Sicilia - Mic ghid de calatorie spre …

Sicilia - Mic ghid de calatorie spre cea mai mare insula din Marea Mediterana

Sicilia - Mic ghid de calatorie spre cea mai mare insula din Marea Mediterana

Sicilia a fost mult timp o rascruce a culturilor mediteraneene, un amalgam fascinant impletit din temple grecesti, biserici normane si palazzo baroc - toate in mijlocul celor mai fascinante minuni naturale, de la craterele de pe Muntele Etna pana la plajele neprihanite de pe coasta de sud.

Aici, Marea Mediterana, cu numeroasele sale insule mici - ofera peisaje unice si arome naturale intense. Aceasta este, probabil, cea mai frumoasa si exotica destinatie din Italia.

Ce trebuie sa stii despre Sicilia

In mare parte aflandu-se la aceeasi latitudine cu coasta Africii de Nord, Sicilia are o clima moale care o face o destinatie atractiva pentru orice anotimp: primavara si toamna sunt perfecte, iar temperaturile aride de vara (iulie si august) sunt moderate de brizele in zonele de coasta.

Un pic de istorie si geografie

Sicilia este o unitate administrativa a Republicii Italiene. Pe langa insula propriu zisa, ea include mai multe arhipelaguri mai mici: Lipari, Panteleria, Pelagian, Ustica si Egadi. Suprafata tuturor insulelor este de 25 711 kilometri patrati, populatia - aproape 5 milioane.

Insula este situata la sud de Italia continentala intre Europa si Africa. La nordul insulei se afla Peninsula Apenina. Foarte aproape de sudul insulei este statul-arhipelag Malta. Mai departe, sunt Egipt si Tunisia. La nord-vest este situata o alta mare insula italiana - Sardinia. Grecia este situata la est de insula. Sicilia si Grecia sunt divizate de Marea Ionica. Pe langa Marea Ionica, Sicilia este spalata de Marea Tireniana la nord si de Marea Mediterana la sud si vest.

Este periculos in Sicilia?

Cu toate ca este notorie ca bastina Mafiei si a lui Don Corleone din "Nasul", Sicilia nu este un loc periculos, iar cel mai mare pericol cu care te poti confrunta aici nu este Mafia dar banalii hoti de buzunare, care de altfel, sunt prezenti in toate locurile turistice din Europa.

Sicilia de astazi este, in general, un loc destul de sigur pentru a calatori, iar probabilitatea ca vacanta sa-ti fie afectata de careva situatii criminale este scazuta, mai ales daca iei masurile obisnuite de precautie.

Cum ajungi in Sicilia

Zboruri directe

Din regiunea noastra sunt disponibile urmatoarele zboruri directe spre Sicilia:

Preturile la bilete pornesc de la 39 EUR/directie, daca iti rezervi biletele din timp.

De asemenea poti opta pentru conexiuni low-cost.

Hoteluri, transport si restaurante

Sicilia este o regiune turistica, iar reteaua hoteliera este destul de extinsa. In cele mai mari locuri turistice: Catania, Palermo, Taormina, Giardini, Letojanni, Siracuza si Cefalu, puteti gasi atat lanturi hoteliere globale, cat si hoteluri locale care ofera si servicii extra: alimentatie all-inclusive, animatie, plaje private etc. Pretul mediu pentru o noapte de cazare este 35 EUR.

Numerosii "oaspeti" ai insulei: grecii, romanii, arabi, francezii au lasat o amprenta unica aspura patrimoniulului cultural al insulei. Influenta lor s-a reflectat si in bucataria siciliana, care, in ciuda asemanarii cu cea de pe peninsula, are o serie de caracteristici distinctive. Clima blanda contribuie la diversitatea fructelor si legumelor, iar apropierea celor trei mari imbogateste bucataria locala cu preparate din fructe de mare. Pretul mediu pentru o masa plina intr-un restaurant mediu este de 15 EUR.

Sicilia are o retea de transport bine dezvoltata: autobuze, cai ferate și transport maritim. Transportul cu autobuze este reprezentat de mai multi transportatori. Unii acopera intreaga Italie: puteti ajunge in Sicilia din Roma, Bari, Napoli. Altii activeaza pe teritoriul Siciliei si in interiorul oraselor si localitatilor de pe insula. Puteti cumpara bilete in magazinele de tutun, de presa si in chioscuri speciale la statiile de autobuz. Pretul mediu pentru un bilet intr-o directie este de 1.50 EUR.

Palermo - inima Siliciei

Palermo Sicilia

Palermo este nu numai cel mai mare port din Sicilia, ci si al cincilea cel mai populat oras din toata Italia. Aici vei gasi un veritabil muzeu in aer liber - atat de multe sunt monumentele arhitecturale de diferite stiluri si din diferite ere.

Capitala regionala si cel mai mare oras din Sicilia poate fi comparata cu un diamant neslefuit. Veti gasi acest oras plin de viata si uneori haotic, dar interesant.

Palermo este si punctul de plecare spre atractiile din Sicilia de Vest  - Cefalu, Erice, Segesta, Agrigento si altele.

Catania - orasul vulcanic

Catania Sicilia

Catania se afla la poalele vulcanului pitoresc Etna care creeaza o atmosfera speciala acestui oras, cu vedere spre Marea Ionica. Aici, in orasul magnific al artelor, sunt prezente mostre de baroc sicilian, pentru care orasul a fost inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO impreuna cu alte orase din valea Val di Noto.

Catania este intotdeauna plina de surprize: puteti descoperi frumusetea orasului, plimbandu-va de-a lungul bulevardelor largi din secolului al XVIII-lea sau sa va relaxati intr-unul dintre restaurantele ospitaliere de-a lungul frumoasei Via Etnea, unde se afla si cele mai bune magazine.

Pentru cei care iubesc marea, au la dispozitie coasta Cataniei, cu plaje de nisip si tarmuri stancoase de origine vulcanica.

Daca va plac excursiile si peisajele spectaculoase - in Parcul Etna veti putea admira peisajele nemaipomenite cu paduri de pin, pamant din lava neagra si cratere fumegande.

Articole similare

Cum zbori direct spre Antalya - Poarta Rivierei Turcesti in 2024
Cum zbori direct spre Antalya - Poarta Rivierei T…
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa in 2023
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa …
Insula Zakynthos - ghid de calatorie in 2024
Insula Zakynthos - ghid de calatorie in 2024
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate