HiSky - noua companie aeriana din Moldova …

HiSky - noua companie aeriana din Moldova si Romania

HiSky - noua companie aeriana din Moldova si Romania

In februarie 2020 a fost anuntata lansarea unei noi companii aeriene in Moldova.

Initial aceasta urma sa devina al 3-lea transportator aerian inregistrat in Republica Moldova dar situatia s-a schimbat dinamic pe fundalul evolutiei pandemiei Covid.

O noua companie in Moldova, pe ambele maluri ale Prutului

Pe 6 Noiembrie 2020 a depus actele pentru obtinerea certificatului in Romania si a anuntat deschiderea primei sale baze in Moldova, doar ca peste Prut - in Iasi.

Pe 11 decembrie, adica cu putin peste o luna, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky.

Operatorul intentioneaza sa zboare din Iasi spre 2 destinatii noi - Iași - Frankfurt pe Main , Iași - Dublin si spre una veche dar spre un aeroport nou - Iași - Londra (Stansted) - una dintre cele mai solicitate rute de ieseni si calatorii din regiune.

Pe 26 ianuarie HiSky si-a confirmat calitatea de operator aerian si in Republica Moldova, obtinand Certificatul de Operator Aerian Nr. MD 025 iar programul de zboruri urmeaza sa fie anuntat in curand.

In februarie compania a deschis prima baza in Cluj si a publicat tarifele pentru primele sale zboruri directe din Romania si Moldova.

Detalii despre lansarea HiSky si program zboruri noi aici: HiSky se relanseaza cu primele zboruri directe din Romania si Moldova .

Ce fel de companie este HiSky?

Compania HiSky va opera dupa un model asemanator cu cel al FlyOne. Bagajele de mana de pana la 10kg vor fi taxate cu €10 iar cele de cala cu €20  - €30. Cu toate acestea pasagerilor le vor fi oferite gustari si bauturi gratuite la bord.

Ca si multe alte start-up-uri HiSky a ales modelul asa numit "standard ridicat la costuri reduse".

Articole similare

De ce se scumpesc biletele de avion in 2024 si se anuleaza zboruri
De ce se scumpesc biletele de avion in 2024 si se…
Zbor direct nou Chisinau – Hamburg cu HiSky din mai 2024
Zbor direct nou Chisinau – Hamburg cu HiSky din m…
HiSky va zbura direct din Romania spre Canada
HiSky va zbura direct din Romania spre Canada
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate