Tarile care solicita teste Covid 19 la intrare

Pandemia Covid isi continua, deocamdata, expansiunea pe glob si odata cu ea se impun noi restrictii la frontiere iar calatoriile pot fi efectuate cu dificultate. In incercarea de a opri infectia fara sa opreasca complet circulatia pasagerilor, multe tari incep sa impuna noi masuri la intrarea in tara - cea mai actuala fiind testele PCR negative.

Daca pana acum aveai nevoie doar de pasaport, in multe tari ti se va solicita si un test Covid negativ pentru a trece frontiera. Pentru zborurile cu avionul aceasta conditie este verificata la imbarcarea in aeronava in tara de origine.

Tarile care solicita teste negative

Situatia se schimba dinamic, pentru cea mai exacta informatie trebuie sa accesezi restrictiile de calatorie actualizate.

De asemenea trebuie sa ai in vedere ca unele tari pot solicita teste doar de la o anumita categorie de pasageri sau care calatoresc doar din anumite tari - detaliile le gasesti pe pagina restrictiilor.

Lista de mai jos este actualizata automat conform unui algoritm computerizat din informatiile centralizate MAE RO, MAE MD si IATA (TIMATIC) si nu trebuie privita ca o referinta pentru a-ti face sau nu testul.
Pentru cea mai exacta informatie verifica restrictiile de calatorie actualizate, si, in ultima instanta, acceseaza site-ul sau contacteaza serviciul consular, autoritatea relevanta a tarii de destinatie.

Test PCR negativ trebuie facut cu maxim 48-72 de ore înainte de plecare. Perioada actualizata pentru fiecare tara o gasesti pe pagina restrictiilor.

Toate restrictiile actulizate le poti gasi aici: Restrictii si conditii de calatorie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular