Valencia - cea mai populara regiune turistica …

Valencia - cea mai populara regiune turistica din Spania

Valencia - cea mai populara regiune turistica din Spania

Regiunea Valenciana este teritoriul plajelor, muntilor, padurilor si al campiilor bogate de coasta cu o clima la fel de variata ca si terenul sau. Aici vei gasi plaje extinse si curate, gradini de portocali si sate autentice ale pescarilor spanioli.

Fie ca doresti sa vizitezi pentru prima data, sau vrei sa revezi Peninsula Iberica - Valencia este cea mai reprezentativa regiune a Regatului Spaniol si destinatia perfecta pentru toate gusturile turistice.

Scurt ghid turistic

Un pic de geografie si istorie

Valencia, Castellon si Alicante formeaza cele trei provincii ale regiunii Valencia, cu un peisaj foarte divers, cu peste 450 de kilometri de coasta si plaje de-a lungul Mediteranei, marginita de Catalonia la nord si Murcia la sud. Regiunea are o suprafata totala de aproximativ 20 000 de km². Aici gasesti munti inalti, campii largi, zone umede si plaje, o clima temperata dar si regiuni semiaride si paduri luxuriante mai spre interior.

Din punct de vedere turistic regiunea este divizata in 2 zone - Costa del Azahar si, mai la sud, Costa Blanca.

Regiunea Valencia

Bogatia terenului si varietatea habitatelor au facut ca Regiunea Valenciana sa fie locuita cu aproximativ 29 000 de ani inainte de Hristos.

Conform Statutului sau de Autonomie, poporul din Valencia este o nationalitate. Limbile vorbite sunt spaniola si valenciana (o varietate a limbii catalane). Originile comunitatii dateaza din 1238 cand Iacob al Aragonului a recucerit teritoriul de la Mauri in timpul Reconquista si a infiintat Regatul Valenciei.

Valencia si-a trait epoca de aur in secolul al XV-lea, devenind capitala economica a Coroanei. Autoguvernarea a continuat dupa unificarea Regatului Spaniei, insa a fost suspendata in 1707 de catre Filip al V-lea al Spaniei ca rezultat al razboiului spaniol de succesiune. Nationalismul valencian a revenit spre sfarsitul secolului al XIX-lea si a stat la baza conceptiei moderne a Tarii Valenciene. Incepand cu 1982 Valencia este o Comunitate Autonoma avand propriul Guvern (Generalitat Valenciana).

Cum ajungi in regiunea Valencia

Bucuresti - Valencia

Zboruri directe

Din regiunea noastra sunt disponibile mai multe zboruri directe catre regiunea Valencia (vezi mai jos). Preturile la biletele pentru zboruri directe pornesc de la €139 dus-intors - daca iti rezervi biletele cu 6-12 luni inainte de zbor.

De asemenea poti opta pentru conexiuni low-cost - acestea sunt disponibile din toate aeroporturile din regiunea noastra.

Biletele cu tarif redus pentru aceste destinatii se vand in mediu cu 2-3 luni inainte de zbor, pentru sezonul inalt - mult mai devreme. Ca pentru orice destinatie solicitata - trebuie sa-ti rezervi biletele din timp - daca vrei sa calatoresti ieftin spre Valencia.

Hoteluri, transport si restaurante

Pretul mediu pentru o noapte in hotel este de 35 euro in sezon inalt. Daca iti faci rezervarea din timp poti gasi si preturi pornind de la 19 euro.

In Valencia, fiind cel mai mare oras, ai la dispozitie toate tipurile de transport public, inclusiv si o retea de metro. Pretul unui bilet la transport public este de 1,50 euro. In Alicante si Castellon te poti deplasa cu autobuzul sau chiar pe jos, distantele intre obiectivele principale fiind destul de scurte. Daca doresti sa te deplasezi in puncte mai indepartate ale regiunii poti inchiria un automobil - pretul mediu este de 10 euro / pe zi.

O masa completa in restaurant mediu te va costa aproximativ 9 euro. Daca vrei sa economisesti iti recomandam sa mergi un pic mai departe de zonele turistice, acolo unde iau masa si localnicii - aici poti lua masa cu 4-5 euro.

Cand o sa te afli in Valencia nu uita de siesta. Acesta pauza renumita spaniola dureaza intre orele 14.00 si 17.00 si in acest interval se inchid majoritatea restaurantelor, inclusiv centrele comerciale mari si magazinele mici.


Valencia - Orasul Artelor

Valencia

Valencia nu are nevoie de o prezentare speciala. In afara de renumita echipa de fotbal cu acelasi nume, acest oras se asociaza cu nisipul alb, mancarea delicioasa si o atmosfera de sarbatoare. In Valencia nu trebuie sa cauti unghiul perfect pentru fotografii. Aici totul este frumos si fotogenic.

Orasul este vestit pentru arhitectura, muzeele, centrele de arta, viata de noapte vibranta si arta culinara. Aici a luat nastere celebra mancare spaniola, paella. Si dintre toate varietatile acestui fel de mancare, paella valenciana, este cea clasica si originala.

Plajele din Valencia sunt foarte curate si ecologice. Aici este locul potrivit pentru a va relaxa cu copiii. Peste tot sunt instalate dusuri, vestiare, puncte de inchiriere de sezlonguri si umbrele. Pentru cei care prefera o vacanta zgomotoasa, activa, plajele potrivite sunt Las Arenas, Malvarrosa, El Saler. Daca, dimpotriva, vrei intimitate si liniste, atunci mergeti la plajele Patagona sau Pinedo.

Zboruri ieftine spre Valencia


Castellon - Orasul Portocalelor

Castellon de la Plana

Castellon de la Plana este un important oras industrial al Spaniei, dar si o destinatie de vacanta populară, turistii fiind atrasi de istoria, arhitectura si plajele din regiune. Orasul se dezvolta dinamic si deja a crescut in proportii atat de mari incat a ocupat intreaga coasta marina, iar acum multe strazi si drumuri au acces la mare. Datorita amplasarii favorabile aici este aproape intotdeauna o vreme fara vant, astfel incat marea este calma si placuta.

Castellon de la Plana este poarta de intrare low-cost in regiunea Costa del Azahar (Coasta florilor de portocal)  - o statiune de litoral exotica, cu peisaje mirifice, plaje primitoare si vreme agreabila cu pajisti inverzite, gradini de portocali, alaturi de care se afla o zona muntoasa si salbatica.

Zboruri ieftine spre Castellon


Alicante - Orasul Soarelui

Alicante

Insoritul Alicante se afla pe coasta mediteraneana, intre Benidorm si Elche, in cea mai buna zona climatică a Marii Mediterane. Relieful din Alicante este preponderent muntos, cu o diferenta semnificativa de altitudini intre cartierele orasului. Deasupra orasului se ridica muntii Benacantil, Tossal, San Julian si Gross.

Cald, insorit, plin de viata - astfel de asociatii iti vin in minte atunci cand te gandesti la capitala regiunii Costa Blanca. Odihna in Alicante inseamna mare si plaja, plimbari de-a lungul coastei, urcari pe munti, shopping in centrul vibrant al orasului, relaxare la umbra palmierilor si a ficusilor si, daca ai noroc, participarea la festivalurile traditionale.

Zboruri ieftine spre Alicante

Articole similare

Lefkada - Ghid de calatorie pentru vacanta de vara 2024
Lefkada - Ghid de calatorie pentru vacanta de var…
Animawings va zbura direct din Timisoara spre Insula Rhodos
Animawings va zbura direct din Timisoara spre Ins…
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fotbal 2024
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fot…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate