Cum se restabileste traficul aerian in Europa in 2021

Pandemia Covid-19 este cea mai mare criza din toata istoria aviatiei civile. Pentru a vedea care este situatia per ansamblu am analizat traficul aerian si vedem aici care este impactul si cand isi revine industria.

Cand se reiau zborurile

Un mai mare impact asupra traficului decat scaderea cererii il au restrictiile de calatorii impuse de tari. Mai mult de 200 de tari au stabilit asemenea restrictii de intrare.

O mare parte din curse sunt relansante iar statutul acestora se schimba dinamic in functie de restrictiile impuse de tari. Despre toate restrictiile, conditiile de intrare in tari si informatii despre cum zbori in perioada pandemiei poti afla aici: Covid-19: FAQ zboruri si restrictii de calatorie

Aici poti sa vezi cand incep toate zborurile din Romania: RO Restart 2021 | Cand se reiau zborurile in Romania

Cand se pornesc zborurile directe din Moldova afla aici: RO Restart 2021 | Cand se reiau zborurile in Romania

Pe scurt - tendinta este pozitiva - industria aviatiei doreste nespus de mult sa opereze dupa o cadere catastrofala in 2020 iar oamenii doresc sa zboare - la fel de mult. Acesti 2 factori combinati cu procesul de vaccinare in plina desfasurare pot duce la o revenire la normalitate in viitorul apropiat.

Mai jos ti-am selectat cele mai recente stiri despre reluarea zborurilor in regiunea noastra si in lume:

Ce se intampla cu preturile la bilete

Se vor reduce biletele de avion dupa pandemie? Nimeni nu poate raspunde cu siguranta la aceasta intrebare.

Acest lucru depinde in mare masura de companiile aeriene. Multe ar putea sa nu reziste si sa-si opreasca activitatea iar in acest caz, preturile ar putea chiar creste - din cauza reducerii capacitatii de transport.

Cum vom calatori dupa pandemie

Deja este evident faptul ca lumea nu va mai fi la fel dupa aceasta criza de proportii. Si acest lucru se refera si la transportul aerian de pasageri.

Mai jos sunt ideile noastre principale despre ce se poate schimba in viitorul apropiat.

  • Multe restrictii ar putea fi in vigoare pe un termen mai indelungat - pasagerii din regiunea noastra vor trebui sa se informeze detaliat despre conditiile de intrare chiar si in tarile EU.
  • Vor fi aplicate teste Covid-19 in unele aeroporturi iar cozile in aeroport vor deveni mai mari. Pasagerii vor trebui sa mearga la aeroport mai devreme decat obisnuitele 1 ora si jumate.
  • In afara de de pasaport, veti avea probabil nevoie si de un certificat medical pentru a intra in tara.
  • Numarul de returnari si anulari voluntare a biletelor de avion va fi in crestere.
  • Companiile aeriene vor acorda o mai mare atentie echipamentului de purificare a aerului din avioane.
    Deja multe companii aeriene includ in publicitate informatii despre procedura de filtrare si tipul de filtre cu care sunt dotate avioanele.