HiSky - noua companie aeriana din Moldova …

HiSky - noua companie aeriana din Moldova si Romania

HiSky - noua companie aeriana din Moldova si Romania

In februarie 2020 a fost anuntata lansarea unei noi companii aeriene in Moldova.

Initial aceasta urma sa devina al 3-lea transportator aerian inregistrat in Republica Moldova dar situatia s-a schimbat dinamic pe fundalul evolutiei pandemiei Covid.

O noua companie in Moldova, pe ambele maluri ale Prutului

Pe 6 Noiembrie 2020 a depus actele pentru obtinerea certificatului in Romania si a anuntat deschiderea primei sale baze in Moldova, doar ca peste Prut - in Iasi.

Pe 11 decembrie, adica cu putin peste o luna, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky.

Operatorul intentioneaza sa zboare din Iasi spre 2 destinatii noi - Iași - Frankfurt pe Main , Iași - Dublin si spre una veche dar spre un aeroport nou - Iași - Londra (Stansted) - una dintre cele mai solicitate rute de ieseni si calatorii din regiune.

Pe 26 ianuarie HiSky si-a confirmat calitatea de operator aerian si in Republica Moldova, obtinand Certificatul de Operator Aerian Nr. MD 025 iar programul de zboruri urmeaza sa fie anuntat in curand.

In februarie compania a deschis prima baza in Cluj si a publicat tarifele pentru primele sale zboruri directe din Romania si Moldova.

Detalii despre lansarea HiSky si program zboruri noi aici: HiSky se relanseaza cu primele zboruri directe din Romania si Moldova .

Ce fel de companie este HiSky?

Compania HiSky va opera dupa un model asemanator cu cel al FlyOne. Bagajele de mana de pana la 10kg vor fi taxate cu €10 iar cele de cala cu €20  - €30. Cu toate acestea pasagerilor le vor fi oferite gustari si bauturi gratuite la bord.

Ca si multe alte start-up-uri HiSky a ales modelul asa numit "standard ridicat la costuri reduse".

Articole similare

Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania in 2023 - crestere cu 17%
Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania…
Zbor direct nou: Bucuresti – Baku, Azerbaidjan cu AZAL
Zbor direct nou: Bucuresti – Baku, Azerbaidjan cu…
LOT Polish Airlines va zbura direct din Oradea catre Varsovia, Polonia
LOT Polish Airlines va zbura direct din Oradea ca…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate