Blog | Coronavirus (COVID-19): Cum sunt afectate zborurile si care sunt restrictiile

Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Incepand cu martie 2020 mai multe tari din regiunea noastra au anuntat sistarea traficului aerian iar companiile aeriene sunt nevoite sa reduca semnificativ frecventa curselor si sa anuleze un numar mare de rute din/spre regiunile afectate de coronavirus.

Vezi aici care sunt zborurile anulate, restrictiile de calatorie ale tuturor tarilor din lume si ce faci daca este afectat si zborul tau.

Zboruri anulate si suspendate

De ce sunt anulate zborurile

Zborurile sunt anulate din 2 motive:

 • Restrictiile oficiale de calatorie impuse de anumite tari
 • Reducerea cererii si gradul de incarcare mic pentru anumite curse

Zboruri anulate si suspendate

In urma reducerii cererii de calatorii orarul mai multor curse din/spre Romania si Moldova (dar si intreaga lume) a fost modificat, si anume au fost scoase multe curse directe in perioada Martie - Decembrie.

Modificarile de program sunt operate dinamic, pentru a vedea programul actualizat accesati site-ul companiei aeriene care opereaza zborul.

Reluarea zborurilor Romania si Moldova

Operatorii aeriene incep sa reia zborurile programate incepand cu luna iunie 2020.

Zboruri de repatriere

In aceasta perioada, sunt organizate un numar limitat de zboruri charter (la comanda) pentru cei blocati departe de casa.

Afla mai multe despre aceste zboruri aici: Update: Zboruri charter de repatriere spre Romania si Moldova

Companii aeriene Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul companiei aeriene care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acesteia. Aici ti-am selectat toate companiile aeriene care opereaza din/spre Romania si Moldova.

Vezi toate companiile

Aeroporturi Romania, Moldova

Pentru a vedea statutul aeroportului care te intereseaza acceseaza site-ul oficial al acestuia. Aici ti-am selectat toate aeroporturile din Romania si Moldova.

Vezi toate aeroporturile

Intrebari si raspunsuri frecvente

Pot sa calatoresc spre o anumita tara?

Aici - Restrictii de calatorie - poti sa vezi conditiile de calatorie ale celor mai importante destinatii din lume si cum se deschid acestea pentru cetatenii romani.

Aici - Calatoria in Europa cu pasaport biometric RM - este pagina pentru cetatenii MD.

De ce nu vin banii?

Zborul ti-a fost anulat, ai solicitat rambursarea dar banii inca nu au venit.

Inarmeaza-te cu rabdare - in aceasta perioada rambursarea poate dura de la 1 saptamana pana la 2 luni. Din mii de cazuri monitorizate nu cunoastem nici unul sa nu fie rambursat conform conditiilor, daca ai rezervat la una din companiile sau agentiile partenere.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si au trecut mai mult de 2 luni din momentul solicitarii rambursarii si banii inca nu au ajuns in cont - te rugam sa ne contactezi si te vom ajuta cu placere. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi procesate.

Sa zbor sau sa nu zbor?

Despre cum zbori in siguranta in timpul pandemiei Covid-19 citeste detaliat aici: Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19

Ce este motiv valid/legitim/intemeiat de intrare in tara?

Chiar daca sunt impuse restrictii de intrare, pasagerii care calatoresc din urmatoarele motive sunt admisi in majoritatea tarilor in perioada pandemiei:

 • Vizitarea unui membru de familie in stare de sanatate critica sau terminala;
 • Participarea la o inmormantare;
 • Exista o citatie in fata instantei de judecata;
 • Este tutore legal pentru un minor;
 • Lucreaza oficial in tara de destinatie;
 • Tranziteaza tara (are un bilet valabil pentru urmatoarea destinatie din afara tarii respective);
 • Alte motive intemeiate in dependenta de tara de destinatie

Cum sa verific daca zborul meu este anulat?

Nu pierdeti timpul pe investigatii si cautari. Daca zborul este anulat urmeaza sa primiti o notificare pe email si/sau sms si/sau prin apel telefonic - de la agentia sau compania unde ati cumparat biletele.

Daca ai rezervat biletele prin zbordirect.com si maine este zborul, care crezi ca este anulat, dar nu ai primit nici o notificare - te rugam sa ne contactezi si iti vom clarifica statutul. Solicitarile pentru rezervari care nu au fost efectuate prin zbordirect.com nu vor fi luate in consideratie.

Cum sa verific statutul unui aeroport anumit?

Pentru a verifica orarul zborurilor, daca este inchis sau orice alta informatie actualizata despre un anumit aeroport trebuie sa accesati site-ul aeroportului corespunzator.

Majoritatea aeroporturilor din lume au un site - iar toate aeroporturile active din lume le gasiti aici zbordirect.com/airport. Daca nu gasiti aeroportul de care aveti nevoie - va rugam sa ne contactati.

Cum sa aflu statutul unei companii aeriene?

Toate companiile aeriene care opereaza zboruri regulate de pasageri au site oficial online - aici poti afla cu usurinta orarul zborurilor, conditiile de anulare, informatii actualizate referitoare la operarea companiei in conditiile epidemiei Covid-19.

Toate companiile aeriene active cele mai importante din lume le gasesti usor aici: zbordirect.com/info/companies.

Nu gasesc nici un zbor pentru itinerariul dorit

Orarul zborurilor directe a suferit schimbari majore. Optiunile de zbor cu avionul sunt limitate iar in majoritatea cazurilor va trebui sa optati pentru zboruri cu escala (in multe cazuri - escale multiple) daca doriti sa calatoriti cu avionul.

Daca ati facut o cautare pe www.zbordirect.com si nu este afisata nici o optiune de zbor - aceasta inseamna ca pentru itinerariul si datele selectate nu exista zboruri, deloc (nici directe, nici cu escala). In acest caz, daca aveti nevoie sa calatoriti anume pe datele si itinerariul selectat, chiar daca nu recomandam transportul rutier in perioada pandemiei - probabil va trebui sa optati  pentru acest tip de transport.

Nu pot sa iau legatura cu call-centrul companiei aeriene

Liniile telefonice ale operatorilor aerieni sunt destul de ocupate si in zilele obisnuite, iar in aceasta perioada de criza situatia este si mai complicata.

La unele companii aeriene si agentii toate actiunile pentru gestionarea rezervarii pot fi facute online - in acest caz va recomandam sa utilizati aceste instrumente.

Daca unele actiuni pot fi facute doar prin apel telefonic (de exemplu solicitarea de rambursare la Wizz Air) -  trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa apelati periodic pe numerele cu tarif local.

Traficul aerian este sistat pe itinerariul meu dar rezervarea nu este inca anulata

Actiunile de interzicere oficiale nu sunt reflectate imediat in rezervarile existente. De asemenea sistemele companiilor aeriene sunt suprasolicitate in aceasta perioada si anularile pot fi efectuate cu intarziere. 

Zborul meu este anulat din cauza Coronavirus. Ce trebuie sa fac?

Despre faptul anularii zborului veti primi o notificare pe email si/sau sms. In acest caz aveti 2 optiuni:

 1. Rambursarea integrala a sumei biletului rezervat. Solicitarea de rambursare o puteti face online sau apeland call-centru operatorului/agentiei unde ati rezervat biletele.
 2. Reprogramarea zborului pentru o alta data (sau/si alt itinerariu - in dependenta de unde ati rezervat biletele). In majoritatea cazurilor reprogramarea poate fi facuta online.

De ce unele zboruri pot fi rezervate online chiar daca sunt anulate?

Actiunile oficiale de interzicere a zborurilor nu au efect imediat si asupra sistemelor de distributie a biletelor online. Este nevoie de ceva timp ca situatia sa fie reflectata si online.

Va recomandam insistent sa aflati statutul zborului pe site-ul companiei aeriene inainte de efectua rezervarea de zboruri in aceasta perioada.

Vreau sa rezerv niste bilete - cum sa aflu daca nu este anulat zborul?

Daca doriti sa faceti rezervarea pe zbordirect.com sau la o agentie partenera - va rugam sa ne contactati pentru cea mai exacta informatie despre zborul in cauza.

Daca faceti rezervarea in alta parte - luati legatura cu agentia sau compania corespunzatoare - doar ei va pot confirma statutul zborului.

Zborul nu este anulat dar nu mai vreau sa zbor

Depinde la ce agentie sau companie aeriana ai cumparat biletele de avion. Conditiile de returnare au suferit modificari in ultima perioada, sunt companii care ofera rambursari si pentru anulari voluntare in perioada pandemiei.

In orice caz unicul loc unde poti sa verifici aceasta informatie sunt Termenii si conditiile agentiei sau ale companiei aeriene unde ai rezervat biletele. Si iti recomandam sa le citesti inainte de a efectua plata.

Pot sa obtin compensatie pentru anularile din cauza COVID-29?

In timp ce unele companii aeriene anuleaza zborurile pentru a-si proteja pasagerii, altele isi protejeaza buzunarele. Pe masura ce creste haosul si panica, companiile aeriene care doresc sa anuleze zboruri din motive economice au un motiv perfect: coronavirusul.

Pasagerii pot solicita compensatii de anulare cand:

 • Companiile aeriene anuleaza zborurile din motive financiare
 • Nu exista nici o restrictie oficiala de calatorie in zona de risc

Daca o companie aeriana anuleaza un zbor pentru care nu exista restrictii oficiale de calatorie, coronavirusul nu este, prin urmare, singurul motiv de anulare.

Dorinta de a calatori a scazut in urma raspandirii virusului, iar cursele care nu sunt rezervate in totalitate pot fi anulate de companie pentru a economisi bani. Iar in acest caz aveti dreptul la compensatii.

Mai multe despre ce faci in cazul anularii si cum obtii compensati afla aici: Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul

Cand va fi restabilit traficul aerian?

Majoritatea tarilor au impus restrictii pana la sfarsitul lunii mai in functie de evolutia pandemiei si efectele masurilor luate impotriva Covid-19.

Daca vrei sa fii primul care afla despre relansarea zborurilor - aboneaza-te sau urmareste-ne pe www.facebook.com/zbordirect.

In acest material actualizat poti afla mai multe despre cand se restabileste orarul curselor: Cum se restabileste traficul aerian in Europa

Restrictii si conditii de calatorie (actualizat)

Restrictiile de calatorie sunt actualizate zilnic la ora 09:00 (RO), Pentru unele destinatii sunt inca in vigoare avertizarile si restrictiile emise in martie si aprlie.

Datele despre restrictiile de calatorie Covid-19 sunt preluate si actualizate cu IATA, Ministerele Afacerilor Externe Romania si Moldova.

Pentru cea mai actualizata informatie trebuie sa vizitati site-ul oficial al Ministerului de Afaceri Externe / Reprezentantei consulare / Ambasada a tarii de plecare/destinatie.

Albania

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ/ALERTĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL REPUBLICII ALBANIA:

 • Începând cu data de 1 iunie 2020, accesul tuturor străinilor este din nou permis pe întreg teritoriul Republicii Albania, fără condiții prealabile;
 • Aeroportul Internațional Tirana efectuează zboruri comerciale  și este complet operațional.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Cetățenii români pot e...

Algeria

Data ultimei actualizări: 17.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Toate punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime ale Algeriei sunt închise pentru călători pentru o perioadă nespecificată, motiv pentru care nu există curse comerciale internaționale de pasageri, de intrare sau de ieșire din această țară.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Cetățenii români se pot deplasa din...


Angola

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Stare de calamitate, începând cu data de 26.05.2020, fără termen)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Prin noul decret prezidențial au fost aduse următoarele modificări ale măsurilor aplicate în Angola în contextul pandemiei de COVID-19:

Frontierele naționale rămân închise. Intrarea și părăsirea teritoriului sunt supuse controlului sanitar definit de autoritățile competente.

Astfel, se menține interdicţia...


Antigua si Barbuda

Data ultimei actualizări: 9.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (până la 31 octombrie 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Începând cu 1 iunie 2020, s-au redeschis granițele și traficul aerian comercial s-a reluat din 4 iunie 2020.
 • Este obligatorie înregistrarea prealabilă online (http://arcg.is/1TvL8a) sau telefonic (+1/268/4622675). Toți călătorii trebuie să completeze o declar...

Argentina

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: Urgență Sanitară pe o perioadă de un an potrivit Decretului de Necesitate și Urgență (DNU) din data de 12 martie 2020. Argentina are, de asemenea, stare de urgență publică în domeniile economic, financiar, fiscal, administrativ, energetic, tarifar și social.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Guvernul argentinian a decis interzicerea vânzării de bilete la zborurile comerciale – interne și internaționale - până la...

Armenia

Data ultimei actualizări: 18.09 2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ)

DATE PRIVIND SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/armenia/

https://www.gov.am/en/covid-travel-restrictions/

La 11 septembrie 2020, Guvernul Republicii Armenia (RA) a adoptat Hotărârea nr. 1514-N „Cu privire la declararea carantinei pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19)”, conform căreia a fost stabilit un regim de carantină pe întreg teritoriul Republicii Armenia, de l...


Australia

Data ultimei actualizări: 12.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

În zona metropolitană Melbourne și districtul Mitchell sunt instituite stare de dezastru şi carantină de nivel 4, începând cu 2 august 2020, ora 18.00 locală, pentru o perioadă inițială de 6 săptămâni, fiind stabilite următoarele măsuri:

 • este interzisă părăsirea domiciliului între orele 20:00 – 05:00, cu excepția situațiilor de urgență medicală și deplasarea la locul de muncă. Refuzul de a coope...

Austria

Data ultimei actualizări: 17.09.2020  

STARE DE URGENŢĂ: Nu. Măsuri stabilite prin Legea Covid19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile de la Viena au decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00.

Astfel, începând cu data de 1 august a.c., companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea companiilo...


Azerbaidjan

Data ultimei actualizări: 10.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • este interzisă intrarea pe teritoriul Azerbaidjanului, cu excepția cetățenilor azeri, cetățenilor străini sau apatrizi cu rezidență în Azerbaidjan, membrilor misiunilor diplomatice acreditate la Baku sau persoanelor care dețin un permis special de intrare eliberat de autoritățile azere (serviciul de eliberare a vizelor electronice de intrare în Azerbaidjan ASAN VISA este suspendat)...

Bahamas

Data ultimei actualizări: 9.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Începând din 1 iulie 2020, au fost reluate zborurile internaționale către toate aeroporturile publice și private.
 • Intrarea în Bahamas este permisă în baza vizei de sănătate, care poate fi completată online la adresa https://travel.gov.bs/. Este recomandată solici...

Barbados

Data ultimei actualizări: 9.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Toți călătorii trebuie să completeze online, cu cel puțin 24 de ore anterior sosirii, formularul  Embarkation/Disembarcation Form (ED Form), disponibil pe site-ul: www.travelform.gov.bb.
 • Este recomandată prezentarea rezultatului negativ al unui test molecular pentru SARS-CoV2...

Belgia

Data ultimei actualizări: 26.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 26 august a.c., autoritățile belgiene au inclus întreg teritoriul României în zona roșie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din România trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19
 • Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult...

Belize

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

La data de 3 septembrie 2020, a fost revocată starea de urgență.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există.
 •   Autoritățile realizează teste pentru detectarea COVID-19 tuturor persoanelor care intră în Belize.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu există.

Măsuri pe plan intern:

 • Din 20 martie a.c., sunt interzise adunările publice cu participare mai ridicată de 100 de persoane.
 • Școlile sunt...

Bolivia

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Pe durata stării de urgență frontierele terestre și fluviale ale țării sunt închise pentru cetățenii străini, cu excepția cetățenilor bolivieni și a cetățenilor străini rezidenți cu ocazia repatrierii acestora, precum și membrilor corpului diplomatic și consular rezidenți, personalului organizațiilor internaționale din Bolivia, personalului tehnic și de specialitate care efectuează tran...

Bosnia si Hertegovina

Data ultimei actualizări: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Tuturor cetățenilor străini, inclusiv celor români, le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

 • Regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solic...

Botswana

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Prin decret prezidențial, din 02.04.2020 s-a instituit starea de urgență pe întreg teritoriul național al Republicii Botswana, inițial pe o perioada de 30 de zile. La 07.05.2020, Parlamentul țării a decis prelungirea stări de urgență pe o durată nedeterminată.
 • Tot din 02.04.2020 este interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Botswana a oricăror cetățeni străini.
 • Bot...

Brazilia

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ:

 • Întreaga țară este în stare de urgență, dar măsurile de protecție diferă de la stat la stat. 
 • Starea de urgență se declară de către autoritățile fiecărui stat brazilian, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19. Pot fi luate măsuri specifice şi doar în anumite localități.
 • Tendința actuală este de relaxare lentă a restricțiilor.

INTRAREA PE TERITORIUL NAȚIONAL:

La data de 29 iulie 2020, au intervenit...


Bulgaria

Data ultimei actualizări: 18.09.2020  

(declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară)

STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la 30 septembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării cara...

Canada

Data ultimei actualizări: 24.09.2020   

STARE DE URGENȚĂ

Nu a fost instituită starea de urgență la nivel federal, iar provinciile și teritoriile se află în diverse stadii de ridicare a restricțiilor stabilite pe fondul declarării stării de urgență sau de urgență sanitară. Unele provincii prelungesc pe termene scurte – între 1 săptămână și 1 lună - starea de urgență/de urgență sanitară, iar altele prelungesc numai anumite restricții în condițiile încetării stării de urgență respecti...


Capul Verde

Data ultimei actualizări: 11.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (STARE DE CALAMITATE PARȚIALĂ)

 • La 1 septembrie a fost declarată stare de calamitate numai în Insulele FOGO, SANTIAGO și SAL
 • Restricțiile sunt valabile până la data de 1 octombrie 2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele aeriene și maritime au fost deschise

Măsuri pe plan intern:

 • Legăturile maritime între insulele ce compun Republica Capului Verde au fost  reluate în mod progresiv
 • Pentru relan...

Chile

Data ultimei actualizări: 24.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

Începând cu data de 18 martie s-a decretat starea de catastrofă națională pentru o perioadă de 270 de zile, pentru a oferi guvernului puteri extinse în vederea asigurării cu alimente și funcționarea serviciilor publice de bază, urgențe medicale în condiții optime pe întreaga durată a pandemiei.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 11 martie au fost introduse controale sanitare la toate pun...

China

Data ultimei actualizări: 02.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Republica Populară Chineză a suspendat, la 28 martie, intrarea în țară a tuturor cetățenilor străini cu vize și permise de rezidență valabile, indiferent de tipul acestora, cu excepția diplomaților, a deținătorilor de vize de tip crew și a celor care se deplasează în Republica Populară Chineză în scop umanitar. Vizele și permisele de rezidență ale persoane...


Columbia

Data ultimei actualizări: 11.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Starea de urgență sanitară, instituită pentru prima dată pe 12 martie 2020, s-a prelungit până pe 1 octombrie a.c..

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Sunt interzise zborurile internaționale cu pasageri. Se analizează posibilitatea reluării zborurilor doar cu destinațiile Chile, Peru, Panama, Ecuador și SUA.

 • Au fost închise punctele de trecere a frontierei maritime, te...

Comore

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile din Uniunea Comorelor au informat oficial, la 27 august 2020, că au aprobat redeschiderea frontierelor aeriene pentru zborurile comerciale internaționale începând cu data de 7 septembrie a.c., cu condiția respectării stricte a regulilor sanitare în vigoare.

Călătorii vor fi obligați să prezinte la intrarea în țară un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, nu...


Congo - Kinshasa

Data ultimei actualizări:24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La data de  21 iulie, președintele Tshisekedi a decretat încheierea stării de urgență sanitară şi a anunțat următorii pași:
 • Reluarea tuturor activităților de afaceri, adunări, întâlniri și sărbători începând cu 22.07.2020.
 • Reluarea cursurilor școlare și universitare începând cu data de 03.08.2020.
 • Redeschiderea frontierelor, porturilor și aeroporturilor...

Costa Rica

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • La 9 septembrie 2020, Costa Rica a intrat în faza de redeschidere/reluarea controlată a activităților.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 1 august a.c., pot intra în Costa Rica doar străinii care provin din țările care au „controlat răspândirea coronavirusului”.
 • Este permisă intrarea cetățenilor care provin din UE, inclusiv din România.
 • În prezent, doar aeroportul din San Jose primește zbo...

Côte d’Ivoire

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 iulie 2020, autoritățile ivoriene au aprobat reluarea curselor aeriene internaționale, cu respectarea unui protocol sanitar strict, în acord cu reglementările Organizației de Aviație Civilă Internațională. Este necesar ca pasagerii care părăsesc, sosesc sau tranzitează Republica Coasta de Fildeș să completeze formularul disponibil aici (https://depl...

Croatia

Data ultimei actualizări: 24.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Conform deciziei Autorității Naționale de Protecție Civilă, începând cu 1 iulie 2020, intrarea în Republica Croația este permisă, fără restricții, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățeni români, statelor Schengen, statelor Schengen asociate și membrilor familiilor acestora, cetățenilor țărilor terțe care sunt rezidenți pe termen lung în conformitate cu Directiva 2003/109/ ...

Cuba

Data ultimei actualizări: 8.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Zborurile comerciale sunt suspendate până la 30 septembrie 2020, cu posibilitate de prelungire. Acestea vor fi reluate când provincia Havana va intra în Faza 3 a măsurilor de relaxare (momentan a revenit la faza 0 și în perioada 1-15 septembrie 2020 este în carantină).
 • Este permisă intrarea cetățenilor cubanezi și a rezidenților permanenți pe teritoriul Cubei. Aceștia trebuie să ...

Cipru

Data ultimei actualizări: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Majoritatea măsurilor restrictive au fost suspendate. Pe fondul izbucnirii unui nou focar al pandemiei în orașul Limassol, ultimele restricții interne care ar fi trebuit ridicate în luna august sunt menținute.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 9 iunie, aeroporturile din Larnaca și Pafos și-au reluat treptat serviciile de transport de pasageri.

Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul...


Cehia

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

Începând cu 1 iulie 2020, autoritățile din Cehia au împărțit statele europene, pe baza situației epidemiologice, în 2 categorii: state cu risc scăzut (verde) și state cu risc înalt (roșu).

Clasificarea se actualizează permanent în funcție de evoluția situației epidemiologice din statele respective.

Pentru fiecare categorie se aplică reguli diferite, după cum urmează:

:

*Lucrătorii din aceste state trebuie să prezinte angajatorului rezultat...


Danemarca

Data ultimei actualizări: 21.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Măsuri aplicabile de la 1 august 2020

La 30 iulie 2020, autoritățile daneze au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, măsuri care au intrat în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00. România a fost inclusă pe lista țărilor cu ”risc portocaliu”.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile dan...


Dominica

Data ultimei actualizări: 9.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Toți călătorii trebuie să completeze online, cu cel puțin 24 de ore înainte de sosire, chestionarul  privind starea de sănătate disponibil la http://domcovid19.dominica.gov.dm/ și să prezinte dovada completării la intrare.
 • Este obligatorie prezentarea unui te...

Republica Dominicana

Data ultimei actualizări: 11.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, până pe 30 septembrie a.c.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La data de 1 iulie a.c., s-au ridicat restricțiile și s-au redeschis frontierele, precum și aeroporturile.
 • Există foarte puține variante de zboruri dinspre / către Europa.
 • Pentru cetățenii străini care ajung în Republica Dominicană este obligatorie testarea COVID-19 la intrarea în țară. Persoanele pozitive simptomatice vor fi internate contra...

Ecuador

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 iunie 2020, s-au reluat zborurile naționale și internaționale. Frontierele terestre ale Republicii Ecuador sunt temporar închise. Intrarea și ieșirea din țară se poate face doar prin intermediul transportului aerian.
 • Efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19 înainte de sosirea în Ecuador nu este obligatorie. Cu toate acestea, pentru a nu fi plasate...

Egipt

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

Stare de urgență: DA

La data de 20 iulie a.c., Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 27 iulie 2020, pe fondul situației de securitate și a măsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Republica Arabă Egipt.

Restricții de intrare pe teritoriul național:

Începând cu data de 1 iulie 2020, autoritățile egiptene au adoptat măsura...


El Salvador

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • La data de 24 august 2020, ca urmare a unei sentințe a Curții Supreme, au fost reluate toate activitățile, fără nicio restricție.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Au fost reluate zborurile naționale și internaționale ca urmare a deciziei Curții Supreme de Justiției și a lipsei unui acord între Parlament și Guvern privind aprobarea unei legi referitoare la reactivarea graduală a economiei.

Excepții și pr...


Estonia

Data ultimei actualizări: 21 septembrie 2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 28 mai 2020, Guvernul Republicii Estonia a decis redeschiderea granițelor pentru cetățenii UE fără simptome COVID-19 începând cu data de 1 iunie 2020.
 • Cetățenii provenind din state UE în care incidența de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 16 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, vor fi obligați la autoizolare timp de 14 zile.
 • Pentru perioada 21-27 septem...

Etiopia

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE URGENŢĂ: NU

RESTRICŢII DE INTRARE PE TERITORIUL NAŢIONAL:

 • Începând cu 23 martie a.c., graniţele terestre sunt închise traficului cetăţenilor.
 • Începând cu 18 iulie a.c., toate persoanele care sosesc în Etiopia trebuie să intre în carantină pentru 7 zile, în afara celor care prezintă un certificat PCR SAR-CoV negativ efectuat cu maxim 5 zile înainte de sosirea în Etiopia. Costul cazării şi meselor pentru perioada de carantină este suportat...

Finlanda

Data ultimei actualizări: 17.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (se mențin restricțiile privind traficul la frontiere până la data de 18 octombrie 2020)

Restricțiile la intrarea în Republica Finlanda au fost parțial ridicate, parțial modificate și parțial extinse în conformitate cu decizia Guvernului, pe baza valorilor limită stabilite de autoritățile medicale și rămân valabile până la data de 18 octombrie 2020. Guvernul va revizui deciziile privind restricțiile odată la două săptămâni și...


Franta

Data ultimei actualizări: 25 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ – NU*

Starea de urgență sanitară instaurată pe data de 24 martie a.c. pe teritoriul Franței a fost ridicată pe 11 iulie a.c., *cu excepția departamentelor de peste mare Guyana și Mayotte, unde virusul circulă activ. În aceste zone, starea de urgență sanitară rămâne în vigoare până pe 30 octombrie a.c..

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL :

 • Începând cu data de 15 iuniea.c., Franța a ridicat restric...

Georgia

Data ultimei actualizări: 7.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. Starea de urgență a fost ridicată la 22.05.2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele terestre și aeriene ale Georgiei sunt închise pentru cetățenii străini, cu unele excepții (prezentate mai jos).
 • Autoritatea Aeronautică Civilă a Georgieia anunțat că restricțiile zborurilor internaționale vor fi prelungite până la 1 octombrie 2020. Restricţiile respective nu se aplică zborurilor regulate Tbilisi- M...

Germania

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: 

 • NUGermania a declarat „stare de pandemie”.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la 23 septembrie 2020. Ca urmare a acestei actualizări, județul Covasna a fost introdus în categoria de risc.

Astfel, la acest moment, ținând cont de aceste ul...


Grecia

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

În data de 16 septembrie 2020, autoritățile elene au anunțat prelungirea măsurilor impuse la intrarea în Grecia până la data de 30 septembrie 2020.  

Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și...


Grenada

Data ultimei actualizări: 9.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă debarcarea de pe vasele de croazieră.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Este obligatorie completarea unei declarații de sănătate și înregistrarea pe aplicația de monitorizare a contactelor, ambele disponibile pe www.covid.gov.gd.
 • Persoanele care sosesc din state cu risc mediu (statele din Uniunea European...

Guatemala

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (Stare de calamitate, până la 5 octombrie)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu este permisă intrarea cetățenilor europeni. Au fost închise toate frontierele terestre și aeriene.
 • Toate granițele țării sunt închise și sunt supravegheate de Armată și Poliție.
 • Începând cu 18 septembrie 2020, Aeroportul Internațional La Aurora (Ciudad de Guatemala) va fi redeschis pentru zborurile naționale și internațion...

Haiti

Data ultimei actualizări: 9.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Este necesară completarea unei declarații de sănătate, care este distribuită în avion și trebuie prezentată autorităților de imigrări.
 • Toți călători care sosesc în Haiti trebuie să se supună autoizolării timp de 14 zile.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

MĂSURI PE PLAN...


Honduras

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

 • A fost inițiat procesul de „redeschidere inteligentă” a tuturor activităților.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cetățenii străini care intră în Honduras trebuie să completeze un formular de pre-verificare sanitară, să semneze o declarație pe propria răspundere că vor respecta regulile sanitare, precum și formularul de migrație.
 • Este obligatorie prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ sau a un...

Ungaria

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (de la 18.06.2020 a fost declarată starea de alertă epidemiologică la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Măsuri aplicabile începând cu data de 1 septembrie 2020, ora 00.00

Astfel, începând cu data de 1 septembrie 2020, cetăţenii străini NU pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor care fac obiectul unei derogări:

 • pentru participarea la o procedură administrativă sa...

Islanda

Data ultimei actualizări: 18.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda. Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următoarelor...

India

Data ultimei actualizări: 25.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Rămân suspendate zborurile comerciale internaționale de pasageri. Decizia de anulare a măsurii de suspendare a zborurilor comerciale internaționale de pasageri se va lua în funcție de evoluțiile pandemiei de COVID-19;
 • Rămân suspendate toate vizele emise anterior datei de 22 martie 2020 și este restricționată intrarea cetățenilor străini în Republica India, cu excepția următoa...

Indonezia

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (granițe închise)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu sunt primiți în Indonezia decât străinii care dețin permis de ședere tip Temporary Stay Permit (ITAS) și Permanent Stay Permit (ITAP) sau o viză obținută după data de 31 martie 2020.
 • Cetatenii străini care se întorc in Indonezia din calatorii externe, vor trebui să prezinte un certificat medical cu rezultat negativ la testarea Covid – 19 emis cu cel mul...

Iran

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți pasagerii care doresc să iasă din Republica Islamică Iran trebuie să dețină certificate de sănătate eliberate de autoritățile iraniene în cadrul aeroporturilor internaționale de pe întreg cuprinsul țării. Certificatul de sănătate poate fi eliberat pasagerilor la cerere sau dacă deţinerea lui reprezintă o condiţie obligatorie pentru accesul în ţara de destinaţie.
 • Toţi pasagerii ( ...

Irlanda

Data ultimei actualizări: 18.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Cetățenii români care călătoresc în Irlanda direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie*, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

*Autoritățile irlandeze au anunțat că persoanele care călătoresc din următoarele destinații europene: Estonia, Finlanda, Grecia, Groenland...


Israel

Data ultimei actualizări: 25.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU – (carantină totală la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere) și se instituie aplicarea măsurii de carantină obligatorie la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii care intră în țară. Este necesară completarea unui formular atât la intrarea cât și la ieșirea de...


Italia

Ultima actualizare: 23.09.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL PENTRU CETĂȚENII CARE SOSESC DIN ROMÂNIA:

Începând cu data de 24 iulie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile la sosirea pe teritoriul italian. La data de 7 septembrie, autoritățile italiene au decis prelungirea aplicării ac...


Jamaica

Data ultimei actualizări: 9.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA

(din motive de securitate în Kingston, în districtele Western și Central Police)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Începând cu data de 15 iunie, au fost ridicate restricțiile de intrare. Toți pasagerii care sosesc în Jamaica trebuie să fie în posesia unei autorizații de călătorie (https://www.visitjamaica.co...

Japonia

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Interzicerea intrării în țară a persoanelor care au călătorit cu până la 14 zile înainte într-una din următoarele țări: Bangladesh, Bhutan, Brunei, China, India, Indonezia, Coreea de Sud, Malaezia, Maldive, Nepal, Pakistan, Filipine, Singapore, Taiwan, Thailanda, Vienam, Australia, Noua Zeelandă, Canada, Statele Unite ale Americii, Argentina, Antigua și Barbuda, Bahamas, Barbados, Beliz...

Iordania

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu 08 septembrie 2020 a fost redeschis aeroportul internațional Queen Alia, cu respectarea procedurilor de intrare în funcție de situația epidemiologică a fiecărui stat și din 23 septembrie a.c. au fost modificate condițiile de călătorie.

Conform informărilor oficiale, România este încadrată în lista țărilor „roșii”, c...


Kazahstan

Data ultimei actualizări: 31.08.2020

STARE DE URGENȚĂ:  NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Intrarea în Kazahstan este permisă doar persoanelor care dețin o viză valabilă de intrare;
 • Autoritățile au suspendat, până la 1 noiembrie 2020, regimul de intrare fără viză pentru 57 de țări, între care și România;
 • Conform unui nou decret din 15 august 2020, au fost introduse trei opțiuni de testare/izolare pentru pasagerii care sosesc pe cale aeriană:
 • pre...

Kenya

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 1 august 2020, spațiul aerian, maritim și terestru kenyan s-a redeschis, cu menținerea măsurilor sanitare de prevenție impuse de autoritățile locale;
 • Toți pasagerii care sosesc în Kenya trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a putea intra pe teritoriul acestei țări: test negativ COVID-19, temperatura sub 37.5C, lipsa simptomelor gripale, formularul completat  o...

Kuweit

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (etapa a IV-a de relaxare a restricțiilor)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 20 februarie a.c., au fost introduse controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Kuwait:
  • Punctele de intrare la frontieră: misiunile diplomatice și oficiile consulare kuwaitiene nu emit vize de scurtă ședere.
  • Accesul cetățenilor străini este permis doar pentru de...

Kargazstan

STARE DE URGENȚĂ: NU

Autoritățile au impus măsura carantinei stricte începând cu data de 1 iulie 2020. Cu toate acestea, activitatea multor organizații s-a reluat.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Republica Kârgâză a suspendat regimul de scutire de vize pentru străini.

Este permisă intrarea cetățenilor străini din anumite state. Lista țărilor ai căror cetățeni le este permisă intrarea în Republica Kârgâză este completată și aprobată de Ministerul Sănătății, conform situ...


Letonia

Ultima actualizare: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (a fost în vigoare între 17 martie - 9 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul leton a decis revocarea stării de urgență, care a fost în vigoare în perioada 17 martie – 9 iunie 2020. Se mențin măsuri de control al epidemiei, după cum urmează:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMANIA:

MĂSURI PE PLAN INTERN

În mijloacele de transport în comun din Letoni...


Liban

Data ultimei actualizări: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Guvernul a declarat stare de mobilizare generală (stare de urgență sanitară) până la 31 decembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cursele aeriene comerciale au fost reluate la 1 iulie 2020, dată de la care Aeroportul Internațional Rafik Hariri/AIRH din Beirut operează la o capacitate de 10% raportat la aceeași luna a anului trecut.
 • Ministerul Lucrărilor Publice și Transporturilor din Liba...

Lichtenstein

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19. Începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, toate persoanele care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie ca, imediat după sosirea pe teritoriul Principatului Liechtenstein, să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o alt...

Lituania

Data ultimei actualizări: 17.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA, începând cu 27 februarie 2020 (starea de carantină a fost în vigoare în perioada 16 martie – 16 iunie 2020).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Guvernul de la Vilnius permite cetățenilor și rezidenților permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și celor din Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorra, Monaco, San Marino și Vatican să intre î ...


Luxemburg

Data ultimei actualizări: 25.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare pe teritoriul Luxemburgului.
 • Nu este instituită măsura carantinării/izolării pentru cetăţenii care intră în Luxemburg; nu se aplică măsura prezentării unui test COVID-19.
 • Se intenționează introducerea obligativității completării unui formular de localizare de către pasagerii care sosesc pe cale aeriană pe aeroportul Findel din Luxemburg, ...

Madagascar

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ SANITARĂ):

 • La 04.04.2020 autoritățile malgașe au declarat stare de urgență sanitară pe întreg teritoriul Republicii Madagascar.
 • La 5 iulie au fost introdus regimul “lockdown”, care presupune interdicția ieșirii din locația de domiciliu, părăsirea orașului de domiciliu și mișcarea între provincii. Ieșirea din capitatala Antananarivo este interzisă.
 • În funcție de evoluția cazurilor de contaminare depistate, Guvernul poate lua măs...

Malaysia

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ RELAXATĂ: Da, până la 31.12.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Sunt închise granițele pentru cetățenii străini care nu dețin viză de lungă ședere și pentru toți cetățenii care provin din țările care au peste 150.000 de cazuri.
 • Toți cetățenii care revin în Malaysia au obligația să stea 14 zile în carantină, la un hotel decis de autorități, pe cheltuială proprie.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

·   ...


Maldive

​Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Toate aeroporturile internaționale din Maldive au reluat în data de 15 iulie serviciile de transport regulat de pasageri.
 • Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza în portul de intrare (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale.
 • Începând cu data de 10 septembrie 2020, toate p...

Malta

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Ministerul Sănătății din R. Malta a dispus în data de 10.09.2020 actualizarea condițiilor de călătorie pentru cetățenii care sosesc din România, Spania (aeroporturile din Madrid, Barcelona și Girona), Republica Cehă, Tunisia și Franța (toate aeroporturile din Paris și Marsilia care trebuie să prezinte un test PCR COVID-19 negativ, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Malta. Călătorii care sosesc în R. Malta din...

Mauritania

Data ultimei actualizări: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 10 septembrie 2020 este permisă intrarea pe teritoriul national a cetățenilor străini, pe cale aeriană, cu condiția prezentării unui test RT- PCR negativ valabil de cel mult 72 de ore înainte de sosire. Autoritățile locale pot dispune măsuri sanitare adiționale.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Este obligatorie purtarea măștii.
 • Sunt interzise toate adunările publice.
 • ...

Mauritius

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU – a fost ridicată la 23.06.2020

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La data de 31 august 2020, Guvernul a anunțat măsuri pentru redeschiderea ţării, conform unui plan conceput pentru a fi implementat în trei faze, luând în considerare prioritar protecția populației locale în raport cu infecţia cu virusul COVID-19.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • P...

Mexic

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ SANITARĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 12 martie a.c. au fost introduse, temporar, controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea doar a persoanelor care demonstrează că realizează o călătorie esențială, întrucât centrul țării continuă să se afle sub codul portocaliu al semaforului epidemiologic. Cei care nu pot...

Mongolia

            

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE ALERTĂ: DA, parțial

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 14 septembrie se prelungesc, până la 31 octombrie 2020, restricțiile privind intrarea în țară, prin toate punctele de control la frontieră, a tuturor pasagerilor.
 • Se mențin restricțiile privind suspendarea tuturor zborurilor comerciale și a trenurilor internaționale de pasageri.
 • Cetățenii străini și mongoli...

Muntenegru

Data ultimei actualizări: 23 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea în Muntenegru este permisă cetățenilor străini, cetățenilor muntenegreni și cetățenilor străini cu drept de ședere în Muntenegru în următoarele condiții:

 • Fără restricții suplimentare dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

1. este rezident al unei țări incluse pe ″lista verde″ sau, anterior sosirii în Muntenegru,  a avut o ședere de mi...


Maroc

Data ultimei actualizări: 23.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ : DA (SANITARĂ) până la data de 10 octombrie cu posibilitate de prelungire

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Atât frontierele aeriene, cât și cele maritime se deschid parțial, progresiv, fiind permisă intrarea pe teritoriul Marocului a următoarelor categorii de persoane: cetățeni marocani și deținători de permise de ședere și a membrilor de familie ai acestora,cetățeni străini rezidenți în Maroc și membrii familiil...

Mozambic

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Președintele țării a emis, la data de 5 august a.c., un decret prin care starea de urgență (nivelul 3 de alertă) se reinstituie pe întreg teritoriul Republicii Mozambic începând cu 8 august orele 23,59, până pe 6 septembrie 2020, cu menținerea și înăsprirea restricțiilor impuse la 1 aprilie.
 • La data de 14 august, au fost anunțate cele trei faze ale reluării progresive a...

Myanmar (Birmania)

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu data de 30 martie au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri.
 • Restricțiile temporare de călătorie/intrare pe teritoriul statului susmenționat în contextul răspândirii infecției cu COVID-19, actualmente în vigoare, se prelungesc până la data de 30 septembrie a.c.
 • Din data de 29 martie, s-a suspendat...

Namibia

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ/COUNTRY LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 12 august 2020, președintele țării a decis ca Republica Namibia să reinstaureze și să mențină regimul „country lockdown”, cu deosebire în zona capitalei Windhoek.
 • Urmare presiunilor venite din partea operatorilor turistici, guvernul a decis ca, începând cu 1 septembrie 2020, să fie permisă reluarea curselor aeriene internaționale și reluarea...

Olanda

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂNU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 9 iulie a.c., tuturor cetățenilor care se deplasează din România în Olanda li se recomandă ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.
 • România continuă să fie inclusă în zona de risc ridicat (zona portocalie) pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepția celor strict nec...

Noua Zeelanda

Data ultimei actualizări: 21.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 19 martie, frontierele sunt închise pentru toate persoanele care nu sunt cetățeni sau rezidenți permanenți ai Noii Zeelande.
 • Niciun vas de croazieră nu poate intra în apele teritoriale ale Noii Zeelande.

Nicaragua

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Nu există restricții de intrare în Nicaragua, însă frecvența zborurilor înspre și dinspre Nicaragua este foarte redusă.
 • Pentru a putea intra în Nicaragua este necesară prezentarea unui test negativ de COVID-19, realizat în ultimele 72 de ore.
 • Dacă un pasager prezintă simptome specifice COVID-19, acestuia nu îi va fi permisă intrarea în Nicaragua.

Excepții și prevederi pr...


Nigeria

Data ultimei actualizări: 8.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toți călătorii care doresc să intre în Nigeria trebuie să fie testați negativ pentru COVID-19 (test molecular tip PCR).
 • Testul trebuie să fie realizat în termen de 96 de ore înainte de plecare și, de preferat, nu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare.
 • Toți pasagerii trebuie să se înregistreze prin intermediul unui portal național de plăți online, accesând...

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 21.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 26 iunie, accesul tuturor străinilor este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile. De la aceeași dată, transportul internațional organizat este restabilit.
 • Aeroporturile Skopje și Ohrid s-au deschis începând cu data de 1 iulie 2020.
 • Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în România pe cale t...

Norvegia

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din data de 16 martie 2020, la frontierele terestre sunt introduse controale extinse, această măsură fiind prelungită până la data de 16 noiembrie 2020.

Toate punctele de trecere a frontierei de pe teritoriul norvegian sunt deschise.

Începând cu data de 15 iulie 2020, este permisă intrarea cetățenilor români pe teritoriul norvegian, cu menținerea obligativității de intrare...


Oman

Data ultimei actualizări: 11.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Sunt suspendate toate zborurile internaționale și interne de intrare sau de ieșire din țară cu excepția zborurilor către enclava Musandam și a zborurilor de marfă.
 • Cetățenii non-omanezi (rezidenți) se pot întoarce în Sultanatul Oman doar în baza unui permis de intrare emis de Ministerul Afacerilor Externe omanez, eliberat în urma adresării unei solicitări la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pakistan

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În Pakistan au fost ridicate restricțiile specifice luptei împotriva pandemiei COVID-19; cu toate acestea, sunt încă aplicate norme de protecție sanitară în locurile publice (utilizarea de dezinfectanți, purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice);
 • Zborurile internaționale spre/dinspre huburile aviatice din Dubai, Turcia și Qatar funcționează în parametri normali;
 • Autoritățile pakistaneze...

Panama

Data ultimei actualizări: 11.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 12 martie și până la noi dispoziții, pe teritoriul panamez este instaurată starea de alertă epidemiologică în legătură cu infecția cu virusul COVID-19.
 • Începând cu data de 25 martie, a fost instituită carantina națională, fiind restricționată intrarea cetățenilor străini în Panama.
 • Compania Copa Airlines a...

Paraguay

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Guvernul național a decis în data de 24 martie a.c. închiderea completă a frontierelor, aeroporturilor și porturilor (porturile rămân însă deschise pentru transportul de mărfuri sau pentru comerțul intern sau internațional). Începând cu data de 24 martie a.c.(ora 0:00) au fost anulate toate zborurile comerciale și private pe întreg terit...

Peru

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • A fost interzis, temporar, accesul tuturor persoanelor pe teritoriul Republicii Peru pe timpul stării de urgență. Totodată, în acest interval frontierele rămân închise atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea din țară, cu excepția persoanelor repatriate care sosesc în Peru sau care sunt repatriate către țara de origine.
 • Zborurile internaționale în regim comercial di...

Polonia

Data ultimei actualizări: 25.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Începând cu 20 martie, este în vigoare „starea de epidemie naţională”. Conform legislației polone, Ministerul Sănătății (la nivel macro-teritorial) și prefecturile (la nivel local) pot declara drept „zone zero/nuclee de epidemie” orice regiuni sau localități, acestea urmând să fie supuse unor restricții adiționale și unui control mai strict. 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONA...


Portugalia

Data ultimei actualizări: 17.09.2020

Începând cu ora 00:00 a zilei de 15 septembrie a.c. și până la ora 23:59 a zilei de 30 septembrie a.c., este decretată Stare de Contingență pe întreg teritoriul Portugaliei continentale.

În vigoare începând cu ora 00:00 a zilei de 15 septembrie 2020 și până la ora 23:59 a zilei de 30 septembrie 2020.

 • Este autorizat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor din și spre țările care fac parte din Uniunea Europeană ...

Qatar

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Accesul cetățenilor străini în Qatar este permis după data de 1 august 2020 și doar pentru persoanele cu rezidență în Qatar, posesori ai unui permis de ședere.
 • Reintrarea va fi posibilă doar în baza obținerii unei permisiuni prealabile, prin intermediul angajatorului sau pe portalul ”QATAR PORTAL”.
 • Astfel, pentru persoanele care vin să muncească în Qatar, angaja...

Congo - Brazzaville

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA  (Stare de urgentă sanitară, extindere până la data de 29.09.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 24 august 2020, Guvernul Republicii Congo a decis:
 • Redeschiderea spaţului aerian pe teritoriul național.
 • Granițele terestre, fluviale și maritime rămân închise.
 • Intensificarea controalelor la punctele de frontieră ale ţării prin suplimentarea echipelor de securitate și sănătate publică.
 • Prezentar...

Coreea de Sud

Data ultimei actualizări: 18.09.2020

STARE DE ALERTĂ

În Republica Coreea termenul utilizat nu este alertă, ci distanțare socială. Distanțarea socială are 3 niveluri – de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict). În prezent este instituit nivelul 2 pe întregul teritoriul Republicii Coreea.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Regimul vizelor

 • Guvernul Republicii Coreea a decis unilateral suspendarea temporară a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Cor...

Moldova

Data ultimei actualizări: 23 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de urgență în sănătate publică, similară stării de alertă, valabilă până la 30 septembrie 2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL (valabile începând cu data de 1 septembrie 2020):

 • Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă verde. Persoanele care trav...

Rusia

Data ultimei actualizări: 07.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de alertă)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Frontierele naționale pe cale rutieră, ferată, fluvială și maritimă pentru pasageri sunt închise din data de 30.03.2020.
 • La 27.07.2020, Guvernul Federației Ruse a anunțat redeschiderea frontierelor aeriene începând cu data de 01.08.2020. Redeschiderea se va realiza treptat, în funcție de acordurile bilaterale realizate între autoritățile aeronautice ci...

Rwanda

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Transportul internațional aerian și-a reluat activitatea începând cu luna iulie 2020, însă există puține variante de zboruri comerciale, iar turiștii străini pot sosi în această țară doar cu zboruri tip charter, aprobate în prealabil de către autoritățile locale.
 • La intrarea în Rwanda pe cale aeriana, cetățenii străini vor prezenta un test negativ COVID (PCR) efectuat c...

Saint Kitts si Nevis

Data ultimei actualizări: 9.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Granițele rămân închise până în luna octombrie 2020.
 • Nu pot intra în acest stat persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Toți pasagerii trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.
 • Începân...

Sfanta Lucia

Data ultimei actualizări: 9.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Este interzisă acostarea vaselor de croazieră.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: Toți pasagerii trebuie să completeze, anterior sosirii, un formular de înregistrare, disponibil online aici: https://www.stlucia.org/en/covid-19/pre-arrival-form-for-visitors/. O copie printată a acestuia trebuie prezentată în punctele d...


Saint Vincent si Grenadinele

Data ultimei actualizări: 9.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA: cale aeriană

 • Toți călătorii trebuie să completeze formularul de sosire și declarația de sănătate. Formularul de sosire este disponibil și online pe site-ul health.gov.vc.
 • În faza 2 (începând cu 1 august), vor fi relaxate condițiile de intrare pentru resortisanții și rezidenții din stat...

Sao Tome si Principe

Data ultimei actualizări: 01.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (Stare de calamitate, 01-15.09.2020)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 17 martie, sunt suspendate toate zborurile charter, precum și ancorarea navelor de croazieră în porturile arhipelagului.
 • Este interzisă intrarea în țară a cetățenilor străini nerezidenți.
 • Cetățenii naționali și rezidenții străini, care se întorc în țară, vor intra în carantină la domiciliu.

Măsuri pe plan intern:

 • ...

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 15.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie 2020 și până la noi dispoziții, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a anunțat că toate persoanele care sosesc în Regat vor intra în carantină/autoizolare la domiciliu, conform reglementărilor în vigoare.
 • În prezent, a fost reluată circulația cetățenilor saudiți care doresc să revină în Regat prin punctele de frontieră terestră cu st...

Senegal

Data ultimei actualizări: 23 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din data de 15 iulie 2020 autoritățile senegaleze au aprobat reluarea curselor aeriene internaționale, cu respectarea unui protocol sanitar strict.

Cetățenii tuturor statele din Africa, America, Asia și Europa care aplică o restricție pentru deplasarea cetățenilor Republicii Senegal, vor face obiectul unei restricții temporare de călătorie în Senegal! Sunt exceptate d...


Serbia

Data ultimei actualizări: 22 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU. Este declarată epidemie COVID-19; în unele localități este declarată stare excepțională, fiind în vigoare unele măsuri preventive și restrictive suplimentare, fără însă a fi restricționat accesul în și din aceste localități.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 15 august a.c., ora 00.00, accesul cetățenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din Români...


Seychelles

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie a.c. s-au instituit măsuri excepționale în legătură cu infecția cu virusul COVID-19. Nu s-a mai permis intrarea pe calea aerului pe teritoriul național a străinilor, măsură aflată, în general, în vigoare și susceptibilă de revizuire imediată în cazul depistării unor focare active de Corona virus. De la 1 iunie 2020, guvernul a acceptat unele excepții pentru zboruri și nave maritime private/cha...

Singapore

Data ultimei actualizări: 24.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Pentru cetățenii străini nu este permisă intrarea în Singapore pentru scurtă ședere (inclusiv turism), indiferent de cetățenie, sau țara dinspre care se călătorește, cu următoarele excepții:

A. Personalului navigant de pe navele comerciale pentru care s-a obținut aprobarea Autorității Maritime și Portuare din Singapore în vede...


Slovacia

Data ultimei actualizări: 21.09.2020

STARE DE URGENŢĂ: NU (se menţine situaţia de urgenţă la nivel naţional, în vigoare de la data de 14 iunie a.c.)

CARANTINĂ

NU – Regimul de carantină obligatorie în instituţii de stat sau în regim electronic, cu folosirea aplicaţiei mobile, a fost suspendat; se recomandă autoizolarea la domiciliu, în anumite situaţii.

FRONTIERE:

Sunt redeschise toate punctele de trecere a frontierei cu statele vecine, cu excepţia Ucrainei; ca efect al măs...


Slovenia

Data ultimei actualizări: 25.09.2020 ​

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Autoritățile slovene mențin măsurile privind condițiile de intrare pe teritoriul R. Slovenia intrate în vigoare la 31 iulie 2020, când România a fost inclusă pe „lista roșie” a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, alături de alte 73 de țări/teritorii.

Astfel, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Slovenia provenind dintr-o țară aflată pe...


Africa de Sud

Data ultimei actualizări: 21.09.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA (DEZASTRU/NATIONAL LOCKDOWN)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • La 29.04.2020, președintele Republicii Africa de Sud a anunțat prelungirea stării de urgență/dezastru/national lockdown  cu relaxarea graduala a măsurilor aflate deja în vigoare pe o grilă de 5 niveluri; de la 20.09.2020 va intra în vigoare nivelul 1.
 • În conformitate cu ordonanța din 23.03.2020 a președintelui țării, începând cu data de 2...

Spania

Data ultimei actualizări: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: NU

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL: NU

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Potrivit unui Ordin al Ministerului de Interne, Spania și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni pe data de 21 iunie 2020, iar pe 1 iulie 2020 cu Portugalia și alte 14 țări din afara UE care se...


Sri Lanka

Data ultimei actualizări: 16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea în Sri Lanka este interzisă în prezent pentru toți cetățenii străini, iar guvernul din Sri Lanka nu eliberează în prezent vize,

Potrivit instrucțiunilor emise de Autorităţile Sanitare din Sri Lanka, toate aeroporturile internaţionale sunt în continuare închise pentru zborurile comerciale de sosiri pasageri. Pasagerilor vaselor de croazieră nu li se va permite să debarce î ...


Suedia

STARE DE URGENȚĂ: NU. Riscul de răspândire a infecției în comunitate este în continuare evaluat de către autoritățile suedeze a fi ”Foarte înalt”, cel mai înalt grad.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL SUEDIEI

 • Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
 • Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.
 • Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene...

Elvetia

Data ultimei actualizări: 11.09.2020  

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19. Începând cu data de 8 august 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul elvețian și care s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locație adecvată pentru o perioad...

Siria

Data ultimei actualizări: 18.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

La  data de 16 august 2020, Ministerul de Interne din Republica Arabă Siriană  a actualizat reglementările privind intrarea persoanelor din Liban în Republica Arabă Siriană în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanelor care intră în Republica Arabă Siriană li se aplică măsura carantinei în centre special desemnate de autoritățile siriene, dacă acestea nu dețin un test mo...


Tadjikistan

Data ultimei actualizări: 09.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele de stat sunt în prezent închise. Intrarea pe teritoriul Republicii Tadjikistannu este permisă străinilor, cu excepţia angajaților misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanții organizațiilor internaționale și instituțiilor financiare acreditate în Republica Tadjikistan și membrilor familiilor acestora, șoferilor care efectuează transport internațional de mar...

Tanzania

Data ultimei actualizări: 23.03.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Restricții de intrare pe teritoriul național:

 • Transportul internațional aerian, terestru si maritim este închis pentru 31 de țări infectate cu COVID-19.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.
 • Toate instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea pentru o perioadă nedeterminată, activitățile sportive fiind și ele su...

Thailanda

Data ultimei actualizări: 18.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând din 01.04.2020 cetățenilor străini le este interzisă tranzitarea și intrarea în  Thailanda. Sunt permise zborurile de repatriere organizate de autoritățile thailandeze.

În contextul evoluției la nivel global a infecției cu COVID-19 și a demersurilor întreprinse de autorități în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia, măsuri ce pot afecta inclusiv tr...


Timorul de Est

Data ultimei actualizări: 24.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu 19 martie, toate punctele de trecere a frontierei (terestru, maritim și aerian) sunt închise pentru toți cetățenii străini din sau care au tranzitat țări afectate de COVID-19 (conform datelor publicate în raportul Organizației Mondiale a Sănătății) în ultimele 4 săptămâni. Această interdicție nu se aplică cetățenilor timorezi sau cetățenilor străini rezidenți...

Tunisia

Data ultimei actualizări: 23 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ:

Din punct de vedere epidemiologic nu este instaurată starea de urgență sanitară. Din punct de vedere securitar, autoritățile tunisiene prelungesc lunar starea de urgență. (A se vedea alerta de călătorie: http://www.mae.ro/travel-alerts/2928)

CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile tunisiene au decis să includă România pe lista roșie a statelor cu incidență epidemiologică mare.Astfel, condiții...


Turcia

Data ultimei actualizări: 24 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de in...


Turkmenistan

Data ultimei actualizări: 10.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În Turkmenistan nu au fost raportate oficial cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 .
 • Autoritățile locale au comunicat că cetățenilor turkmeni, străini și persoanelor apatride le sunt aplicate restricții de călătorie în cazul intrării pe teritoriul Turkmenistanului până la data de 1 octombrie 2020.
 • Persoanele care sosesc în Turkmenistan au obligativitatea de a parcurge proced...

Uganda

Data ultimei actualizări:16.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Transportul internațional aerian, terestru și maritim este suspendat pe o perioadă nedeterminată, cu excepția zborurilor de repatriere care sunt organizate foarte rar.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu este cazul.

Măsuri pe plan intern:

 • S-au instituit controale la granițele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție.
 • Toate insti...

Ucraina

Data ultimei actualizări: 23 septembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (carantină adaptivă până la 28 septembrie 2020)

 • În perioada 29 august-28 septembrie este interzisă intrarea străinilor și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei, exceptând următoarele categorii: soțul, părinții, copiii, bunicii cetățenilor ucraineni; persoanele care dețin un permis de muncă în Ucraina; specialiști care sosesc în Ucraina la invitația companiilor ucrainene; persoane care au drept de ședere temporară în Uc...

Emiratele Arabe Unite

Data ultimei actualizări: 23.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv către aeroportul Internațional Henri Coandă. În Emiratul Dubai, din data de 7 iulie 2020, s-au deschis zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.
 • Zborurile se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim de pasageri, în caz c...

Marea Britanie

Data ultimei actualizări: 14.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

La sosirea în Marea Britanie venind din orice țară, este necesară furnizarea datelor de contact și informații privind țara/țările în care persoanele în cauză s-au aflat în ultimele 14 zile. De asemenea, persoanele care călătoresc în Marea Britanie au obligația de a se autoizola timp de 14 zile dacă sosesc din România sau dintr-unul din...


Statele Unite ale Americii

Data ultimei actualizări: 22.09.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (la nivel federal si la nivelul tuturor statelor americane). Prin Proclamația Prezidențială din data de 13 martie a.c., a fost declarată starea de urgență pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cu privire la COVID-19. Textul integral este postat la adresa: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-declaring-national-emergency-concerning-novel-coronavirus-disease-covid-19-outbreak/

RESTRICȚII DE INTRARE PE T...


Uzbekistan

Data ultimei actualizări: 10.08.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (COD ROȘU DE CARANTINĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toate căile de comunicație (atât aeriene, feroviare, cât și terestre) cu alte țări sunt închise.
 • Din data de 20 martie, transportul cu autobuze, autoturisme, cel feroviar și aerian către destinații internaționale rămâne suspendat.  
 • Valabilitatea vizelor cetățenilor străini aflați în prezent în Republica Uzbekistan este extinsă automat până l...

Vietnam

Data ultimei actualizări: 17.07.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

În R. S. Vietnam, în ultimele 3 luni, nu a fost înregistrat vreun caz de COVID-19 cu transmitere intra-comunitară.

Frontierele R.S. Vietnam cu țările vecine (Regatul Cambodgiei, R.P.D. Laos, R.P. Chineză) rămân închise pentru circulația persoanelor. Conform recentelor decizii ale Guvernului vietnamez, zborurile între R.S. Vietnam și R.P. Chineză se vor relua, frecvența și condițiile transportului de pasageri urmând a fi agreat...


Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.