Blog | Coronavirus (COVID-19): Cum sunt afectate zborurile si care sunt restrictiile

Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Incepand cu martie 2020 mai multe tari din regiunea noastra au anuntat sistarea traficului aerian iar companiile aeriene sunt nevoite sa reduca semnificativ frecventa curselor si sa anuleze un numar mare de rute din/spre regiunile afectate de coronavirus.

Vezi aici care sunt zborurile anulate, restrictiile de calatorie ale tuturor tarilor din lume si ce faci daca este afectat si zborul tau.

Zboruri anulate si suspendate

De ce sunt anulate zborurile

Zborurile sunt anulate din 2 motive:

 • Restrictiile oficiale de calatorie impuse de anumite tari
 • Reducerea cererii si gradul de incarcare mic pentru anumite curse

Zboruri anulate si suspendate

In urma reducerii cererii de calatorii orarul mai multor curse din/spre Romania si Moldova (dar si intreaga lume) a fost modificat, si anume au fost scoase multe curse directe in perioada Martie - Decembrie.

Modificarile de program sunt operate dinamic, pentru a vedea programul actualizat accesati site-ul companiei aeriene care opereaza zborul.

Reluarea zborurilor Romania si Moldova

Operatorii aeriene incep sa reia zborurile programate incepand cu luna iunie 2020.

Zboruri de repatriere

In aceasta perioada, sunt organizate un numar limitat de zboruri charter (la comanda) pentru cei blocati departe de casa.

Afla mai multe despre aceste zboruri aici: Update: Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Companii aeriene Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul companiei aeriene care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acesteia. Aici ti-am selectat toate companiile aeriene care opereaza din/spre Romania si Moldova.

Vezi toate companiile

Aeroporturi Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul aeroportului care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acestuia. Aici ti-am selectat toate aeroporturile din Romania si Moldova.

Vezi toate aeroporturile

Intrebari si raspunsuri frecvente

Pot sa calatoresc spre o anumita tara?

Aici - Restrictii de calatorie - poti sa vezi conditiile de calatorie ale celor mai importante destinatii din lume si cum se deschid acestea pentru cetatenii romani.

Aici - Calatoria in Europa cu pasaport biometric RM - este pagina pentru cetatenii MD.

De ce nu vin banii?

Zborul ti-a fost anulat, ai solicitat rambursarea dar banii inca nu au venit.

Inarmeaza-te cu rabdare - in aceasta perioada rambursarea poate dura de la 1 saptamana pana la 2 luni. Din mii de cazuri monitorizate nu cunoastem nici unul sa nu fie rambursat conform conditiilor, daca ai rezervat la una din companiile sau agentiile partenere.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si au trecut mai mult de 2 luni din momentul solicitarii rambursarii si banii inca nu au ajuns in cont - te rugam sa ne contactezi si te vom ajuta cu placere. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi procesate.

Sa zbor sau sa nu zbor?

Despre cum zbori in siguranta in timpul pandemiei Covid-19 citeste detaliat aici: Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19

Ce este motiv valid/legitim/intemeiat de intrare in tara?

Chiar daca sunt impuse restrictii de intrare, pasagerii care calatoresc din urmatoarele motive sunt admisi in majoritatea tarilor in perioada pandemiei:

 • Vizitarea unui membru de familie in stare de sanatate critica sau terminala;
 • Participarea la o inmormantare;
 • Exista o citatie in fata instantei de judecata;
 • Este tutore legal pentru un minor;
 • Lucreaza oficial in tara de destinatie;
 • Tranziteaza tara (are un bilet valabil pentru urmatoarea destinatie din afara tarii respective);
 • Alte motive intemeiate in dependenta de tara de destinatie

Cum sa verific daca zborul meu este anulat?

Nu pierdeti timpul pe investigatii si cautari. Daca zborul este anulat urmeaza sa primiti o notificare pe email si/sau sms si/sau prin apel telefonic - de la agentia sau compania unde ati cumparat biletele.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si maine este zborul, care crezi ca este anulat, dar nu ai primit nici o notificare - te rugam sa ne contactezi si iti vom clarifica statutul. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi luate in consideratie.

Cum sa verific statutul unui aeroport anumit?

Pentru a verifica orarul zborurilor, daca este inchis sau orice alta informatie actualizata despre un anumit aeroport trebuie sa accesati site-ul aeroportului corespunzator.

Majoritatea aeroporturilor din lume au un site - iar toate aeroporturile active din lume le gasiti aici zbordirect.com/airport. Daca nu gasiti aeroportul de care aveti nevoie - va rugam sa ne contactati.

Cum sa aflu statutul unei companii aeriene?

Toate companiile aeriene care opereaza zboruri regulate de pasageri au site oficial online - aici poti afla cu usurinta orarul zborurilor, conditiile de anulare, informatii actualizate referitoare la operarea companiei in conditiile epidemiei Covid-19.

Toate companiile aeriene active cele mai importante din lume le gasesti usor aici: zbordirect.com/info/companies.

Nu gasesc nici un zbor pentru itinerariul dorit

Orarul zborurilor directe a suferit schimbari majore. Optiunile de zbor cu avionul sunt limitate iar in majoritatea cazurilor va trebui sa optati pentru zboruri cu escala (in multe cazuri - escale multiple) daca doriti sa calatoriti cu avionul.

Daca ati facut o cautare pe www.zbordirect.com si nu este afisata nici o optiune de zbor - aceasta inseamna ca pentru itinerariul si datele selectate nu exista zboruri, deloc (nici directe, nici cu escala). In acest caz, daca aveti nevoie sa calatoriti anume pe datele si itinerariul selectat, chiar daca nu recomandam transportul rutier in perioada pandemiei - probabil va trebui sa optati  pentru acest tip de transport.

Nu pot sa iau legatura cu call-centrul companiei aeriene

Liniile telefonice ale operatorilor aerieni sunt destul de ocupate si in zilele obisnuite, iar in aceasta perioada de criza situatia este si mai complicata.

La unele companii aeriene si agentii toate actiunile pentru gestionarea rezervarii pot fi facute online - in acest caz va recomandam sa utilizati aceste instrumente.

Daca unele actiuni pot fi facute doar prin apel telefonic (de exemplu solicitarea de rambursare la Wizz Air) -  trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa apelati periodic pe numerele cu tarif local.

Traficul aerian este sistat pe itinerariul meu dar rezervarea nu este inca anulata

Actiunile de interzicere oficiale nu sunt reflectate imediat in rezervarile existente. De asemenea sistemele companiilor aeriene sunt suprasolicitate in aceasta perioada si anularile pot fi efectuate cu intarziere. 

Zborul meu este anulat din cauza Coronavirus. Ce trebuie sa fac?

Despre faptul anularii zborului veti primi o notificare pe email si/sau sms. In acest caz aveti 2 optiuni:

 1. Rambursarea integrala a sumei biletului rezervat. Solicitarea de rambursare o puteti face online sau apeland call-centru operatorului/agentiei unde ati rezervat biletele.
 2. Reprogramarea zborului pentru o alta data (sau/si alt itinerariu - in dependenta de unde ati rezervat biletele). In majoritatea cazurilor reprogramarea poate fi facuta online.

De ce unele zboruri pot fi rezervate online chiar daca sunt anulate?

Actiunile oficiale de interzicere a zborurilor nu au efect imediat si asupra sistemelor de distributie a biletelor online. Este nevoie de ceva timp ca situatia sa fie reflectata si online.

Va recomandam insistent sa aflati statutul zborului pe site-ul companiei aeriene inainte de efectua rezervarea de zboruri in aceasta perioada.

Vreau sa rezerv niste bilete - cum sa aflu daca nu este anulat zborul?

Daca doriti sa faceti rezervarea pe zbordirect.com sau la o agentie partenera - va rugam sa ne contactati pentru cea mai exacta informatie despre zborul in cauza.

Daca faceti rezervarea in alta parte - luati legatura cu agentia sau compania corespunzatoare - doar ei va pot confirma statutul zborului.

Zborul nu este anulat dar nu mai vreau sa zbor

Depinde la ce agentie sau companie aeriana ai cumparat biletele de avion. Conditiile de returnare au suferit modificari in ultima perioada, sunt companii care ofera rambursari si pentru anulari voluntare in perioada pandemiei.

In orice caz unicul loc unde poti sa verifici aceasta informatie sunt Termenii si conditiile agentiei sau ale companiei aeriene unde ai rezervat biletele. Si iti recomandam sa le citesti inainte de a efectua plata.

Pot sa obtin compensatie pentru anularile din cauza COVID-29?

In timp ce unele companii aeriene anuleaza zborurile pentru a-si proteja pasagerii, altele isi protejeaza buzunarele. Pe masura ce creste haosul si panica, companiile aeriene care doresc sa anuleze zboruri din motive economice au un motiv perfect: coronavirusul.

Pasagerii pot solicita compensatii de anulare cand:

 • Companiile aeriene anuleaza zborurile din motive financiare
 • Nu exista nici o restrictie oficiala de calatorie in zona de risc

Daca o companie aeriana anuleaza un zbor pentru care nu exista restrictii oficiale de calatorie, coronavirusul nu este, prin urmare, singurul motiv de anulare.

Dorinta de a calatori a scazut in urma raspandirii virusului, iar cursele care nu sunt rezervate in totalitate pot fi anulate de companie pentru a economisi bani. Iar in acest caz aveti dreptul la compensatii.

Mai multe despre ce faci in cazul anularii si cum obtii compensati afla aici: Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul

Cand va fi restabilit traficul aerian?

Majoritatea tarilor au impus restrictii pana la sfarsitul lunii mai in functie de evolutia pandemiei si efectele masurilor luate impotriva Covid-19.

Daca vrei sa fii primul care afla despre relansarea zborurilor - aboneaza-te sau urmareste-ne pe www.facebook.com/zbordirect.

In acest material actualizat poti afla mai multe despre cand se restabileste orarul curselor: Cand se reiau zborurile de pasageri in Europa

Restrictii si conditii de calatorie (actualizat)

Restrictiile de calatorie sunt actualizate zilnic la ora 09:00 (RO), Pentru unele destinatii sunt inca in vigoare avertizarile si restrictiile emise in martie si aprlie.

Datele despre restrictiile de calatorie Covid-19 sunt preluate si actualizate cu IATA, Ministerele Afacerilor Externe Romania si Moldova.

Pentru cea mai actualizata informatie trebuie sa vizitati site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Externe / Reprezentantei consulare / Ambasada a tarii de plecare/destinatie.

Albania

Data ultimei actualizări: 29.07.2020

STARE DE URGENȚĂ/ALERTĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL REPUBLICII ALBANIA:

 • Începând cu data de 1 iunie 2020, accesul tuturor străinilor este din nou permis pe întreg teritoriul Republicii Albania, fără condiții prealabile;
 • Aeroportul Internațional Tirana efectuează zboruri comerciale  și este complet operațional.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Cetățenii români pot e...

Algeria

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toate punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime ale Algeriei sunt închise pentru călători pentru o perioadă nespecificată, motiv pentru care nu există curse comerciale internaționale de pasageri, de intrare sau de ieșire din această țară.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Cetățenii români se pot deplasa d...


Angola

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Stare de calamitate, începând cu data de 26.05.2020, fără termen)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Frontierele naționale rămân închise. Intrarea și părăsirea teritoriului sunt supuse controlului sanitar definit de autoritățile competente.

Următoarele situații specifice sunt supuse unui regim de control efectuat de autoritățile competente:

a. Reîntoarcerea pe teritoriul național a propriilor cetățeni și a...


Antigua si Barbuda

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 27 martie, aeroportul internațional V. C. Bird este închis pentru toate zborurile comerciale către Antigua.
 • Interdicție de intrare pentru cetățenii străini care au călătorit în China, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Iran, Singapore, Franța, Germania în ultimele 28 de zile.
 • Începând cu 15 aprilie, au fost suspendate zborurile care plecau din Antigua.

Ex...


Argentina

Data ultimei actualizări: 22.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: Da (urgență Sanitară pe o perioadă de un an potrivit Decretului de Necesitate și Urgență din data de 12 martie 2020. Argentina are de asemenea stare de urgență publică în domeniile economic, financiar, fiscal, administrativ, energetic, tarifar și social).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Guvernul argentinian a decis interzicerea zborurilor comerciale  până la data de 1 septembrie 2020. Cu toate acestea, în...

Armenia

Data ultimei actualizări: 30 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ/ )

DATE PRIVIND SITUAȚIA EPIDEMICĂ:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/armenia/

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Armeniei (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere sau de muncă, diplomați și personalul misiunilor diplomatice acreditate la Erevan, precum și membri de familie ai acestora, respectiv cazuri speciale, comandanț ...

Australia

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

În zona metropolitană Melbourne și districtul Mitchell sunt instituite stare de dezastru şi carantină de nivel 4, începând cu 2 august 2020, ora 18.00 locală, pentru o perioadă inițială de 6 săptămâni, fiind stabilite următoarele măsuri:

 • este interzisă părăsirea domiciliului între orele 20:00 – 05:00, cu excepția situațiilor de urgență medicală și deplasarea la locul de muncă. Refuzul de a coopera cu...

Austria

Data ultimei actualizări: 03.08.2020  

STARE DE URGENŢĂ: Nu. Măsuri stabilite prin Legea COVID-19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

În conformitate cu informațiile comunicate de partea austriacă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00.

Astfel, începând cu data de 1 august a.c., companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspr...


Azerbaidjan

Data ultimei actualizări: 17.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Azerbaidjanului, cu excepția cetățenilor azeri, cetățenilor străini sau apatrizi cu rezidență în Azerbaidjan sau persoanelor care dețin un permis special de intrare, eliberat de autoritățile azere (serviciul de eliberare a vizelor electronice de intrare în Azerbaidjan ASAN VISA a fost suspendat).
 • Re...

Bahamas

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din 24 martie, au fost suspendate zborurile internaționale către toate aeroporturile publice și private.
 • Este interzis tranzitul cetățenilor străini.
 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise zborurile care pleacă din Bahamas, zborurile cargo, zborurile poștale, cele medicale de urgență sau alte zboruri de ur...

Barbados

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 15 aprilie, a fost introdusă carantina instituționalizată obligatorie pentru orice persoană care intră în țară, timp de 14 zile.
 • Au fost suspendate zborurile în intervalul orar 22.00-10.00.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise doar zborurile comerciale, care sosesc goale și pleacă cu pasageri.

Măsuri pe plan intern:

 • La 11 aprilie, a fo...

Belgia

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

În data de 1 august 2020, autoritățile belgiene au modificat condițiile de călătorie pentru persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din România, după cum urmează:

 • Călătoria dinspre România în Belgia: începând cu 1 august sunt incluse în zona roșie următoarele zone din România:
 • Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
 • Sud-Est (Brăila, Buzău, Cons...

Belize

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Din 30 iunie a.c. a fost revocată starea de urgență.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor care provin din țările cele mai expuse COVID-19 (ex. China, Iran, Japonia, Coreea de Sud, țările membre UE).

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Din 20 martie a.c. sunt închise frontierele terestre (cu excepția celei cu Mexicul).
 • Este închis și aeroportul internațional din Belize C...

Bolivia

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Pe durata stării de urgență frontierele terestre, aeriene și fluviale rămân închise pentru cetățenii străini, excepție făcând cetățenii bolivieni și străinii rezidenți în Bolivia.
 • Zborurile naționale și internaționale sunt suspendate pe durata stării de urgență. Cetățenii bolivieni și străinii rezidenți care sosesc în Bolivia în această perioadă vor fi suspuși unui tes...

Bosnia si Hertegovina

Ultima actualizare: 17.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Măsuri aplicabile începând cu data de 16 iulie:

Începând cu data de 16 iulie a.c., cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina.

Potrivit informațiilor comunicate de autori...


Botswana

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Prin decret prezidențial, din 02.04.2020 s-a instituit starea de urgență pe întreg teritoriul național al Republicii Botswana, inițial pe o perioada de 30 de zile. La 07.05.2020, Parlamentul țării a decis prelungirea stări de urgență pe o durată nedeterminată.
 • Tot din 02.04.2020 este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Botswana a oricăror cetățeni străini.
 • L...

Brazilia

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ:

 • Întreaga țară este în stare de urgență, dar măsurile de protecție diferă de la stat la stat. 
 • Starea de urgență se declară de către autoritățile fiecărui stat brazilian, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Pot fi luate măsuri specifice şi doar în anumite localități.
 • Tendința actuală este de relaxare lentă a restricțiilor.

INTRAREA PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 29 iulie 2020, au intervenit următoa...

Bulgaria

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

(declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară)

STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la 31 august 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14...

Canada

Data ultimei actualizări: 23 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ

Este declarată stare de urgență sau stare de urgență sanitară, după caz, în toate cele 10 provincii și 3 teritorii, astfel: stare de urgență în provinciile British Columbia, Ontario, New Brunswick, Saskatchewan, Nova Scotia, Manitoba, Prince Edward Island și stare de urgență sanitară în provinciile Quebec, Alberta, Newfoundland și Labrador, precum și în Teritoriile de Nord-Vest, Yukon și Nunavut.

RESTRICȚII DE INTRA...


Capul Verde

Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele aeriene și maritime rămân închise, până la noi dispoziții

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Legăturile maritime între insulele ce compun Republica Capului Verde se vor relua în mod progresiv

Măsuri pe plan intern:

 • Frontierele aeriene și maritime rămân închise, până la noi dispoziții
 • Utilizarea măștilor de protecție în locurile publice este o măsură ...

Chile

Data ultimei actualizări: 19 martie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 18 martie s-a decretat starea de catastrofă națională pentru o perioadă de 90 de zile, pentru a oferi guvernului puteri extinse în vederea asigurării cu alimente și funcționarea serviciilor publice de bază, urgențe medicale în condiții optime pe întreaga durată a pandemiei.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Din data de 11 martie au fost introduse controale sanitare la toate punctele...

China

Data ultimei actualizări: 27.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Republica Populară Chineză a suspendat, la 28 martie, intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini cu vize și permise de rezidență valabile, indiferent de tipul acestora. Vizele și permisele de rezidență ale persoanelor care au părăsit China nu mai sunt considerate valabile. Aceștia vor  trebui să aplice pentru o nouă viză, atunci când acest lucru va fi posibil. Excep...

Columbia

Data ultimei actualizări: 15.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

În perioada 25 martie– 31 august a fost decretată stare de urgență națională.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Interzicerea avioanelor internaționale cu pasageri pe perioada 25 martie –31 august.
 • Prelungirea Carantinei naționale până pe 1 august.
 • În perioada carantinei naționale, 25 martie – 1 august, sunt interzise zborurile naționale.
 • Deplasarea în interiorul...

Comore

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 23 martie 2020, ca răspuns la pandemia COVID-19, autoritățile din Uniunea Comorelor au introdus o serie de măsuri de prevenire.
 • A fost interzisă intrarea cetățenilor străini în aceste insule.
 • Au fost suspendate, pe termen nedefinit, zborurile comerciale internaționale, cu excepția celor cargo sau de evacuare. Măsuri identice au fost luate în vederea interzicer...

Congo - Kinshasa

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La data de 21 iulie, președintele a decretat încheierea stării de urgență sanitară şi a anunțat următorii pași:
 • Începând cu 22.07.2020 au fost reluate toate activitățile de afaceri, adunări, întâlniri și sărbători.
 • Începând cu 03.08.2020 cursurile școlare și universitare se vor relua.
 • Începând cu 15.08.2020, se vor redeschide frontierele, porturile și aeroporturi...

Costa Rica

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ, până la 1 august)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Până la 1 august este permisă intrarea în Costa Rica doar a cetățenilor costaricani, a rezidenților, a celor a căror rezidență este în proces de obținere și care au părăsit Costa Rica înainte de 24 martie, a copiilor minori ai cetățenilor din Costa Rica și a diplomaților străini. Această restricție se aplică sosirilor aeriene și maritime...

Côte d’Ivoire

Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând din data de 01 iulie 2020 autoritățile ivoriene au aprobat reluarea curselor aeriene internaționale, cu respectarea unui protocol sanitar strict, în acord cu reglementările Organizației de Aviație Civilă Internațională. Este necesar ca pasagerii care părăsesc, sosesc sau tranzitează Republica Coasta de Fildeș să completeze formularul disponibil aici (https://dep...

Croatia

Data ultimei actualizări: 24.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Conform deciziei Autorității Naționale de Protecție Civilă, începând cu 1 iulie 2020, intrarea în Republica Croația este permisă, fără restricții, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățeni români, statelor Schengen, statelor Schengen asociate și membrilor familiilor acestora, cetățenilor țărilor terțe care sunt rezidenți pe termen lung în conformitate cu Directiva 2003/109/CE, per...

Cuba

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din 24 martie, nu mai este permisă intrarea cetățenilor străini.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Este permisă intrarea cetățenilor cubanezi și a rezidenților permanenți.

Măsuri pe plan intern:

 • Sunt monitorizați, prin cabinetele de medicină de familie, timp de 14 zile, cetățenii care provin dintr-o zonă de manifestare a bolii, dacă nu prezintă simptome...

Cipru

Data ultimei actualizări: 30 iulie 2020

Majoritatea măsurilor restrictive au fost suspendate. Dacă situația se menține pozitivă, ultimele restricții interne vor fi ridicate în luna august.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 9 iunie, aeroporturile din Larnaca și Pafos și-au reluat treptat serviciile de transport de pasageri.

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea f...


Cehia

​Data ultimei actualizări: 02.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 1 iulie 2020 autoritățile din Cehia au împărțit statele, pe baza situației epidemiologice, în 2 categorii, respectiv, cu risc scăzut (verde) și cu risc înalt (roșu). Clasificarea se actualizează permanent în funcție de evoluția situației epidemiologice din statele respective.
 • Pentru fiecare categorie se aplică reguli diferite, după cum urmează:

Măsuri...


Danemarca

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Măsuri aplicabile începând cu data de 1 august:

În cursul zilei de 30 iulie 2020, autoritățile daneze au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, măsuri care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00. România a fost inclusă pe lista țărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

...


Dominica

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU           

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt interzise călătoriile din și către Republica Populară Chineză.

Măsuri pe plan intern:

 • Este introdusă carantină timp de 14 zile pentru persoanele care prezintă simptome.
 • Au fost suspendate manifestările publice și evenimentele sportive.

Date de contact ale misiunilor României în Dominica - AICI


Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 23 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Stare de urgență sanitară)

La data de 1 iulie a.c., s-au ridicat restricțiile și s-au redeschis frontierele, iar la data de 19 iulie a.c. Președintele Danilo Medina a decretat Stare de urgență sanitară pentru o perioadă de 45 de zile, pe fondul creșterii numărului cazurilor de infectare cu COVID-19 în țară.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Există variante reduse de zboruri dinspre / către Europa.
 • Pen...

Ecuador

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 iunie 2020 s-au reluat zborurile naționale și internaționale. Cu toate acestea, unele companii aeriene vor relua zborurile spre și dinspre Ecuador în luna iulie sau august.
 • Frontierele terestre ale Republicii Ecuador sunt temporar închise. Intrarea și ieșirea din țară se poate face doar prin intermediul transportului aerian.
 • Efectuarea unui test pentru d...

Egipt

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

Stare de urgență – DA

La data de 20 iulie a.c., Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 27 iulie 2020, pe fondul situației de securitate și a măsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Egipt.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 1 iulie 2020, autoritățile egiptene au adoptat măsura redeschid...


El Salvador

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ NAȚIONALĂ)

 • Sunt exceptați doar lucrătorii din administrația publică, din sectorul transportului public, ai firmelor private care asigură servicii de bază, ai farmaciilor, băncilor și mass mediei.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor străini în El Salvador, cu excepția celor care au rezidență sau a celor care dețin pașaport diplomatic, oficial sau de serviciu. La int...

Estonia

Data ultimei actualizări: 25.07.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • La 28 mai 2020, Guvernul Republicii Estonia a decis redeschiderea granițelor pentru cetățenii UE fără simptome COVID-19 începând cu data de 1 iunie 2020.
 • Cetățenii provenind din state UE în care incidența de infectare cu noul coronavirus, în ultimele două săptămâni, este mai mare de 16 la 100.000 de locuitori, vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile, menținându-se astfel deciziile care au fost em...

Etiopia

Data ultimei actualizări: 28.07.2020

STARE DE URGENŢĂ: DA (la 8 aprilie a.c., Guvernul Etiopiei a anunţat insituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării pentru 5 luni, cu posibilitatea reducerii sau prelungirii perioadei, în funcţie de evoluţia pandemiei.)

RESTRICŢII DE INTRARE PE TERITORIUL NAŢIONAL:

 • Începând cu 23 martie a.c., graniţele terestre sunt închise traficului cetăţenilor.
 • Începând cu 18 iulie a.c., toate persoanele care sosesc în Etiopia trebuie să ...

Finlanda

Data ultimei actualizări: 17.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (se mențin restricțiile privind traficul la frontiere până la data de 11 august 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL valabile pentru perioada                 13 iulie - 11 august 2020

 • Restricțiile la intrarea în Republica Finlanda au fost parțial ridicate, parțial modificate și parțial extinse în conformitate cu decizia Guvernului, pe b...

Franta

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ – NU*

Starea de urgență sanitară instaurată pe data de 24 martie a.c. pe teritoriul Franței a fost ridicată pe 11 iulie a.c., *cu excepția departamentelor de peste mare Guyana și Mayotte, unde virusul circulă activ în continuare. În aceste zone, starea de urgență sanitară rămâne în vigoare până pe 30 octombrie a.c..

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL :

 • Începând cu data de 15 iuniea.c., Franța a ridicat...

Georgia

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Starea de urgență a fost ridicată la 22.05.2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele terestre și aeriene ale Georgiei sunt închise pentru cetățenii străini, cu unele excepții (prezentate mai jos). Majoritatea zborurilor de linie pentru pasageri spre/dinspre Georgia rămân suspendate, fiind permise cu precădere zboruri de tip charter în vederea repatrierii cetățenilor georgieni în Georgia și repatrierii cetățen...

Germania

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU. Germania a declarat „stare de pandemie”.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Având în vedere eliminarea principalelor restricții aplicabile cetățenilor români care călătoresc între România și Germania, se poate vorbi despre o revenire la normalitatea specific europeană a libertății de mișcare.

A fost înlăturată restricția potrivit căreia trecerea frontierei germane (fie ea aeriană, terestră sau ma...


Grecia

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Măsuri aplicabile începând cu data de 28 iulie 2020:

În conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 28 iulie 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se aplică și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bul...


Grenada

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate zborurile comerciale au fost suspendate.
 • Interzicerea debarcării de pe vase de croazieră.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise zborurile cargo și cele care transportă personal medical, cu aprobare prealabilă.

Măsuri pe plan intern:

 • Interdicția deplasărilor, cu excepția activităților esențiale.

Date de contact ale misiunilor României în Grenada - ...


Guatemala

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE CALAMITATE, până la 5 august)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor europeni. Au fost închise toate frontierele terestre și aeriene.
 • Toate granițele țării sunt închise și sunt supravegheate de Armată și Poliție.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Este permisă intrarea în țară doar a guatemalezilor, a rezidenților permanenți și a membrilor corpului diplomat...

Haiti

Data ultimei actualizări: 17.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate persoanele care provin din state afectate vor intra în carantină.
 • Frontiera terestră cu Republica Dominicană a fost închisă.
 • Sunt suspendate toate zborurilor internaționale, cu excepția SUA.
 • Sunt interzise călătoriile pentru oficiali.

Măsuri pe plan intern:

 • A fost interzisă circulația publică în intervalul 20.00-5.00.
 • Au fost închise școlile, universitățile, fabricil...

Honduras

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE ASEDIU, până la un nou aviz)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din 17 martie a.c. și până la noi dispoziții, pe teritoriul Honduras a fost instituită starea de asediu, fiind interzisă ieșirea cetățenilor pe stradă.
 • Este interzis, temporar, accesul în Honduras al cetățenilor străini care au vizitat în prealabil sau provin din Europa și China.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Din 16 ma...

Ungaria

Data ultimei actualizări: 20.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU  (de la 18.06.2020 a fost declarată starea de alertă epidemiologică la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Măsuri aplicabile începând cu data de 15 iulie 2020, ora 00.00

Autoritățile ungare au anunţat, la data de 12 iulie, noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Condițiile de intrare v...


Islanda

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următoarelor 12 s...

India

Data ultimei actualizări: 05.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

1. Din data de 1 iunie 2020 rămân interzise zborurile comerciale internaționale de pasageri. Decizia de anulare a măsurii de suspendare a zborurilor comerciale internaționale de pasageri se va lua în funcție de evoluțiile pandemiei de COVID-19.

2. Rămân suspendate toate vizele emise anterior datei de 22 martie 2020 și este restricționată intrarea cetățenilor străini în India, cu ex...


Indonezia

Data ultimei actualizări: 09.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (granițe închise)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu sunt primiți în Indonezia decât străinii care dețin permis de ședere tip Temporary Stay Permit (ITAS) și Permanent Stay Permit (ITAP) sau o viză obținută după data de 31 martie 2020.
 • Cetatenii străini care se întorc in Indonezia din calatorii externe, vor trebui să prezinte un certificat medical cu rezultat negativ la testarea Covid – 19 emis cu cel mul...

Iran

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți pasagerii care doresc să iasă din Republica Islamică Iran trebuie să dețină certificate de sănătate eliberate de autoritățile iraniene în cadrul aeroporturilor internaționale de pe întreg cuprinsul țării.
 • Toţi pasagerii care doresc sa intre în Republica Islamică Iran trebuie sa aibă asupra lor, înainte de îmbarcarea în avion, un certificat medical, în limba engleză, eliberat de o institu...

Irlanda

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Cetățenii români care călătoresc în Irlanda direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie*, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

La intrarea în Irlanda, toți pasagerii vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), ur...


Israel

Data ultimei actualizări: 27.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere) și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii care intră în țară.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Granițele țării vor rămâne deschise pentru reîntoarcerea cetățenilor i...

Italia

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL ITALIEI PENTRU CETĂȚENII CARE SOSESC DIN ROMÂNIA:

Autoritățile italiene au anunțat prelungirea cu până la zece zile a măsurilor privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din Romania, măsuri valabile inițial până la data de 31 iulie a.c.

 • Se recomandă, înainte de a efectua o călătorie în străinătate, să verificați regulile stabilite...

Jamaica

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu se mai permite intrarea cetățenilor străini.

Se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu (inclusiv în hoteluri) pe durata a 14 zile pentru cei care au călătorit în orice stat cu incidență COVID-19.

 • Pentru cetățenii din Jamica se suspendă călătoriile în China, Spania, Franța, Germania.
 • Porturile și aeroporturile sunt închise traficului interna...

Japonia

Data ultimei actualizări: 21.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Interzicerea intrării în țară a persoanelor care au călătorit cu până la 14 zile înainte într-una din următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Andora, Irlanda, Monaco, San Marino, Vatican, Albania, Armenia, Israel, Indonezia, Iran, Marea Brit...

Iordania

Data ultimei actualizări: 17.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu 17 martie a fost dispusă închiderea frontierelor terestre, aeriene (toate zborurile au fost anulate) și maritime pentru traficul de pasageri. Frontierele rămân închise până la noi dispoziții.

Toate persoanele care sunt forțate de împrejurări să se întoarcă în Iordania pot intra în țară prin punctele terestre de trecere a fr...


Kazahstan

Data ultimei actualizări: 05.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile au anulat, până la 1 noiembrie 2020, regimul de intrare fără viză pentru 57 de țări, între care și România. Atunci când solicită viză, un cetățean străin are obligația să atașeze un certificat medical emis în ultimele 24 de ore, care să ateste că nu este infectat.
 • Începând cu data de 16 martie, au fost introd...

Kenya

Data ultimei actualizări: 16.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini, cu excepția a cetățenilor străini rezidenți care vor fi obligatoriu introduși în carantină la domiciliu.
 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este anulat începând cu data de 25.03.2020, ora 23:59, fiind exceptate doar zborurile umanitare și zborurile de repatriere.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Gra...

Kuweit

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (etapa III de relaxare a restricțiilor)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 20 februarie a.c., au fost introduse controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Este interzis, în continuare, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Kuweit și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii care intră în țară (repatrieri cetățeni kuweitieni, ev...

Kargazstan

Data ultimei actualizări: 12.05.2020

 • Sunt stabilite restricții la intrarea în marile orașe.
 • Deplasarea între regiuni nu este permisă. 
 • Sunt suspendate activitățile care implică adunările mari.
 • Este interzisă circulația transportului în comun, cu excepţia taxiurilor, care pot circula în oraşe.
 • Este introdus un nou regim de carantină la Bișkek, Osh, Jalal-Abad și regiunea Naryn. Cetățenii vor putea intra în oraşele Bishkek și Osh doar pe baza unor certificate de muncă în a...

Letonia

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (a fost în vigoare între 17 martie - 9 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul leton a decis revocarea stării de urgență, care a fost în vigoare în perioada 17 martie – 9 iunie 2020. Se mențin măsuri de control al epidemiei, după cum urmează:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMANIA:

MĂSURI PE PLAN INTERN

În mijloacele de transport în comun di...


Liban

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Guvernul a declarat stare de mobilizare generală (stare de urgență sanitară) până la 30 august 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cursele aeriene comerciale au fost reluate la 1 iulie a.c., Aeroportul Internațional Rafik Hariri din Beirut operând la o capacitate de 10% față de aceeași lună a anului trecut.
 • Ministerul Lucrărilor Publice și Transporturilor din Liban prin Directoratul g...

Lichtenstein

Data ultimei actualizări: 21.07.2020

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Având în vedere evoluția epidemiologică pozitivă, restricțiile și controlul la frontiere au început să fie relaxate, etapizat începând cu 15 mai 2020.
 • Începând cu 15 iunie 2020, conform deciziei executivului de la Vaduz, au fost eliminate toate restricțiile de călătorie pentru cetățenii statelor membre UE, inclusiv România, și pentru Marea Britanie și statele AE...

Lituania

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, începând cu 27 februarie 2020 (starea de carantină a fost în vigoare în perioada 16 martie – 16 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul de la Vilnius permite cetățenilor și rezidenților permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și celor din Confederația Elvețiană și din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord să intre în Lituania dacă aceste state menți...


Luxemburg

Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare pe teritoriul Luxemburgului.
 • Nu este instituită măsura carantinării/izolării pentru cetăţenii care intră în Luxemburg și nu se solicită prezentarea unui test COVID-19.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale rutieră/aeriană/ferată/maritimă

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • ...

Madagascar

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ SANITARĂ):

 • La 04.04.2020 autoritățile malgașe au declarat stare de urgență sanitară pe întreg teritoriul Republicii Madagascar.
 • În funcție de evoluția cazurilor de contaminare depistate, Guvernul poate lua măsura închiderii complete a unor provincii din țară sau a capitalei. În prezent, există 9 zone declarate focare de pandemie și închise, sub controlul jandarmeriei naționale.

...


Malaysia

Data ultimei actualizări: 27.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (stare de necesitate)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt închise granițele pentru cetățenii străini.

Măsuri pe plan intern:

 • Toate instituțiile publice au fost închise.
 • Sunt interzise deplasările în intervalul orar 19.00-07.00. Măsura este valabilă până pe 14 aprilie. În timpul zilei nu sunt recomandate decât deplasările cu scop strict și de urgență. Din data de 1 aprilie aria maximă de ieșire din locuință est...

Maldive

​Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Stare de urgență epidemiologică la nivel național până la 7.08.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Toate aeroporturile internaționale din Maldive au reluat în data de 15 iulie a.c. serviciile de transport regulat de pasageri.
 • Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza în portul de intrare (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată ...

Malta

Data ultimei actualizări: 16.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 Începând cu data de 15 iulie, intrarea pe teritoriul maltez este permisă persoanelor care sosesc dintr-una din țările considerate ca destinații sigure:

-     Andorra, Australia, Austria

-     Belgia, Bulgaria

-     Canada, China, Croația, Cipru, Republica Cehă, Coreea de Sud

-      ...


Mauritania

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele aeriene, terestre și maritime sunt închise pe perioadă nedeterminată, excepție pentru transportul de mărfuri.
 • Este permisa intrarea pe teritoriul național doar a cetățenilor mauritanezi, a străinilor cu permis de ședere și a diplomaților
 • Este necesară prezentarea unui test PCR negativ cu 72 de ore înainte de sosire. Autoritățile locale pot dispune măsuri sanitare...

Mauritius

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (a fost în vigoare până la 23.06.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 23 iunie 2020, Premierul s-a decretat ridicarea stării de urgență legată de infecția cu virusul COVID-19 pe teritoriul Republicii Maurițius.
 • Restricțiile de intrare pe teritoriul național se mențin totuși până la noi dispoziții, ceea ce înseamnă că porturile și aeroporturile rămân închise traficului. Guvernul va anunța data de la car...

Mexic

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ SANITARĂ, până la un nou aviz)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 12 martie a.c., au fost introduse, temporar, controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Este permisă intrarea în Mexic doar a persoanelor care demonstrează că realizează o călătorie esențială. Cei care nu pot demonstra cu documentejustificative acest lucru sunt respinși în frontieră. Străinilor care declară că i...

Mongolia

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE ALERTĂ: DA, parțial

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 31 iulie, se prelungesc, până la 31 august 2020, restricțiile privind intrarea în țară, prin toate punctele de control la frontieră, a tuturor pasagerilor.
 • Se mențin restricțiile privind suspendarea tuturor zborurilor comerciale și a trenurilor internaționale de pasageri.
 • Cetățenii străini și mongoli care au acces în țară vor fi plasați în centre guvernam...

Muntenegru

Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • începând cu 6 iulie, toate persoanele care sosesc în Muntenegru din Serbia vor fi plasate în carantină instituționalizată; această prevedere nu se aplică în cazul tranzitului prin Serbia, cu condiția ca acest tranzit să se facă în cursul aceleiași zile;
 • recomandăm ferm cetățenilor români ca accesul în Muntenegru să se facă în baza pașaportului valabil, pentru a putea face...

Maroc

Data ultimei actualizări: 16.07.2020

STARE DE URGENȚĂ : DA (SANITARĂ) până la data de 10 august cu posibilitate de prelungire

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este permisă intrarea pe teritoriul Marocului doar a cetățenilor marocani și deținătorilor de permise de ședere, precum și membrilor de familie ai acestora.
 • Pentru îmbarcare, pasagerii trebuie să facă dovada efectuării unui test de tip PCR și a unui test serologic cu cel mult 48 de ore în urmă.
 • Accesul...

Mozambic

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 23 iunie 2020, Președintele țării a emis un nou decret prin care se prelungește starea de urgență (nivelul 3 de alertă) pe întreg teritoriul Republicii Mozambic.
 • Din 23 iunie 2020, Autoritatea Aeronautică Civilă mozambicană a interzis zborurile comerciale internaționale.
 • Începând cu  1 aprilie 2020, toate persoanele din țările cu cazuri de coronavirus care intră pe...

Myanmar (Birmania)

Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu data de 30 martie au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri.
 • Restricțiile temporare de călătorie/intrare pe teritoriul statului susmenționat în contextul răspândirii infecției cu COVID-19, actualmente în vigoare, se prelungesc până la data de 31 iulie.
 • Din data de 29 martie, se suspendă emiter...

Namibia

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ/COUNTRY LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 14 aprilie 2020, președintele țării a decis ca Republica Nambia să intre și să mențină regimul “country lockdown” începând cu 17 aprilie 2020
 • Începând cu data de 19 martie a.c. s-a decretat, pe teritoriul Republicii Namibia, starea de urgență. Parlamentul a decis impunerea acestei măsuri pentru o perioadă de 6 luni.
 • Namibia a...

Olanda

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂNU

 • Începând cu 1 iunie 2020 se aplică o serie de măsuri de relaxare etapizată a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 9 iulie a.c., cetățenilor care se deplasează din România în Olanda li se recomandă ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos...

Noua Zeelanda

Data ultimei actualizări: 07.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 19 martie, frontierele sunt închise pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți permanenți ai Noii Zeelande.
 • Niciun vas de croazieră nu poate intra în apele teritoriale până la data de 30 iunie
 • Toți cetățenii sunt obligați să respecte restricțiile impuse de guvernul Noii Zeelande, disponibile aici: https://covid19.govt.nz/governme...

Nicaragua

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare în Nicaragua, însă frecvența zborurilor înspre și dinspre Nicaragua este foarte redusă.
 • Din 20 iulie a.c. se deschide gradual activitatea aeroportului internațional din Managua.
 • Deși aeroportul se deschide, companiile aeriene au anunțat că își vor relua zborurile abia după data de 1 august a.c.
 • Pentru a putea intra în Nicaragua este necesar...

Nigeria

Data ultimei actualizări: 20.07. 2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți călătorii care doresc sa intre in Nigeria trebuie să fie testati NEGATIV pentru COVID-19 prin testarea reacției în lanț a polimerazei (PCR). Testul trebuie sa fie realizat în termen de 2 săptămâni înainte de plecare și de preferință nu mai puțin de 5 zile înainte de îmbarcare;
 • La bordul navei, pasagerii trebuie sa completeze formulare cu privire la s...

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂNU  

 • Începând cu data de 26 iunie, accesul tuturor străinilor este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile. De la aceeași dată, transportul internațional organizat este restabilit.
 • Aeroporturile Skopje și Ohrid s-au deschis începând cu data de 1 iulie 2020.
 • Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în România pe cale terestră prin Bulgaria, prin punctul d...

Norvegia

Data ultimei actualizări: 31.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din data de 16 martie 2020, la frontierele terestre sunt introduse controale extinse.

Toate punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul norvegian sunt deschise.

 • Începând cu data de 15 iulie 2020, va fi permisă intrarea cetățenilor români pe teritoriul norvegian cu MENȚINEREA OBLIGATIVITĂȚII DE INTRARE ÎN CARANTINĂ/IZOLARE LA DOMICILIU TIMP DE 10 ZILE...

Oman

Data ultimei actualizări: 27.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Sunt suspendate toate zborurile internaționale și interne de intrare sau de ieșire din țară, cu excepția zborurilor către enclava Musandam și a zborurilor de marfă.
 • Cetățenii non-omanezi (rezidenți) se pot întoarce în Sultanatul Oman doar în baza unui permis de intrare emis de Ministerul Afacerilor Externe omanez, eliberat în urma adresării unei solicitări la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pakistan

Data ultimei actualizări: 24.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În provinciile Punjab și Baluchistan se menține starea de urgență epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul SARS-COV-2 până la 30 iulie a.c.,  iar în provinciile Sindh și Khyber Pakhtunkhwa până la 15 august a.c., respectiv 10 august a.c.
 • Un număr limitat de zboruri internaționale cu destinația Pakistan (aprox. 200 – 275 zboruri să ...

Panama

Data ultimei actualizări: 23.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 12 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul panamez este instaurată starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Zborurile internaționale sunt interzise până la noi dispoziții.
 • Începând cu 17 martie până la noi dispoziții toate frontierele terestre, fluviale și maritime sunt închise...

Paraguay

Data ultimei actualizări: 29.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul a decis, în data de 24 martie a.c., închiderea completă a frontierelor, aeroporturilor și porturilor (porturile rămân însă deschise pentru transportul de mărfuri sau pentru comerțul intern sau internațional).

Începând cu data de 24 martie a.c.(ora 0:00) au fost anulate toate zborurile comerciale și private pe întreg teritoriul nați...


Peru

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • A fost interzis, temporar, accesul tuturor persoanelor pe teritoriul Republicii Peru pe timpul stării de urgență. Totodată, în acest interval frontierele rămân închise atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea din țară, cu excepția persoanelor repatriate care sosesc în Peru sau care sunt repatriate către țara de origine.
 • Zborurile internaționale în regim comercial din...

Polonia

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Începând cu 20 martie, este în vigoare „starea de epidemie naţională”. Conform legislației polone, Ministerul Sănătății (la nivel macro-teritorial) și prefecturile (la nivel local) pot declara drept „zone zero/nuclee de epidemie” orice regiuni sau localități, acestea urmând să fie supuse unor restricții adiționale și unui control mai strict. 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • ...

Portugalia

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

Începând cu ora 00:00 a zilei de 01 august a.c. și până la ora 23:59 a zilei de 14 august a.c., sunt decretate:

 • Stare de Alertă: pe teritoriul Portugaliei continentale;
 • Stare de Contingență: în Aria Metropolitană Lisabona;

În vigoare începând cu ora 00:00 a zilei de 01 august 2020 și până la ora 23:59 a zilei de 15 august 2020

 • Este autorizat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor din și spre țările care fac par...

Qatar

Data ultimei actualizări: 23.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Accesul cetățenilor străini în Qatar va fi permis după data de 1 august 2020 și doar pentru persoanele cu rezidență în Qatar, posesori ai unui permis de ședere.
 • Reintrarea va fi posibilă doar în baza obținerii unei permisiuni prealabile, prin intermediul angajatorului sau pe portalul ”QATAR PORTAL”.
 • Cetățenilor care intră în Qatar dinspre România le vor fi aplicab...

Congo - Brazzaville

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Stare de urgentă sanitară, extindere începând cu data de 30.07.2020, Stare de asediu, în Brazzaville și Pointe-Noire începând cu data de 30.07.2020)

 • RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
 • Începând cu 14 martie a.c., la solicitarea preşedintelui, guvernul congolez a decis:
 • Intensificarea controalelor la punctele de frontieră ale ţării prin suplimentarea echipelor de securitate și sănătate publică.
 • Prezenta...

Coreea de Sud

Data ultimei actualizări: 28.07.2020 ​

STARE DE ALERTĂ

Grad de alertă nivelul 1 (primul pe o scară de la 1 la 3, unde nivelul 3 este cel mai ridicat)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Regimul vizelor

 • Guvernul Republicii Coreea a decis unilateral suspendarea temporară a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Coreea privind desființarea reciprocă a vizelor. Decizia de suspendare a programelor visa waivera vizat mai multe SMUE. Suspendarea a fost decisă ...

Moldova

Data ultimei actualizări: 29.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de urgență în sănătate publică, similară stării de alertă, valabilă până la 31 august 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Se interzice până la data de 31 august 2020 intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu următoarele excepții:
 • membri de familie ai cetățenilor Republicii Moldova;
 • persoane care...

Rusia

Data ultimei actualizări: 03.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de alertă)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Frontierele naționale pe cale rutieră, ferată, fluvială și maritimă pentru pasageri sunt închise din data de 30.03.2020.
 • La 27.07.2020, Guvernul Federației Ruse a anunțat redeschiderea frontierelor aeriene începând cu data de 01.08.2020. Redeschiderea se va realiza treptat, în funcție de acordurile bilaterale realizate între autoritățile aeronautice civile di...

Rwanda

Data ultimei actualizări: 15.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Transportul internațional aerian și-a reluat activitatea începând cu luna iulie 2020, însă există puține variante de zboruri comerciale, iar turiștii străini pot sosi în această țară doar cu zboruri tip charter, aprobate în prealabil de către autoritățile locale.
 • La intrarea în Rwanda, cetățenii străini vor intra în carantină obligatorie într-o unitate agreată de autori...

Saint Kitts si Nevis

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 1 aprilie, se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie instituționalizată pe durata a 14 zile pentru toți străinii care au călătorit în străinătate.
 • Interdicție de intrare pentru orice persoană care manifestă simptome.
 • Pentru cetățenii proprii au fost suspendarte călătoriile în China (Hong Kong), Italia, Iran, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Ma...

Sfanta Lucia

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Au fost închise toate aeroporturile.
 • Interzicerea acostării vaselor de croazieră.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Zborurile cargo și de repatriere.

Măsuri pe plan intern:

 • Interdicțiile de deplasare în intervalul orar 19.00-5.00 au fost prelungite până la data de 26 aprilie.
 • A fost introdus un program special de funcționare a magazinelor.

Date de contact ale misiunil...


Saint Vincent si Grenadinele

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • A fost instituită măsura de carantină obligatorie la domiciliu, pe durata a 14 zile, pentru cetățenii care au călătorit în Republica Populară Chineză, Coreea de Sud, SUA, Iran și statele membre ale Uniunii Europene, în ultimele 14 zile.

Date de contact ale misiunilor României în St. Vincent și Grenadines - AICI


Sao Tome si Principe

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA   (Stare de urgentă sanitară, extindere până la data de 31.07.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 17 martie, sunt suspendate toate zborurile charter, precum și ancorarea navelor de croazieră în porturile arhipelagului.
 • Este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini nerezidenți.
 • Cetățenii naționali și rezidenții străini, care se întorc în țară, vor intra în carantină la domicil...

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 01.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În prezent, este suspendată circulația cetățenilor prin punctele de frontieră terestră cu Oman, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Iordania.
 • Transportul aerian internațional este suspendat din și înspre Arabia Saudită, fiind operate doar zborurile de urgență, pentru repatrieri sau în cazuri umanitare (măsuri în vigoare de la 12 martie 2020).
 • Ministerul Sănătății a demarat...

Senegal

Data ultimei actualizări: 20.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din data de 15 iulie 2020 autoritățile senegaleze au aprobat reluarea curselor aeriene internaționale, cu respectarea unui protocol sanitar strict.

Cetățenii tuturor statele din Africa, America, Asia și Europa care aplică o restricție pentru deplasarea cetățenilor Republicii Senegal, vor face obiectul unei restricții temporare de călătorie în Senegal! Sunt exceptate de la ace...


Serbia

Data ultimei actualizări: 23 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (declarată epidemie COVID-19; în unele localități (Belgrad, Kragujevac, Novi Pazar, Tutin, Vranje, Kraljevo, Cacak, Ivanica, Novi Sad, Sabac, Pozega etc) este declarată stare excepțională, fiind în vigoare unele măsuri preventive și restrictive suplimentare, fără însă a fi restricționat accesul în și din aceste localități.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 22 mai, este permis accesul str...

Seychelles

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 18 martie 2020 s-au instituit măsuri excepționale în legătură cu infecția cu virusul COVID-19 și nu se permite intrarea străinilor pe teritoriul național, pe calea aerului.
 • Măsurile vizează inclusiv navele care ar dori să acosteze în porturile țării. Pasagerilor și echipajelor nu li se permite debarcarea.
 • Nu există, în prezent, curse aeriene care...

Singapore

Data ultimei actualizări: 23.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Cetățenilor străini nu le este permisă intrarea în Singapore pentru scurtă ședere (inclusiv turism), indiferent de cetățenie, sau țara dinspre care se călătorește, cu următoarele excepții:

A. Personalului navigant pentru care s-a obținut aprobarea Autorității Maritime și Portuare din Singapore în vederea efectuării schimbului de...


Slovacia

Data ultimei actualizări: 21.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (se menține situația de urgență la nivel național, în vigoare de la data de 14 iunie a.c.)

CARANTINĂ: NU - Regimul de carantină obligatorie a fost suspendat atât în instituții de stat, cât şi în regim electronic prin folosirea aplicației mobile; se recomandă, în anumite situaţii, izolarea la domiciliu.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE SAU DINSPRE ROMÂNIA

  ...

Slovenia

Data ultimei actualizări: 31.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL, EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Autoritățile slovene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Slovenia, intrate în vigoare la data de 31 iulie 2020.

Noile condiții vizează cetățenii care vin din state cu risc epidemiologic ridicat, printre care și România, alături de alte țări eu...


Africa de Sud

Data ultimei actualizări: 20 iulie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (DEZASTRU/NATIONAL LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 29.04.2020, președintele Republicii Africa de Sud a anunțat prelungirea stării de urgență/dezastru/national lockdown,  cu relaxarea graduala a măsurilor aflate deja în vigoare pe o grilă de 5 niveluri; de la 1 iunie a.c. este în vigoare nivelul 3
 • În conformitate cu ordonanța din 23.03.2020 a președintelui țării, începând cu data de 26 mar...

Spania

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: NU

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL: NU

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Potrivit unui Ordin al Ministerului de Interne, Spania și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni pe data de 21 iunie 2020, iar pe 1 iulie 2020 cu Portugalia și alte 14 țări din afara UE care se...


Sri Lanka

Data ultimei actualizări: 30.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Potrivit instrucţiunilor emise de Autorităţile Sanitare din Sri Lanka, toate aeroporturile internaţionale sunt în continuare închise pentru zborurile comerciale de sosiri pasageri, până la notificări ulterioare.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Începând cu 27 iunie a.c., au fost ridicate restricţiile stării de asediu instituită la data de 20 martie a.c. pe tot teritori...

Suedia

STARE DE URGENȚĂ: NU. Riscul de răspândire a infecției în comunitate este în continuare evaluat de către autoritățile suedeze a fi ”Foarte înalt”, cel mai înalt grad.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL SUEDIEI:

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Marii Britanii și Elveției, care ar dori să intre în...

Elvetia

Data ultimei actualizări: 17.07.2020

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Având în vedere evoluția epidemiologică pozitivă, restricțiile și controlul la frontiere au început să fie relaxate, etapizat începând cu 15 mai 2020.
 • Începând cu 15 iunie 2020, conform deciziei Guvernului federal, sunt eliminate toate restricțiile de călătorie pentru cetățenii statelor membre UE, inclusiv România, și pentru Marea Britanie și statele AELS (Norv...

Siria

Data ultimei actualizări: 27.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Persoanelor care intră în Siria li se aplică măsura carantinei - în centre special desemnate de autoritățile siriene - dacă acestea nu dețin un test PCR care atestă lipsa infectării COVID-19, efectuat cu maximum 12 ore anterior accesării punctului de trecere a frontierei de stat.    

Sunt acceptate testele efectuate în cadrul Spitalului Rafiq Hariri din Beir...


Tadjikistan

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele de stat sunt în prezent închise.
 • Începând cu data de 20 martie, toate aeroporturile au fost închise pentru traficul comercial. Sunt permise zboruri speciale pentru a repatria cetățenii aflați în străinătate și străinii din Tadjikistan către Moscova, Dubai și Istanbul.
 • Din data de 18 martie, au fost introduse temporar controale sanitare la toate punctele de fron...

Tanzania

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este închis pentru 31 de țări infectate cu COVID-19.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.
 • Toate instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea pentru o perioadă nedeterminată, activitățile sportive fiind și ele su...

Thailanda

Data ultimei actualizări: 25.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din 01.04.2020 cetățenilor străini le este interzisă tranzitarea și intrarea în  Thailanda. Sunt permise zborurile de repatriere organizate de autoritățile thailandeze.

În contextul evoluției la nivel global a infecției cu COVID-19 și a demersurilor întreprinse de autorități în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia, măsuri ce pot afecta inclusiv tra...


Timorul de Est

Data ultimei actualizări: 20.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu 19 martie, toate punctele de trecere a frontierei (terestru, maritim și aerian) sunt închise pentru toți cetățenii străini din sau care au tranzitat țări afectate de COVID-19 (conform datelor publicate în raportul Organizației Mondiale a Sănătății) în ultimele 4 săptămâni. Această interdicție nu se aplică cetățenilor timorezi sau cetățenilor străini rezidenți...

Tunisia

Data ultimei actualizări: 24.07.2020

STARE DE URGENȚĂ:

Din punct de vedere epidemiologic nu este instaurată starea de urgență sanitară. Din punct de vedere securitar, autoritățile tunisiene prelungesc lunar starea de urgență. (A se vedea alerta de călătorie: http://www.mae.ro/travel-alerts/2928)

CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile tunisiene au decis să includă România pe lista roșie a statelor cu incidență epidemiologică mare.Astfel, condițiile de că ...


Turcia

Data ultimei actualizări: 28.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ie...


Turkmenistan

Data ultimei actualizări: 31.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În Turkmenistan nu au fost raportate oficial cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.
 • Cetățenilor străini și persoanelor apatride le sunt aplicate restricții de călătorie în cazul intrării pe teritoriul Turkmenistanului până la data de 1 septembrie.
 • Pasagerii care sosesc/pleacă în/din Turkmenistan au obligativitatea de a parcurge procedurile de testare medicală privind COVID-19...

Uganda

Data ultimei actualizări:16.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Transportul internațional aerian, terestru și maritim este suspendat pe o perioadă nedeterminată, cu excepția zborurilor de repatriere care sunt organizate foarte rar.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu este cazul.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.
 • Toate instit...

Ucraina

Data ultimei actualizări: 29.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (carantină adaptivă până la 31 august 2020)

 • Începând cu 15 iunie 2020 a fost reluat transportul aerian de pasageri pe aeroporturile internaționale, cu respectarea măsurilor de protecție și siguranță (este obligatorie purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de 1,5 m față de cei din jur, utilizarea dispenserelor de gel dezinfectant pentru mâini). În interiorul aeroportului, pasagerii și personalul au acces numai după veri...

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 30.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv către aeroportul Internațional Henri Coandă. În Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020 s-au deschis zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.
 • Zborurile se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim d...

Marea Britanie

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Persoanele care sosesc în Marea Britanie din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie (denumite „travel corridors”)* sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 26 iulie 2020, sunt exceptate de la măsura auto-izolării persoanele care sosesc din următoarele state, denumite „travel corridors”: *Andorr...

Statele Unite ale Americii

Data ultimei actualizări: 24.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (la nivel federal si la nivelul tuturor statelor americane).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din 13 martie a.c., s-au impus, prin decret prezidențial, restricții de acces în Statele Unite ale Americii pentru cetățenii străini care au călătorit în Spațiul SCHENGEN cu 14 zile înainte de data intrării în SUA (inclusiv tranzit). Restricții de acces au mai fost impuse anterior pentru cetățenii străini...

Uzbekistan

Data ultimei actualizări: 29.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toate căile de comunicație (atât aeriene, feroviare, cât și terestre) cu alte țări sunt închise.
 • Din data de 20 martie, transportul cu autobuze, autoturisme, cel feroviar și aerian către destinații internaționale rămâne suspendat.  
 • Valabilitatea vizelor cetățenilor străini aflați în prezent în Republica Uzbekistan este extinsă automat până la 1 septembrie.
 • Di...

Vietnam

Data ultimei actualizări: 17.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

În R. S. Vietnam, în ultimele 3 luni, nu a fost înregistrat vreun caz de COVID-19 cu transmitere intra-comunitară.

Frontierele R.S. Vietnam cu țările vecine (Regatul Cambodgiei, R.P.D. Laos, R.P. Chineză) rămân închise pentru circulația persoanelor. Conform recentelor decizii ale Guvernului vietnamez, zborurile între R.S. Vietnam și R.P. Chineză se vor relua, frecvența și condițiile transportului de pasageri urmând a fi agreat...


Aboneaza-te si fii primul care afla despre cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri