Lansari zboruri directe low-cost 2019

Zboruri low-cost noi 2019

Anul 2019 a fost unul dintrei cei mai productivi ani din punctul de vedere al zborurilor noi. Jucatorii de baza pe piata low-cost din regiune - Wizz Air si Ryanair - si-au extins considerabil zona de acoperire patrunzand si in regiuni mai indepartate din Rusia, Armenia sau Liban.

Anul a fost marcat de concurenta acerba dintre companiile aeriene low-cost din Europa, care in afara de noile zboruri directe spre destinatiile cele mai populare din Europa a adus si preturi accesibile pentru toti calatorii.

2019 este si anul cand Ryanair din cea mai mare companie aeriana low-cost a devenit cea mai mare companie aeriana din Europa, devansand asa companii ca Lufthansa si Turkish Airlines.

Acest fapt demonstreaza cat de populare au devenit zborurile low-cost. Nici nu este de mirare, oare sunt oameni care nu doresc sa calatoreasca cu avionul - mai ieftin decat cu autocarul?

OTP Bucuresti

Cea mai dinamica dezvoltare a retelei are loc in cel mai mare aeroport din regiune - Bucuresti. Aici Wizz Air adauga 2 zboruri directe noi spre destinatii importante din Spania - Santander (poarta low-cost de intrare in Cantabria si Tara Bascilor) si Castellon de la Plana - capitala regiunii de litoral Costa del Azahar.

Cea mai mare insula greceasca, Creta, devine mai aproape cu un nou zbor direct operat de compania Ryanair - Bucuresti - Chania.

Alternativa ieftina a aeroportul München este acum disponibila si din Bucuresti cu zborul direct Bucuresti - Memmingen.

Israel este una dintre destinatiile cele mai populare si locul unde se afla o mare comunitate de romani. Aceasta destinatie este deja acoperita de 3 companii cu mai multe zboruri zilnice, dar se pare ca mai este loc pentru una. Ca raspuns pentru cererea in crestere si Ryanair introduce zboruri directe low-cost Bucuresti - Tel Aviv.

Aceeasi situatie si in Toscana, Italia. Incepand cu noiembrie Ryanair adauga 2 zboruri low-cost pe saptamana pe ruta Bucuresti - Pisa.

Bucuresti devine un camp de lupta intre gigantii low-cost Ryanair si Wizz Air, ambii lansand cate un zbor spre - Edinburgh (Scotia) si Londra Southend.

Concurenta mai multor operatori pe aceleasi rute este foarte binevenita pentru ca, inevitabil, duce la reducerea preturilor la bilete de avion pentru utilizatorul final - Pasagerul.


TSR Timisoara

Dupa restrangerea operatiunilor Ryanair, Wizz Air vine cu 4 zboruri directe noi din Timisoara spre Doncaster/Sheffield, Billund, Karlsruhe/Baden-Baden si Nürnberg. Preturile la bilete sunt cele cu care deja ne-am obisnuit - de la 19 euro.


CLJ Cluj-Napoca

In Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca se deschide o noua baza operationala a gigantului irlandez si un nou zbor direct spre Londra Southend.


SBZ Sibiu

Destinatia preferata a sibienilor este, fara nici o indoiala, Germania. Karlsruhe - Baden-Baden este cea de-a 7-a destinatie directa din aceasta tara. Speram sa fie totusi introdusa macar o cursa spre Italia, aceasta fiind cea mai solicitata destinatie, in afara celor existente, de utilizatorii zbordirect.com din Sibiu.

Wizz Air vine cu inca un zbor direct spre capitala Marii Britanii - Londra Southend (SEN).


SCV Suceava

Poarta low-cost a Bavariei devine accesibila si din Suceava cu primul zbor direct din Bucovina spre Germania: Suceava - Memmingen


KIV Chisinau

Orasul lui Romeo si al Julietei, si centrul unei mari comunitati de moldoveni, devine si mai accesibil cu noul zbor direct Chisinau - Verona.

Surpriza anului pe piata transportului aerian de pasageri este primul zbor direct low cost Chisinau - Viena cu preturi la bilete de la 39 euro.

Si suprizele nu se opresc aici - la mijloc de an Wizz Air anunta lansarea a inca 4 zboruri directe din Chisinau spre PragaLarnacaTorino si Doncaster/Sheffield.


ODS Odesa

Surpriza cea mai mare a anului o avem nu departe de noi - in Odesa. Aici pentru prima data aterizeaza Ryanair cu 6 zboruri directe low-cost spre Polonia si Germania. Speram ca operatorul sa nu sa se opreasca aici, ba mai mult, il asteptam si mai la vest - in Chisinau.

Wizz Air nu ramane in urma, gigantul ungar anunta si el lansarea operatiunilor din Odesa spre Polonia, Germania si primele zboruri din regiune spre Budapesta si Bratislava.


IAS Iasi

In Iasi situatia ramane deocamdata neschimbata, reteaua de zboruri low-cost Wizz Air si Blue Air nu inregistreaza zboruri noi, dimpotriva se scoate zborul spre Salonic. Dar nu credem ca operatorii se vor limita cu zborurile existente. Asteptam noi rute in anul urmator.

Cele mai multe solicitari de rute noi de la vizitatorii nostri din Iasi le avem pentru Spania. La moment doar un zbor direct este disponibil din capitala Moldovei - Iasi - Barcelona, dar se pare ca acesta nu este suficient.


BCM Bacau

Cu parere de rau, nici un zbor nou din Aeroportul Bacau, ba chiar un zbor mai putin - cel spre capitala Romaniei.

Aici sunt in toi lucrarile de modernizare a aeroportului si a zonelor adiacente. Speram sa fie finalizate cat mai curand lucrarile, care, cu siguranta, vor mari potentialul aeroportului si vor face posibila extinderea ariei de acoperire cu noi zboruri, in primul rand spre destinatia cea mai dorita de bacauani - Germania.


MOW Rusia

Incet dar sigur Wizz Air isi extinde reteaua si in Rusia cu primul zbor low-cost din capitala Tatarstanului - Kazan - Budapesta si primele zboruri ale operatorului ungar din Moscova si Sankt Petersburg spre Londra (Luton).


MLA Europa si Orientul Mijlociu

Reteaua de zboruri low-cost se dezvolta vertiginos in aceasta regiune. Ryanair isi deschide o noua baza in Londra, aeroportul Southend, si isi largeste considerabil prezenta in Iordania (Amman si Aqaba), Malta si in mai multe orase din Europa.

Cea mai notabila noutate este deschiderea primei rute directe low-cost dinte Paphos, Cipru si Beirut, Liban

2 aeroporturi noi sunt deschise in regiune - Murcia-Corvera RMU in Spania si Eilat-Ramon in Israel cu o prezenta masiva a gigantului irlandez.

Wizz Air deschide o baza in Cracovia si se extinde masiv in Vienna, Atena, Kiev, Tirana, Skopje.

Acest lucru nu poate sa nu ne bucure, fiecare zbor nou deschide noi posibilitati de conexiuni pentru Pasagerii care calatoresc din/spre Romania si Moldova.


RIO America si Canada

Aceasta este zona de acoperire a partenerului ZborDirect - Norwegian Air. Operatorul norvegian deschide noi rute din Londra (Gatwick) spre Rio de Janeiro si din Dublin spre Toronto. Corespunzator sunt deja disponibile si conexiuni low-cost spre aceste destinatii indepartate din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Aboneaza-te la buletinul nostru si fii primul care va afla despre cele mai importante noutati despre zboruri directe si bilete de avion, conditii de calatorie si tot ce trebuie sa stii pentru calatoria ta.