Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in …

Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023

Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023

Timisoara a fost desemnata, incepand cu 1 ianuarie, Capitala Europeana a Culturii. In acest an titlul va fi detinut concomitent de 3 orase - Timisoara (Romania), Elefsina (Grecia) si Veszprém (Ungaria).

O Capitala Europeana a Culturii este un oras desemnat de Uniunea Europeana (UE) pentru o perioada de un an calendaristic in timpul caruia organizeaza o serie de evenimente culturale. Acest titlu poate fi o oportunitate pentru un oras de a genera beneficii culturale, sociale si economice considerabile si poate contribui la stimularea regenerarii urbane, la schimbarea imaginii orasului si la cresterea vizibilitatii si profilului acestuia la scara internationala.

Timisoara

Timisoara, situata în partea de vest a Romaniei, este cunoscuta pentru bogata sa istorie si mostenire culturala. Orasul a fost un important centru de cultura si educatie în timpul Imperiului Austro-Ungar si a fost numit "Mica Viena" datorita asemanarilor sale in arhitectura si cultura.

In 1884, Timisoara a fost primul oras din Europa continentala care a avut iluminat stradal electric. In 1989, scanteile Revolutiei impotriva regimului lui Ceausescu s-au aprins pe strazile din Timisoara. In 2023, Timisoara se va aprinde din nou sub genericul "Aprinde-ti lumina - Ilumineaza-ti orasul!" cu evenimente de deschidere in perioada 17-19 februarie.

Pe tot parcursul anului vor exista oportunitati de invatare (conferinte, seminarii, ateliere), expozitii, spectacole si multe festivaluri de muzica si arte performative.

Timisoara este al doilea oras din Romania care detine titlul, dupa Sibiu in 2007.

Zboruri spre Timisoara

Elefsina

Elefsina este al patrulea oras din Grecia care detine titlul. Atena, locul de nastere al programului Capitalelor Europene ale Culturii, a fost si primul oras din Grecia cu aceste titlu.

Cel mai apropiat aeroport de Elefsina este Atena.

Zboruri spre Atena

Veszprém

Veszprém, Ungaria, "Orasul Reginelor", este al doilea oras maghiar care detine acest titlu prestigios dupa Pécs in 2010. Este un titlu regional care este impartit cu regiunea Bakony-Balaton.

Cel mai apropiat aeroport de Veszprem este Budapesta.

Zboruri spre Budapest

Articole similare

Zbor direct Bucuresti – New York, SUA din iunie 2024, cu HiSky
Zbor direct Bucuresti – New York, SUA din iunie 2…
De ce se scumpesc biletele de avion in 2024 si se anuleaza zboruri
De ce se scumpesc biletele de avion in 2024 si se…
HiSky va zbura direct din Romania spre Canada
HiSky va zbura direct din Romania spre Canada
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate