Cum ajungi din vestul Romaniei direct in America

Nu exista, deocamdata, zboruri directe din Romania spre Statele Unite ale Americii. Unica conexiune directa transatlantica este cea din Otopeni spre Toronto si Montreal, care a fost lansata la scurt timp dupa liberalizarea regimului de vize cu Canada.

O desfasurare analogica a evenimentelor o putem anticipa si in cazul Statelor Unite, atunci cand se va acorda dreptul de calatorie fara vize cetatenilor din Romania. Dar ce sa facem pana atunci daca dorim sa zburam direct peste ocean?

Cum zbori din Romania spre SUA

Chiar daca suna fantastic la inceputul anilor 90 ai secolului trecut se zbura direct din Bucuresti spre New York si Chicago si chiar destinatii exotice ca Bangkok.

Dar incepand cu 2000 operatorul national romanesc a scos aceste rute din cauza nerentabilitatii.

Zborurile cu escala sunt, deocamdata, o solutie destul de buna si destul de ieftina de ajunge in America.

Daca iti rezervi biletele din timp poti prinde bilete din Bucuresti spre New York de la 189 euro/directie.

Zborurile directe nu sunt departe - si sunt foarte ieftine

Dar daca doresti sa zbori neaparat doar o data solutia nu este foarte departe.

Cea mai buna optiune este este aeroportul Belgrad din Serbia. De aici zboara direct spre New York compania aeriana nationala a tarii - Air Serbia. Iar incepand cu 2021 o va face de 5 ori pe saptamana.

Frecventa sporita vine ca raspuns la cererea in crestere. Chiar si pe timp de pandemie ruta directa spre New York a fost una dintre rutele de top ale ale operatorului sarb.

Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Belgrad ⇄ New York
Air Serbia Belgrad 30 Dec 21 JU 500 Direct Air Serbia New York 06 Ian 21 7 zile Direct de la €588 Verifica pretul

Un alt aeroport care poate fi folosit pentru zboruri directe spre America este Budapesta.

Zborul direct din Budapesta spre New York este operat de compania poloneza Lot Airlines iar preturile pornesc de la ...  339 euro - dus-intors!

Cu siguranta un zbor direct din Bucuresti spre New York urmeaza sa fie lansat in viitorul nu foarte indepartat pentru a satisface cererea de transport a unui numar tot mai mare de calatori din regiunea noastra.

Acest lucru, credem, este in mare parte conditionat si de liberalizarea regimului de vize - aceste 2 noutati excelente ar putea veni impreuna.

Aboneaza-te la buletinul nostru si fii primul care va afla despre cele mai importante noutati despre zboruri directe si bilete de avion, conditii de calatorie si tot ce trebuie sa stii pentru calatoria ta.