Turismul dupa pandemie - cum calatorim in …

Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguranta

Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguranta

Totul este trecator si pandemia Covid nu este o exceptie. Dar va ramane in memoria noastra ca perioada cand a fost data peste cap toata industria turismului.

Dar bolile si epidemiile sunt parte a vietii, ele au fost mii de ani in urma si urmeaza sa mai apara din cand in cand. Trebuie sa ne invatam sa traim cu ele... si sa calatorim.

Destinatii de vacanta sigure

Fluxul turistilor va scadea si isi va schimba prioritatile in defavoarea destinatiilor supraaglomerate si, trebuie sa recunoastem - supraapreciate. Dupa zeci de ani de succes turistic este timpul ca Londra, Paris, Roma, Venetia si alte centre turistice sa cedeze locul.

Cu toate acestea, avand in vedere "memoria scurta" a oamenilor - dupa cum o demonstreaza restabilirea recenta a turismului dupa atentatele din Paris in 2016 - este posibil ca aceste destinatii sa-si revina mai repede.

Psihologic calatorii vor alege tarile cu cele mai putine cazuri de coronavirus. Dar trebuie sa ai in vedere ca datele statistice atat de abundente nu sunt tocmai exacte.

Unele tari, ca de exemplu Turkmenistan, nu au raportat nici un caz de Covid iar unele au facut un numar foarte mic de teste.

Recomandari pentru o calatorie sigura

Safety First

Siguranta - mai intai de toate, acesta este sloganul urmatorului sezon turistic. Dar credem ca va ramane pentru o perioada mult mai lunga.

Avertizari de calatorie

Aceasta recomandare era valabila si pana la pandemie - acum este un punct obligatoriu din planificarea calatoriei.

Inainte de a pleca in calatorie, consultati care sunt avertizarile de calatorie pentru destinatia planificata.

Un calator pregatit si informat este un calator relaxat. In afara de avertizari aflati cat mai multe despre destinatia planificata. O puteti face usor pe internet din surse de stiri relevante.

Raport economie / siguranta

Atunci cand planificati vacanta incercati sa gasiti raportul perfect intre economie si siguranta dar balanta nu trebuie sa incline in detrimentul ultimului.

Apartament in loc de hotel

Daca este posibil alegeti apartamente sau case in loc de hoteluri. In hoteluri, fluxul de persoane este mai mare in comparatie cu locuintele private.

Evitati destinatiile si locurile aglomerate

Atunci cand sunteti in tara de destinatie evitati locurile aglomerate (aceasta recomandare era valabila si pana la pandemie), organizati-va o vacanta activa cu excursii in natura, camping-uri.

Cazare verificata

Daca este posibil din punct de vedere financiar, alegeti hoteluri care ofera un fel de „certificat de curatenie” cu privire la absenta unui virus si asigura dezinfectarea fiabila.

Fara excursii de grupuri

Mergeti sa explorati orasul singuri fara a apela la serviciile de ghizi, mai ales in grupuri.

Asigurare

Achizionati asigurare medicala sau alti tip de asigurare mai extinsa care include si asigurarea medicala.

Articole similare

Lefkada - Ghid de calatorie pentru vacanta de vara 2023
Lefkada - Ghid de calatorie pentru vacanta de var…
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Olanda)
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Ola…
Cele mai fericite tari din lume in 2022
Cele mai fericite tari din lume in 2022
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023