Toate aeroporturile din Roma si cum ajungi aici direct din Romania si Moldova

Orasul Etern este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume, inclusiv si printre calatorii din regiunea noastra.

In acest articol vei afla care sunt aeroporturile din Roma, cum zbori direct si cum ajungi de la aeroport in centrul orasului.

Aeroporturi internationale care deservesc capitala Italiei

Aeroportul Ciampino este cel mai mic dintre cele doua aeroporturi din Roma si cel mai apropiat de centrul orasului - la aproximativ 12,5 km distanta.

Aeroportul Fiumicino se afla la aproximativ 40 de kilometri de centrul istoric al Romei (in orasul Fiumicino, pe coasta marii).

Roma CIA

Roma — Aeroportul International Ciampino „GB Pastine” (italiana: Aeroporto Internazionale di Roma – Ciampino „GB Pastine”), este aeroportul international secundar al Romei, capitala Italiei, dupa Aeroportul Roma-Fiumicino „Leonardo da Vinci”. Este un aeroport comun, civil si militar situat la 6,5... Vezi detalii >>>

Cum ajungi din Rome CIA in oras

Acesta este aeroportul preferat de Wizz Air si alti lowcosteri. Daca zbori direct din Romania cel mai probabil vei ateriza anume aici. Te orientezi usor in aeroport, acesta avand un singur terminal, utilizat atat pentru sosiri cat si pentru plecari.

Zboruri directe spre Rome CIA

Roma FCO

Aeroportul International Roma – Fiumicino „Leonardo da Vinci” (italian: Aeroporto Internazionale di Roma – Fiumicino „Leonardo da Vinci”), este un aeroport international din Roma si aeroportul principal din Italia. Este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa dupa traficul de pasageri. A... Vezi detalii >>>

Cum ajungi din Rome FCO in oras

Exista 4 terminale in aeroportul Fiumicino: T1, T2, T3 și T5. Daca zbori din/spre Romania sau Moldova 

  • Terminalul 1. Zboruri interne si zboruri catre tarile UE operate de Alitalia, KLM, Air France, Wizz Air
  • Terminalul 2. Zboruri interne si zboruri catre tarile UE operate de operatori low-cost, inclusiv RyanAir
  • Terminalul 3. Zboruri internationale, inclusiv cele operate de Tarom, Air Moldova
  • Terminalul 5. Zboruri directe catre Statele Unite ale Americii si Israel

Zboruri directe spre Rome FCO