Tarile care nu au aeroporturi si cum ajungi la ele

Daca destinatia ta este San-Marino si nu gasesti zboruri - este din simplul motiv ca aceasta tara micuta nu are aeroporturi. Aceasta este situatia in mai multe tari din lume. Vezi mai jos care sunt acestea si cum ajungi la ele cu avionul.

Tarile de mai jos nu au aeroport din cauza reliefului muntos, suprafetei prea mici sau situatiei geopolitice specifice.

Liechtenstein

Lichtenstein

Liechtenstein nu are nici un aeroport, doar un heliport privat langa orasul Balzers. Unul dintre motivele pentru care Principatul nu are propriul aeroport este suprafata mica a tarii si muntii care fac complicate manevrele pentru piloti

Cele mai apropiate aeroporturi internationale sunt St. Gallen-Altenrhein si Aeroportul Zurich din Elvetia care are conexiuni feroviare cu Principatul.

Andorra

Andorra

Andorra este de asemenea o tara mica si muntoasa fara aeroport si cea mai mare tara din lume care nu are aeroporturi.

Cele mai apropiate aeroporturi internationale se afla in Spania - Lleida-Alguaire, Barcelona - El-Prat si Aeroportul Girona-Costa Brava. Cele mai apropiate aeroporturi din Franta sunt Aeroportul Carcassonne, Aeroportul Perpignan - Rivesaltes, Aeroportul Toulouse-Blagnac.

 

Monaco

Monaco

Calatorii spre Monaco nu au la dispozitie un aeroport international, cel mai mai apropiat aeroport fiind - Nice NCE.

De asemenea sunt disponibile zboruri cu escala spre Nisa si mai departe cu un elicopter de pasageri - 6 minute dureaza zborul de la Nisa la Monte Carlo.

Zborurile sunt efectuate spre heliportul Monte Carlo MCM.

San Marino

San Marino

San Marino este un microstat inconjurat complet de Italia.

Tara are o spurafata de 61 km2 si nici un aeroport public. Dar nici nu prea au nevoie - cel mai apropiat aeroport se afla la doar 20 km distanta - Aeroportul international Federico Fellini langa capitala Rivierei Italiene - Rimini.

Din regiunea noastra este mai ieftin sa zbori direct spre Bologna dar si distanta e mai mare - 140 km.

Holy See

Orasul Vaticanului

Vatican nu are aeroport, doar un heliport, care este utilizat de vizitatori si oficialii Vaticanului. Chiar daca are statut de tara, suprafata de 0,44 km2 nu permite amplasarea unui aeroport.

Si este bine stiut faptul ca acest microstat este de fapt incadrat in orasul Roma. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Roma Ciampino din Italia.

Palestine, State of

Palestina

Palestina este un stat suveran de jure recunoscut de 137 tari care se invecineaza cu Israel si Iordania si Fasia Gaza, si cu centrul administrativ in Ramallah.

Cel mai apropiat aeroport si poarta aeriana de intrare in Palestina este Tel Aviv TLV

Tokelau

Tokelau

Tokelau, cunoscut anterior sub numele de Insulele Union, este un teritoriu al Noii Zeelande din sudul Oceanului Pacific format din trei atoli (insule) de corali.

Nu exista nici un aeroport aici, barcile fiind principalele mijloace de calatorie si transport. Cel mai apropiat aeroport international activ este in Apia (Samoa)

Pitcairn

Insulele Pitcairn

Insulele Pitcairn sunt un grup de insule vulcanice din sudul Oceanului Pacific - singurul teritoriu britanic in Oceanul Pacific.

Cele patru insule - Pitcairn, Henderson, Ducie si Oeno - sunt imprastiate pe cateva sute de mile in ocean, doar Insula Pitcairn este locuita.

Daca anume aceasta este destinatia ta cel mai apropiat aeroport international este in Mangareva (Polinesia Franceza) sau Insula Pastelui.