HiSky - noua companie aeriana din Moldova si Romania

HiSky - noua companie aeriana din Moldova

In februarie 2020 a fost anuntata lansarea unei noi companii aeriene in Moldova.

Initial aceasta urma sa devina al 3-lea transportator aerian inregistrat in Republica Moldova dar situatia s-a schimbat dinamic pe fundalul evolutiei pandemiei Covid.


O noua companie in Moldova, pe ambele maluri ale Prutului

Pe 6 Noiembrie 2020 a depus actele pentru obtinerea certificatului in Romania si a anuntat deschiderea primei sale baze in Moldova, doar ca peste Prut - in Iasi.

Pe 11 decembrie, adica cu putin peste o luna, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky.

Operatorul intentioneaza sa zboare din Iasi spre 2 destinatii noi - Iasi - Frankfurt, Iasi - Dublin si spre una veche dar spre un aeroport nou - Stansted - una dintre cele mai solicitate rute de ieseni si calatorii din regiune.

Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Cluj-Napoca ⇄ Lisabona
HiSky Europe Cluj-Napoca 29 Sep 21 H4 273 Direct HiSky Europe Lisabona 06 Oct 21 7 zile Direct de la €164 Verifica pretul
Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Iasi ⇄ Dublin
HiSky Europe Iasi 29 Iul 21 H4 251 Direct HiSky Europe Dublin 05 Aug 21 7 zile Direct de la €214 Verifica pretul
Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Satu Mare ⇄ Paris
HiSky Europe Satu Mare 04 Aug 21 H4 267 Direct HiSky Europe Paris 11 Aug 21 7 zile Direct de la €198 Verifica pretul

Pe 26 ianuarie HiSky si-a confirmat calitatea de operator aerian si in Republica Moldova, obtinand Certificatul de Operator Aerian Nr. MD 025 iar programul de zboruri urmeaza sa fie anuntat in curand.

In februarie compania a deschis prima baza in Cluj si a publicat tarifele pentru primele sale zboruri directe din Romania si Moldova.

Detalii despre lansarea HiSky si program zboruri noi aici: HiSky se relanseaza cu primele zboruri directe din Romania si Moldova

Ce fel de companie este HiSky?

HiSky
HiSky
IATA: H4 ICAO: HYS Romania
HiSky este o companie aeriana start-up care a obtinut certificatul de operator aerian in 2 tari - Romania si Republica Moldova. Compania opereaza zboruri directe programate din 4 aeroporturi - Cluj... Vezi detalii

Compania va opera dupa un model asemanator cu cel al FlyOne. Bagajele de mana de pana la 10kg vor fi taxate cu €10 iar cele de cala cu €20  - €30. Cu toate acestea pasagerilor le vor fi oferite gustari si bauturi gratuite la bord.

Ca si multe alte start-up-uri HiSky a ales modelul asa numit "standard ridicat la costuri reduse".