Organizatia Mondiala a Sanatatii: anul 2022 poate …

Organizatia Mondiala a Sanatatii: anul 2022 poate marca sfarsitul etapei acute a COVID-19

Organizatia Mondiala a Sanatatii: anul 2022 poate marca sfarsitul etapei acute a COVID-19

Anul 2022 incepe cu noutati bune de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Seful agentiei de sanatate a ONU si-a exprimat optimismul, in timpul unui briefing de presa, ca 2022 va fi anul in care lumea va pune capat etapei acute a pandemiei de COVID-19.

Prognoze optimiste de la OMS

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Ghebreyesus, a reamintit ca acum doi ani, cand oamenii se adunau pentru sarbatorile de Revelion, a aparut noua amenintare globala.

In momentul in care intram in al treilea an al pandemiei de Covid-19, sunt increzator ca acesta va fi anul in care o vom incheia – dar numai daca o vom face impreuna.

Tedros a facut aceste comentarii la o actualizare a OMS despre COVID-19 cu doar doua zile inainte ca lumea sa atinga aniversarea a doi ani de la descoperirea coronavirusului.

A fost in ajunul Anului Nou in 2019 cand China a alertat pentru prima data OMS cu privire la 27 de cazuri de pneumonie de origine necunoscuta in orasul Wuhan.

De atunci, boala s-a raspandit pe tot globul si a produs mai multe variante, cea mai recenta dintre acestea fiind Omicron – o varianta care s-a raspandit rapid in intreaga lume.

Chiar si cu noua tulpina care ia amploare pe mapamond, lupta contra pandemiei devine tot mai efective si conform unor prognoze optimiste este posibil ca pandemia sa treaca din starea "acuta" in una controlabila deja la inceputul lunii Aprilie 2022.

Cum se restabilesc zborurile in 2022

Cu exact 2 ani in urma pandemia a oprit aproape toate zborurile in Europa iar pe parcursul anului 2020 acestea au avut o scadere de pana la -90%.

In 2021 traficul aerian a crescut considerabil ajungand la o medie de -20% comparativ cu 2019. Iar in lumina incheierii starii acute a pandemiei acestea vor reveni inevitabil la "normal", si urmeaza chiar sa depaseasca nivelul prepandemic. Reamintim ca numarul zborurilor a avut intotdeauna un trend ascendent, pana la pandemie.

Daca ne uitam la programul de zboruri al companiilor aeriene - acesta este la fel de optimist. Incepand cu martie operatorii aerieni care zboara spre Romania si Moldova se pregatesc de o relansarea majora.

Cum sa cumperi bilete pana la sfarsitul pandemiei

Totusi, chiar daca programul zborurilor, incepand cu vara anului 2022, este unul foarte variat iar oferta de preturi este mai mult decat generoasa - recomandam tuturor calatorilor sa nu rezerve bilete de avion mai devreme de 2 saptamani.

Iar perioada perfecta inainte de zbor cand trebuie sa faci rezervarea in perioada pandemiei ramane 1 saptamana - adica perioada cand exista cea mai mica probabilitate de modificari de program si a conditiilor de calatorie.

Articole similare

Ryanair va zbura direct din Cluj-Napoca spre Dublin, Irlanda
Ryanair va zbura direct din Cluj-Napoca spre Dubl…
Aeroportul Doncaster-Sheffield se inchide iar Wizz Air va zbura spre Leeds Bradford
Aeroportul Doncaster-Sheffield se inchide iar Wiz…
airBaltic va zbura direct spre Bucuresti din Riga, Letonia
airBaltic va zbura direct spre Bucuresti din Riga…