Top 5: Cele mai operate zboruri directe …

Top 5: Cele mai operate zboruri directe internationale din lume

Top 5: Cele mai operate zboruri directe internationale din lume

Liderul global in date de calatorie, OAG, a publicat cel mai recent raport “Cele mai operate rute aeriene din lume”. Documentul analizeaza cele mai circulate rute aeriene din lume dupa diverse piete si valori. Asadar sa vedem care sunt cele mai aglomerate rute internationale din lume, dupa numarul de locuri disponibile pentru perioada octombrie 2021 - septembrie 2022. Pentru detalii zbor, aeroporturi, companii si orar acceseaza pagina zborului.

OAG este un furnizor global de date de calatorie cu sediul in Marea Britanie. Compania a fost fondata in 1929 si opereaza in SUA, Singapore, Japonia, Lituania si China. Gestioneaza una dintre cele mai mari retele de date de informatii despre zboruri, inclusiv orare, statutul zborurilor, ore de conexiune si coduri de referinta din industrie.

1. Cairo - Jeddah

Primul loc dintre cele mai aglomerate rute aeriene internationale din lume a fost culoarul aerian dintre Cairo International (CAI) si Jeddah King Abdulaziz International (JED) ( Cairo - Djedda ). In total, un total de 3 234 683 de locuri au fost puse in vanzare pentru aceasta pereche de orase in ultimele 12 luni. Acestea au fost oferite de Air Arabia Egypt, Air Cairo, EgyptAir, Flyadeal, FlyEgypt, Flynas, Nesma Airlines, Nile Air si Saudia.

2. Dubai - Riyadh

Ruta de pe locul doi a avut peste trei milioane de locuri disponibile in ultimul an. Un total de 3 191 090 locuri au fost disponibile intre Dubai si King Khalid International (RUH) in Riyadh, Arabia Saudia ( Dubai - Riad ), oferite de mai multe de companii aeriene - Emirates, Flyadeal, flydubai si Flynas.

3. New York JFK - London Heathrow

In ultimul an, 2 848 044 de locuri au fost disponibile pe ruta New York - Londra (JFK - LHR), care a primit un impuls odata cu sosirea unui nou operator - JetBlue cu Airbus A321LR. Ceilalti patru operatori ai rutei sunt American Airlines, British Airways, Delta Air Lines si Virgin Atlantic.

4. Dubai - London Heathrow

Conexiunea dintre Dubai International (DXB) si Londra Heathrow (LHR) ( Dubai - Londra ) se plaseaza pe locul 4. In total, 2 697 593 de locuri au fost puse la dispozitie pe aceasta ruta intercontinentala intre octombrie 2021 si septembrie 2022. 2 companii aeriene au deservit aceasta ruta - British Airways si Emirate, Royal Brunei urmand sa se alature in scurt timp.

5. Kuala Lumpur - Singapore

Culoarul aerian intra-asiatic intre Kuala Lumpur International (KUL) si Singapore Changi (SIN) ( Kuala Lumpur - Singapore ) se plaseaza pe locul 5. In ultimul an, companiile aeriene au pus la dispozitie un total de 2 443 176 de locuri pe aceasta ruta - care leaga doua dintre cele mai mari hub-uri aeriene din Asia de Sud-Est. Zborurile de pasageri pe aceasta ruta sunt operate de companii precum AirAsia, Batik Air Malaysia, Jetstar Asia, KLM, Malaysia Airlines, Scoot si Singapore Airlines.

Articole similare

Air Moldova anuleaza toate zborurile si biletele incepand cu 2 mai
Air Moldova anuleaza toate zborurile si biletele …
Compania islandeza PLAY va opera zboruri directe limitate Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti
Compania islandeza PLAY va opera zboruri directe …
IATA: 2023 - cel mai sigur an in toata istoria aviatiei civile
IATA: 2023 - cel mai sigur an in toata istoria av…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate