De ce sunt asa de scumpe biletele …

De ce sunt asa de scumpe biletele de avion vara si de sarbatori

De ce sunt asa de scumpe biletele de avion vara si de sarbatori

Ti-ai luat concediul bine-meritat si arzi de nerabdare sa-ti iei niste bilete la mare sau acasa, preferabil low-cost si mai ieftine dar cand faci o cautare - nu iti vine sa crezi ochilor. Cum vine asta, unde sunt zborurile low-cost de 29 euro?

Multi vizitatori care acceseaza zbordirect.com anume in cautare de bilete low-cost pentru vacanta de vara sau de sarbatori ne intreaba - De ce asa de scump?

Intr-adevar preturile biletelor la avion pentru sezonul de vara sunt relativ mai mari. Acesta este sezonul "inalt" in domeniul turismului si al calatoriilor. Preturile pentru toate serviciile aferente cresc si, corespunzator si preturile la bilete de avion. Dar diferenta este de aproximativ 30% - 40%.

Adica daca pretul mediu pentru un bilet dus-intors este de 100 euro, pentru un zbor vara acesta va costa 140. Acum ne referim la preturile la momentul publicarii tarifelor - cand aceste bilete sunt lansate in vanzare si pot fi rezervate.

Bine dar, o sa ne spui tu, de ce atunci un bilet tur-retur spre Lisabona costa 400 euro tur-retur daca diferenta este atat de mica?

Lisabona este o destinatie generica care reprezinta toate destinatiile populare.

Pentru ca probabil, au mai ramas 6 luni pana la zbor sau mai putin. Daca ti se pare prea devreme - 6 luni inainte de zbor este de fapt deja tarziu pentru a-ti lua bilete ieftine pentru perioadele cele mai solicitate.

Sezonul inalt: Iunie - Septembrie

Spre deosebire de alte perioade ale anului pentru sezonul de vara procesul de rezervari incepe imediat - adica cu un an inainte de data zborului - iar procesul este foarte dinamic si tarifele se schimba dramatic, vazand cu ochii. Si, cat este mai solicitata destinatia, sau cat mai mare este traficul de calatori pe o ruta anumita, cu atat mai repede se epuizeaza biletele cu tarif redus, care sunt limitate.

Flux sporit de pasageri

Acum imagineaza-ti cate persoane se intorc acasa in timpul verii de la locul de munca din toata lumea in Romania si Moldova. Este greu sa dam o cifra exacta, dar este una impunatoare.

Iar aici se adauga si persoanele care pur si simplu pleaca in vacanta. Din iunie si pana in septembrie, mai bine de un milion si jumatate de calatori pleaca lunar in vacanta in strainatate - in fiecare luna, doar din Aeroportul Otopeni...

Luand exemplul calatorilor din Occident si o mare parte din toti acesti calatori isi rezerva tot mai devreme locurile in avion si isi planifica vacantele dupa ce isi gasesc biletele de avion.

Locurile ieftine sunt limitate

Avionul are aproximativ 180 locuri (in functie de tip) iar locurile cu tarif redus constituie 20%, 30% din totalul locurilor. Adica o data vandute, altele nu mai apar in loc, iar cine rezerva ultimul - prinde biletele ramase din categoria inalta de preturi.

Biletele cu tarif extra redus (29 - 59 eur) pentru luna August se vand in luna August, Septembrie a anului precedent.

Zboruri directe si cu escala

Preturi bilete avion de PastiSezonul inalt este perioada cand le recomandam celor care doresc sa economiseasca sa rezerve zboruri cu escala. Locurile ieftine pentru rutele directe cele mai solicitate se epuizeaza cu mult timp inainte de zbor, si daca rezervi cu 3-2 luni inainte de zbor raman numai locurile din categoria inalta.

Datorita combinarii mai multor zboruri cu cele mai mici tarife conexiunile pot fi cu mult mai ieftine.

Poti sa vezi aceasta diferenta de pret dintre un zbor direct tur-retur si cu escala, de exemplu, pentru una dintre cele mai solicitate rute directe - Chișinău - Londra .

Sarbatorile nationale si internationale

Exact aceeasi situatie este si cu Craciunul, Pastele si alte sarbatori importante din tarile corespunzatoare. Biletele ieftine pentru Craciunul viitor se vand toate exact dupa Craciunul precedent.

Cat de devreme trebuie sa rezervi

Daca vrei cel mai ieftin - 12 luni inainte de zbor. Incepand cu acest termen preturile doar cresc.

Biletele ieftine cumparate cu un an inainte sunt o investitie de lunga durata - investitie in calatorii spre destinatii solicitate pe bani putini.

Dar daca nu mai vrei sa pleci?

Si ce fac acei calatori daca nu mai pot pleca, sau nu mai vor?

In cazul situatiilor de forta majora (boala si altele) biletele pot fi rambursate. Iar daca nu mai vrei sa pleci, pierderea nu este atat de mare.

De ce trebuie sa rezervi atat de devreme

Insa cand se apropie ziua zborului - si planurile de calatorie raman valabile - in buzunar ai bilete de avion spre Tenerife (Creta sau alta destinatie ultra populara) pe care ai dat 200 euro - dus-intors pentru 3 persoane!

Si ca senzatia de satisfactie sa fie deplina poti sa verifici care sunt preturile - cu 1 luna sau mai putin inainte de zbor aceste pot fi si de 1500 euro! Adica in acelasi avion cu tine vor calatori si persoane care au platit 1500 de euro pe bilete.

Ca sa nu fii in postura ultimului tine minte unicul si simplul secret al biletelor de avion ieftine - Zboara mai ieftin acela care rezerva mai repede!

Cum sa gasesti cele mai ieftine bilete pentru sezonul inalt

Ddaca nu ti-ai planificat destinatia exacta iti recomandam sa alegi una bazandu-te pe preturile la bilete de avion.

Pentru a vedea care sunt biletele disponibile spre destinatii de agrement poti sa folosesti pagina de oferte Oferte selectate low-cost. Aici doar alege "Calatorii de vacanta" si imediat vor fi afisate toate ofertele de zboruri disponibile spre destinatii turistice populare. Ofertele le poti filtra mai departe dupa datele dorite de calatorie.

Articole similare

Cele mai fericite 20 tari din lume
Cele mai fericite 20 tari din lume
De ce biletele de avion Dan Air nu pot fi rezervate online?
De ce biletele de avion Dan Air nu pot fi rezerva…
Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive - Ghid de calatorie
Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive …
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate