Insulele Baleare - propriul paradis al Spaniei

Insulele Baleare - propriul paradis al Spaniei

Insulele Baleare - propriul paradis al Spaniei

In partea de vest a Marii Mediterane, la 87 de kilometri de Spania continentala si la 200 de kilometri de coasta Africii de Nord, se afla un arhipelag uimitor, numit adesea Paradisul pe Pamant. Acestea sunt Insulele Baleare - lumea confortului rafinat, al peisajelor exotice si al vacantelor exclusive.

Insulele Baleare reprezinta doar 1% din intregul teritoriu al Spaniei. In ciuda acestor dimensiuni nesemnificative, impactul lor asupra domeniului turistic este enorm. Natura magnifica, clima mediteraneana si cultura originala au transformat insulele intr-una dintre cele mai atractive si prestigioase destinatii turistice din lume.

Primul lucru care te impresioneaza cand ajungi pe insule este natura, care combina peisaje montane, campii fertile, mlastini cu un numar mare de pasari, plantatii de palmieri si migdale, livezi, paduri de pin si stejar, precum si fasii inguste de plaje cu nisip fin alb si golfuri uimitoare cu apa cristalina. Insulele au numeroase parcuri naturale declarate patrimoniu mondial de catre UNESCO.

Scurt ghid turistic

Un pic de istorie si geografie

Insulele au fost cucerite pe rand de romani, vandali, bizantini, arabi si catalano-aragonezi. La momentul actual acestea formeaza o comunitate autonoma din Regatul Spaniei. Capitala comunitatii autonome este Palma de Mallorca. Limbile oficiale sunt catalana si spaniola.

Arhipelagul este alcatuit din doua grupuri de insule, a caror suprafata totala este mai mare de 5000 km2, iar linia de coasta se intinde pe 1239 km.

Primul grup sunt Insulele Gimnesiene: Mallorca, Menorca si alte cateva insule adiacente, cum ar fi Dragonera si Insula Aerului.

Al doilea grup este Pitius. Cele mai mari insule Pitius - Ibiza si Formentera - sunt separate de stramtoarea El Freus. Aceste doua insule sunt adesea denumite Pitius Major si, respectiv, Pitius Minor. In afara de Ibiza si Formentera, Grupul Pitius include insulele Espalmador, Esparto, Tago Mago, Konehera, Penhat, Es-Vedra, Vedralen. Ultimele 7 insule sunt nelocuite.

Cum ajungi pe Insulele Baleare

Zboruri directe spre Mallorca

Din regiunea noastra sunt disponibile urmatoarele zboruri directe spre Insulele Baleare:

Din Romania spre Mallorca zboara Wizz Air si Ryanair. Concurenta pe acest segment aduce preturi de la 90 euro dus-intors - daca rezervi din timp.

Zborurile directe sunt operate doar in sezonul de vara (Aprilie - Octombrie).

Zboruri cu escala spre Baleare

De asemena poti opta pentru conexiuni (zboruri cu escala) low-cost, acestea sunt disponibile pe tot parcursul anului:

Hoteluri, transport si restaurante

Pe insule sunt prezente marile lanturi hoteliere dar si hoteluri private tematice pentru orice buget. Preturile pornesc si de la 29 de euro/noapte - daca iti faci rezervarea numarului din timp si daca nu doresti neaparat sa te cazezi chiar pe malul marii.

Pe insule este disponibil transportul cu autobuze, pretul pentru o calatorie este de la 1 la 3 euro, in dependenta de distanta. De asemenea puteti folosi si serviciile de taxi, preturile pornesc de la 2 euro/km.

Pentru calatorii mai detaliate este mai bine sa inchiriezi o masina - multe companii de închiriere isi ofera serviciile pentru 15 euro pe zi. Va recomandam sa rezervati in avans pentru a obtine conditii mai favorabile.

Gurmanzii vor fi surprinsi de varietatea culinara pe care o pot incerca aici: supe traditionale, salate cu maioneza (acest sos a fost inventat de francezii care traiau pe insula Menorca), file de porc in frunze de varza coapte cu nuci si stafide, si multe altele.

Preturile sunt comparabile cu cele din Spania continentala - adica destul de accesibile.

Mallorca - Insula Viselor

Mallorca Insule Baleare

Mallorca - cea mai mare insula din arhipelagul Baleare, este perfecta pentru vacante pe plaja, alpinism, scufundari si windsurfing, sau pur simplu pentru a te bucura de natura splendida. Aici vei gasi o clima moale, lanturi muntoase, paduri dese si vai fertile.

In plus, Mallorca este probabil una dintre cele mai "democratice" insule din Arhipelagul Balear. Cu acelasi succes aici poti intalni un membru al familiei regale, o actrita vestita sau un coleg de clasa, pe care nu l-ai vazut timp de 10 ani.

Aceasta insula spaniola este considerata un paradis relativ accesibil pentru o vacanta placuta cu familia sau prietenii. Infrastructura turistica este dezvoltata si gasesti facilitati pentru orice buget.

Preturile vor scădea cu fiecare kilometru mai departe de tarm, iar in centrul insulei vor fi egale cu cele din Spania continentala.


Ibiza - Clubul de noapte al Europei

Ibiza Insule Baleare

Soarele si marea nu sunt principalele motive pentru care mii de turisti vin aici in fiecare vara, in ciuda preturilor inalte, plajelor arhipline si cozilor de la restaurante.

Ibiza este renumita in intreaga lume pentru petrecerile si discotecile sale. Capitala insulei cu acelasi nume si orasul San Antonio sunt cele mai populare centre de petreceri si cluburi din Europa, unde vin o multime de tineri englezi, germani, francezi, spanioli.

Cu toate acestea, chiar si vara pe Ibiza puteti gasi statiuni relativ izolate, mai ales in nordul insulei - pentru o vacanta excelenta cu familia si copiii.

Primavara, toamna si iarna europenii rasfatati sosesc pe insula, de dragul climei confortabile si a solitudinii mult asteptate.

"Sezonul de clubbing" se deschide la inceputul lunii iunie si dureaza pana la sfarsitul lunii septembrie.


Menorca - Insula Mica

Menorca Insule Baleare

Menorca este a doua cea mai mare insula a arhipelagului Baleare, situata in partea de nord-est a acesteia. "Menorca" in traducere din spaniola inseamna "mai mica" - in comparatie cu Mallorca, care la randul ei inseamna "mai mare".

Menorca, in ciuda faptului ca este aproape de Mallorca, este cu totul diferita de aceasta.

Pe de o parte, insula este considerata una dintre cele mai scumpe si mai luxoase statiuni din Spania, pe de alta parte - aici nu veti gasi imensele complexe hoteliere de pe coasta mediteraneana. Motivul este simplu - Menorca, potrivit UNESCO, este o resursa internationala biosferica, pe teritoriul careia este interzisa construirea de cladiri inalte (doar doua complexe de cinci etaje au fost construite inainte de decizia UNESCO).

Astazi hotelurile nu trebui sa aiba mai mult de 3 etaje, acoperisurile caselor de locuit trebuie sa fie in armonie cu culoarea solului, iar peretii trebuie sa fie vopsiti in alb.

Menorca, chiar si in "sezonul inalt", este mai putin aglomerata decat Mallorca, si cu siguranta mai linistita decat Ibiza. Aici totul este relaxant, fara agitatie. Insula este preferata de cei care aleg sa-si organizeze vacantele singuri.

Articole similare

Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa in 2024
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa …
Toate aeroporturile active din Finlanda
Toate aeroporturile active din Finlanda
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa in 2023
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa …
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate