Cum se restabileste traficul aerian in Europa in 2021

Pandemia Covid-19 este cea mai mare criza din toata istoria aviatiei civile. Pentru a vedea care este situatia per ansamblu am analizat traficul aerian din 2019 si 2020 si vedem aici care este impactul si cand isi revine industria.

Cand se reiau zborurile

Un mai mare impact asupra traficului decat scaderea cererii il au restrictiile de calatorii impuse de tari. Mai mult de 200 de tari au stabilit asemenea restrictii de intrare. Mai detaliat despre restrictii poti citi aici: Covid-19: FAQ zboruri si restrictii de calatorie.

O mare parte din curse sunt relansante iar statutul acestora se schimba dinamic in functie de restrictiile impuse de tari.

Ce se intampla cu preturile la bilete

Se vor reduce biletele de avion dupa pandemie? Nimeni nu poate raspunde cu siguranta la aceasta intrebare.

Acest lucru depinde in mare masura de companiile aeriene. Multe ar putea sa nu reziste si sa-si opreasca activitatea iar in acest caz, preturile ar putea chiar creste - din cauza reducerii capacitatii de transport.

Cum vom calatori dupa pandemie

Deja este evident faptul ca lumea nu va mai fi la fel dupa aceasta criza de proportii. Si acest lucru se refera si la transportul aerian de pasageri.

Mai jos sunt ideile noastre principale despre ce se poate schimba in viitorul apropiat.

  • Multe restrictii ar putea fi in vigoare pe un termen mai indelungat - pasagerii din regiunea noastra vor trebui sa se informeze detaliat despre conditiile de intrare chiar si in tarile EU.
  • Vor fi aplicate teste Covid-19 in unele aeroporturi iar cozile in aeroport vor deveni mai mari. Pasagerii vor trebui sa mearga la aeroport mai devreme decat obisnuitele 1 ora si jumate.
  • In afara de de pasaport, veti avea probabil nevoie si de un certificat medical pentru a intra in tara.
  • Numarul de returnari si anulari voluntare a biletelor de avion va fi in crestere.
  • Companiile aeriene vor acorda o mai mare atentie echipamentului de purificare a aerului din avioane.
    Deja multe companii aeriene includ in publicitate informatii despre procedura de filtrare si tipul de filtre cu care sunt dotate avioanele.

Prognoza trafic aerian pentru 4 ani

Eurocontrol a efectuat o analiza a traficului aerian, a evolutiei pandemiei si a economiei globale avand ca rezultat aceasta prognoza pentru 4 ani. Conform acestei prognoze exista 3 scenarii:

  • Scenariul 1. Vaccinarea este implementata (sau se termina pandemia) pana in vara 2021
  • Scenariul 2. Vaccinarea este implementata (sau se termina pandemia) pana in vara 2022
  • Scenariul 3. Programul de vaccinare nu este efectiv, pandemia continua

Vrei sa afli mai multe despre acest subiect? Urmareste acest articol actualizat, pagina noastra www.facebook.com/zbordirect sau aboneaza-te la noutatile noastre si fii la curent cu cele mai actuale noutati din lumea calatoriilor cu avionul.

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular