HiSky - noua companie aeriana din Moldova

HiSky - noua companie aeriana din Moldova

In februarie 2020 a fost anuntata lansarea unei noi companii aeriene in Moldova.

Initial aceasta urma sa devina al 3-lea transportator aerian inregistrat in Republica Moldova dar situatia s-a schimbat dinamic pe fundalul evolutiei pandemiei Covid.


O noua companie in Moldova, pe ambele maluri ale Prutului

Compania asa si nu a obtinut certificatul de operator aerian in Republica Moldova iar pe 6 Noiembrie 2020 a depus actele pentru obtinerea certificatului in Romania si a anuntat deschiderea primei sale baze in Moldova, doar ca peste Prut - in Iasi.

Pe 11 decembrie, adica cu putin peste o luna, Autoritatea Aeronautica Civila Romana a emis certificatul de operator aerian (AOC) companiei HiSky.

Operatorul intentioneaza sa zboare din Iasi spre 2 destinatii noi - Iasi - Frankfurt, Iasi - Dublin si spre una veche dar spre un aeroport nou - Stansted - una dintre cele mai solicitate rute de ieseni si calatorii din regiune.

Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Cluj-Napoca ⇄ Lisabona
HiSky Europe Cluj-Napoca 05.05.2021 H4 273 Direct HiSky Europe Lisabona 12.05.2021 7 zile Direct de la €193 Verifica pretul
Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Iasi ⇄ Dublin
HiSky Europe Iasi 10.05.2021 H4 243 Direct HiSky Europe Dublin 17.05.2021 7 zile Direct de la €109 Verifica pretul

Pe 26 ianuarie HiSky si-a confirmat calitatea de operator aerian si in Republica Moldova, obtinand Certificatul de Operator Aerian Nr. MD 025 iar programul de zboruri urmeaza sa fie anuntat in curand.

In februarie compania a deschis prima baza in Cluj si a publicat tarifele pentru primele sale zboruri directe din Romania si Moldova. Detalii aici: HiSky se relanseaza cu primele zboruri directe din Romania si Moldova

Ce fel de companie este HiSky?

HiSky
HiSky
IATA: 4H ICAO: HYS Romania
HiSky este o companie aeriana start-up care a obtinut certificatul de operator aerian in 2 tari - Romania si Republica Moldova. Compania planifica sa opereze initial zboruri directe programate din... Vezi detalii

Compania va opera dupa un model asemanator cu cel al FlyOne. Bagajele de mana de pana la 10kg vor fi taxate cu €10 iar cele de cala cu €20  - €30. Cu toate acestea pasagerilor le vor fi oferite gustari si bauturi gratuite la bord.

Ca si multe alte start-up-uri HiSky a ales modelul asa numit "standard ridicat la costuri reduse".

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular