Aeroporturile din Bucuresti si Iasi vor avea propriile centre de vaccinare

Centru vaccinare Iasi

In aeroporturile din Bucuresti (Henri-Coanda Otopeni) si Iasi au inceput sa functioneze primele centre de vaccinare aeroportuare din regiune.

Acestea vor fi la dispozitia pesoanelor adulte cu cetatenie romana, precum si a cetatenilor straine cu rezidenta in Romania care doresc sa se imunizeze impotriva Covid-19.

Pe 2 iunie, si, corespunzator 3 iunie s-au deschis primele centre de vaccinare in aeroporturile din Otopeni si Iasi. Acestea sunt primele cabinete de vaccinare fara programare unde oricine se poate imuniza, nu doar cei care calatoresc pe aeroport.

Bucuresti OTP

Centrul de vaccinare va functiona non-stop si este amplasat in zona publica a aeroportului, intre aerogara de plecari si cea de sosiri. Centrul dispune de zona de receptie, triaj medical, zona de administrare a vaccinului, zona de supraveghere post-vaccinare.

Pentru vaccinare este folosit serul Janssen produs de Johnson & Johnson, administrarea vaccinului facandu-se in doza unica.

Iasi IAS

Centrul va functiona zilnic in intervalul 08.00 - 20.00. Acesta este situat in zona publica a terminalului T3. Oaspetii aeroportului isi vor putea administra la fel serul Johnson & Johnson in doza unica.

Persoanele vaccinate vor primi pe loc dovada imunizarii.

In cadrul centrelor de vaccinare aeroportuare se pot imuniza toti calatorii care detin cetatenie romana dar si strainii stabiliti cu traiul in Romania.

Bucharest OTP
Bucharest OTP
Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti este cel mai mare aeroport international din Romania, situat in Otopeni, la 16,5 km (10,3 mi) n... Vezi detalii
Iasi IAS
Iasi IAS
Aeroportul International Iasi este un aeroport situat in Iasi, Romania, la 8 km (5 mi) est de centrul orasului. Unul dintre cele mai vechi aeroport... Vezi detalii