Ce se intampla cu compania aeriana Air …

Ce se intampla cu compania aeriana Air Moldova?

Ce se intampla cu compania aeriana Air Moldova?

Avem multe solicitari in legatura cu statutul companiei aeriene Air Moldova din Republica Moldova. Situatia este intr-adevar una alarmanta - exista informatii oficiale despre probleme concrete la aceasta companie - Autoritatea Aeronautica Civila a depistat deficiente grave financiare, ce pot perturba activitatea companiei Air Moldova.

De obicei, nu comentam situatii cu privire la operatori aerieni in particular. Dar, dupa prabusirea Blue Air - cand am vazut cum poate fi data peste cap viata a zeci de mii de calatorii - dorim sa participam mai activ in informarea responsabila a pasagerilor utilizatori zbordirect.com.

Vremurile sunt extraordinare - la fel si situatiile, trebuie sa fim la curent si sa intelegem ce se intampla - in timp real.

Sunt suspendate zborurile Air Moldova?

Nu, zborurile nu sunt suspendate. Compania are la dispozitie o perioada de timp pentru a inlatura neajunsurile depistate.

Pot sa rezerv bilet de avion cu Air Moldova?

Da, daca, atunci cand cauti bilete si acestea sunt afisate, inclusiv pe zbordirect.com.

Trebuie sa rezerv bilet de avion cu Air Moldova?

Daca exista o alternativa - adica poti sa zbori cu un alt operator spre destinatia dorita - poti sa rezervi cu alt operator pentru a fi cu inima impacata. Daca insa vrei sa zbori direct, de exemplu - spre Leipzig - aici alternative nu exista.  

Aici trebuie sa ne reamintim ca in 2022 Air Moldova a avut minimum 2 cazuri (asta din memoria redactorului) cand aeronavele au fost sechestrate pe aeroporturi straine - cu perturbari majore pentru calatorii care au zburat cu aceasta companie. Iar sechestrarea (arestarea) aeronavelor a avut loc anume din cauza datoriilor - ceea ce ne face sa dam crezare controlului efectuat de Autoritatea Aeronautica.

Cu alte cuvinte riscul de suspendare, anulare, perturbare a zborurilor acestui operator este mai mare decat la alti operatori. 

Ce se intampla daca am rezervat cu Air Moldova si zborul este anulat?

Daca operatorul nu intra in faliment - vei putea beneficia de rambursare si compensatii. In caz contrar - este mai putin probabil.

Ce inseamna aceasta stituatie cu Air Moldova?

Nu iese fum fara foc. Aviatia este unul dintre cele mai competitive domenii de pe planeta, mai ales in aceste vremuri fara precedent. Raman doar cei mai puternici, si financiar stabili. 

Cat de dramatic ar suna - dar acesta este adevarul - iar noi ne limitam doar in a constata faptele si a trage concluziile cele mai bune pentru utilizatorii nostri.

Nu comentam cat de corect sau opinat este acest control al autoritatilor, disputele care apar intre autoritati si aceasta companie aeriena privata. La fel cum nu am comentat disputele dintre autoritati si compania privata care a detinut aeroportul din Chisinau. Dar trebuie sa avem in vedere ca autoritatile statului fac regulile iar companiile sunt obligate sa le respecte, pentru ca in caz contrar pot ramane fara licenta (Certificat de Operator Aerian in acest caz).

Totusi nu credem ca Air Moldova ar putea ramane fara licenta in viitorul apropiat, avand in vedere inclusiv si numarul mare de pasageri pe care ii deserveste. 

Care este concluzia pentru pasageri?

Dupa covid, razboi - trebuie sa intelegem ca situatia se schimba dinamic si la fel de dinamic trebuie sa aflam care este situatia cu operatorii cu care avem de gand sa zburam.

Care este concluzia noastra?

La moment lucram la un algoritm cat mai bun de clasificare a companiilor aeriene din punct de vedere financiar, pentru a-l putea aplica la filtrele noastre.

Cu alte cuvinte dorim ca utilizatorii zbordirect.com sa poata filtra si dupa companiile aeriene cu cea mai mica posibilitate de faliment.

Avand in vedere ca foarte multe bilete de avion se rezerva cum mult timp inainte de zbor - credem ca acest lucru va fi foarte util.

 

Articole similare

Wizz Air inchide baza din Bacau si lasa aeroportul aproape fara zboruri
Wizz Air inchide baza din Bacau si lasa aeroportu…
Wizz Air se extinde in Belgrad - 5 zboruri directe noi
Wizz Air se extinde in Belgrad - 5 zboruri direct…
Wizz dubleaza numarul de pasageri in 2022 si reduce emisiile de CO2
Wizz dubleaza numarul de pasageri in 2022 si redu…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023