Blog | Coronavirus (COVID-19): Cum sunt afectate zborurile si care sunt restrictiile

Afla cand incep zborurile

Introduceti un caracter din numele itinerariului pentru a vedea si alege zborurile. Sunt disponibile toate zborurile directe din/catre Romania si Moldova.
 • Sunt afisate doar zboruri directe active in 2020
  Sunt afisate doar zborurile tur. Pentru zborurile retur data inceperii zborului este aceeasi

Incepand cu martie 2020 mai multe tari din regiunea noastra au anuntat sistarea traficului aerian iar companiile aeriene sunt nevoite sa reduca semnificativ frecventa curselor si sa anuleze un numar mare de rute din/spre regiunile afectate de coronavirus.

Vezi aici care sunt zborurile anulate, restrictiile de calatorie ale tuturor tarilor din lume si ce faci daca este afectat si zborul tau.

Zboruri anulate si suspendate

De ce sunt anulate zborurile

Zborurile sunt anulate din 2 motive:

 • Restrictiile oficiale de calatorie impuse de anumite tari
 • Reducerea cererii si gradul de incarcare mic pentru anumite curse

Zboruri anulate si suspendate

In urma reducerii cererii de calatorii orarul mai multor curse din/spre Romania si Moldova (dar si intreaga lume) a fost modificat, si anume au fost scoase multe curse directe in perioada Martie - Decembrie.

Modificarile de program sunt operate dinamic, pentru a vedea programul actualizat accesati site-ul companiei aeriene care opereaza zborul.

Reluarea zborurilor Romania si Moldova

Operatorii aeriene incep sa reia zborurile programate incepand cu luna iunie 2020.

Zboruri de repatriere

In aceasta perioada, sunt organizate un numar limitat de zboruri charter (la comanda) pentru cei blocati departe de casa.

Afla mai multe despre aceste zboruri aici: Update: Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Companii aeriene Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul companiei aeriene care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acesteia. Aici ti-am selectat toate companiile aeriene care opereaza din/spre Romania si Moldova.

Vezi toate companiile

Aeroporturi Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul aeroportului care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acestuia. Aici ti-am selectat toate aeroporturile din Romania si Moldova.

Vezi toate aeroporturile

Intrebari si raspunsuri frecvente

Pot sa calatoresc spre o anumita tara?

Aici - Restrictii de calatorie - poti sa vezi conditiile de calatorie ale celor mai importante destinatii din lume si cum se deschid acestea pentru cetatenii romani.

Aici - Calatoria in Europa cu pasaport biometric RM - este pagina pentru cetatenii MD.

De ce nu vin banii?

Zborul ti-a fost anulat, ai solicitat rambursarea dar banii inca nu au venit.

Inarmeaza-te cu rabdare - in aceasta perioada rambursarea poate dura de la 1 saptamana pana la 2 luni. Din mii de cazuri monitorizate nu cunoastem nici unul sa nu fie rambursat conform conditiilor, daca ai rezervat la una din companiile sau agentiile partenere.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si au trecut mai mult de 2 luni din momentul solicitarii rambursarii si banii inca nu au ajuns in cont - te rugam sa ne contactezi si te vom ajuta cu placere. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi procesate.

Sa zbor sau sa nu zbor?

Despre cum zbori in siguranta in timpul pandemiei Covid-19 citeste detaliat aici: Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19

Ce este motiv valid/legitim/intemeiat de intrare in tara?

Chiar daca sunt impuse restrictii de intrare, pasagerii care calatoresc din urmatoarele motive sunt admisi in majoritatea tarilor in perioada pandemiei:

 • Vizitarea unui membru de familie in stare de sanatate critica sau terminala;
 • Participarea la o inmormantare;
 • Exista o citatie in fata instantei de judecata;
 • Este tutore legal pentru un minor;
 • Lucreaza oficial in tara de destinatie;
 • Tranziteaza tara (are un bilet valabil pentru urmatoarea destinatie din afara tarii respective);
 • Alte motive intemeiate in dependenta de tara de destinatie

Cum sa verific daca zborul meu este anulat?

Nu pierdeti timpul pe investigatii si cautari. Daca zborul este anulat urmeaza sa primiti o notificare pe email si/sau sms si/sau prin apel telefonic - de la agentia sau compania unde ati cumparat biletele.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si maine este zborul, care crezi ca este anulat, dar nu ai primit nici o notificare - te rugam sa ne contactezi si iti vom clarifica statutul. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi luate in consideratie.

Cum sa verific statutul unui aeroport anumit?

Pentru a verifica orarul zborurilor, daca este inchis sau orice alta informatie actualizata despre un anumit aeroport trebuie sa accesati site-ul aeroportului corespunzator.

Majoritatea aeroporturilor din lume au un site - iar toate aeroporturile active din lume le gasiti aici zbordirect.com/airport. Daca nu gasiti aeroportul de care aveti nevoie - va rugam sa ne contactati.

Cum sa aflu statutul unei companii aeriene?

Toate companiile aeriene care opereaza zboruri regulate de pasageri au site oficial online - aici poti afla cu usurinta orarul zborurilor, conditiile de anulare, informatii actualizate referitoare la operarea companiei in conditiile epidemiei Covid-19.

Toate companiile aeriene active cele mai importante din lume le gasesti usor aici: zbordirect.com/info/companies.

Nu gasesc nici un zbor pentru itinerariul dorit

Orarul zborurilor directe a suferit schimbari majore. Optiunile de zbor cu avionul sunt limitate iar in majoritatea cazurilor va trebui sa optati pentru zboruri cu escala (in multe cazuri - escale multiple) daca doriti sa calatoriti cu avionul.

Daca ati facut o cautare pe www.zbordirect.com si nu este afisata nici o optiune de zbor - aceasta inseamna ca pentru itinerariul si datele selectate nu exista zboruri, deloc (nici directe, nici cu escala). In acest caz, daca aveti nevoie sa calatoriti anume pe datele si itinerariul selectat, chiar daca nu recomandam transportul rutier in perioada pandemiei - probabil va trebui sa optati  pentru acest tip de transport.

Nu pot sa iau legatura cu call-centrul companiei aeriene

Liniile telefonice ale operatorilor aerieni sunt destul de ocupate si in zilele obisnuite, iar in aceasta perioada de criza situatia este si mai complicata.

La unele companii aeriene si agentii toate actiunile pentru gestionarea rezervarii pot fi facute online - in acest caz va recomandam sa utilizati aceste instrumente.

Daca unele actiuni pot fi facute doar prin apel telefonic (de exemplu solicitarea de rambursare la Wizz Air) -  trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa apelati periodic pe numerele cu tarif local.

Traficul aerian este sistat pe itinerariul meu dar rezervarea nu este inca anulata

Actiunile de interzicere oficiale nu sunt reflectate imediat in rezervarile existente. De asemenea sistemele companiilor aeriene sunt suprasolicitate in aceasta perioada si anularile pot fi efectuate cu intarziere. 

Zborul meu este anulat din cauza Coronavirus. Ce trebuie sa fac?

Despre faptul anularii zborului veti primi o notificare pe email si/sau sms. In acest caz aveti 2 optiuni:

 1. Rambursarea integrala a sumei biletului rezervat. Solicitarea de rambursare o puteti face online sau apeland call-centru operatorului/agentiei unde ati rezervat biletele.
 2. Reprogramarea zborului pentru o alta data (sau/si alt itinerariu - in dependenta de unde ati rezervat biletele). In majoritatea cazurilor reprogramarea poate fi facuta online.

De ce unele zboruri pot fi rezervate online chiar daca sunt anulate?

Actiunile oficiale de interzicere a zborurilor nu au efect imediat si asupra sistemelor de distributie a biletelor online. Este nevoie de ceva timp ca situatia sa fie reflectata si online.

Va recomandam insistent sa aflati statutul zborului pe site-ul companiei aeriene inainte de efectua rezervarea de zboruri in aceasta perioada.

Vreau sa rezerv niste bilete - cum sa aflu daca nu este anulat zborul?

Daca doriti sa faceti rezervarea pe zbordirect.com sau la o agentie partenera - va rugam sa ne contactati pentru cea mai exacta informatie despre zborul in cauza.

Daca faceti rezervarea in alta parte - luati legatura cu agentia sau compania corespunzatoare - doar ei va pot confirma statutul zborului.

Zborul nu este anulat dar nu mai vreau sa zbor

Depinde la ce agentie sau companie aeriana ai cumparat biletele de avion. Conditiile de returnare au suferit modificari in ultima perioada, sunt companii care ofera rambursari si pentru anulari voluntare in perioada pandemiei.

In orice caz unicul loc unde poti sa verifici aceasta informatie sunt Termenii si conditiile agentiei sau ale companiei aeriene unde ai rezervat biletele. Si iti recomandam sa le citesti inainte de a efectua plata.

Pot sa obtin compensatie pentru anularile din cauza COVID-29?

In timp ce unele companii aeriene anuleaza zborurile pentru a-si proteja pasagerii, altele isi protejeaza buzunarele. Pe masura ce creste haosul si panica, companiile aeriene care doresc sa anuleze zboruri din motive economice au un motiv perfect: coronavirusul.

Pasagerii pot solicita compensatii de anulare cand:

 • Companiile aeriene anuleaza zborurile din motive financiare
 • Nu exista nici o restrictie oficiala de calatorie in zona de risc

Daca o companie aeriana anuleaza un zbor pentru care nu exista restrictii oficiale de calatorie, coronavirusul nu este, prin urmare, singurul motiv de anulare.

Dorinta de a calatori a scazut in urma raspandirii virusului, iar cursele care nu sunt rezervate in totalitate pot fi anulate de companie pentru a economisi bani. Iar in acest caz aveti dreptul la compensatii.

Mai multe despre ce faci in cazul anularii si cum obtii compensati afla aici: Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul

Cand va fi restabilit traficul aerian?

Majoritatea tarilor au impus restrictii pana la sfarsitul lunii mai in functie de evolutia pandemiei si efectele masurilor luate impotriva Covid-19.

Daca vrei sa fii primul care afla despre relansarea zborurilor - aboneaza-te sau urmareste-ne pe www.facebook.com/zbordirect.

In acest material actualizat poti afla mai multe despre cand se restabileste orarul curselor: Cand se reiau zborurile de pasageri in Europa

Restrictii si conditii de calatorie (actualizat)

Restrictiile de calatorie sunt actualizate zilnic la ora 09:00 (RO), Pentru unele destinatii sunt inca in vigoare avertizarile si restrictiile emise in martie si aprlie.

Datele despre restrictiile de calatorie Covid-19 sunt preluate si actualizate de pe www.travel-alerts.info

CORONAVIRUS - ACTUALIZARE RESTRICTII DE ZBORURI

Pentru cea mai actualizata informatie trebuie sa vizitati site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Externe / Reprezentantei consulare / Ambasada a tarii de plecare/destinatie.

Albania

Data ultimei actualizări: 05.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA ("Starea de dezastru natural”, instituită începând cu 25 martie a.c., a fost prelungită până în data de 23 iunie a.c.)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt închise toate punctele de frontieră pentru călători atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru autovehiculele private.
 • Tirana se află în carantină. Din 12 martie, au fost instalate puncte de control comune ale Poliției de Stat și ale Armatei...

Algeria

Data ultimei actualizări: 30.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toate punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime ale Algeriei sunt închise pentru călători pentru o perioadă nespecificată, motiv pentru care nu există curse comerciale internaționale de pasageri, de intrare sau de ieșire din această țară.
 • Nu există posibilități de deplasare în Algeria.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la interdicțiil...

Angola

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU  (Stare de calamitate, începând cu data de 26 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele naționale rămân închise. Intrarea și părăsirea teritoriului sunt supuse controlului sanitar definit de autoritățile competente.
 • Următoarele situații specifice sunt supuse unui regim de control specific definit de autoritățile competente:

a. Reîntoarcerea pe teritoriul național a cetățenilor naționali și st...


Antigua si Barbuda

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 27 martie, aeroportul internațional V. C. Bird este închis pentru toate zborurile comerciale către Antigua.
 • Interdicție de intrare pentru cetățenii străini care au călătorit în China, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Iran, Singapore, Franța, Germania în ultimele 28 de zile.
 • Începând cu 15 aprilie, au fost suspendate zborurile care plecau din Antigua.

Ex...


Argentina

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (urgență sanitară, din data de 12 martie 2020 pentru o perioadă de un an). Argentina are, de asemenea, declarată stare de urgență publică în domeniile economic, financiar, fiscal, administrativ, energetic, tarifar și social.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Guvernul argentinian a decis interzicerea tuturor zborurilor comerciale până la data de 1 septembrie, fiind interzis transportul de pasageri aerian in...

Armenia

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la 13 iunie a.c., ora 17:00)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 18 martie, Armenia a interzis intrarea pe teritoriul național a cetățenilor din 16 state din zona cu potențial epidemiologic foarte ridicat (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere sau de muncă, respectiv a cazurilor speciale) și anume:  Republica Populară Chineză, Republica Islamică Iran, Coreea de Sud, Japonia, Italia, ...

Australia

Data ultimei actualizări: 01.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Cetățenii care dețin o viză cu drept de ședere temporar al cărei termen de valabilitate expiră și, care din motive obiective nu pot părăsi Australia, trebuie să aplice pentru o nouă viză, utilizând contul VEVO, cu achitarea taxelor de viză aferente. Cererea se depune în interiorul valabilității vizei deținute, pentru același tip de viză, astfel:

 • titularii unei vize Visitor vor aplica pentru o nouă viză V...

Austria

Data ultimei actualizări: 23.06.2020  

STARE DE URGENŢĂ: Nu. Măsuri stabilite prin Legea Covid19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Austria permite, începând cu data de 16 iunie, accesul cetățenilor din 32 de state europene, inclusiv România (Andorra, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Români...


Azerbaidjan

Data ultimei actualizări: 02.06.2020.

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Azerbaidjanului, cu excepția cetățenilor azeri, cetățenilor străini sau apatrizi cu rezidență în Azerbaidjan sau persoanelor care dețin un permis special de intrare, eliberat de autoritățile azere
 • Începând cu 18 martie, toate zborurile de linie pentru pasageri spre/dinspre Azerbaidjan au fost suspendate. În prezen...

Bahamas

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din 24 martie, au fost suspendate zborurile internaționale către toate aeroporturile publice și private.
 • Este interzis tranzitul cetățenilor străini.
 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise zborurile care pleacă din Bahamas, zborurile cargo, zborurile poștale, cele medicale de urgență sau alte zboruri de ur...

Barbados

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 15 aprilie, a fost introdusă carantina instituționalizată obligatorie pentru orice persoană care intră în țară, timp de 14 zile.
 • Au fost suspendate zborurile în intervalul orar 22.00-10.00.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise doar zborurile comerciale, care sosesc goale și pleacă cu pasageri.

Măsuri pe plan intern:

 • La 11 aprilie, a fo...

Belgia

Data ultimei actualizări: 15.06.2020

 

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Începând cu data de 15 iunie 2020 Belgia autorizează călătoriile spre și dinspre statele membre UE, inclusiv Regatul Unit și cele 4 state membre ale spațiului Schengen (Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein).

Belgia aplică propunerea Comisiei Europene privind închiderea frontierelor la intrarea în UE și spațiul Schengen pentru cetățenii statelor non-UE, călătoriile neesențiale fiind restricționate temp...


Belize

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ până la 30 iunie)

 • La 27 martie a fost declarată intrarea întregii țări în carantină națională iar la 31 martie a fost decretată starea de urgență.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor care provin din țările cele mai expuse COVID-19 (ex. China, Iran, Japonia, Coreea de Sud, UE) în ultimele 30 zile.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Începând...

Bolivia

Data ultimei actualizări: 03.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele terestre, aeriene și fluviale rămân închise până la data de 31 mai.
 • Zborurile naționale și internaționale au fost suspendate până la data de 31 mai. Doar cetățenii bolivieni și străinii rezidenți vor putea intra în țară, fiind plasați în carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile.
 • Până la data de 10 mai a fost instituită carantina totală obliga...

Bosnia si Hertegovina

Data ultimei actualizări: 11.06.2020

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Cetățenilor străini (mai puțin celor din statele învecinate – Croația, Muntenegru, Serbia) le este interzisă intrarea în Bosnia și Herțegovina, cu următoarele excepții:

- persoanele care tranzitează Bosnia și Herțegovina, cu condiția să nu se cazeze pe teritoriul țării;

- personalul medical care se deplasează în Bosnia și Herțegovina în scopul exercitării profesiei;

- persoanele care au...


Botswana

Data ultimei actualizări: 08.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (începând cu 2 aprilie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Botswana a oricăror cetățeni străini.
 • Eliberarea de vize la punctele de frontieră și la Ambasadele Botswanei în strănătate este suspendată. Toate vizele deja eliberate au fost revocate. Revocarea nu se referă la cetățenii proveniți din țări de mare risc aflați pe teritoriul Botswanei la data emiterii dispozi...

Brazilia

Data ultimei actualizări: 19.06.2020

STARE DE URGENȚĂ

 • Întreaga țară este în stare de urgență, dar măsurile de protecție diferă de la stat la stat.     Starea de urgență se declară de către autoritățile fiecărui stat brazilian, în funcție de evoluția pandemiei.
 • Tendința actuală este de relaxare lentă a restricțiilor.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Intrarea în Brazilia este restricționată pentru cei care sosesc pe cale aeriană din ur...

Bulgaria

Data ultimei actualizări: 02.07.2020

Declarație intrare pe teritoriul Bulgariei – AICI.  

STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la 15 iulie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români, precum și pentru cetățenii Statelor Membre UE.
 • Nu există ob...

Canada

Data ultimei actualizări: 04.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Toate provinciile și teritoriile din Canada sunt supuse regimului de stare de urgență sau de stare de urgență sanitară, iar măsurile și normele de implementare diferă de la o provincie la alta. La nivel federal însă, nu s-a instituit încă starea de urgență.)

Provinciile Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec, Prince Edward Island, New Brunswick, Newfoundland and Labrador și British Columbia au adoptat planuri...


Capul Verde

Data ultimei actualizări: 22.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie, autoritățile locale au decis suspendarea tuturor zborurilor care asigură legătura între Republica Capului Verde și următoarele state: Republica Portugheză, Republica Federativă a Braziliei, Statele Unite ale Americii, Republica Senegal, Republica Federală Nigeria, precum și toate statele europene unde există persoane infectate cu COVID-19, pentru o durată d...

Chile

Data ultimei actualizări: 19 martie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 18 martie s-a decretat starea de catastrofă națională pentru o perioadă de 90 de zile, pentru a oferi guvernului puteri extinse în vederea asigurării cu alimente și funcționarea serviciilor publice de bază, urgențe medicale în condiții optime pe întreaga durată a pandemiei.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Din data de 11 martie au fost introduse controale sanitare la toate punctele...

China

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ EPIDEMIOLOGICĂ

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Republica Populară Chineză suspendă temporar intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini cu vize valabile la acest moment, indiferent de vizele deținute. 
 • Începând cu 24 martie, ora 23:59, este suspendată intrarea în Regiunea Administrativă Specială Hong Konga Republicii Populare Chineze pentru persoanele care nu sunt rezidente pe...

Columbia

Data ultimei actualizări: 23.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

În perioada 25 martie– 31 august a fost decretată stare de urgență națională.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Interzicerea avioanelor internațioale cu pasageri pe perioada 25 martie –31 august.
 • Prelungirea Carantinei naționale până pe 30 iunie.
 • În perioada carantinei naționale, 25 martie,– 30 iunie, sunt interzise zborurile naționale.
 • Deplasarea în interiorul țării este int...

Comore

Data ultimei actualizări: 26.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile din Uniunea Comorelor au introdus un număr de măsuri de precauție ca răspuns la pandemia COVID-19
 • Au fost introduse restricții în ceea ce privește intrarea cetățenilor străini în aceste insule. Oricărei persoane provenind din Republica Populară Chineză sau din orice altă țară afectată de pandemie nu i se va permite intrarea decât în cazul în care a petrecut precedentel...

Congo - Kinshasa

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (prelungită până la 8 iunie )

Restricții de intrare pe teritoriul național:

La solicitarea președintelui, guvernul Republicii Democrate Congo a decis:

 • Suspendarea, începând cu 20 martie, a tuturor zborurilor din țările cu risc și din țările de tranzit. Doar avioanele și navele de marfă și alte mijloace de transport de marfă vor fi autorizate să intre pe teritoriul național, iar echipajele vor fi supuse controalelor, până la o not...

Costa Rica

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ, până la 30 iunie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea străinilor nerezidenți pe teritoriul costarican.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Cetățenii străini aflați pe teritoriul costarican pot ieși din Costa Rica într-o manieră ordonată.

Măsuri pe plan intern:

 • Închiderea școlilor, barurilor, cluburilor și cazinourilor, precum și a parcurilor naționale de dis...

Côte d’Ivoire

Data ultimei actualizări: 22.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 22 martie și până la noi dispoziții, granițele terestre ale Coastei de Fildeș sunt  închise.
 • Începând cu data de 22 martie și până la noi dispoziții, este suspendat temporar accesul navelor de transport pasageri în porturile Coastei de Fildeș.
 • Începând cu data de 22 martie și până la noi dispoziții, au fost suspendate toate cursele aeriene intern...

Croatia

Data ultimei actualizări: 02.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Conform deciziei Autorității Naționale de Protecție Civilă, începând cu 1 iulie 2020, intrarea în Republica Croația este permisă, fără restricții, cetățenilor statelor membre UE și membrilor familiilor acestora, inclusiv cetățeni români, cetățenilor țărilor terțe care sunt rezidenți pe termen lung în conformitate cu Directiva 2003/109/CE, persoanelor care au dreptul de ședere în conformit...

Cuba

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din 24 martie, nu mai este permisă intrarea cetățenilor străini.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Este permisă intrarea cetățenilor cubanezi și a rezidenților permanenți.

Măsuri pe plan intern:

 • Sunt monitorizați, prin cabinetele de medicină de familie, timp de 14 zile, cetățenii care provin dintr-o zonă de manifestare a bolii, dacă nu prezintă simptome...

Cipru

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: Nu a fost declarată starea de urgență.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

·       Începând cu 9 iunie, aeroporturile vor fi redeschise zborurilor către/dinspre 19 țări, după cum urmează:

 • Grupul A - Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia și Lituania;
 • Grupul B - Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia și Cehia.
 • ...

Cehia

Data ultimei actualizări: 15.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 15 iunie 2020 autoritățile din Cehia pun în aplicare noi reguli privind intrarea pe teritoriul național a persoanelor din spațiul european.
 • Pe baza situației epidemiologice statele au fost împărțite în 3 categorii: risc scăzut (verde), risc mediu (portocaliu), risc înalt (roșu).
 • Pentru fiecare categorie se aplică reguli diferite, după cum urmează:

Atenție!

 • ...

Danemarca

Data ultimei actualizări: 01.07.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Este permisă intrarea în Danemarca, traversând frontiera terestră, maritimă sau aeriană, pentru următoarele categorii de cetățeni străini:

 • persoane care au reședința sau muncesc în Danemarca. Reședința permanentă se poate dovedi cu un card de securitate socială/yellow card, un card de rezidență, un contract de chirie, alte forme de identificare care să cuprindă adresa; ...

Dominica

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU           

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt interzise călătoriile din și către Republica Populară Chineză.

Măsuri pe plan intern:

 • Este introdusă carantină timp de 14 zile pentru persoanele care prezintă simptome.
 • Au fost suspendate manifestările publice și evenimentele sportive.

Date de contact ale misiunilor României în Dominica - AICI


Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 23.06.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul dominican este decretată starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Președintele Republicii Dominicane a decretat prelungirea Stării de urgență până pe 30 iunie a.c..
 • În această perioadă, în intervalul orar 20.00 - 5.00 este inter...

Ecuador

Data ultimei actualizări: 22.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzis, temporar, accesul tuturor persoanelor pe teritoriul Republicii Ecuador. Măsura implică închiderea completă a frontierelor, fiind valabilă atât pentru cetățenii ecuadorieni, cât și pentru cetățenii străini.
 • Au fost introduse temporar controale sanitare la toate punctele de frontieră, precum și în aeroporturi. 
 • În prezent, autoritățile ecuadoriene permit...

Egipt

Data ultimei actualizări: 26.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu luna aprilie 2017 a fost instituită starea de urgență în Egipt, pe fondul atentatelor teroriste care au loc periodic în această țară. La fiecare 3 luni, Parlamentul egiptean votează pentru prelungirea acesteia în baza decretului emis de președintele Abdel Fattah El Sisi. De asemenea, starea de urgență a fost implementată și pe fondul evoluțiilor alarmante ale pandemiei COVID19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TER...


El Salvador

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Vor fi exceptați doar lucrătorii din administrația publică, din sectorul transportului public, ai firmelor private care asigură servicii de bază, ai farmaciilor, băncilor și mass mediei.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor străini în El Salvador, cu excepția celor care au rezidență sau a celor care dețin pasaport diplomatic, oficial sau de serviciu. La intrarea în țară vor fi su...

Estonia

Data ultimei actualizări: 26.06.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • La 28 mai 2020, Guvernul Republicii Estonia a decis redeschiderea granițelor pentru cetățenii UE fără simptome COVID-19 începând cu data de 1 iunie 2020.
 • Cetățenii provenind din state UE în care incidența de infectare cu noul coronavirus, în ultimele două săptămâni, este mai mare de 15 la 100.000 de locuitori, vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile.
 • Potrivit listei publicate...

Etiopia

Data ultimei actualizări: 13.04.2020.

STARE DE URGENŢĂ: DA (la 8 aprilie, Guvernul Etiopiei a anunţat insituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării pentru 5 luni, cu posibilitatea reducerii sau prelungirii perioadei, în funcţie de evoluţia pandemiei.)

RESTRICŢII DE INTRARE PE TERITORIUL NAŢIONAL:

 • Începând cu 23 martie, granițele terestre sunt închise traficului cetățenilor.
 • Începând cu data de 23 martie, pentru toate persoanele care intră în Etiopia se instit...

Finlanda

Data ultimei actualizări: 04.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (se mențin restricțiile privind traficul la frontiere până la data de 14 iunie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Pentru perioada 14 mai-14 iunie 2020 a fost anunțată permiterea tranzitului lucrătorilor transfrontalieri la granițele Schengen cu Suedia și Norvegia și Estonia, însă se vor menține unele restricții la granițele Finlandei, după cum urmează: 
 • Traficul aerian:

Aeroporturile Helsinki-V...


Franta

Data ultimei actualizări: 15.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 24 martie pe teritoriul Franței a fost instaurată starea de urgență sanitară, care a fost prelungită până la data de 10 iulie 2020.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 17 martie, în Franța se aplică propunerea Comisiei Europene privind închiderea frontierelor la intrarea în UE și spațiul Schengen pentru cetățenii statelor non-UE și suspendarea călătoriilor între statele...


Georgia

Data ultimei actualizări: 09.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Starea de urgență a fost ridicată în data de 22 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie, Georgia și-a închis frontierele terestre și aeriene pentru cetățenii străini. Restricția nu se aplică următoarelor categorii de persoane: cetățenii străini, membri ai misiunilor diplomatice acreditate în Georgia; membri ai Organizațiilor Internaționale și familiilor acestora; familiilor cu unul dintr...

Germania

Data ultimei actualizări: 25.06.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

 • Districtele Gütersloh și Warendorf din Renania de Nord-Westfalia, au fost plasate în carantină până la 30 iunie a.c., cu adoptarea măsurilor specifice în special pentru persoanele afectate (izolare/carantină; testare extinsă; urmărirea lanţului de infectare, suspendarea activităţii întreprinderilor afectate), precum şi revocarea punctuală a unor măsuri anterioare de relaxare.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIU...


Grecia

Data ultimei actualizări: 03.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că, începând cu data de 1 iulie 2020 și până la 31.08.2020, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular elect...


Grenada

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate zborurile comerciale au fost suspendate.
 • Interzicerea debarcării de pe vase de croazieră.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise zborurile cargo și cele care transportă personal medical, cu aprobare prealabilă.

Măsuri pe plan intern:

 • Interdicția deplasărilor, cu excepția activităților esențiale.

Date de contact ale misiunilor României în Grenada - ...


Guatemala

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE CALAMITATE, până la 1 iulie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor europeni. Au fost închise toate frontierele terestre și aeriene.
 • Toate granițele țării sunt închise și sunt supravegheate de Armată și Poliție.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Este permisă intrarea în țară doar a guatemalezilor, a rezidenților permanenți și a corpului diplomatic, cu toți...

Haiti

Data ultimei actualizări: 17.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate persoanele care provin din state afectate vor intra în carantină.
 • Frontiera terestră cu Republica Dominicană a fost închisă.
 • Sunt suspendate toate zborurilor internaționale, cu excepția SUA.
 • Sunt interzise călătoriile pentru oficiali.

Măsuri pe plan intern:

 • A fost interzisă circulația publică în intervalul 20.00-5.00.
 • Au fost închise școlile, universitățile, fabricil...

Honduras

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE ASEDIU, până la un nou aviz)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 17 martie a.c. și până la noi dispoziții, s-a anunțat, pe teritoriul Honduras stare de asediu și este interzisă ieșirea cetățenilor pe stradă.
 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Honduras care au vizitat sau provin din Europa și China.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • ...

Ungaria

Data ultimei actualizări: 19.06.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (începând cu data de 17 IUNIE)

Începând cu data de 17 iunie 2020, autorităţile ungare au ridicat restricțiile de acces pe teritoriul naționa impuse cetățenilor români, precum și condiționările cu privire la tranzit. Măsura implică inclusiv scutirea pentru cetățenii români de obligativitatea izolării pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, începând cu 18 iunie 2020, autoritățile ungare au decis renunțarea...


Islanda

Data ultimei actualizări: 15.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Până la data de 1 iulie, autoritățile de frontieră interzic accesul tuturor cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică cetățenilor statelor membre UE/SEE, AELS și ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 
 • Interdicția de călătorie în Islanda nu se aplică următoarelor categorii: pasageri...

India

Data ultimei actualizări: 05.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

1. Din data de 1 iunie 2020 rămân interzise zborurile comerciale internaționale de pasageri. Decizia de anulare a măsurii de suspendare a zborurilor comerciale internaționale de pasageri se va lua în funcție de evoluțiile pandemiei de COVID-19.

2. Rămân suspendate toate vizele emise anterior datei de 22 martie 2020 și este restricționată intrarea cetățenilor străini în India, cu ex...


Indonezia

Data ultimei actualizări: 27.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 2 aprilie, este interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului indonezian, pentru toți cetățenii străini, cu următoarele excepţii:
  • deţinătorii de permise de şedere în Indonezia, temporare şi permanente;
  • deţinătorii de vize diplomatice sau de serviciu;
  • deţinătorii de permise de şedere, diplomatice sau de serviciu;
  • lucrătorii medicali sau persoanele...

Iran

Data ultimei actualizări: 30.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 •  Toți pasagerii care doresc să iasă din Republica Islamică Iran trebuie să dețină certificate de sănătate eliberate de autoritățile iraniene în cadrul aeroporturilor internaționale de pe întreg cuprinsul țării.
 • Toți pasagerii care doresc să intre în Republica Islamică Iran trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere că vor sta 14 zile în autoizolare la d...

Irlanda

Data ultimei actualizări: 09.06.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile irlandeze au anunțat că nu intenționează, deocamdată, să își închidă aeroporturile și porturile, dar, începând cu data de 28 mai, toți pasagerii care sosesc în Irlanda (la toate aeroporturile și porturile) trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile. Pasagerii sunt rugați să completeze un formular să completeze un formular de localizare, care le va fi distr...

Israel

Data ultimei actualizări: 22.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere) și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii care intră în țară.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Granițele țării vor rămâne deschise pentru reîntoarcerea cetățenilor...

Italia

Data ultimei actualizări: 03.07.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • De la 1 iulie, se ridică unele restricții privind deplasările în și din străinătate:
 • Sunt în continuare permise deplasările fără restricții din și spre celelalte state membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehi...

Jamaica

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu se mai permite intrarea cetățenilor străini.

Se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu (inclusiv în hoteluri) pe durata a 14 zile pentru cei care au călătorit în orice stat cu incidență COVID-19.

 • Pentru cetățenii din Jamica se suspendă călătoriile în China, Spania, Franța, Germania.
 • Porturile și aeroporturile sunt închise traficului interna...

Japonia

Data ultimei actualizări: 19.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea în țară a persoanelor care au călătorit cu până la 14 zile înainte într-una din următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Andora, Irlanda, Monaco, San Marino, Vatican, Albania, Armenia, Israel, Indonezia, Iran, Marea Bri...

Iordania

Data ultimei actualizări: 25.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu 17 martie a fost dispusă închiderea frontierelor terestre, aeriene (toate zborurile au fost anulate) și maritime pentru traficul de pasageri. Frontierele rămân închise până la noi dispoziții.

Toate persoanele care sunt forțate de împrejurări să se întoarcă în Iordania pot intra în țară prin punctele terestre de trecere a fr...


Kazahstan

Data ultimei actualizări: 05.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile au anulat, până la 1 noiembrie 2020, regimul de intrare fără viză pentru 57 de țări, între care și România. Atunci când solicită viză, un cetățean străin are obligația să atașeze un certificat medical emis în ultimele 24 de ore, care să ateste că nu este infectat.
 • Începând cu data de 16 martie, au fost introd...

Kenya

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini, cu excepția cetățenilor kenyeni și a cetățenilor străini rezidenți care vor fi obligatoriu introduși în izolare.
 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este anulat începând cu data de 25 martie, ora 23:59.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Granițele țării vor rămâne deschise pentru transportul de marfă...

Kuweit

Data ultimei actualizări: 11.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Kuwait și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie instituționalizată (pentru cei sosiți din state cu focare majore de infecție) sau la domiciliu (pentru restul statelor) pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii care intră în țară.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Pentru...

Kargazstan

Data ultimei actualizări: 12.05.2020

 • Sunt stabilite restricții la intrarea în marile orașe.
 • Deplasarea între regiuni nu este permisă. 
 • Sunt suspendate activitățile care implică adunările mari.
 • Este interzisă circulația transportului în comun, cu excepţia taxiurilor, care pot circula în oraşe.
 • Este introdus un nou regim de carantină la Bișkek, Osh, Jalal-Abad și regiunea Naryn. Cetățenii vor putea intra în oraşele Bishkek și Osh doar pe baza unor certificate de muncă în a...

Letonia

Data ultimei actualizări: 17.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (a fost în vigoare între 17 martie - 9 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să se deplaseze în/din România în contextul pandemiei cu noul coronavirus că, la acest moment, deși se fac eforturi pentru relaxarea restricțiilor, pe întreg teritoriul Europei continuă să existe limitări ale traficului aerian, rutier, feroviar și maritim...


Liban

Data ultimei actualizări: 23.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 15 martie a.c. și până la 5 iulie a.c. s-a anunțat pe teritoriul Libanului starea de mobilizare generală (urgență sanitară) în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Cursele aeriene comerciale au fost suspendate până la 30 iunie 2020 urmând ca după această dată să opereze la o capac...

Lichtenstein

Data ultimei actualizări: 22.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt instituite, din 17 martie, controale la granița cu Austria, iar din 18 martie, sunt închise anumite puncte de trecere a frontierei.
 • Punctele de trecere a frontierei rămase deschise cu Austria sunt:
 • Elveția - Austria: Hohenems – Diepoldsau, Pfunds, Lustenau, Mäder și Spiss
 • Liechtenstein - Austria: Nofels – Ruggel și Tisis Schaanwald.
 • La 18 martie, a fost aprobată decizia C...

Lituania

Data ultimei actualizări: 17.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, începând cu 27 Februarie 2020 (Starea de carantină a fost în vigoare în perioada 16 martie – 16 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să se deplaseze în/din România în contextul pandemiei cu noul coronavirus că, la acest moment, deși se fac eforturi pentru relaxarea restricțiilor, pe întreg teritoriul Europei continuă să existe limitări...


Luxemburg

Data ultimei actualizări: 17.06.2020

STARE DE CRIZĂ: DA. Până pe 24 iunie 2020.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Nu există

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Începând cu data de 15 mai, au fost eliminate controalele la frontierele cu Germania. 
 • Din 15 iunie au fost eliminate controalele la frontierele cu Franța și Belgia.
 • Aeroportul luxemburghez Findel a reluat traficul de pasageri din data de 29 mai 2020.

Măsuri pe plan intern:

 • Au fost eliminate aproape inte...

Madagascar

Data ultimei actualizări: 105.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Stare de urgență sanitară)

În data de 4 aprilie, autoritățile au declarat stare de urgență sanitară pe întreg teritoriul Republicii Madagascar, pentru o perioadă de 15 zile.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 20 martie toate zborurile, regionale ori internaționale care conectează Madagascarul cu întreaga lume sunt suspendate.
 • Autoritățile au instituit măsuri severe de limitare și control a pre...

Malaysia

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (stare de necesitate)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt închise granițele pentru cetățenii străini.

Măsuri pe plan intern:

 • Toate instituțiile publice au fost închise.
 • Sunt interzise deplasările în intervalul orar 19.00-07.00. Măsura este valabilă până pe 14 aprilie. În timpul zilei nu sunt recomandate decât deplasările cu scop strict și de urgență. Din data de 1 aprilie aria maximă de ieșire din locuință est...

Maldive

Data ultimei actualizări: 19.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 12 martie, autoritățile din Maldive au decretat Stare de Urgență de Sănătate Publică pentru o perioadă de 30 de zile.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Autoritățile din Republica Maldive nu vor restricționa accesul turiștilor în țară, însă vor fi luate următoarele măsuri:

 • Toate excursiile turistice vor fi oprite până la o notificare ulterioară. Aceasta include vizitele orașului Male...

Malta

Data ultimei actualizări: 22.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA până la data de 30 iunie

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele aeriene și maritime rămân închise până la data de 30 iunie (cu excepția coridoarelor stabilite ca fiind sigure, în vederea repatrierii cetățenilor maltezi din străinătate și a cetățenilor străini rămași pe teritoriul maltez, prin sau către: Amsterdam, Frankfurt, Roma, Londra).
 • Frontierele de stat se redeschid la data de 1 iulie pe...

Mauritania

Data ultimei actualizări: 20.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 17 martie s-au suspendat zborurilor comerciale către și dinspre Mauritania.
 • Toate persoanele venite din străinătate, indiferent de cetățenie, trebuie să urmeze o carantină de 14 zile.

Măsuri pe plan intern:

 • Circulația publică este interzisă în intervalul orar 20:00-06:00.
 • Școlile sunt închise până pe data de 6 aprilie.
 • Sunt interzise adunările publi...

Mauritius

Data ultimei actualizări: 26.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ EPIDEMIOLOGICĂ/COMPLETE LOCKDOWN)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 25 martie, s-a decretat starea de asediu (”complete lockdown”).
 • Începând cu data de 23 martie, orele 20:00, până la 20 aprilie, orele 20:00, a.c. s-a decretat, pe teritoriul Republicii Maurițius, starea de urgență epidemiologică de către Primul ministru al țării în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.

Măs...


Mexic

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ SANITARĂ, până la un nou aviz)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 12 martie a.c., au fost introduse temporar controale sanitare la toate punctele de frontieră, fiind cinci medici pe tură care verifică posibilele cazuri de infectați. 
 • Este permisă intrarea în Mexic doar a persoanelor care demonstrează că realizează o călătorie esențială. Cei care nu pot demonstra cu documente acest...

Mongolia

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ EPIDEMIOLOGICĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • În intervalul 16 martie - 30 iunie, este interzis accesul cetățenilor străini pe teritoriul țării, cu posibilitatea de prelungire a termenului acestei măsuri.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

 • Din 16 martie sunt suspendate, până la 30 aprilie, toate zborurile comerciale, traficul feroviar de pasageri și cel auto spre/dinspre Mongolia, după cum ur...

Muntenegru

Data ultimei actualizări: 29.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 22 iunie este permis accesul cetățenilor români în baza unui test PCR negativ pentru SARS-Cov-2 efectuat de un laborator acreditat și care să nu fie mai vechi de 48 de ore la momentul intrării în Muntenegru;
 • Începând cu 1 iunie, este permis accesul cetățenilor străini, fără instituirea măsurilor de carantină/autoizolare, care sunt rezidenți sau care au cetățenia sta...

Maroc

Data ultimei actualizări: 17.06.2020

STARE DE URGENȚĂ  SANITARĂ: DA

 • Starea de urgență se va menține până la data de 10 iulie cu posibilitate de prelungire.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele aeriene, terestre și maritime sunt închise pe perioadă nedeterminată.

În contextul pandemiei de COVID19 s-au luat următoarele măsuri de relaxare pe teritoriul Marocului pe următoarele zone:

Zona 1

 • Préfecture et provinces de l’Oriental, Provinces de la région de...

Mozambic

Data ultimei actualizări: 30.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Președintele țării a emis, în seara zilei de 29 aprilie a.c., un decret prin care se prelungește starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Mozambic până la 30 mai a.c.
 • Începând cu  01 aprilie 2020 toate persoanele din țările cu cazuri de coronavirus care intră pe teritoriul național mozambican vor fi puse în carantină obligatorie în legătură cu infecția cu virusul...

Myanmar (Birmania)

Data ultimei actualizări: 22.05.2020

 • Începând cu data de 30 martie au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri, iar aprobările acordate de Departamentul Aviației Civile anterior acestei date se suspendă. Excepții se acordă zborurilor umanitare, cargo, de evacuare medicală și celor cu caracter special, cu aprobarea Departamentului Aviației Civile. În cazul zborurilor exceptate care operează cu escale mai lungi, echipajul ar putea fi...

Namibia

Data ultimei actualizări: 15.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la data de 4 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 19 martie s-a decretat, pe teritoriul Republicii Namibia, starea de urgență de către Președintele țării. Parlamentul a aprobat decretul la 20 martie și a decis impunerea acestei măsuri pentru o perioadă de 6 luni în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Namibia a suspendat acordarea de vize pe aeroportul internațional Hosea...

Olanda

Data ultimei actualizări: 23.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • Începând cu 1 iunie 2020 se aplică o serie de măsuri de relaxare etapizată a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Pasagerii care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele cu risc ridicat trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie. Companiile aeriene trebuie să solicite pasagerilor această declarație.
 • Pasagerii care...

Noua Zeelanda

Data ultimei actualizări: 24.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 19 martie, frontierele sunt închise pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți permanenți ai Noii Zeelande.
 • Niciun vas de croazieră nu poate intra în apele teritoriale până la data de 30 iunie
 • Toți cetățenii sunt obligați să respecte restricțiile impuse de guvernul Noii Zeelande, disponibile aici: https://covid19.govt.nz/governme...

Nicaragua

Data ultimei actualizări: 16.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare în Nicaragua, însă frecvența zborurilor înspre și dinspre Nicaragua este foarte redusă.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Frontierele terestre cu Costa Rica și cu Honduras sunt închise.

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu 19 martie au fost închise o parte din școli, baruri și cluburi. 

Date de contact ale misiunilor României î ...


Nigeria

Data ultimei actualizări: 22.04. 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 28 februarie și până la noi dispoziții, pe teritoriul Nigeriei este stare de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Pe fondul epidemiei cu virusul Ebola din anul 2014, controalele sanitare sunt introduse și funcționale la toate punctele de frontieră. 
 • Autoritățile nigeriene au suspendat toate zborurile internaționale în...

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 01.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • Începând cu data de 26 iunie, accesul tuturor străinilor este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile. De la aceeași dată, transportul internațional organizat este restabilit.
 • Aeroporturile Skopje și Ohrid se deschid începând cu data de 1 iulie 2020.
 • Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în România pe cale terestră prin Bulgaria, prin punctul de frontieră Deve Ba...

Norvegia

Data ultimei actualizări: 30.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din  data de 16 martie 2020, la frontierele terestre sunt introduse controale extinse.

Toate punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul norvegian sunt deschise.

Restricțiile privind intrarea pe teritoriul norvegian au fost relaxate începând cu luna mai a.c. și etapizat în cursul lunii iunie a.c., astfel încât pentru cetățenii  UE și SEE, precum și membrii de fami...


Oman

Data ultimei actualizări: 22.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt suspendate toate zborurile internaționale și interne de intrare sau de ieșire din țară, cu excepția zborurilor către enclava Musandam și a zborurilor de marfă.
 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Sultanatului Oman, indiferent dacă aceștia sosesc pe cale aeriană, navală sau terestră.
 • Este interzis cetățenilor omanezi să părăsească Sultanatul...

Pakistan

Data ultimei actualizări: 17.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În provinciile Punjab, Sindh, Baluchistan, Gilgit Baltistan, Azad Kashmir și în capitala federală, Islamabad, se menține starea de urgență epidemiologică în legătură cu infecția virusului COVID-19 până la 30 iunie a.c., cu posibilitatea de prelungire a termenului, iar în provincia Khyber Pakhtunkhwa până la 10 august a.c., pe fondul creșterii continue a număru...

Panama

Data ultimei actualizări: 23.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 12 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul panamez este instaurată starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Zborurile internaționale sunt interzise până la noi dispoziții.
 • Începând cu 17 martie până la noi dispoziții toate frontierele terestre, fluviale și maritime sunt închise...

Paraguay

Data ultimei actualizări: 27.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 24 martie, sunt închise frontierele, aeroporturile și porturile, iar zborurile comerciale și private sunt suspendate pe întreg teritoriul național.
 • Nu pot intra turiști pe teritoriul național.
 • Au drept de acces în țară cetățenii paraguayeni, rezidenții străini, diplomații și membrii organizațiilor internaționale.
 • Toți ce...

Peru

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • A fost interzis, temporar, accesul tuturor persoanelor pe teritoriul Republicii Peru pe timpul stării de urgență. Totodată, în acest interval frontierele rămân închise atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea din țară.
 • Toate zborurile naționale și internaționale au fost suspendate, iar aeroporturile închise.
 • Transportul intern rutier particular, precum și transp...

Polonia

Data ultimei actualizări: 02.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU  

La 20 martie, a fost instituită „stare de epidemie naţională”. Conform legislației polone, Ministerul Sănătății (la nivel macro-teritorial) și prefecturile (la nivel local) pot declara drept „zone zero/nuclee de epidemie” orice regiuni sau localități, acestea urmând să fie supuse unor restricții adiționale și unui control mai strict. 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • ...

Portugalia

Data ultimei actualizări: 03.07.2020

Începând de la ora 00:00 a zilei de 1 de iulie a.c. și până la ora 23:59 a zilei de 14 iulie a.c., este decretată:

 • Stare de Alertă: pe teritoriul Portugaliei continentale;
 • Stare de Contingență: în Aria Metropolitană Lisabona;
 • Stare de Calamitate: în următoarele 19 unități teritoriale/freguesiasdin Aria Metropolitană Lisabona: Amadora - Alfragide, Águas Livres, Falagueira-Venda Nova, Encosta do Sol, Venteira, Mina de Água; Odivelas - Pontinh...

Qatar

Data ultimei actualizări: 26.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cetățenii români rezidenți în Qatar, care nu se află pe teritoriul acestui stat, nu pot reintra în Qatar înainte de 1 august 2020.
 • Intrarea va condiționată de obținerea unei permisiunii prealabile (fie prin intermediul angajatorului sau, dacă nu, prin intermediul unei plaftorme web, care urmează a fi anunțată public) și efectuarea obligator...

Congo - Brazzaville

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (sanitară până la 31 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 14 martie a.c., la solicitarea preşedintelui, guvernul congolez a decis:
 • Intensificarea controalelor la punctele de frontieră ale ţării prin suplimentarea echipelor de securitate și sănătate publică.
 • Prezentarea unui  rezultat negativ al testului Covid-19, efectuat de o instituție abilitată, la solicitarea oricărui tip de cerere de...

Coreea de Sud

Data ultimei actualizări: 04.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: Grad de alertă nivelul roșu (cel mai ridicat nivel)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Coreea a informat, la data de 10 aprilie, suspendarea temporară a tuturor vizelor de scurtă ședere emise până la 5 aprilie (inclusiv). Măsura suspendării a intrat în vigoare la 13 aprilie, la ora 00.00. Cetățenii români cărora li se aplică măsura menționată și care doresc să intre în Republica...

Moldova

Data ultimei actualizări: 26.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Până la data de 30 iunie, rămân suspendate cursele aeriene pasageri, charterele aeriene regulate.
 • Până la data de 30 iunie, este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu excepțiile de la punctul următor.
 • Începând cu data de 26 mai, au fost reluate activitățile de transpor...

Rusia

Data ultimei actualizări: 15.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Starea de alertă a fost prelungită până la 14 iunie)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu luna iunie, vor fi reluate cursele aeriene ale companiei AEROFLOT. Prima etapă de redeschide a zborurilor va include cursele interne. Pentru cursele internaționale, termenul de reluare rămâne pentru moment 1 august.
 • La data de 29 aprilie, prin Hotărâre de Guvern, a fost extins termenul de oprire a intrării cetățe...

Rwanda

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru și maritim este închis pentru o perioadă nedeterminată.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu este cazul

Măsuri pe plan intern:

 • S-a instituit control medical la toate granițele.
 • Toți cetățenii străini care intră în țară din țări cu cazuri confirmate cu COVID-19 sunt considerați suspecți și vor fi izolați instituționalizat pentru a...

Saint Kitts si Nevis

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 1 aprilie, se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie instituționalizată pe durata a 14 zile pentru toți străinii care au călătorit în străinătate.
 • Interdicție de intrare pentru orice persoană care manifestă simptome.
 • Pentru cetățenii proprii au fost suspendarte călătoriile în China (Hong Kong), Italia, Iran, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Ma...

Sfanta Lucia

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Au fost închise toate aeroporturile.
 • Interzicerea acostării vaselor de croazieră.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Zborurile cargo și de repatriere.

Măsuri pe plan intern:

 • Interdicțiile de deplasare în intervalul orar 19.00-5.00 au fost prelungite până la data de 26 aprilie.
 • A fost introdus un program special de funcționare a magazinelor.

Date de contact ale misiunil...


Saint Vincent si Grenadinele

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • A fost instituită măsura de carantină obligatorie la domiciliu, pe durata a 14 zile, pentru cetățenii care au călătorit în Republica Populară Chineză, Coreea de Sud, SUA, Iran și statele membre ale Uniunii Europene, în ultimele 14 zile.

Date de contact ale misiunilor României în St. Vincent și Grenadines - AICI


Sao Tome si Principe

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (prelungită până la 31 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 17 martie, sunt suspendate toate zborurile charter, precum și ancorarea navelor de croazieră în porturile arhipelagului.
 • Este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini nerezidenți.
 • Cetățenii naționali și rezidenții străini, care se întorc în țară, vor intra în carantină la domiciliu.

Măsuri pe plan intern:

 • Școlil...

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 01.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În prezent, este suspendată circulația cetățenilor prin punctele de frontieră terestră cu Oman, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Iordania.
 • Transportul aerian internațional este suspendat din și înspre Arabia Saudită, fiind operate doar zborurile de urgență, pentru repatrieri sau în cazuri umanitare (măsuri în vigoare de la 12 martie 2020).
 • Ministerul Sănătății a demarat...

Senegal

Data ultimei actualizări: 22.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din data de 14 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul senegalez este decretată starea de urgență epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Începând din data de 14 martie și până la noi dispoziții, este suspendat accesul navelor de croazieră în porturile senegaleze
 • Începând din data de 20 martie până la data de 17 aprilie, au fost...

Serbia

Data ultimei actualizări: 29.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (declarată epidemie COVID 19)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 22 mai, este permis accesul străinilor care îndeplinesc condițiile legale de intrare (a se vedea http://belgrad.mae.ro/node/177). La intrarea pe teritoriul Serbiei, autoritățile de frontieră vor înmâna pasagerilor un document în limbile sârbă și engleză conținând informații privind măsurile ce trebuie respectate pe teritoriul Serbiei în con...

Seychelles

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie, s-au instituit măsuri excepționale în legătură cu infecția cu virusul COVID-19. Nu se mai permite intrarea pe teritoriul național a străinilor proveniți din Marea Britanie și Europa, precum și din toate celelalte țări afectate pe plan mondial.
 • Măsurile vizează inclusiv navele care ar dori să acosteze în porturile țării. Pasagerilor și echipaj...

Singapore

Data ultimei actualizări: 11.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 23.03.2020, ora 23:59:

Pentru cetățenii străini nu este permisă intrarea în Singapore pentru scurtă ședere (inclusiv turism), indiferent de cetățenie, sau țara dinspre care se călătorește, cu următoarele excepții:

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Granițele țării rămân deschise pentru transportul de marfă.
 • Transportul intern rutier nu este...

Slovacia

Data ultimei actualizări: 26.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (situaţie de urgenţă, la nivel naţional)

CARANTINĂ: NU - Regimul de carantină obligatorie a fost suspendat, atât în instituţii de stat, cât şi în regim electronic prin folosirea aplicaţiei mobile; se recomandă, în anumite situaţii, izolarea la domiciliu.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE SAU DINSPRE ROMÂNIA

 • Cetăţenii români pot tranzita teritoriul SK fără aprobare prealabilă di...

Slovenia

Data ultimei actualizări: 29.06.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel națională în perioada 12 martie-15 mai 2020 – s-a declarat sfârșitul epidemiei la 15 mai)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Aeroportul din Ljubljana este deschis, dar numai 25% dintre companiile aeriene și-au reluat zborurile comerciale spre și dinspre Ljubljana. Nu există curse directe Ljubljana – București. În terminal au acces numai pasagerii și personalul, după verificarea tem...

Africa de Sud

Data ultimei actualizări: 30.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (DEZASTRU/NATIONAL LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 29.04.2020, președintele Republicii Africa de Sud a anunțat prelungirea stării de urgență/dezastru/national lockdown cu relaxarea graduala a măsurilor aflate deja în vigoare pe o grilă de 5 niveluri, nivelul 4 urmând să înceapă de la 01 mai a.c.
 • În conformitate cu ordonanța din 23.03.2020 a președintelui țării, începând cu data de 26 martie ora...

Spania

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (a fost decretată starea de urgență pe întreg teritoriul Spaniei, începând cu data de 15 martie, apoi a fost prelungită de cinci ori până la 7 iunie 2020)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Se mențin controalele la punctele de trecere a frontierelor terestre, precum și în porturi și aeroporturi pe durata stării de urgență. Pot intra pe teritoriul spaniol începând cu 24 mai, orele 00:00, pe cale terestră, aer...

Sri Lanka

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Starea de asediu - curfew)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • S-a decis reluarea zborurilor SriLankan Airlines către Marea Britanie, Australia și Japonia.
 • Este în continuare permisă aterizarea aeronavelor care preiau cetățeni ai altor state pentru repatriere.
 • Un dispozitiv de scanare (Exit screen) a fost instalat la Aeroportul Internațional Bandaranaike pentru testarea tuturor pasagerilor, cetățeni străin...

Suedia

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Cetățenii statelor terțe (non-UE, non-SEE, non-Elveția) nu mai pot intra în Suedia, decât în mod excepțional, de la 17 martie până la 15 mai a.c., inclusiv.
 • Nu sunt restricții de intrare aplicate cetățenilor români care vin din România sau din state UE/SEE/Elveția. Cetățenii români care sosesc în Suedia venind din state non-UE, non-SEE, non-CH, pot intra în Suedia dacă au drept...

Elvetia

Data ultimei actualizări: 15.06.2020

STARE MEDICALĂ DE URGENȚĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Având în vedere evoluția epidemiologică pozitivă, restricțiile și controlul la frontiere au început să fie relaxate, etapizat începând cu 15 mai 2020, fiind redeschise treptat și punctele de trecere a frontierei care fuseseră anterior închise.
 • Începând cu 15 iunie 2020, conform deciziei Guvernului federal, sunt eliminate toate restricțiile de călătorie pentru c...

Siria

Data ultimei actualizări: 02.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Cetățenii care intră în țară din diaspora trebuie să respecte aplicarea măsurii de carantină pe durata a 14 zile. 
 • Granița cu Liban este închisă tranzitului până la noi dispoziții.
 • Aeroportul Internațional din Damasc a suspendat zborurile de linie.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Începând cu 9 mai, tranzitul terestru de persoane între Siria și Liban este p...

Tadjikistan

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele de stat sunt în prezent închise.
 • Începând cu data de 20 martie, toate aeroporturile au fost închise pentru traficul comercial. Sunt permise zboruri speciale pentru a repatria cetățenii aflați în străinătate și străinii din Tadjikistan către Moscova, Dubai și Istanbul.
 • Din data de 18 martie, au fost introduse temporar controale sanitare la toate punctele de fron...

Tanzania

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este închis pentru 31 de țări infectate cu COVID-19.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.
 • Toate instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea pentru o perioadă nedeterminată, activitățile sportive fiind și ele su...

Thailanda

Data ultimei actualizări: 03.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (începând cu data de 26 martie)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Cetățenilor străini le este interzisă intrarea în Thailanda. Începând cu 1 aprilie, este interzis și tranzitul prin Thailanda, până la o dată care va fi comunicată ulterior.
 • La data de 6 martie, au fost definite ca zone afectate de COVID-19 următoarele țări: Republica Coreea, Republica Populară Chineză (inclusiv Macao și Hong Kong), Italia și...

Timorul de Est

Data ultimei actualizări: 20.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu 19 martie, toate punctele de trecere a frontierei (terestru, maritim și aerian) sunt închise pentru toți cetățenii străini din sau care au tranzitat țări afectate de COVID-19 (conform datelor publicate în raportul Organizației Mondiale a Sănătății) în ultimele 4 săptămâni. Această interdicție nu se aplică cetățenilor timorezi sau cetățenilor străini rezidenți...

Tunisia

Data ultimei actualizări: 29.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA – a fost declarată carantină sanitară pe întregul teritoriu tunisian, începând cu 20 martie. Tunisia se află în faza a doua de relaxare a măsurilor de izolare în perioada 24 mai – 14 iunie.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • La data de 16 martie, autoritățile tunisiene au anunțat închiderea spațiului aerian și a granițelor terestre și maritime.

Măsuri pe plan intern:

 • În perioada 24 mai  – 14 iu...

Turcia

Data ultimei actualizări: 13.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

 • Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impus...

Turkmenistan

Data ultimei actualizări: 10.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile locale au comunicat că cetățenilor străini și persoanelor apatride le sunt aplicate restricții de călătorie în cazul intrării pe teritoriul Turkmenistanului până la data de 20 mai.
 • La intrarea pe teritoriul turkmen, cetățenilor străini li se solicită o adeverință medicală (cu valabilitate de 24 ore) care să ateste lipsa infectării cu COVID-19.
 • Adeverin...

Uganda

Data ultimei actualizări:23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este suspendat pe o perioadă nedeterminată.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție, iar granița terestră cu Kenya a fost închisă.
 • Toate instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea pentru o perioadă nedeterminată ...

Ucraina

Data ultimei actualizări: 19.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: 

 • Începând cu 15 iunie 2020, autoritățile ucrainene pun în aplicare noi reguli privind intrarea pe teritoriul său a cetățenilor altor state sau a apatrizilor. Pe perioada carantinei, la intrarea pe teritoriul Ucrainei, este obligatorie încheierea/deținerea unei polițe de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind chelt...

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 26.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv către aeroportul Internațional Henri Coandă. Din data de 7 iulie 2020 se planifică deschiderea zborurilor dus-întors, inclusiv pentru turişti.
 • Zborurile se vor efectua la îndeplinirea numărului minim de pasageri, iar, în caz contrar, compan...

Marea Britanie

Data ultimei actualizări:  03.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Anglia a anunțat relaxarea măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei COVID-19 începând cu 4 iulie. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord păstrează măsurile existente.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 8 iunie, toate persoanele care sosesc în Marea Britanie, indiferent de țara de origine, sunt obligate să se auto-izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziției...

Statele Unite ale Americii

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA – la nivel federal si la nivelul tuturor statelor americane.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 13 martie, s-au impus, prin decret prezidențial, restricții de acces în Statele Unite ale Americii pentru cetățenii străini care au călătorit în Spațiul SCHENGEN cu 14 zile înainte de data intrării în SUA. Restricții de acces au mai fost impuse anterior pentru cetățenii străini care au fost, în ultime...

Uzbekistan

Data ultimei actualizări: 03.06.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate căile de comunicație (atât aeriene, feroviare, cât și terestre) cu alte țări sunt închise.
 • Nu este permisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Uzbekistanului.
 • Din data de 20 martie, transportul cu autobuze, autoturisme, feroviar și aerian către destinații internaționale rămâne suspendat timp de 40 de zile.
 • Valabilitatea vizelor cetățenilor străini aflați în...

Vietnam

Data ultimei actualizări: 31.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 18 martie, este suspendată, pentru o perioadă de 30 de zile, acordarea de vize de intrare pe teritoriul vietnamez.
 • Începând cu 22 martie 2020, niciunui cetățean străin nu îi este permisă intrarea în Vietnam.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Este suspendată acordarea de vize de intrare în Vietnam (această prevedere nu se aplică titularilor de pașapoa...

Aboneaza-te si fii primul care afla despre cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri