Cum se formeaza ofertele de bilete de …

Cum se formeaza ofertele de bilete de avion

Cum se formeaza ofertele de bilete de avion

Ce este o oferta de bilet de avion? Este cel mai bun tarif oferit online utilizatorului, deja disponibil fara ca acesta sa faca o cautare, care contine zborul (data, operatorul, itinerariul etc.) si pretul de vanzare.

Daca te-ai intrebat vre-odata cum se formeaza ofertele de bilete de avion - este un proces destul de complex, dar care economiseste considerabil timpul Calatorului care cauta cele mai ieftine zboruri.

Motoarele online de rezervari sunt conectate la bazele de date ale companiilor aeriene, prin sistemele globale de distributie, sau direct (in cazul motorului ZborDirect) si au acces la o "lista" dinamica de milioane de zboruri si tarife. Bineinteles, nu este posibil sa afisezi toate aceste tarife si zboruri intr-un loc in acelasi timp.

Aceasta "lista" de tarife se afla intr-o stare de "stand-by". Asteapta ca tu sa faci o cautare. Exact - totul incepe cu cautarea efectuata de tine.

Toate platformele de rezervari, inclusiv si ZborDirect, utilizeaza un mecanism de formare a ofertelor similar - asa numita "memorie cache". In ce consta acest mecanism? Pentru ca o oferta sa fie pregatita si afisata pe site cineva trebuie mai intai sa o gaseasca, adica sa faca o cautare.

Cand un utilizator efectueaza o cautare sau mai multe de zboruri, rezultatele se salveaza in memoria motorului si devin disponibile pentru urmatorul utilizator, care la randul lui facand cautari le actualizeaza pe cele existente si genereaza oferte pentru urmatorii utilizatori si asa mai departe.

Noi numim aceasta metoda mai simplu - "metoda lenesa" de generare a ofertelor. De ce lenesa? Pentru ca tot lucrul este facut de utilizatorii site-ului.

ZborDirect insa nu se limiteaza doar la mecanismul cache. Pentru a fi diferiti si mai buni trebuie sa facem ceva diferit. Pe langa ofertele generate de cautarile utilizatorilor, pe zbordirect.com se aplica urmatoarele metode:

  • Cautari automatizate efectuate de "roboti". Cautarile sunt efectuate de asa numitii "boti" sau "roboti" - niste programe computerizate speciale - care efectueaza cautari de zboruri automat conform programului setat. Aceste programe efectueaza aceleasi actiuni ca si un om - aleg itinerariul de zbor, datele calendaristice, numarul de pasageri. 
  • Cautari manuale efectuate de operatorii ZborDirect. Ca si in oricare alta activitate - si aici nu se poate fara interventia umana. ZborDirect are colaboratori a caror sarcina unica este sa caute cele mai bune oferte pentru cele mai solicitate rute. Cautarile sunt efectuate conform unor calcule specializate. Se ia in calcul in ce zile de regula sunt cele mai ieftine bilete, care sunt zilele cele mai solicitate de Clienti, reducerile de tarife aplicate de operatorii aerieni parteneri si alti parametri.

Aceste metode constituie un "know-how" al agentiei ZborDirect si au fost dezvoltate in baza experientei operationale acumulate zi de zi incepand cu 2014.

Astfel, ca rezultat al cautarilor utilizatorilor, cautarilor automatizate si cautarilor "hand-made" ale operatorilor ZborDirect se formeaza lista cu cele mai bune oferte pentru cele mai solicitate destinatii ca tu sa ai toate ofertele cele mai ieftine deja formate si selectate, la un click distanta, si sa le poti alege la propriu cu degetul.

Rezultatul il poti vedea aci: Oferte selectate bilete de avion. Alege orasul de plecare, destinatia si imediat ai ofertele in fata.

Articole similare

Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul
Ce faci cand este intarziat sau anulat zborul
De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot fi mai ieftine decat cele intr-o directie?
De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot fi ma…
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri in avion?
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri i…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate