Insulele Canare - destinatia perfecta in orice …

Insulele Canare - destinatia perfecta in orice anotimp

Insulele Canare - destinatia perfecta in orice anotimp

Primul lucru care iti vine in minte cand auzi expresia "Insulele Canare" este ceva magic si indepartat. Intr-adevar, pana nu demult o vacanta pe aceste insule exotice era doar un vis pentru majoritatea turistilor.

Dar odata cu expansiunea companiilor aeriene low-cost pe insule, acestea au devenit accesibile pentru toti. Iar preturile la cazare si servicii sunt comparabile cu cele de pe continent, si, foarte important - aici nu exista TVA!

Scurt ghid turistic

Serviciile, confortul si conditiile naturale din Canare sunt considerate de neegalat, si acesta este singurul loc in Europa unde te poti relaxa pe frumoasele plaje nisipoase chiar si iarna. Acesta este motivul pentru care arhipelagul mai este cunoscut si sub denumirea de "Insulele Primaverii Eterne".

Un pic de istorie si geografie

Insulele au devenit cunoscute dupa ce Cristofor Columb a facut ultima sa oprire pe insula La Gomera inainte de descoperirea Americii. Multe state, cum ar fi Olanda, Marea Britanie sau Maroc, s-au luptat timp de secole pentru a avea in posesie arhipelagul, dar acesta a ramas pana in prezent in componenta Regatului Spaniol.

Insulele Canare

Insulele Canare sunt un arhipelag de origine vulcanica din Oceanul Atlantic, aproape de coasta de nord-vest a Africii, format din 7 insule - Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera si El Hierro.

Insulele sunt parte componenta a Spaniei, avand un statut de comunitate autonoma.

Cum ajungi pe Insulele Canare

Pana in 2016 arhipelagul era accesibil din regiunea noastra doar cu zboruri charter, in noiembrie 2016 fiind lansata prima ruta directa București - Tenerife .

Preturi la biletele de avion

Preturile la bilete pentru ruta directa Bucuresti - Tenerife pornesc de la 140* euro dus-intors, dar aceste bilete se vand cu mult timp inainte de zbor, de regula - imediat ce apar in vanzare, fiind la propriu vanate de agentiile de turism si de turistii consacrati.

Pretul mediu "normal" pentru un zbor direct tur-retur Bucuresti - Tenerife - Bucuresti este de 300 euro (dus-intors). In sezonul inalt pretul poate ajunge si la 800* (!) de euro dus-intors. Cel mai interesant este faptul ca aceste bilete se vand toate si ele. Avioanele nu pleaca niciodata cu locuri libere spre acest paradis turistic.

Zbor direct Bucuresti - Tenerife

Din fericire exista o alternativa mai accesibila - conexiuni low-cost de la 119* euro dus-intors.

Spre toate insulele zboara cele mai mari companii low-cost din Europa - Ryanair si Wizz Air dar si alte companii low-cost.

Aeroporturi din Insulele Canare

Unicul zbor direct din Romania spre Insulele Canare este operat din Bucuresti spre Aeroportul Tenerife Sud TFS. Spre restul aeropoturilor sunt disponibile doar zboruri cu escala (din Romania).

Hoteluri, transport si restaurante

Pretul la hoteluri este comparabil cu cele de pe continent. Un numar de hotel pentru 2 persoane te va costa in mediu 45 euro/noapte.

Transportul public, si anume autobuzele, sunt prezente pe Tenerife si Gran Canaria, pretul unei calatorii este de circa 2,5 euro. Calatoria cu un taxi te va costa de la 0,50 euro/km. De asemenea poti inchiria o masina, preturile pornesc de la 109 euro/saptamana.

Preturile in restaurante sunt comparabile cu cele din sudul Spaniei continentale - de la 10 euro / persoana.

Tenerife - insula primaverii vesnice

Tenerife

Tenerife este cea mai mare insula din arhipelag, si cea mai inalta. Aici se afla Teide - cel mai inalt varf din Spania si oricare insula din Oceanul Atlantic. Pe varf se afla si Parcul National Teide (Patrimoniu Unesco din 2007) - al doilea parc din lume dupa numarul de vizitatori.

Insula este deservita de 2 aeroporturi - Tenerife TFN si Tenerife TFS  si este cea mai importanta destinatie turistica a Spaniei - anual este vizitata de mai mult de 6 milioane de turisti.

Tenerife este cunoscuta ca „Insula Primaverii vesnice”, fiind la latitudinea Desertului Sahara se bucura de o clima calda pe tot parcursul anului cu o medie de 22-24 grade Celsius iarna si 26-28 vara.

Pe aceasta insula exotica vei gasi tot de ce ai nevoie pentru o vacanta perfecta - plaje perfecte scaldate de Oceanul Atlantic, vegetatie luxurianta parca desprinsa din alta lume, localitati cu farmec tipic spaniol si o viata de noapte vibranta.

Daca ar fi sa facem un clasament al destinatiilor de vacanta - Tenerife cu siguranta ar ocupa primul loc - fara nici un dubiu.

Zboruri ieftine spre Tenerife


Gran Canaria - micul continent

Gran Canaria

Gran Canaria mai este numita si "Insula Continent" datorita varietatii de zone climatice. Din varful unui munte inzapezit poti sa ajungi peste o ora in mijlocul unui desert cu dune asemanator cu cel din Sahara, iar dupa inca o ora poti sa fii deja in mijlocul unei paduri tropicale cu plantatii de bananieri si rodii.

Capitala insulei este Las Palmas de Gran Canaria - un oras cosmopolit si unul dintre cele mai mari porturi din Spania. Tot aici este situat si aeroportul care deserveste insula - Las Palmas LPA .

Pe insula gasesti 133 de plaje cu diferite tipuri de nisip, o viata de noapte vibranta, nenumarate posibilitati de practicare a sporturilor nautice, o vegetatie luxurianta si fauna exotica. Daca esti iubitor de soare si locuri exotice - Gran Canaria este destinatia perfecta.

Zboruri ieftine spre Gran Canaria


Fuerteventura - insula fericitilor

Fuerteventura

Cunoscuta inca din antichitate drept "Insula Fericitilor" Fuerteventura este o insula de origine vulcanica si cea mai arida dintre insulele Canare, fiind cea mai apropiata de coasta africana.

Fuerteventura are cele mai extinse plaje din arhipelagul canar. Aici gasesti peste 150 de plaje cu facilitati pentru sporturile nautice, surfing si pescuit. Insula este perfecta pentru familii si cupluri care cauta o vacanta relaxanta, departe de agitatia si stresul urban.

Aeroportul care deserveste insula este Fuerteventura FUE

Zboruri ieftine spre Fuerteventura


Lanzarote - insula celor 300 de vulcani

Lanzarote

Lanzarote este o insula fascinanta, cu o geologie extraordinara formata din 300 de conuri vulcanice, cu campuri de lava stralucitoare si cu vai pline de palmieri.

Peisajele din Lanzarote sunt atat de frapante incat aici s-au facut mai multe filme science-fiction ca "O calatorie spre centrul Pamantului" si "Cand dinozaurii conduceau Pamantul".

Zboruri ieftine spre Lanzarote


La Palma - insula verde

La Palma

La Palma (sau San Miguel de La Palma), este cea mai nord-vestica si a cincea cea mai mare insula a arhipelagului si este declarata rezerva a biosferei de UNESCO. Denumirea insulei se traduce din spaniola ca Insula Palmierilor si mai este numita „Isla Bonita” (Insula frumoasa) sau „Isla Verde” (Insula verde).

Aici se afla Parcul National Caldera de Taburiente - unul dintre cele patru parcuri nationale din Insulele Canare.

Zboruri ieftine spre La Palma


La Gomera - insula lui Columb

La Gomera

Pentru majoritatea turistilor Insulele Canare se asociaza cu imaginile unor statiuni pe plaja si calatori in cautare de petreceri - La Gomera este o insula deosebita in aceasta privinta.

Aceasta este cea mai putin cunoscuta dar si cea mai exotica insula a arhipelagului - o insula vulcanica, cu stanci abrupte, impanzita de paduri stravechi si vai acoperite de palmieri.

Insula a jucat un rol important in povestea unuia dintre cei mai cunoscuti exploratori din lume: in 1492 Cristofor Columb a ales capitala insulei, San Sebastian, drept ultimul sau port de oprire inainte de a porni sa descopere Lumea Noua.

Insula este deservita de aeroportul La Gomera GMZ si compania aeriana Binter Canarias care opereaza zboruri directe intre insule.

Zboruri ieftine spre La Gomera


El Hierro - capatul lumii

El Hierro

El Hierro este indepartata in toate sensurile - fiind considerata chiar capatul lumii pana cand Columb a plecat spre America.

Insula este o destinatie ideala pentru turismul ecologic si natural, fiind clasificata drept rezervatie a biosferei de catre UNESCO.

Un singur aeroport este prezent aici - El Hierro VDE cu zboruri operate de Binter Canarias.

Zboruri ieftine spre El Hierro


Arhipelagul Canare mai este cunoscut ca "Insulele Hawaii ale Europei". Un nume pe care insulele il merita din plin, pentru ca in timpul sezonului european de toamna si de iarna plajele si recifurile de pe Fuerteventura si Lanzarote ofera conditii excelente de surfing atat pentru incepatori cat si pentru sportivii avansati.

Pentru o vacanta de neuitat - iti recomandam sa vizitezi Insulele Canare - locul unde intelegi ca Paradisul pe pamant exista!

Daca iti rezervi singur biletele de avion si hotelul - o vacanta de 7 zile in Insulele Canare pentru 2 persoane te va costa aproximativ 700 euro (zbor + cazare (micul dejun inclus), daca iti rezervi biletele din timp) la care mai adauga cheltuielile pe alimentatie si distractie - in dependenta de buzunar si preferinte.

Articole similare

Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive - Ghid de calatorie
Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive …
Toate aeroporturile active din Elvetia
Toate aeroporturile active din Elvetia
Cele mai fericite 20 tari din lume
Cele mai fericite 20 tari din lume
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate