Scurt ghid de calatorie - Emiratul Dubai …

Scurt ghid de calatorie - Emiratul Dubai 2024

Scurt ghid de calatorie - Emiratul Dubai 2024

Emiratele arabe nu sunt o destinatie ieftina - dar este una dintre destinatiile pentru vacante la plaja accesibile din regiunea noastra in aceasta perioada. Si anume Dubai - care este deschis pentru turisti in perioada pandemiei.

Dubai este o atractie foarte populara in lume, in primul rand pentru cupluri si turistii care calatoresc singuri. Emiratul poate fi o destinatie potrivita si pentru familiile cu copii - aici se afla unele dintre cele mai grandioase parcuri de distractie din lume - dar si cheltuielile vor fi pe masura

Ce trebuie sa stii despre Dubai

Dubai

Dubai este cel mai populat oras si capitala Emiratelor Arabe Unite si este cunoscut ca un centru de afaceri al Asiei de Vest.

Veniturile din petrol au contribuit la accelerarea dezvoltarii orasului, care era deja un centru comercial important. Mai ales incepand cu 2000 orasul a devenit un centru financiar si turistic si un nod de transport global major.

Un pic de geografie si istorie

Emiratul Dubai este situat pe coasta Golfului Persic din Emiratele Arabe Unite si se invecineaza cu Abu Dhabi la sud, Sharjah la nord-est si Sultanatul Oman la sud-est.

Totul a inceput la inceputul secolului al XVIII-lea cand Dubaiul a fost infiintat ca un mic sat de pescari.

Dar lucrurile au luat o alta intorsatura cand, dupa ani de explorare, au fost descoperite primele zacaminte de petrol in largul Dubaiului - in 1966. Acest lucru a dus la o accelerare nemaivazuta a dezvoltarii infrastructurii orasului si la un boom al constructiilor care a adus un aflux masiv de lucratori straini

In prezent Dubai mizeaza si pe veniturile din turism orasul fiind cunoscut ca un centru de shopping mondial, destinatie de plaja iarna si centru de agrement pentru toate varstele.

Cum ajungi in Dubai

Zboruri directe din Romania

2 companii zboara spre Dubai din Bucuresti, Wizz Air si Flydubai . De asemenea exista intentii si tentative de a lansa zboruri si din Cluj incepand cu anul 2023.

Calatorii din regiunea de vest pot de asemenea opta pentru zboruri directe alternative: Budapesta - Dubai sau Belgrad - Dubai .

Preturile la bilete pornesc de la 80 euro/directie, daca iti rezervi biletele din timp.

Zborul este unul lung si pretul nu poate fi mai mic de 80 de euro iar aceste locuri cu tarif minim sunt limitate si sunt rezervate rapid.

Si trebuie sa ai in vedere ca, in afara de turisti, pe directia Romania - Dubai - Romania mai circula si un numar considerabil de expati - persoane care muncesc sau traiesc in emirat.

Zboruri directe din Moldova

Incepand cu 2023 FlyOne zboara direct pe ruta Chișinău - Dubai .

Zboruri cu escala

Media pretului pentru bilete la zborul direct intr-o directie este de 129 euro. Cu cateva zile inainte de zbor poate ajunge la 300-400 euro. Daca doresti sa economisesti pe biletele de avion spre Dubai trebuie sa rezervi zboruri cu escala.

Cele mai comode si ieftine escale, ca si pentru alte conexiuni, sunt, desigur, prin Istanbul.

Bucureşti Otopeni Dubai
Wizz Air Malta
OTP DXB
30 Iunie 2024
direct
DXB
Cluj-Napoca Dubai Al Maktoum International
HiSky Europe
CLJ DWC
26 Decembrie 2024
direct
DXB
Cluj-Napoca Dubai
HiSky Europe
CLJ DXB
07 Mai 2024
escale
DXB
Constanţa Kogalniceanu Dubai
Turkish Airlines
CND DXB
27 Mai 2024
escale
DXB
Timişoara Dubai Al Maktoum International
Wizz Air Malta
TSR DWC
03 Septembrie 2024
escale
DXB

Hoteluri, transport si restaurante

Oferta de cazare este foarte variata, iar in perioada pandemiei sunt si reduceri de preturi esentiale, astfel incat poti sa-ti gasesti cazare de la 20 euro pe noapte.

Pretul medium pentru toate tipurile de cazare este de 55 euro/noapte.

Ce faci in Dubai

In primul rand - te incalzesti la soare. Perioada din Noiembrie pana Aprilie este perioada perfecta pentru a vizita Emiratele. In perioada de vara conditiile climaterice sunt destul de extreme cu calduri insuportabile in toiul verii.

Dubai este renumit pentru nenumaratele atractii turistice, cum ar fi Burj Khalifa (cea mai inalta cladire din lume) si centrele comerciale care sunt completate cu acvarii gigantice si partii de schi interioare.

Dintr-o realitate ultra-moderna ajungi usor in cartierul Al Fahidi unde descoperi Dubaiul vechi, apoi poti sa faci o plimbare cu barca de-a lungul Golfului Dubai iar apoi, bineinteles, mergi la plaja.

Aeroporturi in Dubai

Dubai are oficial 2 aeroporturi - Aeroportul International Dubai (DXB) si Aeroportul International Al Maktoum (DWC). La momentul publicarii acestui articol toate zborurile internationale programate se efectueaza spre Dubai DXB, inclusiv si cele din regiunea noastra. Al 2-lea aeroport este utilizat pentru un numar limitat de zboruri neprogramate, charter si de marfa.

Dubai DWC
Dubai DWC

Aeroportul International Al Maktoum, cunoscut si sub denumirea de Dubai World Central, este un aero…

Dubai DXB
Dubai DXB

Aeroportul international din Dubai (araba: مطار دبي الدولي) este aeroportul international principal…

Alcool

Emiratul este un stat musulman si, pana nu demult, era permisa vanzarea alcoolului doar strainilor care aveau licenta.

In 2019 se produce o schimbare radicala - in incercarea de a mari fluxul de turisti autoritatile au relaxat politica si au permis vanzarea de bauturi alcoolice tuturor turistilor.
Azi poti sa cumperi alcool de la magazine specializate sau sa consumi in local, daca ai implinit varsta de 21 ani. Adica aproape ca in Vest.

Articole similare

Cum zbori direct spre Campionatul European de Fotbal 2024
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fot…
Cum sa te pregatesti pentru un zbor lung
Cum sa te pregatesti pentru un zbor lung
8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in bagajul tau de mana
8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate