Promotiile si reducerile companiilor aeriene - tot …

Promotiile si reducerile companiilor aeriene - tot ce trebuie sa stii

Promotiile si reducerile companiilor aeriene - tot ce trebuie sa stii

Toate companiile aeriene lanseaza periodic promotii si reduceri cand poti sa cumperi bilete de avion mai ieftin. Aceste reduceri sunt de la 10% la 50% si chiar mai mult, dar trebuie oare sa urmaresti si sa cumperi bilete atunci cand sunt promotii?

Cum au loc promotiile companiilor aeriene?

Promotiile si reducerile sunt niste instrumente de marketing a caror scop primar este sa mareasca vanzarile operatorului aerian corespunzator in ziua cand sunt lansate. O promotie inseamna ca pe data si pentru itinerariul corespunzator compania aeriana are nevoie sa inregistreze vanzari - urgent.

Inseamna aceste promotii si momentul perfect pentru a-ti cumpara biletele? Da, daca anume pentru itinerariul si data promovata ai planificata o calatorie. In acest caz este o situatie de win-win - compania aeriana face vanzarea - tu zbori ieftin atunci cand ai nevoie.

Din pacate foarte rar corespunde oferta cu cererea atunci cand merge vorba de promotii. Ai auzit vreodata de promotii pentru bilete cu data de plecare de Craciun sau de Pasti? Nu, pentru ca nu exista. In aceste perioade vanzarile merg perfect, indiferent daca e pandemie, cutremur, razboi sau alta situatie extraordinara - iar companiile nu au nevoie sa mareasca vanzarile.

Ce inseamna o promotie a companiei aeriene?

Promotia inseamna o perioada determinata cand preturile biletelor de avion pentru anumite itinerarii si date calendaristice sunt reduse cu un anumit procent.

De regula acestea au loc o data la 2 luni si dureaza o zi. In majoritatea cazurilor nu se aplica asupra tuturor zborurilor dar anumite destinatii, itinerarii si perioada de zbor.

Promotia inseamna in primul rand ca operatorul corespunzator are nevoie urgenta de bani cash. Aceasta este cea mai simpla modalitate, pentru ca reducerea preturilor se obtine la propriu prin apasarea unui buton in sistemul de rezervari al companiei aeriene.

In cazul in care pretul biletului de avion este intr-adevar redus iar datele calendaristice si itinerariul zborurilor in cauza corespund cu necesitatea ta de calatorie - ai ocazia sa zbori cu mult mai ieftin.

Cat de des au loc promotiile companiilor aeriene?

Nu exista o legitate in acest sens, unele companii pot face promotii in fiecare luna, altele mult mai rar - iar foarte multe companii aeriene pot face o asemenea actiune o data pe an sau deloc.

Pentru noi, dupa cat de des face promotii o companie aeriana, putem vedea cat de bine ii merg vanzarile la o etapa anumita a anului.

Este intr-adevar redus pretul la bilete?

Nu exista o formare a preturilor mai dinamica in lume decat la biletele de avion. Este imposibil sa monitorizezi sau sa verifici in vre-un fel modul cum se schimba preturile pe parcursul unei zile la un operator aerian. Corespunzator este imposibil sa verifici corectitudinea aplicarii reducerilor - pur si simplu imposibil.

Dar efectul psihologic actioneaza - cand vizitatorii vad preturi taiate si mentiunea magica "-20%" acestia sunt mult mai tentati sa faca click pe Rezerva acum.

Promotiile sunt si timpul cand se fac multe greseli, unii pasageri sunt orbiti de preturi ridicol de mici si isi cumpara bilete pentru alte date decat au nevoie, asa ca iti recomandam, ca de obicei, sa verifici cu atentie - aeroporturile, anul, luna, data, ziua si ora zborului - nu doar pretul.

Sunt utile reducerile si promotiile?

Foarte rar reducerile si promotiile la bilete de avion vor coincide cu ceea ce ai nevoie. Mai ales in perioada pandemiei cand oamenii calatoresc nu pentru divertisment dar din necesitate. In majoritatea cazurilor reducerile sunt pentru alte itinerarii si date decat ai nevoie.

Dar atunci cand necesitatea ta de calatorie corespunde cu zborurile promovate - ai doar de castigat.

Daca nu ai nevoie sa pleci nicaieri promotia poate fi momentul potrivit pentru a investi intr-o vacanta ultra low-cost spre o noua destinatie, sau una pe care ai vrut sa o vizitezi.

Merita sa urmaresti promotiile unei companii aeriene?

Daca esti calator frecvent cu siguranta esti abonat la vre-o companie aeriana si vei fi anuntat imediat ce apar aceste promotii. Daca nu esti, vei afla de pe retelele de socializare sau din publicitate.

Cu alte cuvinte nu iti recomandam sa cheltui timp activ pe urmarirea promotiilor dar poti sa te abonezi la companiile aeriene de care ai nevoie pe site sau retelele de socializare.

Noi am urmarit o perioada reducerile si promotiile companiilor aerien, incercand sa oferim vizitatorilor zbordirect.com preturi si mai mici. Informatia o luam din sistemele globale de distributie unde majoritatea operatorilor transmit anunturile despre reduceri.

Dar am renuntat in final pentru ca promotiile sunt un instrument folosit la libera discretie de fiecare companie aeriena - care nu poate fi verificat obiectiv.

Articole similare

De ce Wizz Air si Ryanair vor sa cumperi bilete doar pe site-urile proprii
De ce Wizz Air si Ryanair vor sa cumperi bilete d…
De ce e mai bine sa rezervi biletele de avion online
De ce e mai bine sa rezervi biletele de avion onl…
De ce companiile aeriene fug de apelurile telefonice?
De ce companiile aeriene fug de apelurile telefon…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate