Ce trebuie sa stii cand calatoresti cu …

Ce trebuie sa stii cand calatoresti cu copii sub 2 ani

Ce trebuie sa stii cand calatoresti cu copii sub 2 ani

Nimeni nu a spus ca zborul cu un bebelus (sau mai multi) va fi usor, dar sunt niste lucruri simple pe care le puteti face pentru a evita stresul pentru Dvs. si pentru cei mici inainte, in timpul si dupa zbor.

Avionul este o lume noua si interesanta pentru copii pe care o vor explora cu placere iar Dvs. veti avea un zbor linistit si placut - daca veniti cu tema de acasa pregatita si stiti la ce va puteti astepta in timpul zborului.

Conditii si reguli

Reguli generale calatorii cu infanti

Varsta admisa

Pregatiti-va pentru calatoria cu avionulBebelusii (sau cum sunt numiti in aviatie - pasageri infanti) sunt copiii cu varsta pana la 2 ani. Copiii cu varsta mai mica de 7 zile (14 zile la unele companii) nu sunt acceptati in aeronava.

Din punct de vedere medical si practic nu va recomandam sa zburati cu copii cu varsta mai mica de 30 de zile.

Bagaj gratuit

In primul rand trebuie sa stiti ca operatorii aerieni accepta un bagaj de mana gratuit si pentru bebelusi, chiar daca acest lucru nu este specificat expres si optiunea de selectare bagaj nu este activa pentru pasagerii mai mici de 2 ani.

Acest bagaj aditional poate avea nu mai mult de 5 kg si poate contine 1 scutec pentru fiecare ora de calatorie, servetele pentru bebelusi, haine de schimb, suzete suplimentare, jucarii mici, alte obiecte permise in avion.

De asemenea, un carucior pliabil pentru copii sau un patut mic pot fi aduse pana la intrarea sau treptele aeronavei, acolo unde vor fi preluate si plasate in compartimentul de bagaje al avionului. Acestea pot fi ridicate la debarcare.

Pentru carucioare trebuie sa vi se dea o eticheta la ghiseul de check-in. Daca ati facut check-in online si calatoriti doar cu bagaj de mana, caruciorul poate fi etichetat la poarta de imbarcare.

Loc in avion

Bebelusii trebuie sa stea in bratele unui adult in timpul calatoriei cu avionul, corespunzator, fiecare bebelus de la bord trebuie sa fie insotit de un adult.

Daca doriti ca bebelusul Dvs. sa calatoreasca pe un loc separat, puteti lua un scaun de masina pentru bebelusi la bord, dar va trebui sa si achizitionati un loc la pret normal. La bordul aeronavei pot fi aduse numai scaune de masina ce pot fi asezate cu spatele la sensul de mers. Acestea trebuie sa fie prevazute cu un sistem de prindere pentru a putea fi securizate cu ajutorul centurii de siguranta pentru pasager si trebuie sa aiba eticheta CE "Certificat pentru utilizare in aeronave".

Atunci cand calatoriti cu un copil pana la 2 ani, puteti lua gratuit doar un obiect suplimentar (scaun de masina sau carucior pliabil). In cazul in care doriti sa luati ambele obiecte - pentru unul va trebui sa platiti taxa corespunzatoare.

In partea din spate a aeronavei sunt disponibile facilitati de schimbare a scutecelor. Daca este necesar, insotitorii de bord pot incalzi sticlele pentru bebelusi. De asemenea nu ezitati sa solicitati ajutorul echipajului de cabina pentru orice situatii neasteptate - acestia sunt pregatiti corespunzator si va vor oferi toata asistenta necesara.

Aceste reguli sunt in vigoare pentru pentru majoritatea companiilor aeriene mari din Europa.

Pretul biletului de avion pentru bebelusi

Bebelusii calatoresc in bratele adultului care ii insoteste contra unei taxe in marime de la 10 la 50 euro/directie (difera in dependenta de operator si ruta).

De multe ori pretul tarifului pentru adulti poate fi mai mic decat aceasta taxa (vorbim despre zborurile low-cost). In acest caz, la majoritatea companiilor, taxa pentru transportul bebelusului va avea aceeasi valoare cu tariful pentru adultul insotitor.

Documente necesare pentru calatoria cu bebe

Certificatul de nastere al bebelusului poate fi utilizat doar pentru zborurile interne, pentru zborurile internationale acesta nu este considerat ca document de calatorie. Pentru calatoria in UE este necesar pasaport temporar sau pasaport biometric.

Cum zbori cu bebe in perioada Covid

Conditiile si restrictiile Covid-19 privind testarea, vaccinarea si purtarea mastilor nu se aplica si in cazul bebelusilor.

Sfaturi pentru zborul cu bebe

Pregatiti-va pentru calatorie

Dvs., ca parinte, trebuie sa fiti relaxati si bine dispusi. Starea dumneavoastra de spirit se va transmite si copilului.

Pregatiti-va pentru calatorie - luati alimente, bauturi, un schimb de haine, servetele umede, jucarii mici sau jucarii familiare cum ar fi un ursulet preferat sau o perna - acestea vor face avionul mai familiar si confortabil. Este bine sa va amintiti ca orice obiect poate deveni o jucarie: o ceasca sau chiar puloverul lui tati.

Pregatiti-va copilul pentru zbor. Vorbiti cu el/ea despre zbor, explicati ce se va intampla acolo, faceti glume, aratati-i avioanele pe cer.

Rezervati un zbor direct sau unul cu escala mai lunga

Cand calatoriti cu un bebelus este imperativ sa mentineti numarul de zboruri de legatura la un nivel minim. Fiecare aterizare cauzeaza presiune pe urechile celor mici, provocand durerea care ii face pe copii sa tipe in avion. In plus, mai putin timp petrecut in tranzit inseamna mai putine sanse pentru o izbucnire la mijlocul zborului.

Daca totusi nu exista zbor direct pentru itinerariul necesar trebuie sa rezervati un zbor cu o escala suficienta astfel incat sa nu alergati prin aeroport cu bebelusul in brate, sacul de scutece, scaunul auto si alte accesorii. Puteti folosi timpul petrecut in aeroport pentru a schimba scutecul murdar iar copilul va avea timp sa fuga liber pentru o vreme pentru a-si arde energia.

Vizitati toaleta din aeroport inainte de zbor

In mod ideal, trebuie sa urcati in avion cu bebelusul imbracat in scutec uscat. Prin urmare, asigurati-va ca ati vizitat baia aeroportului pentru ultima oara inainte de imbarcare. In toaleta probabil veti dori sa dublati crema pentru scutece si sa-l imbracati in doua scutece pentru o protectie suplimentara impotriva scurgerilor.

Daca calatoriti cu un copil care incepe sa mearga la olita, atunci, bineinteles, veti dori si o ultima pauza la olita. O vizita la baie inainte de avion inseamna cu una mai putin la toaleta mica a avionului. Acest lucru duce la mai putina munca in aer pentru mama sau tata si mai putine neplaceri pentru cei asezati in apropiere.

Rezervati un scaun de avion separat pentru bebelus

Iti recomandam sa nu economisesti si sa rezervi un loc separat pentru copil. Aceasta este optiunea cea mai sigura si va va oferi mai mult spatiu pentru a va intinde si relaxa in avion.

Pastrati caldura si oferiti confort

Oferiti caldura si confort copilului in avionCalatoria cu copii mici este destul simpla, mai ales cand bebelusii inca nu sunt mobili. O sticluta sau o suzeta ii va tine ocupati iar suptul va ajuta urechile sa se acomodeze schimbarilor de presiune.

Luati patura preferata a copilului si hainute mai groase in aeronava, deoarece in avion poate fi destul de rece, mai ales pentru cei mici.

"Distractia" incepe atunci cand copilul incepe sa umble si este mai constient. Pentru a-l tine ocupat luati cu Dvs o tableta cu carti sau desene animate, mai multe pachete de gustari sanatoase, biscuiti, si bineinteles - apa. Aceste lucruri simple de cele mai multe ori sunt suficiente pentru a-i distra pe copii pe durata zborului.

Zborul va trece cel mai usor, daca bebelusul pur si simplu va dormi pe toata durata - asa ca incercati sa rezervati un zbor de seara sau chiar sa obositi copilul cu activitati la aeroport. Alergaturile, sariturile, explorarea aeroportului inainte de zbor va vor asigura un zbor linistit, si pot fi si destul de distractive.

Protejati urechile bebelusilor

Unii copii au dureri de urechi mai mari datorita schimbarii presiunii aerului in timpul zborului. Pentru a atenua aceasta durere, asigurati-va ca aveti o sticla sau o cana pentru copii cu bauturi pentru bebelusul Dvs. si mai multe gustari - de exemplu biscuiti. Actul de inghitire va ajuta la egalizarea presiunii aerului din urechi si avion si ii va face sa se simta mai bine.

Puteti, de asemenea, sa le oferiti copiilor paracetamol (daca au sase luni sau mai mult). Daca copilul dvs. inca plange din cauza durerii de urechi, lasati-l in pace - plansul ajuta si el la desfundarea urechilor si il va face sa se simta mai bine.

Oferiti divertismente in zbor

Pregatiti-va iPad-ul, tableta sau laptoptul si incarcati-l cu emisiuni TV preferate, niste filme Disney, cteva jocuri simple - tot ce puteti viziona sau face fara acces la WiFi.

Luati gustari si divertismente in avion

Si nu uitati sa cumparati si sa luati in avion un incarcator USB pentru un zbor mai lung - chiar nu doriti sa aflati cum va reactiona bebelusul dvs. daca tableta moare la jumatatea unui episod din "Masa si Ursul" cand esti la mii de kilometri distanta de la cea mai apropiata priza electrica

Nu uitati sa luati niste casti confortabile pentru a reduce la minimum disconfortul pentru ceilalti pasageri.

Ce faci daca copilul plange

Copilul va plange in avion, acest lucru este inevitabil, exact cum o face si in viata de zi cu zi. Nu trebuie sa va faceti griji ca veti deranja ceilalti pasageri din avion, chiar daca, probabil, vor fi si unii care isi vor exprima nemultumirea.

Toti au fost, au sau vor avea copii, asa ca trebuie sa aiba o atitudine intelegatoare fata de alti parinti cu copii.

Daca ati facut tot ce va sta in puteri pentru a linisti bebelusul, pastrati-va calmul si stati cu inima impacata - plansul se va termina inevitabil.

Va dorim sa aveti calatorii placute cu cei mici!

Articole similare

8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in bagajul tau de mana
8 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le ai in…
Cum ajungi din Chisinau in Aeroportul din Bucuresti - Otopeni - Henri Coanda
Cum ajungi din Chisinau in Aeroportul din Bucures…
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri in avion?
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri i…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate