Blog | Coronavirus (COVID-19): Cum sunt afectate zborurile si care sunt restrictiile

Incepand cu martie 2020 mai multe tari din regiunea noastra au anuntat sistarea traficului aerian iar companiile aeriene sunt nevoite sa reduca semnificativ frecventa curselor si sa anuleze un numar mare de rute din/spre regiunile afectate de coronavirus.

Vezi aici care sunt zborurile anulate, restrictiile de calatorie ale tuturor tarilor din lume si ce faci daca este afectat si zborul tau.

Zboruri anulate si suspendate

De ce sunt anulate zborurile

Zborurile sunt anulate din 2 motive:

 • Restrictiile oficiale de calatorie impuse de anumite tari
 • Reducerea cererii si gradul de incarcare mic pentru anumite curse 

Zboruri anulate

Romania

Majoritatea curselor aeriene au fost anulate in urma restrictiilor tarilor de destinatie in perioada pandemiei. Situatia se schimba dinamic iar zborurile sunt reluate pe masura ce restrictiile sunt scoase.

Incepand cu 1 iunie se incepe relansarea zborurilor suspendate.

Moldova

Incepand cu 17 martie sunt suspendate toate cursele aeriene din/spre Moldova pana pe 30 iunie 2020.

Zboruri suspendate

In urma reducerii cererii de calatorii orarul mai multor curse din/spre Romania si Moldova (dar si intreaga lume) a fost modificat, si anume au fost scoase multe curse directe in perioada Martie - Decembrie.

Modificarile de program sunt operate dinamic, pentru a vedea programul actualizat accesati site-ul companiei aeriene care opereaza zborul.

Zboruri de repatriere

In aceasta perioada, sunt organizate un numar limitat de zboruri charter (la comanda) pentru cei blocati departe de casa.

Afla mai multe despre aceste zboruri aici: Update: Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Companii aeriene Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul companiei aeriene care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acesteia. Aici ti-am selectat toate companiile aeriene care opereaza din/spre Romania si Moldova.

Vezi toate companiile

Aeroporturi Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul aeroportului care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acestuia. Aici ti-am selectat toate aeroporturile din Romania si Moldova.

Vezi toate aeroporturile

Reluarea zborurilor Romania si Moldova

Operatorii aeriene incep sa reia zborurile programate incepand cu luna iunie 2020.

Intrebari si raspunsuri frecvente

De ce nu vin banii?

Zborul ti-a fost anulat, ai solicitat rambursarea dar banii inca nu au venit.

Inarmeaza-te cu rabdare - in aceasta perioada rambursarea poate dura de la 1 saptamana pana la 2 luni. Din mii de cazuri monitorizate nu cunoastem nici unul sa nu fie rambursat conform conditiilor, daca ai rezervat la una din companiile sau agentiile partenere.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si au trecut mai mult de 2 luni din momentul solicitarii rambursarii si banii inca nu au ajuns in cont - te rugam sa ne contactezi si te vom ajuta cu placere. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi procesate.

Sa zbor sau sa nu zbor?

Despre cum zbori in siguranta in timpul pandemiei Covid-19 citeste detaliat aici: Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19

Ce este motiv valid/legitim/intemeiat de intrare in tara?

Chiar daca sunt impuse restrictii de intrare, pasagerii care calatoresc din urmatoarele motive sunt admisi in majoritatea tarilor in perioada pandemiei:

 • Vizitarea unui membru de familie in stare de sanatate critica sau terminala;
 • Participarea la o inmormantare;
 • Exista o citatie in fata instantei de judecata;
 • Este tutore legal pentru un minor;
 • Lucreaza oficial in tara de destinatie;
 • Tranziteaza tara (are un bilet valabil pentru urmatoarea destinatie din afara tarii respective);
 • Alte motive intemeiate in dependenta de tara de destinatie

Cum sa verific daca zborul meu este anulat?

Nu pierdeti timpul pe investigatii si cautari. Daca zborul este anulat urmeaza sa primiti o notificare pe email si/sau sms si/sau prin apel telefonic - de la agentia sau compania unde ati cumparat biletele.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si maine este zborul, care crezi ca este anulat, dar nu ai primit nici o notificare - te rugam sa ne contactezi si iti vom clarifica statutul. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi luate in consideratie.

Cum sa verific statutul unui aeroport anumit?

Pentru a verifica orarul zborurilor, daca este inchis sau orice alta informatie actualizata despre un anumit aeroport trebuie sa accesati site-ul aeroportului corespunzator.

Majoritatea aeroporturilor din lume au un site - iar toate aeroporturile active din lume le gasiti aici zbordirect.com/airport. Daca nu gasiti aeroportul de care aveti nevoie - va rugam sa ne contactati.

Cum sa aflu statutul unei companii aeriene?

Toate companiile aeriene care opereaza zboruri regulate de pasageri au site oficial online - aici poti afla cu usurinta orarul zborurilor, conditiile de anulare, informatii actualizate referitoare la operarea companiei in conditiile epidemiei Covid-19.

Toate companiile aeriene active cele mai importante din lume le gasesti usor aici: zbordirect.com/info/companies.

Nu gasesc nici un zbor pentru itinerariul dorit

Orarul zborurilor directe a suferit schimbari majore. Optiunile de zbor cu avionul sunt limitate iar in majoritatea cazurilor va trebui sa optati pentru zboruri cu escala (in multe cazuri - escale multiple) daca doriti sa calatoriti cu avionul.

Daca ati facut o cautare pe www.zbordirect.com si nu este afisata nici o optiune de zbor - aceasta inseamna ca pentru itinerariul si datele selectate nu exista zboruri, deloc (nici directe, nici cu escala). In acest caz, daca aveti nevoie sa calatoriti anume pe datele si itinerariul selectat, chiar daca nu recomandam transportul rutier in perioada pandemiei - probabil va trebui sa optati  pentru acest tip de transport.

Nu pot sa iau legatura cu call-centrul companiei aeriene

Liniile telefonice ale operatorilor aerieni sunt destul de ocupate si in zilele obisnuite, iar in aceasta perioada de criza situatia este si mai complicata.

La unele companii aeriene si agentii toate actiunile pentru gestionarea rezervarii pot fi facute online - in acest caz va recomandam sa utilizati aceste instrumente.

Daca unele actiuni pot fi facute doar prin apel telefonic (de exemplu solicitarea de rambursare la Wizz Air) -  trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa apelati periodic pe numerele cu tarif local.

Traficul aerian este sistat pe itinerariul meu dar rezervarea nu este inca anulata

Actiunile de interzicere oficiale nu sunt reflectate imediat in rezervarile existente. De asemenea sistemele companiilor aeriene sunt suprasolicitate in aceasta perioada si anularile pot fi efectuate cu intarziere. 

Zborul meu este anulat din cauza Coronavirus. Ce trebuie sa fac?

Despre faptul anularii zborului veti primi o notificare pe email si/sau sms. In acest caz aveti 2 optiuni:

 1. Rambursarea integrala a sumei biletului rezervat. Solicitarea de rambursare o puteti face online sau apeland call-centru operatorului/agentiei unde ati rezervat biletele.
 2. Reprogramarea zborului pentru o alta data (sau/si alt itinerariu - in dependenta de unde ati rezervat biletele). In majoritatea cazurilor reprogramarea poate fi facuta online.

De ce unele zboruri pot fi rezervate online chiar daca sunt anulate?

Actiunile oficiale de interzicere a zborurilor nu au efect imediat si asupra sistemelor de distributie a biletelor online. Este nevoie de ceva timp ca situatia sa fie reflectata si online.

Va recomandam insistent sa aflati statutul zborului pe site-ul companiei aeriene inainte de efectua rezervarea de zboruri in aceasta perioada.

Vreau sa rezerv niste bilete - cum sa aflu daca nu este anulat zborul?

Daca doriti sa faceti rezervarea pe zbordirect.com sau la o agentie partenera - va rugam sa ne contactati pentru cea mai exacta informatie despre zborul in cauza.

Daca faceti rezervarea in alta parte - luati legatura cu agentia sau compania corespunzatoare - doar ei va pot confirma statutul zborului.

Zborul nu este anulat dar nu mai vreau sa zbor

Depinde la ce agentie sau companie aeriana ai cumparat biletele de avion. Conditiile de returnare au suferit modificari in ultima perioada, sunt companii care ofera rambursari si pentru anulari voluntare in perioada pandemiei.

In orice caz unicul loc unde poti sa verifici aceasta informatie sunt Termenii si conditiile agentiei sau ale companiei aeriene unde ai rezervat biletele. Si iti recomandam sa le citesti inainte de a efectua plata.

Pot sa obtin compensatie pentru anularile din cauza COVID-29?

In timp ce unele companii aeriene anuleaza zborurile pentru a-si proteja pasagerii, altele isi protejeaza buzunarele. Pe masura ce creste haosul si panica, companiile aeriene care doresc sa anuleze zboruri din motive economice au un motiv perfect: coronavirusul.

Pasagerii pot solicita compensatii de anulare cand:

 • Companiile aeriene anuleaza zborurile din motive financiare
 • Nu exista nici o restrictie oficiala de calatorie in zona de risc

Daca o companie aeriana anuleaza un zbor pentru care nu exista restrictii oficiale de calatorie, coronavirusul nu este, prin urmare, singurul motiv de anulare.

Dorinta de a calatori a scazut in urma raspandirii virusului, iar cursele care nu sunt rezervate in totalitate pot fi anulate de companie pentru a economisi bani. Iar in acest caz aveti dreptul la compensatii.

Mai multe despre ce faci in cazul anularii si cum obtii compensati afla aici: Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul

Cand va fi restabilit traficul aerian?

Majoritatea tarilor au impus restrictii pana la sfarsitul lunii mai in functie de evolutia pandemiei si efectele masurilor luate impotriva Covid-19.

Daca vrei sa fii primul care afla despre relansarea zborurilor - aboneaza-te sau urmareste-ne pe www.facebook.com/zbordirect.

In acest material actualizat poti afla mai multe despre cand se restabileste orarul curselor: Cand se reiau zborurile de pasageri in Europa

Tari care au impus restrictii de calatorie (actualizat)

Restrictiile de calatorie sunt actualizate zilnic la ora 09:00 (RO), Pentru unele destinatii sunt inca in vigoare avertizarile si restrictiile emise in martie si aprlie.

Datele despre restrictiile de calatorie Covid-19 sunt preluate si actualizate de pe www.travel-alerts.info

CORONAVIRUS - ACTUALIZARE RESTRICTII DE ZBORURI

Pentru cea mai actualizata informatie trebuie sa vizitati site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Externe / Reprezentantei consulare / Ambasada a tarii de plecare/destinatie.

Albania

Data ultimei actualizări: 05.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA ("Starea de dezastru natural”, instituită începând cu 25 martie a.c., a fost prelungită până în data de 23 iunie a.c.)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt închise toate punctele de frontieră pentru călători atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru auto...
 Toate restrictiile Albania

Algeria

Data ultimei actualizări: 27.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 19 martie și până la noi dispoziții, s-a anunțat izolarea epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19 a taberei de refugiați Tindouf (aflată la cca 1600 Km de Alger, în Sahara), care a fost înconjurată de...
 Toate restrictiile Algeria

Angola

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU  (Stare de calamitate, începând cu data de 26 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele naționale rămân închise. Intrarea și părăsirea teritoriului sunt supuse controlului sanitar definit de autoritățile competente.
 • Următoarele situații specifice su...
 Toate restrictiile Angola

Antigua si Barbuda

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 27 martie, aeroportul internațional V. C. Bird este închis pentru toate zborurile comerciale către Antigua.
 • Interdicție de intrare pentru cetățenii străini care au călătorit în China, Italia, Japonia, Coreea de Sud, ...
 Toate restrictiile Antigua si Barbuda

Argentina

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (urgență sanitară, din data de 12 martie 2020 pentru o perioadă de un an). Argentina are, de asemenea, declarată stare de urgență publică în domeniile economic, financiar, fiscal, administrativ, energetic, tarifar și social.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • ...
 Toate restrictiile Argentina

Armenia

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la 13 iunie a.c., ora 17:00)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 18 martie, Armenia a interzis intrarea pe teritoriul național a cetățenilor din 16 state din zona cu potențial epidemiologic foarte ridicat (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere s...
 Toate restrictiile Armenia

Australia

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Cetățenii care dețin o viză cu drept de ședere temporar al cărei termen de valabilitate expiră și, care din motive obiective nu pot părăsi Australia, trebuie să aplice pentru o nouă viză, utilizând contul VEVO , cu achitarea taxelor de viză aferente. Cererea se depune în interiorul valab...

 Toate restrictiile Australia

Austria

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (se aplică Legea COVID-19)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

A. Intrarea în Austria pe cale aeriană:

·       Cetățenii austrieci, cetățenii din țările UE / SEE, din Elveția precum și membrii de familie ai acestor persoane care locuiesc în acee...

 Toate restrictiile Austria

Azerbaidjan

Data ultimei actualizări: 18.05.2020.

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Azerbaidjanului, cu excepția cetățenilor azeri, cetățenilor străini sau apatrizi cu rezidență în Azerbaidjan sau persoanelor care dețin un permis special de intrare, eliberat de aut...
 Toate restrictiile Azerbaidjan

Bahamas

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din 24 martie, au fost suspendate zborurile internaționale către toate aeroporturile publice și private.
 • Este interzis tranzitul cetățenilor străini.
 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini.

Excepții și prevederi pr...

 Toate restrictiile Bahamas

Barbados

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 15 aprilie, a fost introdusă carantina instituționalizată obligatorie pentru orice persoană care intră în țară, timp de 14 zile.
 • Au fost suspendate zborurile în intervalul orar 22.00-10.00.

Excepții și prevede...

 Toate restrictiile Barbados

Belgia

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: Începând cu  13 martie 2020 sunt impuse măsuri restrictive la nivel național privind izolarea populației, restricționarea deplasărilor interne neesențiale, limitarea contactelor sociale și distanțarea socială.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Este permisă intra...
 Toate restrictiile Belgia

Belize

Data ultimei actualizări: 12.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ până la 30 iunie)

 • La 27 martie a fost declarată intrarea întregii țări în carantină națională, iar la 31 martie a fost decretată starea de urgență.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor care provin din țăril...
 Toate restrictiile Belize

Bolivia

Data ultimei actualizări: 03.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele terestre, aeriene și fluviale rămân închise până la data de 31 mai.
 • Zborurile naționale și internaționale au fost suspendate până la data de 31 mai. Doar cetățenii bolivieni și străinii rezidenți vor putea intra în țară, f...
 Toate restrictiile Bolivia

Bosnia si Hertegovina

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Oficial, este încă în vigoare hotărârea din data de 24 martie a.c. a Consiliul de Miniștri, potrivit căreia cetățenilor străini, indiferent de naționalitate, le este interzisă intrarea în Bosnia și Herțegovina.

Sunt exceptate de la această interdicț ...

 Toate restrictiile Bosnia si Hertegovina

Botswana

Data ultimei actualizări: 08.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (începând cu 2 aprilie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Botswana a oricăror cetățeni străini.
 • Eliberarea de vize la punctele de frontieră și la Ambasadele Botswanei în strănătate este suspendată. Toate vizele deja e...
 Toate restrictiile Botswana

Brazilia

Data ultimei actualizări: 26 martie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, în state din Est şi Sud (Sao Paulo, Rio de Janeiro, Bahia, Santa Catarina). Starea de urgență se declară de către autoritățile fiecărui stat brazilian, în funcție de evoluția pandemiei.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • La 23 martie, autoritățile...
 Toate restrictiile Brazilia

Bulgaria

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Este interzisă, cu titlu temporar, intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria a tuturor persoanelor, indiferent de cetățenia acestora, ...

 Toate restrictiile Bulgaria

Canada

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Toate provinciile și teritoriile din Canada sunt supuse regimului de stare de urgență sau de stare de urgență sanitară, iar măsurile și normele de implementare diferă de la o provincie la alta. La nivel federal însă, nu s-a instituit încă starea de urgență.)

Provinciile A...

 Toate restrictiile Canada

Capul Verde

Data ultimei actualizări: 22.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie, autoritățile locale au decis suspendarea tuturor zborurilor care asigură legătura între Republica Capului Verde și următoarele state: Republica Portugheză, Republica Federativă a Braziliei, Statele Unite ale A...
 Toate restrictiile Capul Verde

Chile

Data ultimei actualizări: 19 martie 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 18 martie s-a decretat starea de catastrofă națională pentru o perioadă de 90 de zile, pentru a oferi guvernului puteri extinse în vederea asigurării cu alimente și funcționarea serviciilor publice de bază, urgențe medicale în condiții optime pe întreaga durată a...

 Toate restrictiile Chile

China

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ EPIDEMIOLOGICĂ

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Republica Populară Chineză suspendă temporar intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini cu vize valabile la acest moment, indiferent de vizele deținute. 
 • Începând cu 24 martie, ora 23:59, est...
 Toate restrictiile China

Columbia

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

În perioada 25 martie, ora 12.00 – 13 aprilie, ora 23.59, a fost decretată carantină națională. 

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 23 martie, este interzisă intrarea în Columbia a zborurilor internaționale de pasage...
 Toate restrictiile Columbia

Comore

Data ultimei actualizări: 26.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile din Uniunea Comorelor au introdus un număr de măsuri de precauție ca răspuns la pandemia COVID-19
 • Au fost introduse restricții în ceea ce privește intrarea cetățenilor străini în aceste insule. Oricărei persoane provenind...
 Toate restrictiile Comore

Congo - Kinshasa

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (prelungită până la 8 iunie )

Restricții de intrare pe teritoriul național:

La solicitarea președintelui, guvernul Republicii Democrate Congo a decis:

 • Suspendarea, începând cu 20 martie, a tuturor zborurilor din țările cu risc și din țările de tranzit. Doar avioanele și navele de ma...
 Toate restrictiile Congo - Kinshasa

Costa Rica

Data ultimei actualizări: 12.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ până la 30 iunie)   

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzisă intrarea străinilor nerezidenți pe teritoriul costarican.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Cetățenii străini aflați pe teritoriul costarican pot ieși din...
 Toate restrictiile Costa Rica

Côte d’Ivoire

Data ultimei actualizări: 22.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 22 martie și până la noi dispoziții, granițele terestre ale Coastei de Fildeș sunt  închise.
 • Începând cu data de 22 martie și până la noi dispoziții, este suspendat temporar accesul navelor de transport pas...
 Toate restrictiile Côte d’Ivoire

Croatia

Data ultimei actualizări: 22.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 Toate restrictiile Croatia

Cuba

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din 24 martie, nu mai este permisă intrarea cetățenilor străini.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Este permisă intrarea cetățenilor cubanezi și a rezidenților permanenți.

Măsuri pe plan intern:

 • Sunt monitoriz...
 Toate restrictiile Cuba

Cipru

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: Nu a fost declarată starea de urgență.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

·       Începând cu 9 iunie, aeroporturile vor fi redeschise zborurilor către/dinspre 19 țări, după cum urmează:

 • Grupul A- Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austr...
 Toate restrictiile Cipru

Cehia

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (din 18 mai)

REGULI LA INTRAREA PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 11 mai, au fost redeschise toate punctele de frontieră pentru traficul rutier și feroviar de persoane și marfă.
 • Din 26 mai, în punctele de trecere a  frontierelor Cehiei cu Germania și Austria, controalele su...
 Toate restrictiile Cehia

Danemarca

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • În perioada 14 martie - 1 iunie 2020, granițele daneze sunt închise cu o serie de excepții.
 • În ceea ce privește ieșirea din Danemarca, Ministerul Afacerilor Externe danez recomandă evitarea călătoriilor ne-esențiale în toată ...
 Toate restrictiile Danemarca

Dominica

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU           

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt interzise călătoriile din și către Republica Populară Chineză.

Măsuri pe plan intern:

 • Este introdusă carantină timp de 14 zile pentru persoanele care prezintă sim...
 Toate restrictiile Dominica

Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 18.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul dominican este decretată starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Din data de 17 martie, est...
 Toate restrictiile Republica Dominicana

Ecuador

Data ultimei actualizări: 22.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzis, temporar, accesul tuturor persoanelor pe teritoriul Republicii Ecuador. Măsura implică închiderea completă a frontierelor, fiind valabilă atât pentru cetățenii ecuadorieni, cât și pentru cetățenii străini.
 • Au fos...
 Toate restrictiile Ecuador

Egipt

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ/ URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile egiptene au prelungit închiderea spațiul aerian al Egiptului pe termen nelimitat, fiind permis doar accesul charterelor goale pentru preluarea de cetățeni străini. Această măsură ...
 Toate restrictiile Egipt

El Salvador

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (CARANTINĂ NAȚIONALĂ până la 6 iunie)

 • Vor fi exceptați doar lucrătorii din administrația publică, din sectorul transportului public, ai firmelor private care asigură servicii de bază, ai farmaciilor, băncilor și mass mediei.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

  ...
 Toate restrictiile El Salvador

Estonia

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 15 mai, s-au redeschis frontierele interne. Astfel, cetățenii estoni vor circula liber, iar cei străini vor respecta în continuare obligativitatea autoizolării pentru 14 zile.
 • Se mențin restricțiile privind trecerea front...
 Toate restrictiile Estonia

Etiopia

Data ultimei actualizări: 13.04.2020.

STARE DE URGENŢĂ: DA (la 8 aprilie, Guvernul Etiopiei a anunţat insituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării pentru 5 luni, cu posibilitatea reducerii sau prelungirii perioadei, în funcţie de evoluţia pandemiei.)

RESTRICŢII DE INTRARE PE TERITORIUL NAŢIONAL:

 • Începând cu 23 martie...
 Toate restrictiile Etiopia

Finlanda

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (se mențin restricțiile privind traficul la frontiere până la data de 14 iunie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Pentru perioada 14 mai-14 iunie 2020 a fost anunțată permiterea tranzitului lucrătorilor transfrontalieri la granițele Schengen cu Suedia și Norvegia și...
 Toate restrictiile Finlanda

Franta

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 24 martie pe teritoriul Franței a fost instaurată starea de urgență sanitară, care a fost prelungită până la data de 10 iulie 2020.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 17 martie, în Franța se aplică propunerea Comisiei Europene...

 Toate restrictiile Franta

Georgia

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Starea de urgență a fost ridicată în data de 22 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie, Georgia și-a închis frontierele terestre și aeriene pentru cetățenii străini. Restricția nu se aplică următoarelor categorii de persoane: cetățenii str...
 Toate restrictiile Georgia

Germania

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

 • În interiorul Germaniei, o singură zonă a fost definită drept „deosebit de afectată” (districtul Heinsberg) dar nu au fost introduse măsuri speciale de restricționare a călătoriilor dinspre sau către această zonă. Heinsberg este o regiune administrativă din Vestul extrem al Renane...
 Toate restrictiile Germania

Grecia

Data ultimei actualizări: 29.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Zborurile dinspre și către Grecia pentru șapte destinații vor rămâne suspendate (cu anumite excepții, respectiv transport de mărfuri, zborurile de urgență, militare, Frontex etc), astfel:   
 • Toate zborurile pe ruta...
 Toate restrictiile Grecia

Grenada

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate zborurile comerciale au fost suspendate.
 • Interzicerea debarcării de pe vase de croazieră.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt permise zborurile cargo și cele care transportă personal medical, cu aprobare prealabilă.

M...

 Toate restrictiile Grenada

Guatemala

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE CALAMITATE până la 4 iunie a.c.)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor europeni. Au fost închise toate frontierele terestre și aeriene.
 • Toate granițele țării sunt închise și sunt supravegheate de Armată și Poliție.

E...

 Toate restrictiile Guatemala

Haiti

Data ultimei actualizări: 17.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate persoanele care provin din state afectate vor intra în carantină.
 • Frontiera terestră cu Republica Dominicană a fost închisă.
 • Sunt suspendate toate zborurilor internaționale, cu excepția SUA.
 • Sunt interzise călătoriile pentru o...
 Toate restrictiile Haiti

Honduras

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE ASEDIU, până la 24 mai)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 17 martie și până la noi dispoziții, s-a anunțat, pe teritoriul Honduras stare de asediu și este interzisă ieșirea cetățenilor pe stradă.
 • Este interzis, temporar, acc...
 Toate restrictiile Honduras

Ungaria

Data ultimei actualizări: 22.05.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (începând cu data de 16 martie)

Punctele de frontieră pe care cetățenii le pot utiliza în scopul intrării sau tranzitării Ungariei: 

Ungaria-România

 • intrare cetăţeni români atât din Ungaria, cât și aflați în tranzit internațional;
 • ieșire cetăţeni români având...
 Toate restrictiile Ungaria

Islanda

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Între 20 martie – 15 iunie, autoritățile de frontieră interzic accesul tuturor cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică cetățenilor statelor membre UE/SEE, AELS și ai Regatu...
 Toate restrictiile Islanda

India

Data ultimei actualizări: 04.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (a fost decretată stare de carantină, valabilă până la 18 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Din data de 4 mai, pentru o perioadă de 2 săptămâni, rămân interzise zborurile comerciale (interne și internaționale), circulația trenurilor și a autobuzelor.
 • Gra...
 Toate restrictiile India

Indonezia

Data ultimei actualizări: 27.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 2 aprilie, este interzisă intrarea și tranzitarea teritoriului indonezian, pentru toți cetățenii străini, cu următoarele excepţii:
  • deţinătorii de permise de şedere în Indonezia, temporare şi permanente;
  • d...
 Toate restrictiile Indonezia

Iran

Data ultimei actualizări: 26.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Graniţele terestre sunt închise iar posibilităţile de achiziţionare a unui bilet de avion la foarte puţinele curse rămase operaționale sunt aproape nule. Curse aeriene operaţionale: Teheran-Doha (Qatar Airways), Teheran – Paris, Teheran – L...
 Toate restrictiile Iran

Irlanda

Data ultimei actualizări: 29.05.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile irlandeze au anunțat că nu intenționează, deocamdată, să își închidă aeroporturile și porturile, dar, începând cu data de 28 mai, toți pasagerii care sosesc în Irlanda (la toate aeroporturile și porturile) trebuie să se a...
 Toate restrictiile Irlanda

Israel

Data ultimei actualizări: 20.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 20 martie și până la noi dispoziții, s-a anunțat, pe teritoriul Statului Israel starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Este interzis, tempora...
 Toate restrictiile Israel

Italia

Data ultimei actualizări: 22.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Italia a suspendat, din 30 ianuarie 2020, toate zborurile din/către China (inclusiv Hong Kong și Macao).
 • O serie de companii aeriene și-au întrerupt sau limitat zborurile din/către Italia. Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea...
 Toate restrictiile Italia

Jamaica

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu se mai permite intrarea cetățenilor străini.

Se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu (inclusiv în hoteluri) pe durata a 14 zile pentru cei care au călătorit în orice stat cu incidență COVID-19.

 • Pen...
 Toate restrictiile Jamaica

Japonia

Data ultimei actualizări: 19.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă intrarea în țară a persoanelor care au călătorit cu până la 14 zile înainte într-una din următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Islanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norve...
 Toate restrictiile Japonia

Iordania

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (prin activarea, la 17 martie, a Legii pentru apărarea națională și impunerea, la 21 martie, a stării de asediu / curfew)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 17 martie, a fost dispusă închiderea frontierelor terestre, aeriene (toate zborurile au fos...
 Toate restrictiile Iordania

Kazahstan

Data ultimei actualizări: 05.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile au anulat, până la 1 noiembrie 2020, regimul de intrare fără viză pentru 57 de țări, între care și România. Atunci când solicită viză, un cetățean străin are obligația să a...
 Toate restrictiile Kazahstan

Kenya

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini, cu excepția cetățenilor kenyeni și a cetățenilor străini rezidenți care vor fi obligatoriu introduși în izolare.
 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este anulat în...
 Toate restrictiile Kenya

Kuweit

Data ultimei actualizări: 11.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Kuwait și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie instituționalizată (pentru cei sosiți din state cu focare majore de infecție) sau la domiciliu (pe...
 Toate restrictiile Kuweit

Kargazstan

Data ultimei actualizări: 12.05.2020

 • Sunt stabilite restricții la intrarea în marile orașe.
 • Deplasarea între regiuni nu este permisă. 
 • Sunt suspendate activitățile care implică adunările mari.
 • Este interzisă circulația transportului în comun, cu excepţia taxiurilor, care pot circula în oraşe.
 • Este introdus un nou regim de c...
 Toate restrictiile Kargazstan

Letonia

Data ultimei actualizări: 14.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, din 17 martie până la 9 iunie 2020.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să revină în România în contextul pandemiei cu noul coronavirus că, la acest moment, există pe tot teritoriul Europei numeroase lim...
 Toate restrictiile Letonia

Liban

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 15 martie și până la 7 iunie a.c., s-a anunțat starea de mobilizare generală (urgență sanitară) în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Din 19 martie și până în da...
 Toate restrictiile Liban

Lichtenstein

Data ultimei actualizări: 22.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt instituite, din 17 martie, controale la granița cu Austria, iar din 18 martie, sunt închise anumite puncte de trecere a frontierei.
 • Punctele de trecere a frontierei rămase deschise cu Austria sunt:
 • Elveția - Austria: Hohenems – Diep...
 Toate restrictiile Lichtenstein

Lituania

Data ultimei actualizări: 14.05.2020

STARE DE CARANTINĂ: DA, din 27 februarie pâna la 31 mai 2020

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să revină în România în contextul pandemiei cu noul coronavirus că, la acest moment, există pe tot teritoriul Europei numeroase li...
 Toate restrictiile Lituania

Luxemburg

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE CRIZĂ: DA (Începând cu 18 martie a fost decretată starea de criză, iar la 21 martie a fost decisă prelungirea acesteia pentru o perioadă de 3 luni. Este posibilă încetarea stării de criză pe parcursul acestei perioade prin vot în Camera Deputaţilor, în funcție de evoluțiile din teren).

...

 Toate restrictiile Luxemburg

Madagascar

Data ultimei actualizări: 105.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Stare de urgență sanitară)

În data de 4 aprilie, autoritățile au declarat stare de urgență sanitară pe întreg teritoriul Republicii Madagascar, pentru o perioadă de 15 zile.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 20 martie toate zborurile, regionale ori i...
 Toate restrictiile Madagascar

Malaysia

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (stare de necesitate)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt închise granițele pentru cetățenii străini.

Măsuri pe plan intern:

 • Toate instituțiile publice au fost închise.
 • Sunt interzise deplasările în intervalul orar 19.00-07.00. Măsura este valabilă până pe 14 apr...
 Toate restrictiile Malaysia

Maldive

Data ultimei actualizări: 19.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 12 martie, autoritățile din Maldive au decretat Stare de Urgență de Sănătate Publică pentru o perioadă de 30 de zile.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Autoritățile din Republica Maldive nu vor restricționa accesul turiștilor în țară, însă vor fi...

 Toate restrictiile Maldive

Malta

Data ultimei actualizări: 17.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt suspendate cursele aeriene și navale de transport de pasageri dinspre și înspre: Italia, Franța, Germania, Elveția și Spania.
 • Perioada de carantină obligatorie de 14 zile se aplică tuturor persoanelor care sosesc pe teritoriul Ma...
 Toate restrictiile Malta

Mauritania

Data ultimei actualizări: 20.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 17 martie s-au suspendat zborurilor comerciale către și dinspre Mauritania.
 • Toate persoanele venite din străinătate, indiferent de cetățenie, trebuie să urmeze o carantină de 14 zile.

Măsuri pe plan intern:

 • Ci...
 Toate restrictiile Mauritania

Mauritius

Data ultimei actualizări: 26.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ EPIDEMIOLOGICĂ/COMPLETE LOCKDOWN)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 25 martie, s-a decretat starea de asediu (”complete lockdown”).
 • Începând cu data de 23 martie, orele 20:00, până la 20 aprilie, orele 20:00, a.c. s-a decretat, pe teritoriul Re...
 Toate restrictiile Mauritius

Mexic

Data ultimei actualizări: 12.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ SANITARĂ, până la 30 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu există restricții de intrare în Mexic.
 • Din data de 12 martie a.c., au fost introduse temporar controale sanitare la toate punctele de frontieră, fiind cinci medici pe tură care verifică posibile...
 Toate restrictiile Mexic

Mongolia

Data ultimei actualizări: 28.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ EPIDEMIOLOGICĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • În intervalul 16 martie - 30 iunie, este interzis accesul cetățenilor străini pe teritoriul țării, cu posibilitatea de prelungire a termenului acestei măsuri.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

 • Din 1...
 Toate restrictiile Mongolia

Muntenegru

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Până la 18 mai:

 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini, cu excepția celor care au drept de ședere temporară sau permanentă în Muntenegru, a marinarilor străini în tranzit care se îmbarcă/debarcă în porturile Bar, Budva, Kotor, Luka Ku...
 Toate restrictiile Muntenegru

Maroc

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

 • Starea de urgență a fost instituită începând cu data de 20 martie a.c., ora 18.00, până la data de 20 aprilie.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 15 martie, autoritățile locale au decis suspendarea traficului aerian internațional, pe termen nedeterminat...
 Toate restrictiile Maroc

Mozambic

Data ultimei actualizări: 30.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Președintele țării a emis, în seara zilei de 29 aprilie a.c., un decret prin care se prelungește starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Mozambic până la 30 mai a.c.
 • Începând cu  01 aprilie 2020 toate persoanele din...
 Toate restrictiile Mozambic

Myanmar (Birmania)

Data ultimei actualizări: 22.05.2020

 • Începând cu data de 30 martie au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri, iar aprobările acordate de Departamentul Aviației Civile anterior acestei date se suspendă. Excepții se acordă zborurilor umanitare, cargo, de evacuare medicală și celor cu...
 Toate restrictiile Myanmar (Birmania)

Namibia

Data ultimei actualizări: 15.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la data de 4 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 19 martie s-a decretat, pe teritoriul Republicii Namibia, starea de urgență de către Președintele țării. Parlamentul a aprobat decretul la 20 martie și a decis impunerea acestei măsuri pentru o...
 Toate restrictiile Namibia

Olanda

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • Autoritățile olandeze au anunțat o serie de măsuri de relaxare etapizată a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19.
 • RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
 • Pasagerii care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele cu risc ridicat trebuie...
 Toate restrictiile Olanda

Noua Zeelanda

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 19 martie, frontierele sunt închise pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți ai Noii Zeelande.
 • Tranzitul aeroportuar nu este permis cetățenilor străini.
 • Începând cu data de 16 martie, toate pe...
 Toate restrictiile Noua Zeelanda

Nicaragua

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Nu există restricții de intrare în Nicaragua.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Toate granițele sunt încă deschise, cu excepția frontierei cu Costa Rica care a fost închisă începând cu 18 mai.

Măsuri pe plan intern:

 • Înc...
 Toate restrictiile Nicaragua

Nigeria

Data ultimei actualizări: 22.04. 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 28 februarie și până la noi dispoziții, pe teritoriul Nigeriei este stare de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Pe fondul epidemiei cu virusul Ebola din anul 2014, controalele...
 Toate restrictiile Nigeria

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la data de 30 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 24 martie, singurul punct deschis de trecere a frontierei de stat a Republicii Macedonia de Nord este Deve Bair (Bulgaria). Aeroporturile Skopje și Ohrid sunt închise pentru zborurile come...
 Toate restrictiile Macedonia de Nord

Norvegia

Data ultimei actualizări: 10.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând de luni, 16 martie a.c., la frontierele terestre sunt introduse controale extinse.
 • Granițele sunt închise pentru toți cetățenii străini care nu au rezidență în Norvegia. Aceștia vor fi respinși la graniță în baza Legii de Preveni...
 Toate restrictiile Norvegia

Oman

Data ultimei actualizări: 22.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Sunt suspendate toate zborurile internaționale și interne de intrare sau de ieșire din țară, cu excepția zborurilor către enclava Musandam și a zborurilor de marfă.
 • Este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Sultanat...
 Toate restrictiile Oman

Pakistan

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)  - În provinciile Punjab, Sindh, Azad Jammu și Kashmir, precum și în Islamabad se menține starea de urgență epidemiologică până la 31 mai a.c.)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Zborurile internaționale spre Pakistan sunt suspendat...
 Toate restrictiile Pakistan

Panama

Data ultimei actualizări: 18.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 12 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul panamez este instaurată starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Din data de 17 martie este...
 Toate restrictiile Panama

Paraguay

Data ultimei actualizări: 27.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 24 martie, sunt închise frontierele, aeroporturile și porturile, iar zborurile comerciale și private sunt suspendate pe întreg teritoriul național.
 • Nu pot intra turiști pe teritoriul na...
 Toate restrictiile Paraguay

Peru

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • A fost interzis, temporar, accesul tuturor persoanelor pe teritoriul Republicii Peru pe timpul stării de urgență. Totodată, în acest interval frontierele rămân închise atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea din țară.
 • ...
 Toate restrictiile Peru

Polonia

Data ultimei actualizări: 21.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU  

La 20 martie, a fost instituită „stare de epidemie naţională”. Conform legislației polone, Ministerul Sănătății (la nivel macro-teritorial) și prefecturile (la nivel local) pot declara drept „zone zero/nuclee de epidemie” orice regiuni sau locali...

 Toate restrictiile Polonia

Portugalia

Data ultimei actualizări: 22.05.2020

 • în scopuri profesionale dovedite în mod corespunzător;
 • pentru rațiuni familiale
 • situații de forță majoră.

Sunt descurajate, în continuare, deplasările în scop turistic, acestea neîncadrându-se la călătoriile esențiale în această perioadă și în categoriile permise de legislația portugheză în vigoare...

 Toate restrictiile Portugalia

Qatar

Data ultimei actualizări: 14.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU a fost declarată expres, dar au fost adoptate măsuri interne drastice pentru combaterea pandemiei.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 18 martie, nu mai este permisă intrarea în Qatar a cetățenilor străini.
 • Cetățenii străini care părăsesc Qatar nu vor mai...
 Toate restrictiile Qatar

Congo - Brazzaville

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (sanitară până la 31 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 14 martie a.c., la solicitarea preşedintelui, guvernul congolez a decis:
 • Intensificarea controalelor la punctele de frontieră ale ţării prin suplimentarea echipelor de securitate și sănătate publi...
 Toate restrictiile Congo - Brazzaville

Coreea de Sud

Data ultimei actualizări: 10.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: Grad de alertă nivelul roșu (cel mai ridicat nivel)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Coreea a informat, la data de 10 aprilie, suspendarea temporară a tuturor vizelor de scurtă ședere emise până la 5 aprilie (inclusiv). Măsura sus...
 Toate restrictiile Coreea de Sud

Moldova

Data ultimei actualizări: 26.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Până la data de 30 iunie, rămân suspendate cursele aeriene pasageri, charterele aeriene regulate.
 • Până la data de 30 iunie, este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a...
 Toate restrictiile Moldova

Rusia

Data ultimei actualizări: 29.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Starea de alertă a fost prelungită până la 14 iunie)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu luna iunie, vor fi reluate curselor aeriene ale companiei AEROFLOT. Prima etapă de redeschide a zborurilor va include cursele interne. Pentru cursele internaționale, term...
 Toate restrictiile Rusia

Rwanda

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru și maritim este închis pentru o perioadă nedeterminată.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu este cazul

Măsuri pe plan intern:

 • S-a instituit control medical la toate granițele.
 • Toți...
 Toate restrictiile Rwanda

Saint Kitts si Nevis

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 1 aprilie, se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie instituționalizată pe durata a 14 zile pentru toți străinii care au călătorit în străinătate.
 • Interdicție de intrare pentru orice persoană care man...
 Toate restrictiile Saint Kitts si Nevis

Sfanta Lucia

Data ultimei actualizări: 21.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Au fost închise toate aeroporturile.
 • Interzicerea acostării vaselor de croazieră.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Zborurile cargo și de repatriere.

Măsuri pe plan intern:

 • Interdicțiile de deplasare în intervalul orar 19.00- ...
 Toate restrictiile Sfanta Lucia

Saint Vincent si Grenadinele

Data ultimei actualizări: 28.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • A fost instituită măsura de carantină obligatorie la domiciliu, pe durata a 14 zile, pentru cetățenii care au călătorit în Republica Populară Chineză, Coreea de Sud, SUA, Iran și statele membre ale Uniunii Europene, în ultimele 14 zile...
 Toate restrictiile Saint Vincent si Grenadinele

Sao Tome si Principe

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (prelungită până la 31 mai)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 17 martie, sunt suspendate toate zborurile charter, precum și ancorarea navelor de croazieră în porturile arhipelagului.
 • Este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini nerezidenți.
 • ...
 Toate restrictiile Sao Tome si Principe

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 14.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie și până la noi dispoziții, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a anunțat că toți călătorii care sosesc în Regat vor intra în carantină, în spații desemnate de autoritățile saudite, această măsură a...
 Toate restrictiile Arabia Saudita

Senegal

Data ultimei actualizări: 22.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând din data de 14 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul senegalez este decretată starea de urgență epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Începând din data de 14 martie și până la noi dispo...
 Toate restrictiile Senegal

Serbia

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 22 mai, se permite accesul străinilor care îndeplinesc condițiile legale de intrare (a se vedea http://belgrad.mae.ro/node/177). La intrarea pe teritoriul Serbiei, autoritățile de frontieră vor înmâna pasagerilor un docume...
 Toate restrictiile Serbia

Seychelles

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu data de 18 martie, s-au instituit măsuri excepționale în legătură cu infecția cu virusul COVID-19. Nu se mai permite intrarea pe teritoriul național a străinilor proveniți din Marea Britanie și Europa, precum și din toate celela...
 Toate restrictiile Seychelles

Singapore

Data ultimei actualizări: 25.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 2 iunie:

 • Tranzitul prin aeroportul Changi va fi redeschis gradual. Companiile aeriene vor trebui să-și prezinte propunerile pentru liniile de transfer prin aeroportul Changi. Ca măsură de precauție, se vor institui măsu...
 Toate restrictiile Singapore

Slovacia

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (din data de 12 martie)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Este interzisă intrarea în Slovacia a străinilor, cu excepția celor care au domiciliul permanent, reședința temporară sau un alt tip de permis de ședere valabil în Slovacia.
 • Începând cu data de 6 aprilie, to...
 Toate restrictiile Slovacia

Slovenia

Data ultimei actualizări: 29.05.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Aeroportul din Ljubljana a reluat în 29 mai serviciile de transport regulat de pasageri.
 • Din cele șase puncte de frontieră dinspre Italia, rămân deschise permanent Vrtojba, Fernetiči și Škofije...
 Toate restrictiile Slovenia

Africa de Sud

Data ultimei actualizări: 30.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (DEZASTRU/NATIONAL LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 29.04.2020, președintele Republicii Africa de Sud a anunțat prelungirea stării de urgență/dezastru/national lockdown cu relaxarea graduala a măsurilor aflate deja în vigoare pe o grilă de 5 niveluri, nivelul...
 Toate restrictiile Africa de Sud

Spania

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (a fost decretată starea de urgență pe întreg teritoriul Spaniei, începând cu data de 15 martie, apoi a fost prelungită de cinci ori până la 7 iunie 2020)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Se mențin controalele la punctele de trecere a frontierelor terestre, p...
 Toate restrictiile Spania

Sri Lanka

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Starea de asediu - curfew)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • S-a decis reluarea zborurilor SriLankan Airlines către Marea Britanie, Australia și Japonia.
 • Este în continuare permisă aterizarea aeronavelor care preiau cetățeni ai altor state pentru repatriere.
 • Un dispo...
 Toate restrictiile Sri Lanka

Suedia

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Cetățenii statelor terțe (non-UE, non-SEE, non-Elveția) nu mai pot intra în Suedia, decât în mod excepțional, de la 17 martie până la 15 mai a.c., inclusiv.
 • Nu sunt restricții de intrare aplicate cetățenilor români care vin din Ro...
 Toate restrictiile Suedia

Elvetia

Data ultimei actualizări: 29.05.2020

STARE MEDICALĂ DE URGENȚĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

De la 8 iunie 2020, vor intra în vigoare următoarele măsuri:

 • Cantoanele vor prelucra toate cererile pentru permise de ședere și permise pentru lucrători transfrontalieri depuse de lucrătorii din statele membre UE/AELS. Același lucru...
 Toate restrictiile Elvetia

Siria

Data ultimei actualizări: 27.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Cetățenii care intră în țară din diaspora trebuie să respecte aplicarea măsurii de carantină pe durata a 14 zile. 
 • Granița cu Liban este închisă tranzitului până la noi dispoziții.
 • Aeroportul internațional din Damasc a s...
 Toate restrictiile Siria

Tadjikistan

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Frontierele de stat sunt în prezent închise.
 • Începând cu data de 20 martie, toate aeroporturile au fost închise pentru traficul comercial. Sunt permise zboruri speciale pentru a repatria cetățenii aflați în străinătate și străinii din Tad...
 Toate restrictiile Tadjikistan

Tanzania

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este închis pentru 31 de țări infectate cu COVID-19.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de...
 Toate restrictiile Tanzania

Thailanda

Data ultimei actualizări: 03.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (începând cu data de 26 martie)

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Cetățenilor străini le este interzisă intrarea în Thailanda. Începând cu 1 aprilie, este interzis și tranzitul prin Thailanda, până la o dată care va fi comunicată ulterior.
 • La data de 6 martie, ...
 Toate restrictiile Thailanda

Timorul de Est

Data ultimei actualizări: 20.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu 19 martie, toate punctele de trecere a frontierei (terestru, maritim și aerian) sunt închise pentru toți cetățenii străini din sau care au tranzitat țări afectate de COVID-19 (conform datelor publicate în raportul Organizației Mo...
 Toate restrictiile Timorul de Est

Tunisia

Data ultimei actualizări: 10.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA – a fost declarată carantină sanitară pe întregul teritoriu tunisian, începând cu 20 martie.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • La data de 16 martie, autoritățile tunisiene au anunțat închiderea spațiului aerian și a granițelor terestre și maritime.

Măsuri pe...

 Toate restrictiile Tunisia

Turcia

Data ultimei actualizări: 22.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie, ora 24:00, sunt închise frontierele terestre (Bulgaria: Kapikule, Hamzabeyli, Derekoy; Grecia: Ipsala, Uzunkopru - frontieră feroviară, Pazarkule) și maritime cu Bulgaria și Grecia, ca măsură de precauție în c...
 Toate restrictiile Turcia

Turkmenistan

Data ultimei actualizări: 10.04.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Autoritățile locale au comunicat că cetățenilor străini și persoanelor apatride le sunt aplicate restricții de călătorie în cazul intrării pe teritoriul Turkmenistanului până la data de 20 mai.
 • La intrarea pe teritoriul turkme...
 Toate restrictiile Turkmenistan

Uganda

Data ultimei actualizări:23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este suspendat pe o perioadă nedeterminată.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție...
 Toate restrictiile Uganda

Ucraina

Data ultimei actualizări: 20.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 16 martie, cetățenii străinii sau apatrizi nu mai pot intra sau tranzita teritoriul Ucrainei, cu excepția cetățenilor cu rezidență temporară sau permanentă pe teritoriul Ucrainei, a personalului diplomatic/consular și...
 Toate restrictiile Ucraina

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 19.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:  

TURIŞTI

 • Începând cu data de 19 martie, autoritățile emirateze vor suspenda temporar aplicarea acordurilor de tip Visa Waiver (cetățeni ai căror state prim viza la intrare - VISA ON ARRIVAL), pentru toate tipurile de pașapoarte, cu ex...
 Toate restrictiile Emiratele Arabe Unite

Marea Britanie

Data ultimei actualizări: 26.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA 

Anglia a anunțat relaxarea măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei COVID-19 începând cu 13 mai, însă Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord păstrează măsurile existente. Din 8 iunie intră în vigoare noi reguli privind intrarea în Marea Britanie

Re...

 Toate restrictiile Marea Britanie

Statele Unite ale Americii

Data ultimei actualizări: 18.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA – la nivel federal si la nivelul tuturor statelor americane.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 13 martie, s-au impus, prin decret prezidențial, restricții de acces în Statele Unite ale Americii pentru cetățenii străini care au călătorit în Spațiul SCHE...
 Toate restrictiile Statele Unite ale Americii

Uzbekistan

Data ultimei actualizări: 15.05.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Toate căile de comunicație (atât aeriene, feroviare, cât și terestre) cu alte țări sunt închise.
 • Nu este permisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Uzbekistanului.
 • Din data de 20 martie, transportul cu autobuze, autoturi...
 Toate restrictiile Uzbekistan

Vietnam

Data ultimei actualizări: 31.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Începând cu 18 martie, este suspendată, pentru o perioadă de 30 de zile, acordarea de vize de intrare pe teritoriul vietnamez.
 • Începând cu 22 martie 2020, niciunui cetățean străin nu îi este permisă intrarea în Vietnam.

Exc...

 Toate restrictiile Vietnam

Aboneaza-te si fii primul care afla despre cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri