Cum verifici statutul rezervarii si al zborului

Cum verifici statutul rezervarii si al zborului

Cum verifici statutul rezervarii si al zborului

Asadar ai rezervate biletele de avion si esti in asteptarea zilei cand te vei putea imbarca in avion si zbura spre destinatia dorita. Mai trebuie sa faci ceva?

Intr-o lume perfecta nu ar trebui sa faci nimic, in cazul in care ar interveni careva modificari vei fii notificat despre acestea de catre compania aeriana sau agentia unde ai rezervat biletele. Dar nu traim intr-o lume perfecta...

In realitate, multi calatori sfarsesc prin a veni la aeroport ca sa afle ca zborul nu mai este operat, sau ca acesta este intarziat cu cateva ore.

Nu este o problema mare atunci cand te deplasezi dintr-o locatie apropiata de aeroportul de plecare, dar sunt multe cazuri cand pasagerii trebuie sa parcurga sute de kilometri pana la aeroport.

In afara de anulari se intampla si intarzieri considerabile ale curselor, si, cu siguranta nu vrei sa stai in aeroport 5 - 6 ore sau mai mult in asteptarea plecarii.

Cand trebuie sa afli statutul zborului?

No news -  good news. Acesta este principiul pe care te bazezi. Daca nu ai primit nici o notificare, nu ai informatii despre restrictii de calatorie recente, conditii climaterice extreme sau alte situatii care ar putea duce la perturbari de trafic - poti sa mergi la aeroport.

In perioade incerte (pandemie, razboi, alte situatii de forta majora) iti recomandam totusi sa verifici statutul chiar daca totul pare OK pentru a evita surprizele de ultim moment.

Notificarile de anulare, modificare

Notificarile de anulare, modificare, sunt expediate pe adresa de email indicata la momentul efectuarii rezervarii.

Unele companii, foarte putine, efectueaza si apeluri telefonice pentru a comunica despre anulari, modificari. Alte companii sau agentii pot sa-ti trimita si un sms.

Acesta este motivul pentru care, inca odata, iti recomandam cu insistenta sa completezi cu atentie adresa de email si numarul de contact corecte. Multi calatori fac acest lucru cu erori si ulterior se revolta ca nu au primit nici o informatie pe email, nici macar confirmarea rezervarii.

Dupa efectuarea rezervarii in decurs de 1 minut - 3 ore trebuie sa primesti un email de confirmare. Daca l-ai primit atunci exista legatura si vei primi si alte notificari, in caz de necesitate.

Daca nu ai primit nici un email, in 99% din cazuri este din motivul ca ai completat o adresa gresita. In acest caz contacteaza serviciul clienti si soliciti corectarea erorii - care este gratuita.

Poti sa fii acum linistit ca vei primi notificarea despre anulare modificare in timp util? Nu intotdeauna. Companiile incearca sa expedieze aceste notificari nu mai tarziu de 14 zile - pentru a evita solicitarile de rambursare din partea pasagerilor

Daca operatorul aerian iti trimite notificarea de anulare sau amanare a zborului mai tarziu de 14 zile inainte de ora zborului ai drept sa soliciti despagubiri, care, in dependenta de mai multi factori si distanta zborului, pot ajunge la 600 euro.

Totusi exista si modificari de ultima ora, in acest caz, zborul poate fi anulat cu doar cateva ore inainte de a te porni la aeroport, iar din anumite motive tehnice notificarea asa si nu ajuns.

Daca ai anumite indoieli despre faptul ca zborul va fi efectuat sau din alte surse ai auzit ca pe directia data se restrictioneaza traficul sau conditiile meteo sunt extreme - iti recomandam sa verifici statutul zborului inainte de a te porni la aeroport.

Cum sa afli statutul corect al zborului?

Cea mai corecta si actualizata informatie este la prima sursa - compania aeriana care opereaza zborul. Contacteaza serviciul clienti al companiei printr-o modalitate de contact disponibila.

Daca nu poti sa iei legatura, iar acest lucru este destul de frecvent, nu pierzi timpul si treci la urmatorul pas.

Site-ul companiei aeriene care efectueaza zborul

Majoritatea companiilor aeriene au o sectiune speciala "Statut zbor" unde poti sa verifici statutul rutei tale dupa itinerariu sau numar zbor.
Toate companiile aeriene active din lume le gasesti aici: www.zbordirect.com/airlines

Aeroport de plecare

Acceseaza site-ul aeroportului de plecare. Verifica statutul zborului in sectiunea "Program online"

Aeroportul de destinatie

Acceseaza site-ul aeroportului de sosire. Verifica statutul zborului in sectiunea "Program online"

Toate aeroporturile active din lume le gasesti aici: www.zbordirect.com/airport

www.zbordirect.com

Daca ai efectuat rezervarea prin zbordirect.com - pur si simplu ne contactezi prin orice modalitate comoda si iti vom comunica statutul corect si exact al zborului tau.

Avand acces la sistemele globale si la datele despre programul aeroporturilor in timp real - operatorul ZborDirect va afla repede statutului zborului si il va confirma prin messenger, telefon, viber sau orice modalitate iti este comoda.

Solicitarile pentru rezervari efectuate in alta parte nu vor fi luate in consideratie.

Ce faci daca nu ai aflat statutul zborului

Ai sunat, ai scris, dar asa si nu ai mai putut sa afli daca zborul tau va fi efectuat si nu ai primit informatii privind modificarea orarului. In acest caz nu mai pierzi timpul pe investigatii - iti faci bagajul si mergi la aeroport.

Aici, pe panourile digitale informative gasesti zborul tau dupa numar (nu dupa itinerariu) si vezi statutul.

Daca nu gasesti pe panou mergi la biroul de check-in al operatorului zborului sau la biroul de informatii al aeroportului.

Articole similare

Rezervarea, biletul de avion si de imbarcare - tot ce trebuie sa stii
Rezervarea, biletul de avion si de imbarcare - to…
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu avionul
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu a…
Cum zbori direct din Germania spre Romania si Moldova
Cum zbori direct din Germania spre Romania si Mol…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate