Top 10 orase din Europa cu cea …

Top 10 orase din Europa cu cea mai buna calitate a vietii

Top 10 orase din Europa cu cea mai buna calitate a vietii

Dreptul de a circula liber si de a lucra in orice tara este un drept fundamental al cetatenilor Uniunii Europene.

Daca ai hotarat sa beneficiezi de acest drept dar nu stii ce oras sa alegi pentru te stabili, noi ti-am pregatit un Top 10 al oraselor cu cea mai buna calitate a vietii si cele mai bune conditii de lucru si studii din Europa.

Acest top este alcatuit in baza ratingului companiei Mercer - cea mai mare companie de consultanta in domeniul resurselor umane din lume.

Pentru elaborarea listei Mercer a luat in consideratie mai mult de 39 de criterii.

Cele mai importante criterii sunt nivelul criminalitatii, gestionarea deseurilor, accesibilitatea transportului public, calitatea studiilor, nivelul de salarizare, disponibilitatea serviciilor publice, mediul de afaceri.


Viena, Austria

VIE

Bilete avion

Cunoscuta pentru siguranta, transportul public si diversitatea sa, capitala austriaca este prima in acest top. 

Primitoare, fermecatoare, uluitoare sunt doar cateva cuvinte caracteristice pentru Viena, unul dintre cele mai frumoase orase europene.

Aici vei descoperi un oras incredibil care imbina trecutul si modernitatea, urbanismul si spatiile verzi, cultura si gastronomia.

Viena este, fara dubii, orasul perfect pentru o viata noua.


Dusseldorf, Germania

DUS

Bilete avion

Düsseldorf este situat pe raul Rin, al doilea cel mai lung rau din centrul si vestul Europei si este unul dintre cele mai bogate orase din Germania.

Orasul este recunoscut pentru infrastructura superba, arhitectura impresionanta si o atitudine generala cosmopolita si deschisa.

Aici vei gasi o multime de zone pietonale, o infrastructura dezvoltata si o mare varietate de activitati de agrement - inclusiv muzee, galerii, teatre, opera, spa-uri, piscine publice, cinema si multe altele.


Frankfurt, Germania

FRA

Bilete avion

In Frankfurt, ai mai multe sanse sa auzi engleza, spaniola, turca sau romana decat germana. Aproximativ 30% dintre locuitori au cetatenie straina.

Aproximativ 180 de nationalitati diferite sunt reprezentate in Frankfurt, asa ca poti fi sigur ca vei gasi pe cineva care va impartaseste cultura si limba.

Daca vei alege Frankfurt ca loc de trai, vei avea toate marile orase germane dar si orase europene precum Amsterdam, Paris, Luxemburg, Bern sau Bruxelles, la o distanta de 4-6 ore de mers cu trenul sau masina.

In plus, aeroportul din Frankfurt este cel mai mare aeroport comercial din Germania si un hub aerian international renumit. De aici ajungi usor spre aproape 300 de destinatii, cu zbor direct.


Copenhaga, Danemarca

CPH

Bilete avion

Chiar daca costurile sunt relativ ridicate in Copenhaga, capitala daneza ocupa in mod regulat primele locuri in "Clasamentul fericirii" elaborat de ONU.

Infrastructura excelenta, sisteme de transport fiabile si un nivel inalt de asistenta medicala, toate contribuie la o calitate ridicata a vietii.

Acesta este si unul dintre cele mai ecologice orase din lume si un oras in care este incurajat transportul cu bicicleta.

Danezii sunt printre cei mai buni vorbitori non-nativi de limba engleza din lume, ceea ce usureaza asimilarea pentru expatriatii noi. Cele mai importante formulare guvernamentale sunt disponibile in engleza.


Geneva, Elvetia

GVA

Bilete avion

Geneva este o locatie populara pentru expatriati, oferind o calitate excelenta a vietii si oportunitati bune pentru cariera.

In clasamentul de calitate al vietii Mercer, Geneva este pe locul 8 - din 231 de orase din lume.

Geneva este un centru global pentru domeniile financiare si diplomatice si are o populatie mare de lucratori straini.

Orasul este obisnuit cu imigrantii, si perioada de tranzitie va di destul de simpla, ceea ce reprezinta un bonus cert in comparatie cu alte orase. Raportul  munca / viata este unul bun, cu accent puternic pe activitatile in aer liber si petrecerea timpului in afara biroului.


Basel, Elvetia

BSL

Bilete avion

Situat la frontiera cu Germania si Franta, Basel este o combinatie cosmopolita de calitate elvetiana autentica si o populatie multiculturala.

Basel nu este doar o destinatie perfecta pentru turism, dar este si un oras minunat in care sa traiesti.

Clasat printre cele mai sigure orase din Europa, Basel ofera o calitate inalta a vietii cu scoli prestigioase, muzee si evenimentele internationale, natura nealterata si avantajele unui oras mare.


Berlin, Germania

BER

Bilete avion

Capitala Germaniei si una dintre cele mai mari regiuni metropolitane a Germaniei este un oras multicultural si cel mai mare oras universitar german.

Aici se afla trei dintre cele mai importante universitati ale tarii, inclusiv Universitatea Libera din Berlin.

Dar, pe langa faptul ca este o metropola plina de viata urbana, orasul este perfect si pentru cei care iubesc natura, deoarece este un loc foarte verde, cu multe parcuri, paduri si rauri.


Luxemburg

LUX

Bilete avion

Luxemburg este un sinonim cu "calitate inalta a vietii". Nenumarate sondaje internationale confirma periodic ca Luxemburgul este un loc foarte placut pentru a trai.

Salariile si nivelul de trai sunt ridicate, si, de asemenea, exista o viata culturala foarte bogata si variata. In plus, Luxemburgul este o tara sigura, beneficiind atat de o mare stabilitate politica, cat si de un nivel destul de scazut de coruptie si criminalitate.

Locuitorii Marelui Ducat se simt fericiti - o constatare oficiala a unui sondaj realizat de Eurostat. Si dovada finala a nivelului calitatii vietii este speranta de viata ridicata.

Daca te muti in Luxemburg vei trai nu doar bine, dar si mult!


Oslo, Norvegia

OSL

Bilete avion

Prea frig, prea intunecat (cel putin din octombrie pana in martie, apoi - prea luminos), prea scump. Cand vine vorba de Oslo si Norvegia in general, poti afirma toate cele de mai sus si nu te vei insela. Insa Norvegia este si cea mai fericita tara din lume. Cum vine asta?

Tara Vikingilor este locul cu cele mai inalte standarde de viata si cu o economie foarte bogata, fiind alimentata de exporturile de petrol si gaze. Iar unul din beneficiile bogatiei este asistenta medicala gratuita. 

Rata de somaj este foarte mica in comparatie cu alte tari din lume iar rata saraciei - foarte scazuta, cu un nivelul de salarizare foarte ridicat. Diferenta dintre saraci si bogati este semnificativ mai mica decat in alte tari.


Bruxelles, Belgia

BRU

Bilete avion

Capitala Belgiei se plaseaza in fata Londrei, New York-ului si Parisulului dupa calitatea vietii.

Unul dintre cele mai bune lucruri este ca in Belgia exista o varietate atat de mare de lucruri de facut si toate sunt la indemana. In jumatate de ora poti deja schia sau face canotaj, intr-o ora poti fi pe plaja. Este un loc perfect mai ales pentru familiile cu copii - intotdeauna vei avea ceva interesant de facut cu cei mici.

Orasul este amplasat convenabil, de aici ajungi usor in Olanda, Paris, Germania - in mai putin de 2 ore de mers cu trenul sau masina.

Limba engleza este larg utilizata si iti va fi usor sa te integrezi daca cunosti aceasta limba dar pentru un lucru bine platit va trebui sa inveti si Franceza.


Asadar acestea sunt cele mai bune orase din Europa pentru trai, lucru si studii.

Cu ce incepi? Pentru inceput rezerva-ti niste bilete low-cost si fa o vizita ca sa vezi totul cu ochii tai!

Articole similare

Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive - Ghid de calatorie
Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive …
Cele mai mari 20 aeroporturi din lume dupa numarul de zboruri directe in 2024
Cele mai mari 20 aeroporturi din lume dupa numaru…
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Olanda)
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Ola…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate