Toate aeroporturile active din Istanbul, Turcia

In perioada pandemiei Covid-19 Turcia este una dintre tarile cu cele mai putine restrictii de calatorie iar Istanbul, in afara de faptul ca este o destinatie turistica atractiva, este si nodul perfect de tranzit spre orice alta destinatie care nu este accesibila direct din regiunea noastra din cauza restrictiilor.

Exista doua aeroporturi importante in Istanbul: Aeroportul Nou Istanbul pe partea europeana si Aeroportul Sabiha Gokcen pe partea asiatica.

Compania aeriana cu cele mai multe destinatii din lume, Turkish Airlines (THY), isi are sediul in Aeroportul New Istanbul, iar unul dintre cei mai mari low-costeri, Pegasus, in Sabiha Gokcen.

Cum zbori direct spre Istanbul din regiunea noastra

Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Bucuresti ⇄ Istanbul
Pegasus Airlines Bucuresti 07 Feb 22 PC 364 Direct Pegasus Airlines Istanbul 11 Feb 22 4 zile Direct de la €70 Verifica pretul
Cea mai buna oferta zbor direct dus-intors Chisinau ⇄ Istanbul
FlyOne Chisinau 03 Dec 21 5F 325 Direct FlyOne Istanbul 10 Dec 21 7 zile Direct de la €78 Verifica pretul

Toate zborurile sunt efectuate spre principalul aeroport - Istanbul IST, iar din Bucuresti mai zboara si Pegasus Airlines spre Istanbul SAW.

Mai jos poti sa vezi toate aeroporturile din Istanbul, companiile aeriene care opereaza aici si cum ajungi in centrul orasului. Facand click pe fiecare aeroport acceseaza pagina aeroportului si vezi toate informatiile detaliate.

Istanbul IST

Istanbul IST
Aeroportul din Istanbul (turc: İstanbul Havalimanı) este principalul aeroport international care serveste Istanbul, Turcia. Este situat in districtul Arnavutköy, pe partea europeana a orasului. Toate zborurile comerciale de calatori programate au... Vezi detalii
Cum ajung in oras
Companii aeriene
SU
G9
A3
AH
8U

Noul Aeroport Istanbul a fost proiectat si construit de mai multe companii turcesti (holdingul IGA) si este situat in cartierul urban Arnavutkei (Ilche ​​Gaziosmanpasa), langa coasta Marii Negre.

Aeroportul Istanbul - acesta este numele sau oficial - concureaza cu cele mai mari aeroporturi din lume, cu o capacitate de 90 de milioane de pasageri pe an. Teritoriul aeroportului este un oras intreg, cu galerii de magazine, imense duty-free, cafenele si restaurante pentru toate gusturile.

Incepand cu 6 aprilie 2019, aeroportul este deschis oficial tuturor zborurilor interne si internationale iar toate zborurile efectuate spre/din vechiul aeroport Ataturk au fost transferate aici.

Deocamdata aeroportul este deservit doar de autobuze private Havaist si İETT. Se lucreaza asupa a doua linii de metrou care vor lega aeroportul cu reteaua metropolei, acestea urmand sa se deschida in august 2021 si 2022.

Pentru a ajunge in centrul orasul ai la dispozitie urmatoarele modalitati de transport:

  • taxi ($20 si 35 minute de mers)
  • autobuzul shuttle HAVAIST ($1 - 3 in dependenta de destinatie)
  • autobuze municipale IETT ($1 - 2 in dependenta de destinatie)

Spre deosebire de vechiul aeroport Ataturk noul aeroport este mai indepartat de centrul orasului decat Sabiha Gokcen.

Istanbul SAW

Istanbul SAW
Aeroportul international Istanbul Sabiha Gökçen (turc: İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı) este unul dintre cele doua aeroporturi internationale care servesc Istanbulul, cel mai mare oraa din Turcia. Situat la 32 km (20 mi) sud-est de... Vezi detalii
Cum ajung in oras
Companii aeriene
G9
IF
3O
J2
KC

Aeroportul Sabiha Gokcen este al doilea aeroport ca marime din Istanbul, situat in partea asiatica a orasului. Aici isi are sediul transportatorul aerian Pegasus - una dintre cele mai mari companii low-cost din lume.

Acesta este un aeroport destul de compact, dotat cu toate facilitatile necesare. Pentru a ajunge in centrul turistic sau in partea europeana a metropolei aveti mai multe optiuni:

  • un taxi (de la $22 si 35 minute de mers)
  • un autocar shuttle care pleaca din aeroport spre Taxim (de la $3 si 1 ora 30 minute)
  • sau va deplasati cu autobuzul spre debarcaderul din Kadikoy (aproximativ $2) de unde circula transportul marin ("autobuzele marine"). Daca alegi aceasta modalitate vei avea o calatorie placuta cu vaporul peste Bosfor pentru doar $1.