Cum zbori din Moldova spre Moscova si …

Cum zbori din Moldova spre Moscova si Rusia

Cum zbori din Moldova spre Moscova si Rusia

Chisinau - Moscova - Chisinau era pana nu demult unul dintre cele mai utilizate zboruri directe din Chisinau si nu era nici un rost sa dezvolti subiectul din titlul acestui articol - zburai cand iti trecea prin cap cu minimum 4 companii aeriene la orice ora doreai cu preturi de la 69 euro.

Situatia s-a schimbat acum dramatic. Miile de cetateni moldoveni care circulau din si spre Moscova in interes de serviciu s-au ciocnit cu o problema neasteptata - Cum ajung in Moscova?

Situatia cu zborurile Moldova - Rusia

Aceasta destinatie din una dintre cele mai accesibile atat ca pret cat si program a trecut la polul absolut opus - adica una dintre cele mai inaccesbile. 

Nu ne vom opri la aspectele geopolitice, cauza este binecunoscuta de toti - razboiul pornit de Rusia impotriva Ucrainei.

Aici vom vorbi despre aspectele ce tin de calatoriile din si spre Federatia Rusa acum si mai departe.

Daca ai interes de serviciu in Moscova sau acesta este locul de munca - iti recomandam sa-l schimbi cat de urgent posibil. Pentru urmatorii cativa ani (dar cel mai probabil pentru totdeauna) Rusia nu va mai fi o destinatie atractiva pentru lucratori migranti, oameni de afaceri, alte categorii de calatori, nemaivorbind despre turisti - in primul rand, din punct de vedere economic.

Daca totusi calatoriile spre Moscova sunt inevitabile - aici gasesti toate informatiile care sa te ajute sa zbori spre Moscova cu avionul.

Zboruri directe

Din cauza restrictiilor impuse Rusiei si a spatiului aerian inchis din Ucraina - nu mai zboara nimeni direct din Chisinau spre Moscova si inapoi.

Pentru a vedea programul actualizat al cursei acceseaza pagina zborului: Chișinău - Moscova

Zboruri cu escale

Oferta este destul de limitata. Daca vezi un pret de 200-300 euro - cu siguranta acestea sunt oferte cu 2 si mai multe escale, iar mai ieftin nu exista.

Zborurile cu 1 escala scurta (2 - 4 ore) sunt o adevarata “comoara” pentru directia Chisinau - Moscova, daca prinzi vre-o unul - nu sta mult pe ganduri - rezerva imediat.

Pana la o “normalizare” a situatiei 2 si mai multe escale - aceasta este oferta de zbor din Chisinau spre Moscova.

In general recomandam sa zbori cu 2 si mai multe escale doar daca merge vorba despre chestiuni de viata si moarte, adica la propriu mergi la o inmormantare sau sa il salvezi pe cineva. In cazul Moscovei acest numar de escale este acum unul normal.

via Erevan

Cea mai buna conexiune este cea oferita de FlyOne - prin Erevan. Cele mai comode conexiuni prin Erevan sunt Joi si au o durata totala a calatoriei de 14 ore si o singura escala.

via Istanbul

Urmatoarea cea mai “comoda” conexiune este prin Istanbul, in zilele de Marti - de la 16 ore si 1200 euro.

Informatia despre program din aceasta sectiune este cu titlu informativ, programul se poate modifica in orice moment. Fa o cautare pentru programul actualizat.

Preturile la bilete avion Chisinau - Moscova

Pretul minim este de aproximativ 300 - 400 euro / directie.

500 - 800 euro aceasta este media normala pentru un zbor cu escale cat de cat comode.

Daca rezervi cu cateva zile inainte de zbor sau in ajunul calatoriei - poti ramane si cu oferte de la 2000 euro in sus / in dependenta de sezon.

Alte zboruri din Moldova spre Rusia

Au fost anulate si restul zborurilor directe - adica Sankt-Petersburg si Krasnodar. Daca ai nevoie sa zbori spre aceste destinatii - acest lucru este practic imposibil, doar daca nu vrei sa te aventurezi cu 3-4 escale… 

Cand sa rezerv bilete Chisinau - Moscova?

Dupa cum am spus mai sus unele companii planifica sa zboare direct spre Moscova in viitorul apropiat. Inseamna asta ca trebuie sa rezervi acum bilete daca sunt disponibile online? Bineinteles - NU.

Situatia se schimba dinamic. Si daca vrei sa eviti situatia neplacuta de reprogramari zboruri, vouchere inutile, solicitari de compensatii etc. - atunci cand zbori spre Moscova - iti recomandam sa rezervi bilete nu mai devreme de 1-2 saptamani inainte de zbor.

Cand se va zbura spre Rusia din Moldova ca inainte?

Chiar daca razboiul se va termina in viitorul apropiat situatia cu restrictiile, spatiile aeriene inchise si boicotarea Rusiei de catre tarile civilizate va continua pentru o perioada nedeterminata si cel mai probabil - foarte indelungata.

Articole similare

Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru un zbor fara probleme
Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru u…
De ce companiile aeriene fug de apelurile telefonice?
De ce companiile aeriene fug de apelurile telefon…
8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in bagajul tau de mana
8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023