Toate aeroporturile active din Istanbul, Turcia

Toate aeroporturile active din Istanbul, Turcia

Toate aeroporturile active din Istanbul, Turcia

Turcia este una dintre tarile cu cele mai putine restrictii de calatorie iar Istanbul, in afara de faptul ca este o destinatie turistica atractiva, este si nodul perfect de tranzit spre orice alta destinatie care nu este accesibila direct din regiunea noastra din cauza restrictiilor.

Exista doua aeroporturi importante in Istanbul: Aeroportul Nou Istanbul pe partea europeana si Aeroportul Sabiha Gokcen pe partea asiatica.

Compania aeriana cu cele mai multe destinatii din lume, Turkish Airlines (THY), isi are sediul in Aeroportul New Istanbul, iar unul dintre cei mai mari low-costeri, Pegasus, in Sabiha Gokcen.

Cum zbori direct spre Istanbul din regiunea noastra

Toate zborurile sunt efectuate spre principalul aeroport - Istanbul IST, iar din Bucuresti mai zboara si Pegasus Airlines spre Istanbul SAW.

Mai jos poti sa vezi toate aeroporturile din Istanbul, companiile aeriene care opereaza aici si cum ajungi in centrul orasului. Facand click pe fiecare aeroport acceseaza pagina aeroportului si vezi toate informatiile detaliate.

Aeroportul Nou Istanbul

Istanbul IST

Istanbul IST

Aeroportul din Istanbul (turc: İstanbul Havalimanı) este principalul aeroport international care se…

Mergi la IST

Noul Aeroport Istanbul a fost proiectat si construit de mai multe companii turcesti (holdingul IGA) si este situat in cartierul urban Arnavutkei (Ilche ​​Gaziosmanpasa), langa coasta Marii Negre.

Aeroportul Istanbul - acesta este numele sau oficial - concureaza cu cele mai mari aeroporturi din lume, cu o capacitate de 90 de milioane de pasageri pe an. Teritoriul aeroportului este un oras intreg, cu galerii de magazine, imense duty-free, cafenele si restaurante pentru toate gusturile.

Incepand cu 6 aprilie 2019, aeroportul este deschis oficial tuturor zborurilor interne si internationale iar toate zborurile efectuate spre/din vechiul aeroport Ataturk au fost transferate aici.

Deocamdata aeroportul este deservit doar de autobuze private Havaist si İETT. Se lucreaza asupa a doua linii de metrou care vor lega aeroportul cu reteaua metropolei, acestea urmand sa se deschida in august 2021 si 2022.

Pentru a ajunge in centrul orasul ai la dispozitie urmatoarele modalitati de transport:

  • taxi ($20 si 35 minute de mers)
  • autobuzul shuttle HAVAIST ($1 - 3 in dependenta de destinatie)
  • autobuze municipale IETT ($1 - 2 in dependenta de destinatie)

Spre deosebire de vechiul aeroport Ataturk noul aeroport este mai indepartat de centrul orasului decat Sabiha Gokcen.

Aeroportul Sabiha Gokcen

Istanbul SAW

Istanbul SAW

Aeroportul international Istanbul Sabiha Gökçen (turc: İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalima…

Mergi la SAW

Aeroportul Sabiha Gokcen este al doilea aeroport ca marime din Istanbul, situat in partea asiatica a orasului. Aici isi are sediul transportatorul aerian Pegasus - una dintre cele mai mari companii low-cost din lume.

Acesta este un aeroport destul de compact, dotat cu toate facilitatile necesare. Pentru a ajunge in centrul turistic sau in partea europeana a metropolei aveti mai multe optiuni:

  • un taxi (de la $22 si 35 minute de mers)
  • un autocar shuttle care pleaca din aeroport spre Taxim (de la $3 si 1 ora 30 minute)
  • sau va deplasati cu autobuzul spre debarcaderul din Kadikoy (aproximativ $2) de unde circula transportul marin ("autobuzele marine"). Daca alegi aceasta modalitate vei avea o calatorie placuta cu vaporul peste Bosfor pentru doar $1.
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023