De ce nu exista zbor direct din …

De ce nu exista zbor direct din Romania spre Verona?

De ce nu exista zbor direct din Romania spre Verona?

Ne este adresata cu regularitate aceasta intrebare: "De ce nu este zbor direct spre Verona din Romania?". Da, intr-adevar, nu exista, chiar daca, judecand dupa volumul de cautari si importanta acestui oras, ar trebui sa fie.

Afla aici de ce, totusi, nu exista zbor direct spre Verona si cand poate fi lansat.

Verona, Italia

Verona este una dintre cele mai populare destinatii din Italia - pana la pandemie era vizitata de peste 100 milioane turisti pe an (!).

Aici se afla si o comunitate mare de vorbitori de limba romana, dar in primul rand din Republica Moldova. Asa se explica si orarul destul de frecvent al zborurilor directe din Chisinau spre Verona.

Bineinteles, in regiune se afla si multi expati din Romania, dar, se pare ca nu sunt suficient de multi pentru a umple macar un avion pe saptamana.

Zboruri directe din Romania spre Verona

Au fost mai multe tentative de lansare a zborurilor directe din Romania. In 2020 Wizz Air a pus in vanzare bilete pentru o ruta directa din Iasi spre Verona. Dar vanzarile nu au atins volumul planificat si ruta a fost anulata.

Inainte de a lansa o ruta noua operatorii aerieni analizeaza fluxul de pasageri pe un anumit itinerariu, inclusiv cu escala. Aceste date nu sunt publice, sunt oferite contra cost de mai multe companii internationale (OAG si altele). Daca traficul este de macar 7 000 - 10 000 pasageri cu escala - se considera ca o ruta directa ar putea fi rentabila si poate fi lansata.

Cu parere de rau pe itinerariul Romania - Verona - Romania nu se inregistreaza un trafic destul de mare pentru ca operatorii aerieni sa lanseze un zbor direct.

Fluxul de pasageri este mic si pentru ca langa Verona se afla mai multe aeroporturi alternative - cu acces direct din Romania ( Venice TSF , Milan BGY , Bologna BLQ ), iar transportul terestru este foarte dezvoltat.

Cand va fi lansat un zbor direct din si spre Verona?

Avand in vederea situatia actuala cu pandemia, prognozele de trafic aerian si cele enumerate mai sus - este putin probabil sa fie lansat un zbor direct din Romania spre Verona in viitorul apropiat, cel putin nu mai devreme de anul 2022.

Pana atunci poti sa zbori in continuare cu escala sau sa utilizezi zboruri directe alternative.

Articole similare

Rezervarea, biletul de avion si de imbarcare - tot ce trebuie sa stii
Rezervarea, biletul de avion si de imbarcare - to…
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri in avion?
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri i…
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu avionul
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu a…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate