De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot …

De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot fi mai ieftine decat cele intr-o directie?

De ce biletele pentru zboruri tur-retur pot fi mai ieftine decat cele intr-o directie?

In majoritatea cazurilor (cu exceptia biletelor de avion ultra low-cost: aproximativ 13-50 euro per sens) vei observa ca biletele dus-intors par sa beneficiaze de o "reducere".

Iar pentru itinerarii mai lungi, uneori, biletele de avion pentru zbor tur-retur pot fi mai ieftine decat cele intr-o directie.

Exista cateva motive pentru care biletele de avion dus pot fi uneori mai scumpe decat biletele dus-intors.

Motive pentru care biletele dus-intors pot fi mai ieftine

Companiilor aeriene vor sa ocupe toate locurile

Obiectivul principal al unei companii aeriene este sa maximizeze veniturile cu ajutorul gestionarii eficiente a trei aspecte esentiale - strategia de preturi, controlul disponibilitatii si controlul inventarului.

In acest sens scopul principal al companiilor aeriene este sa ocupe toate locurile din avioane in fiecare zi. Fiecare loc care ramane gol le genereaza pierderi, prin urmare, este in interesul operatorilor sa vanda bilete dus-intors.

Aceasta este si motivul pentru companiile aeriene vand mai multe bilete sau rezervari decat capacitatea lor. Ei stiu ca, teoretic, un anumit procent din pasageri nu se va prezenta, asa ca supra-rezerva pentru a se asigura ca 100% dintre locurile lor sunt ocupate.

În medie, numarul de pasageri care nu se prezinta la zboruri este de aproximativ 5% - 15%.

Reglementari

In unele tari, autoritatile de reglementare impun companiilor aeriene sa ofere tarife dus-intors mai mici pentru a incuraja calatoriile de afaceri sau turismul.

Cerere si oferta

Pretul biletelor de avion este, de asemenea, influentat de cererea si oferta de locuri pe un anumit zbor. Daca exista o cerere mare pentru un anumit zbor dus-intors, companiile aeriene pot creste preturile.

Zboruri charter

In majoritatea cazurilor biletele pentru zboruri charter dus-intors au acelasi pret sau sunt mai ieftine decat biletele pentru zboruri intr-o directie.
Companiile doresc sa descurajeze rezervarea de bilete de avion intr-o directie, dar nu sa interzica - poti sa zbori intr-o directie cu un zbor charter, doar ca la pret dublu. 

Pot sa cumpar bilete de avion tur-retur dar sa zbor doar o data?

Se poate intampla ca un bilet dus-intors este mai ieftin decat cel intr-o directie. Si apare intrebarea logica - de ce sa nu cumpar mai ieftin?

Tehnic, acest lucru este posibil. Daca diferenta de pret este semnificativa poti sa cumperi un bilet dus-intors si sa zbori doar pe o directie. Si aici vorbim anume despre prima parte a biletului.
In cazul in care omiti prima parte a biletului, unele companii pot sa nu permita utilizarea returului. Conditiile de utilizare a biletelor difera de la companie la companie si trebuie sa verifici inainte de plata.

Practica rezervarii de "zboruri dispensabile" (cand folosesti doar prima parte a unui bilet dus-intors - este interzisa de multe companii aeriene).
Totusi, compania nu poate tehnic sa aplice aceasta regula deoarece o astfel de incalcare a termenilor poate fi identificata doar dupa plecarea zborului de retur.
Asa ca o "neutilizare a zborului de retur" in acest caz va fi un simplu "no-show".

Articole similare

Cum calatoresti cu avionul pe timp de razboi
Cum calatoresti cu avionul pe timp de razboi
Cum zbori din Moldova spre Moscova si Rusia
Cum zbori din Moldova spre Moscova si Rusia
Cum zbori direct din Germania spre Romania si Moldova
Cum zbori direct din Germania spre Romania si Mol…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023