Iasi - alternativa low-cost a aeroportului din Chisinau - si invers

Iasi International Airport

Cat ar fi de straniu si de trist, dar in Aeroportul International Chisinau se inregistreaza unele dintre cele mai ridicate taxe aeroportuare din Europa. Din pacate, tocmai din acest motiv, singurul transportator low-cost din Moldova, Wizz Air, nu poate oferi Pasagerilor tarifele scazute, atat de familiare deja in Romania.

Chiar si asa, Wizz Air ofera in continuare cele mai mici preturi din Moldova pentru cele mai populare destinatii. Dar daca doresti sa calatoresti cu adevarat ieftin si liber in Europa, nu trebuie sa mergi foarte departe.

Doar la 150 km de Chisinau se afla Aeroportul International Iasi, preferat deja de multi calatori din Republica Moldova care doresc sa calatoreasca ieftin spre destinatii precum Israel, Cipru, Franta, Germania, Italia, Olanda.

Cand alegi sa zbori din Iasi

Iasi este optiunea perfecta pentru cei care vor sa economiseasca sau vor sa zboare direct dar nu sunt zboruri din Chisinau - de exemplu rutele directe Iasi - Bari, Iasi - Birmingham.

Daca vrei sa zbori, de exemplu spre Dortmund, si sunteti 3 pasageri sau mai multi, ar fi bine sa verifici si preturile din Iasi - te-ar putea astepta o surpriza placuta si o economie de bani substantiala, chiar luand in consideratie si costurile de transport din Chisinau pana la Iasi.

Pentru locuitorii din regiunea de nord a Republicii Moldova Aeroportul din Iasi este mai convenabil decat Chisinaul in toate privintele - si mai aproape si mai ieftin.

Daca destinatia ta este Rusia sau Turcia, din pacate, deocamdata, aceste directii nu sunt acoperite de companiile low-cost si vei fi nevoit sa zbori din Chisinau cu operatorii obisnuiti si bine cunoscuti. Dar speram ca intr-o buna zi situatia se va schimba si pentru aceste destinatii.

Insa daca destinatia ta este Europa si vrei sa zbori ieftin - bine ai venit la Aeroportul International Iasi!

De ce zbori din Iasi

Acest aeroport mic si compact are cea mai dinamica dezvoltare din regiune datorita prezentei companiilor low-cost, partenerilor ZborDirect, Wizz Air si Blue Air.

Anul 2020 vine cu - adica mai multe posibilitati de a calatori si reducere de preturi pentru rutele deservite de mai multi operatori.

De la Chisinau la Iasi se poate сalatori comod de la Gara de Sud, pretul biletului porneste de la 140 MDL. Orarul de circulatie este foarte intensiv - in fiecare zi, la fiecare 30 de minute.

Cum ajungi din Chisinau la aeroportul din Iasi

Aeroportul Iasi este situat la doar 10 minute de centrul orasului. Aici poti ajunge cu autobuzul Nr. 50 (0,50 euro) sau cu taxiul (nu mai mult de 4,00 euro).

Zboruri low-cost din Iasi

Urmatoarele zboruri low-cost sunt disponibile din Aeroportul International Iasi:

Din Iasi se deschid si conexiuni low-cost interesante catre Lyon (Franta), Porto (Portugalia), Frankfurt (Germania), Zaragoza (Spania) si alte destinatii populare din Europa.

Esti din Iasi?

Pentru anumite rute Chisinaul este optiunea perfecta pentru calatorii din Iasi.

In ultimii ani, dar mai ales in 2019-2020 reteaua de zboruri directe din Chisinau s-a extins considerabil iar aeroportul este cea mai buna optiune pentru ieseni pe anumite directii foarte solicitate dar indisponibile din Iasi printre care si: