a suspendat emiterea tuturor vi...

Namibia

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ/COUNTRY LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 12 august 2020, președintele țării a decis ca Republica Namibia să reinstaureze și să mențină regimul „country lockdown”, cu deosebire în zona capitalei Windhoek.
 • Urmare presiunilor venite din partea operatorilor turistici, guvernul a decis ca, începând cu 1 septembrie 2020, să fie permisă reluarea curselor aeriene internaționale și reluarea t...

Olanda

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂNU

ATENȚIE! LOCKDOWN PARȚIAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 9 iulie a.c., tuturor cetățenilor care se deplasează din România în Regatul Țărilor de Jos li se recomandă ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile din momentul intrării pe teritoriul acestui stat.
 • România continuă să fie inclusă în zona de risc ridicat (zona portocalie) pentru care se recomandă evitarea călăt...

Noua Zeelanda

Data ultimei actualizări: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 19 martie, frontierele sunt închise pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți permanenți ai Noii Zeelande.
 • Niciun vas de croazieră nu poate intra în apele teritoriale ale Noii Zeelande.
 • Toți cetățenii sunt obligați să respecte restricțiile impuse de guvernul Noii Zeelande, disponibile aici: https://covid19.govt.nz/government-actions/co...

Nicaragua

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare în Nicaragua, însă frecvența zborurilor înspre și dinspre Nicaragua este foarte redusă.
 • Pentru a putea intra în Nicaragua este necesară prezentarea unui test negativ de COVID-19, realizat în ultimele 72 de ore și trecerea printr-un sistem de detectare a temperaturii.
 • Dacă un pasager prezintă simptome specifice COVID-19, acestuia nu îi va fi p...

Nigeria

Data ultimei actualizări: 8.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți călătorii care doresc să intre în Nigeria trebuie să fie testați negativ pentru COVID-19 (test molecular tip PCR).
 • Testul trebuie să fie realizat în termen de 96 de ore înainte de plecare și, de preferat, nu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare.
 • Toți pasagerii trebuie să se înregistreze prin intermediul unui portal național de plăți online, accesând...

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 26 octombrie 2020  

STARE DE URGENȚĂNU

 • Începând cu data de 26 iunie, accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile. De la aceeași dată, a fost restabilit transportul internațional organizat.
 • Aeroporturile Skopje și Ohrid s-au deschis începând cu data de 1 iulie 2020.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

 • Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în...

Norvegia

Data ultimei actualizări: 19.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din data de 16 martie 2020, la frontierele terestre sunt introduse controale extinse, această măsură fiind prelungită până la data de 16 noiembrie 2020.

De asemenea, s-a prelungit perioada de restricții a călătoriilor în străinătate (Global Travel Council, gestionat la nivelul MAE norvegian) până la data de 15 ianuarie 2021.

Cetățeniilor din state terțe, respectiv d...


Oman

Data ultimei actualizări: 11.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Sunt suspendate toate zborurile internaționale și interne de intrare sau de ieșire din țară cu excepția zborurilor către enclava Musandam și a zborurilor de marfă.
 • Cetățenii non-omanezi (rezidenți) se pot întoarce în Sultanatul Oman doar în baza unui permis de intrare emis de Ministerul Afacerilor Externe omanez, eliberat în urma adresării unei solicitări la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pakistan

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În Pakistan au fost ridicate restricțiile specifice luptei împotriva pandemiei COVID-19; cu toate acestea, sunt încă aplicate norme de protecție sanitară în locurile publice (utilizarea de dezinfectanți, purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice);
 • Zborurile internaționale spre/dinspre huburile aviatice din Dubai, Turcia și Qatar funcționează în parametri normali;
 • Începând cu data de 5 oct...

Panama

Data ultimei actualizări: 8.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Zborurile comerciale internaționale vor fi reluate din data de 12 octombrie a.c.

 • Prezentarea unui test COVID-19, efectuat cu 48 de ore anterior intrării, este obligatorie.
 • Pasagerii care nu prezintă testul COVID-19 vor fi supuși unui test rapid pe aeroport. Dacă acesta este pozitiv, persoanele în cauză vor fi plasate în carantină 14 zile, într-un spi...

Paraguay

Data ultimei actualizări: 21.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Prin Rezoluția nr. 489/19 octombrie 2020 s-a decis redeschiderea aeroporturilor internaționale începând cu data de 21 octombrie 2020 și reluarea activității aeronautice.
 • Începând cu 15 octombrie 2020, s-au redeschis cele trei puncte de frontieră cu Brazilia (momentan doar pentru circulația autoturismelor) – frontierele în Ciudad del Es...

Peru

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 5 octombrie 2020 a fost aprobată reluarea zborurilor internaționale din și spre Peru care au o durată de maxim 4 ore de zbor. Astfel, destinațiile internaționale pentru care s-au reluat zborurile sunt: Guayaquil, La Paz, Quito, Bogotá, Santa Cruz, Cali, Medellín, Panamá, Asunción, Montevideo și Santiago de Chile. Existența zborurilor din și spre aceste destinații este...

Polonia

Data ultimei actualizări: 20 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Începând din data de 17 octombrie, aproximativ jumătate din teritoriul Poloniei (în care locuieşte peste 70% din populaţie, inclusiv marile oraşe: Varşovia, Cracovia, Gdansk, Lodz, Poznan, Lublin etc.) a fost inclusă în „zona roşie”, restul regiunilor fiind desemnate “zonă galbenă”.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând din data de 13 iunie 2020, Republica Polonă a aprobat redes...

Portugalia

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

Începând cu ora 00:00 a zilei de 15 octombrie 2020 și până la ora 23:59 a zilei de 31 octombrie 2020, este decretată Stare de Calamitate pe întreg teritoriul Portugaliei continentale.

În vigoare începând cu ora 00:00 a zilei de 15 octombrie 2020 și până la ora 23:59 a zilei de 31 octombrie 2020.

 • Este autorizat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor din și spre țările care fac parte din Uniunea Europeană, ...

Qatar

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Accesul cetățenilor străini în Qatar este permis după data de 1 august 2020 și doar pentru persoanele cu rezidență în Qatar, posesori ai unui permis de ședere.
 • Reintrarea va fi posibilă doar în baza obținerii unei permisiuni prealabile, prin intermediul angajatorului sau pe portalul ”QATAR PORTAL”.
 • Astfel, pentru persoanele care vin să muncească în Qatar, an...

Congo - Brazzaville

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA  (Stare de urgentă sanitară, extindere până la data de 29.09.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 24 august 2020, Guvernul Republicii Congo a decis:
 • Redeschiderea spaţului aerian pe teritoriul național.
 • Granițele terestre, fluviale și maritime rămân închise.
 • Intensificarea controalelor la punctele de frontieră ale ţării prin suplimentarea echipelor de securitate și sănătate publică.
 • Prezentar...

Coreea de Sud

Data ultimei actualizări: 23.10.2020

STARE DE ALERTĂ:

În Republica Coreea termenul utilizat nu este alertă, ci distanțare socială. Distanțarea socială are 3 niveluri – de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict). În prezent este instituit nivelul 1 (cel mai relaxat) pe întregul teritoriul Republicii Coreea.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Regimul vizelor:

 • Guvernul Republicii Coreea a decis unilateral suspendarea temporară a Acordului între Guvernul R...

Moldova

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de urgență în sănătate publică, similară stării de alertă, valabilă până la 30 septembrie 2020; începând cu 1 octombrie 2020 se instituie stare de urgență de sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod roșu” - link

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL (valabile începând cu data de 1 septembrie 2020):

 • Se permite intrarea pe...

Rusia

Data ultimei actualizări: 9.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de alertă)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Frontierele naționale pe cale rutieră, ferată, fluvială și maritimă pentru pasageri sunt închise accesului cetățenilor străini din data de 30.03.2020.
 • La 27.07.2020, Guvernul Federației Ruse a anunțat redeschiderea frontierelor aeriene începând cu data de 01.08.2020. Redeschiderea se realizează treptat, în funcție de acordurile bilaterale realizate î ...

Rwanda

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Transportul internațional aerian și-a reluat activitatea începând cu luna iulie 2020, însă există puține variante de zboruri comerciale, iar turiștii străini pot sosi în această țară doar cu zboruri tip charter, aprobate în prealabil de către autoritățile locale.
 • La intrarea în Rwanda pe cale aeriana, cetățenii străini vor prezenta un test negativ COVID (PCR) efectuat c...

Saint Kitts si Nevis

Data ultimei actualizări: 2.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Granițele rămân închise până în luna octombrie 2020.
 • Nu pot intra în acest stat persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Toți pasagerii trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.
 • Începân...

Sfanta Lucia

Data ultimei actualizări: 2.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă acostarea vaselor de croazieră.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: Toți pasagerii trebuie să completeze, anterior sosirii, un formular de înregistrare, disponibil online aici: https://www.stlucia.org/en/covid-19/pre-arrival-form-for-visitors/. O copie printată a acestuia trebuie prezentată în punctele d...


Saint Vincent si Grenadinele

Data ultimei actualizări: 12.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Toți călătorii trebuie să completeze formularul de sosire și declarația de sănătate. Formularul de sosire este disponibil și online pe site-ul health.gov.vc.
 • Se aplică protocoale diferențiate, în funcție de categoria de risc în care se încadrează statul de cetățenie. Româ ...

Sao Tome si Principe

Data ultimei actualizări: 01.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Stare de calamitate, 01-15.09.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 17 martie, sunt suspendate toate zborurile charter, precum și ancorarea navelor de croazieră în porturile arhipelagului.
 • Este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini nerezidenți.
 • Cetățenii naționali și rezidenții străini, care se întorc în țară, vor intra în carantină la domiciliu.

Măsuri pe plan intern:

 • ...

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 13.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie 2020 și până la noi dispoziții, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a anunțat că toate persoanele care sosesc în Regat vor intra în carantină/autoizolare la domiciliu, conform reglementărilor în vigoare.
 • În prezent, a fost reluată circulația cetățenilor saudiți care doresc să revină în Regat prin punctele de frontieră terestră cu st...

Senegal

Data ultimei actualizări: 15 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând din data de 15 iulie 2020, autoritățile senegaleze au aprobat reluarea curselor aeriene internaționale, cu respectarea unui protocol sanitar strict.
 • Cetățenii tuturor statelor din Africa, America, Asia și Europa care aplică o restricție pentru deplasarea cetățenilor Republicii Senegal, vor face obiectul unei restricții temporare de călătorie în Republica Senegal. Sun...

Serbia

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. Este declarată epidemie COVID-19; în unele localități este declarată stare excepțională, fiind în vigoare unele măsuri preventive și restrictive suplimentare, fără însă a fi restricționat accesul în și din aceste localități.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 15 august a.c., ora 00.00, accesul cetățenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croaț ...


Seychelles

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie a.c. s-au instituit măsuri excepționale în legătură cu infecția cu virusul COVID-19. Nu s-a mai permis intrarea pe calea aerului pe teritoriul național a străinilor, măsură aflată, în general, în vigoare și susceptibilă de revizuire imediată în cazul depistării unor focare active de Corona virus. De la 1 iunie 2020, guvernul a acceptat unele excepții pentru zboruri și nave maritime private/char...

Singapore

Data ultimei actualizări: 21.10.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Nu este permisă intrarea în Singapore pentru cetățenii străini pentru scurtă ședere (inclusiv turism), indiferent de cetățenie sau țara dinspre care se călătorește, cu următoarele excepții:

A. Personal navigant de pe navele comerciale pentru care s-a obținut aprobarea Autorității Maritime și Portuare din Singapore în vederea ef...


Slovacia

Data ultimei actualizări: 23 octombrie 2020

STARE DE URGENŢĂ: DA, în vigoare de la data de 1 octombrie 2020 pentru o perioadă de 45 de zile, pe teritoriul Republicii Slovace afectat de pandemia de COVID-19.

CARANTINĂ: NU. Regimul de carantină obligatorie în instituţii de stat sau în regim electronic, cu folosirea aplicaţiei mobile, a fost suspendat; se recomandă autoizolarea la domiciliu, în anumite situaţii.

FRONTIERE:

 • Frontierele Slovaciei rămân deschise, iar reglementă ...

Slovenia

Data ultimei actualizări: 26 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Condiții de intrare și tranzit în Republica Slovenia:

La data de 10 octombrie 2020, a fost adoptată o nouă Ordonanţa de urgenţă privind implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 la punctele de trecere a frontierei externe Schengen, la punctele de control ale frontierelor interne şi în interiorul Sloveniei. Actul normativ a intrat în vigoare începând...


Africa de Sud

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (DEZASTRU/NAȚIONAL LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 29.04.2020, președintele Republicii Africa de Sud a anunțat prelungirea stării de urgență/dezastru/national lockdown, cu relaxarea graduală a măsurilor aflate deja în vigoare pe o grilă de 5 niveluri; de la 20.09.2020 a intrat în vigoare nivelul 1.
 • În conformitate cu ordonanța din 23.03.2020 a președintelui țării, începând cu data de 26 martie o...

Spania

Data ultimei actualizări: 19.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: NU

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL: NU

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Potrivit unui Ordin al Ministerului de Interne, Spania și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni pe data de 21 iunie 2020, iar pe 1 iulie 2020 cu Portugalia și alte 14 țări din afara UE care se...


Sri Lanka

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Potrivit instrucţiunilor emise de Autorităţile Sanitare din Sri Lanka, toate aeroporturile internaţionale sunt în continuare închise pentru zborurile comerciale de sosiri pasageri, până la notificări ulterioare. Pasagerilor vaselor de croazieră nu li se va permite să debarce în țară, inclusiv pentru vizite temporare la țărm.
 • Companiile aeriene comerciale operează zboruri...

Suedia

Data ultimei actualizări: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. Riscul de răspândire a infecției în comunitate este în continuare evaluat de către autoritățile suedeze a fi ”Foarte înalt”, cel mai înalt grad.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL SUEDIEI

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățen...

Elvetia

Data ultimei actualizări: 27.10.2020  

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19. Începând cu data de 8 august 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul elvețian și care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locație adecvată, pentru o perioa...

Siria

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

La  data de 16 august 2020, Ministerul de Interne din Republica Arabă Siriană  a actualizat reglementările privind intrarea persoanelor din Liban în Republica Arabă Siriană în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanelor care intră în Republica Arabă Siriană li se aplică măsura carantinei în centre special desemnate de autoritățile siriene, dacă acestea nu dețin un test mo...


Tadjikistan

Data ultimei actualizări: 23.10.2020

STARE DE URGENȚĂNU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele de stat sunt în prezent închise. Intrarea pe teritoriul Republicii Tadjikistan nu este permisă străinilor, cu excepția angajaților misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanților organizațiilor internaționale și instituțiilor financiare acreditate în Republica Tadjikistan și membrilor familiilor acestora, șoferilor care efectuează transport inte...

Tanzania

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este închis pentru 31 de țări infectate cu COVID-19.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.
 • Toate instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea pentru o perioadă nedeterminată, activitățile sportive fiind și ele su...

Thailanda

Data ultimei actualizări: 22.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna aprilie a.c., cetățenilor străini le este interzisă tranzitarea și intrarea în Thailanda. Sunt permise zborurile de repatriere organizate de autoritățile thailandeze.

În contextul evoluției la nivel global a pandemiei de COVID-19 și a demersurilor întreprinse de autorități în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia, măsuri ce pot afecta inclusiv tr...


Timorul de Est

Data ultimei actualizări: 1 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu 19 martie, toate punctele de trecere a frontierei (terestru, maritim și aerian) sunt închise pentru toți cetățenii străini din sau care au tranzitat țări afectate de COVID-19 (conform datelor publicate în raportul Organizației Mondiale a Sănătății) în ultimele 4 săptămâni. Această interdicție nu se aplică cetățenilor timorezi sau cetățenilor străini rezidenți...

Tunisia

Data ultimei actualizări: 20.10. 2020

STARE DE URGENȚĂ:

Din punct de vedere epidemiologic nu este instaurată starea de urgență sanitară. Din punct de vedere securitar, autoritățile tunisiene prelungesc lunar starea de urgență. (A se vedea alerta de călătorie: http://www.mae.ro/travel-alerts/2928)

CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile tunisiene au decis să includă România pe lista roșie a statelor cu incidență epidemiologică mare.Astfel, condițiile de c...


Turcia

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ie...


Turkmenistan

Data ultimei actualizări: 22 octombrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În Turkmenistan nu au fost raportate oficial cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.
 • Autoritățile locale au comunicat că cetățenilor turkmeni, străini și persoanelor apatride le sunt aplicate restricții de călătorie în cazul intrării pe teritoriul Turkmenistanului până la data de 31 octombrie 2020.
 • Persoanele care sosesc în Turkmenistan au obligativitatea de a parcurge...

Uganda

Data ultimei actualizări: 20.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 octombrie 2020, cetățenii români care doresc să călătorească în Uganda trebuie să îndeplinească următoarele condiții la intrarea în țară: prezentarea unui test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării în acest stat, precum și dovada cu privire la scopul prezenței în Uganda (ex. rezervare hotel, resort etc.)...

Ucraina

Data ultimei actualizări: 26.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (carantină adaptivă până la 31 decembrie 2020)

 • La trecerea frontierei de stat este obligatorie încheierea/deținerea unei polițe de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perio...

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 27.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv către aeroportul Internațional Henri Coandă. În Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020, s-au deschis zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.
 • Zborurile se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim de pasageri, în caz co...

Marea Britanie

Data ultimei actualizări: 23.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

La sosirea în Marea Britanie venind din orice stat, este necesară furnizarea datelor de contact și informații privind statul/statele în care persoanele în cauză s-au aflat în ultimele 14 zile. De asemenea, persoanele care călătoresc în Marea Britanie au obligația de a se autoizola timp de 14 zile dacă sosesc din România sau dintr-unul din st...


Statele Unite ale Americii

Data ultimei actualizări: 21.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (la nivel federal si la nivelul tuturor statelor americane). Prin Proclamația Prezidențială din data de 13 martie a.c., a fost declarată starea de urgență pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cu privire la COVID-19. Textul integral este postat la adresa: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-declaring-national-emergency-concerning-novel-coronavirus-disease-covid-19-outbreak/

RESTRICȚII DE INTRARE PE...


Uzbekistan

Data ultimei actualizări: 19.10.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Valabilitatea vizelor cetățenilor străini aflați în prezent în Republica Uzbekistan este extinsă automat până la 1 noiembrie 2020.
 • Din data de 15 octombrie 2020, toate persoanele care sosesc în Republica Uzbekistan din state „galbene” și „roșii” trebuie să se supună, pe cheltuiala proprie, unei testări rapide pentru depistarea SARS-CoV-2. Totodată, trebuie să completeze un formu...

Vietnam

Data ultimei actualizări: 28.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Republica Socialistă Vietnam rămâne închisă pentru turism sau alte călătorii neesențiale. Cetățenii străini care au motive întemeiate pentru a călători în această țară trebuie să se adreseze Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam la București pentru a obține viza de intrare.

Categoriile de persoane care au dreptul să intre în acest stat sunt următoarele:

 • investitorii străini;
 • experții;
 • muncitorii cu înaltă c...

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular