Toate aeroporturile active din Marea Britanie

Toate aeroporturile active din Marea Britanie

Toate aeroporturile active din Marea Britanie

In ciuda pandemiei si Brexit-ului Regatul Unit ramane, deocamdata, cea mai solicitata destinatie de zbor din regiunea noastra. Pentru a te ajuta sa te orientezi in optiunile de zbor ti-am pregatit lista completa cu toate aeroporturile active din Marea Britanie.

In Marea Britanie se afla unele dintre cele mai mari aeroporturi din lume si noduri de transport importante, unele fiind accesibile si din regiunea noastra - Londra Heathrow, Gatwick, Manchester.

Aici iti afisam doar aeroporturile civile publice interne si internationale spre care poti sa zbori efectiv cu o cursa aeriana programata, adica poti sa cumperi bilete de avion.

Numarul zborurilor directe din regiunea noastra spre Marea Britanie s-a marit considerabil recent datorita extinderii masive a operatorilor low-cost - Wizz Air si Ryanair. Iar la momentul actual aceasta este destinatia cu cel mai mare numar de zboruri.

Pe link-urile de mai jos poti sa vezi toate zborurile directe disponibile spre Marea Britanie:

Cea mai solicitata destinatie din Marea Britanie este, bineinteles, capitala - Londra. Aici poti sa citesti detaliat despre capitala: Toate aeroporturile din Londra si cum ajungi la ele

Aeroporturi in Anglia

Anglia (in engleza England) este o tara care face parte din Regatul Unit si se invecineaza cu Tara Galilor la vest si Scotia la nord. Marea Irlandei se afla la vest de Anglia, iar Marea Celtica la sud-vest. Tara acopera cinci optimi ​​din insula Marii Britanii si include peste 100 de insule mai mici. Este cea mai mare tara din Insulele Britanice.

Aeroporturi in Scotia

Scotia (in engleza Scotland) este o tara ce face parte din Regatul Unit si acopera partea de nord (o treime) din insula Marea Britanie. Se invecineaza cu Anglia la sud, si este inconjurata de Oceanul Atlantic, cu Marea Nordului la est si cu Canalul de Nord⁠ si Marea Irlandei la sud-vest. Tara este formata din peste 790 de insule.

Aeroporturi in Irlanda de Nord

Irlanda de Nord (in engleza: Northern Ireland, in irlandeza: Tuaisceart Éireann, in ulster scots: Norlin Airlann) este o tara componenta a Regatului Unit, cu capitala la Belfast. Tara este alcatuita din cea mai mare parte (partea de nord-est) a provinciei istorice irlandeze Ulster, pe insula Irlanda.

Aeroporturi in Tara Galilor

Tara Galilor (engleza Wales, galeza Cymru) este o tara care face parte din Regatul Unit si se invecineaza cu Anglia la est, Marea Irlandei la nord si vest, si Canalul Bristol la sud.

Aeroporturi pe Insulele Canalului

Insulele Canalului (cunoscute si ca Anglo-Normande) sunt un grup de insule situate in Canalul Manecii, intre Anglia si Franta. Insulele sunt grupate in doua provincii (bailiwicks), Guernsey si Jersey, amandoua teritorii dependente ale coroanei britanice, dar nu parti ale Regatului Unit si nici ale Uniunii Europene.

Toate aeroporturile active din teritoriile de peste mari

Teritoriile britanice din afara granitelor (in engleza British Overseas Territories) sunt 14 entitati care, desi nu fac parte din Regatul Unit, se afla sub suveranitatea acestuia. Cu exceptia Gibraltarului, toate acestea sunt situate in afara Europei si nu fac parte din Uniunea Europeana. In trecut aceste teritorii purtau denumirea de "colonii" sau "colonii ale coroanei".

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate