Aeroportul Eilat Ramon - noua poarta spre …

Aeroportul Eilat Ramon - noua poarta spre Marea Rosie

Aeroportul Eilat Ramon - noua poarta spre Marea Rosie

Un nou aeroport - Eilat Ramon (ETM) - va inlocui cele doua aeroporturi care deservesc statiunea de la Marea Rosie - Eilat City, utilizat pentru zboruri interne, si aeroportul international Ovda, care este amplasat la 60 de kilometri nord de statiune. Aeroportul va avea o capacitate initiala de 2 milioane de pasageri pe an, devenind astfel noua mare poarta internationala spre Sudul Israelului si Marea Rosie.

Primul zbor spre Eilat Ramon a fost efectuat de operatorul low-cost Ryanair pe 4 Martie 2019 din Poznan (Polonia).

Aeroportul se afla la doar 18 km nord de Eilat si urmeaza sa fie conectat de statiune printr-o linie de tren. Datorita locatiei sale avantajoase pe tarmul Marii Rosii, Aeroportul Ramon este, de asemenea, o poarta pentru sudul Iordaniei, inclusiv statiunea Aqaba, zonele turistice renumite Wadi Rum si Petra, precum si regiunea Taba din Sinai, Egipt.

Eilat ETM
Eilat ETM

Aeroportul Ramon (ebraica: נמל התעופה רמון), numit dupa Ilan si Assaf Ramon si neoficial cunoscut s…

Eilat este o statiune balneoclimaterica cunoscuta pentru plajele sale, reciful de corali si viata de noapte vibranta. Turistii beneficaza aici de climatul marin si cald cu salinitate ridicata, binefacator pentru recuperare respiratorie, tratarea bolilor de piele. De asemenea, aici se fac tratamente de refacere fizica bazate pe hidroterapie si tratamente regenerative si antistres pe baza sarurilor de la Marea Moarta.

Statiunea Eilat devine tot mai populara mai ales dupa ce turismul a scazut dramatic in Egipt, din cauza problemelor de siguranta, pe care tara vecina se pare ca nu mai reuseste sa le rezolve.

Chiar daca preturile la servicii si cazare au fost reduse considerabil in statiunile egiptene de la Mare Rosie, turistii iubitori de soare din Europa in numar tot mai mare prefera sa vina in Eilat sau Aqaba.

Articole similare

8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in bagajul tau de mana
8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in…
Toate aeroporturile active din Finlanda
Toate aeroporturile active din Finlanda
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Olanda)
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Ola…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate