Hurghada - Ghid de calatorie pentru o …

Hurghada - Ghid de calatorie pentru o vacanta low-cost in Egipt in 2024

Hurghada - Ghid de calatorie pentru o vacanta low-cost in Egipt in 2024

Hurghada este o statiune bine cunoscuta de pe coasta de vest a Marii Rosii, care se distinge prin servicii si cazare accesibile intr-o atmosfera exotica.

Aici vei afla cum iti organizezi o vacanta la Marea Rosie in Hurghada fara sa fii legat de un pachet turistic.

Un pic de geografie si istorie

Orasul a fost fondat la inceputul secolului al XX-lea, dar pentru o lunga perioada de timp a ramas un mic sat pescaresc. Bumul turistic de la Marea Rosie a dus si la dezvoltarea orasului transformand Hurghada intr-o o statiune moderna si atractiva. Orasul se extinde de-a lungul marii si adanc in desert si deja are mai mult de 200 de hoteluri - de la 2 stele la reprezentanti ai lanturilor hoteliere mondiale.

Hurghada este situata intr-o zona incalzita generos de soare pe tot parcursul anului. In cea mai "rece" perioada (februarie), apa din apropierea coastei coboara pana la +18°C - +20°C. In august, temperatura apei ajunge la +28°C si mai mult.

Principala caracteristica a Hurghadei sunt preturile mai accesibile pentru vacante in comparatie cu alte statiuni egiptene.

Cum ajungi in Hurghada

Pana nu demult aceasta destinatie era accesibila doar cu pachete turistice, incepand cu 2021 sunt lansate primele zboruri programate.

Zboruri directe din Romania

Cursele directe catre Hurghada sunt operate in sezonul de iarna/primavara si in majoritatea cazurilor in regim charter.

In afara sezonului se poate zbura cu escala.

Bucureşti Otopeni Hurghada
TAROM
OTP HRG
16 Mai 2024
direct
HRG
Bucureşti Otopeni Hurghada
Wizz Air Malta
OTP HRG
08 Iunie 2024
escale
HRG
Brasov-Ghimbav International Hurghada
Wizz Air UK
GHV HRG
27 Decembrie 2024
escale
HRG

Zboruri din Moldova

Chișinău Hurghada
European Cargo
RMO HRG
18 Mai 2024
direct
HRG

Cat te costa o vacanta in Hurgada

Preturile pot varia in dependenta de timpul cand iti faci rezervarea (cat a mai ramas pana la sejur). Aici am calculat pentru un sejur de 7 zile cu plecare din Romania (zbor direct), 7 zile exact in hotelul de 4 stele (all inclusive!) afisat mai jos.

  • Zborul. Biletele de avion tur-retur pentru 2 persoane la cursele directe din Romania costa de la 260 euro 2 pasageri / tur-retur (daca iti rezervi locurile din timp).
    Acesta este tariful mediu, fara bagaj de cala. Daca totusi vrei sa-ti iei scafandrul de acasa, bagajul de cala costa in jur de 35 euro.
  • Hotelul. 7 zile in hotel bun (all inclusive!) pentru 2 persoane - 220 euro.
    Daca nu ai de gand sa-ti petreci zilele la hotel poti economisi considerabil, alegand un numar mai ieftin doar cu mic dejun sau fara.
  • Asigurarea. Pentru a economisi iti recomandam sa-ti iei asigurare separat. O poti face online la orice furnizor de servicii de asigurare.
    Pretul total al unei asigurari de calatorii pentru un sejur de 7 zile este de aproximativ 20 euro pentru 2 persoane. Aceasta include si asistenta medicala pentru accidente si imbolnaviri, inclusiv cu Sars-Cov2 (Covid-19).

Astfel, o vacanta all inclusive in Egipt pentru 2 persoane te poate costa de la 500 euro, adica cu 15-20%, si chiar mai ieftin decat un pachet turistic cumparat de la o agentie.

Avand la dispozitie zboruri directe programate esti liber sa eviti adaosul agentiilor turistice, care pana la urma fac exact acelasi lucru  - rezerva locurile de avion + locurile in hotel + aplica un comision (iar marimea comisionului e la libera discretie a fiecarei agentii).

Cheltuielie pe distractii, bauturi, excursii depind de preferinte si buzunar, preturile sunt destul de democratice asa ca nu va trebui sa cheltui mult pentru a petrece placut timpul in Hurghada.

Hoteluri si restaurante

Preturile la cazare si asa erau accesibile in comparatie cu restul statiunilor, iar dupa pandemie acestea au mai scazut.

Proprietarii hotelurilor, in incercarea de a stimula turismul, ofera promotii si reduceri atractive iar oferta este una foarte variata.

Infrastructura hoteliera este foarte dezvoltata, pentru orice exigenta si buzunar, iar ofertele de sejur all inclusive pot fi incredibil de ieftine.

Ce faci in Hurghada

Plaja in Hurghada

In primul rand faci plaja, si nu poate fi un loc mai potrivit pentru aceasta decat Marea Rosie.

In al doilea rand faci scufundari si faci cunostinta cu una dintre cele mai bogate faune si flore submarine din lume. Hurghada este un paradis al scuba diverilor si numeroase centre de scuba sunt gata sa le ofere servicii, care vor fi utile atat diverilor experimentati, cat si incepatorilor. Cei care nu doresc sa insuseasca arta scufundarilor marine se pot bucura de frumusetea lumii subacvatice la bordul navelor cu fundul transparent.

Scufundari in Marea Rosie, Hurghada

Doar la 12 km distanta se afla Gabal Sha'ib El Banat, al doilea cel mai inalt si cel mai spectaculos munte din tara. Aici ai ocazia sa ramai impresionat de frumusetea unica a desertului, intr-o atmosfera prieteneasca si exotica.

Safari in desert langa HurghadaCele mai interesante monumente de istorie si arhitectura se afla in Orasul Vechi - El-Dahar. Aceasta este o zona colorata, cu adevarate labirinturi de strazi inguste si pasaje, o abundenta de piete si magazine de suveniruri si restaurante.

Hurghada va satisface toate categoriile de turisti. Cei care prefera o vacanta lenesa se vor putea relaxa pe plajele locale, iubitorii de actiune pot merge intr-un safari in desert. Statiunea este incarcata cu centre moderne de divertisment, parcuri tematice si complexe sportive, cluburi de noapte si piete orientale.

Atractii turistice

Acvariul din Hurghada (Grand Aquarium)

Hurghada Grand Aquarium

Acvariul Hurghada este unic in felul sau - este cel  mai mare in in Egipt, si unul dintre cele mai mari acvariumuri din intreaga lume, avand o colectie numeroasa de flora si fauna din Marea Rosie.

Acvariul a fost deschis in 2015 si a devenit o adevarata perla a orasului. Este deschis pentru vizitatori in fiecare zi a saptamanii.

Moscheea El Mina din Hurghada

Moscheea Al Mina Hurghada

Moscheea El Mina Masjid este una dintre cele mai frumoase atractii din Hurghada si cea mai mare moschee din oras.

Acesta e un monument arhitectural unic amplasat in inima Orasului Vechi direct pe tarmul Marii Rosii.

Parcul "Titanic" in Hurghada

Aquapark Titanic Hurghada

Parcul acvatic Titanic este cel mai mare din Hurghada si unul dintre cele mai mari parcuri si atractii acvatice din Egipt.

Acesta este un loc perfect nu numai pentru copii, ci si pentru adultii care doresc sa-si energizeze sejurul cu senzatii tari - intr-un mediu protejat.

Aeroporturi in Hurghada

Statiunea este deservita de aeroportul international Hurghada - al doilea cel mai aglomerat aeroport din Egipt dupa Cairo si o destinatie importanta pentru zboruri de agrement, in primul rand din Europa.

Hurghada HRG
Hurghada HRG

Aeroportul International Hurghada este aeroportul international din Hurghada, Egipt. Este situat la…

Conditii de calatorie

La sosirea in Hurghada turistii sunt scutiti de obtinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (pana la data de 30 Aprilie 2021). Pasagerii care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viza de intrare, care se obtine direct de la autoritatile de frontiera din aeroport.

Turismul este un venit de baza pentru Egipt iar regimul de restrictionare e relativ mai relaxat decat a altor tari. Autoritatile investesc in masurile de prevenire ale infectiilor pentru a corespunde rigorilor vremii dar si ale turistilor - majoritatea carora provin din tari dezvoltate din Europa.

Articole similare

Cum zbori direct spre Campionatul European de Fotbal 2024
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fot…
Toate aeroporturile active din Riviera Turceasca
Toate aeroporturile active din Riviera Turceasca
Zboruri charter din Romania si Moldova care pot fi rezervate online 2024
Zboruri charter din Romania si Moldova care pot f…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate