Wizz Air a receptionat primul avion Airbus …

Wizz Air a receptionat primul avion Airbus A321 NEO

Wizz Air a receptionat primul avion Airbus A321 NEO

Wizz Air, cel mai mare operator low-cost din Europa Centrala si de Est, a receptionat azi primul sau avion AIRBUS A321 NEO din totalul celor 256 (!) comandate.

Noua generatie de aeronave Airbus A321neo ofera cea mai larga cabina cu un singur culoar, cu 239 locuri, o flexibilitate operationala maxima, eficienta maxima energetica si costuri de operare reduse.

Motoarele de noua generatie si designul revolutionar al fuzelajului ofera un consum de combustibil cu 20% mai mic decat la aeronavele de veche generatie.

Pe langa eficienta energetica - A321neo ofera, de asemenea, beneficii semnificative pentru mediu, cu o reducere de aproape 50% a emisiilor nocive.

Airbus A321neoCompania Airbus urmeaza sa mai livreze operatorului ungar inca 256 de avioane noi din familia A321neo. Aceasta reprezinta cea mai mare comanda de acest tip din lume.

Noua aeronava are o raza de zbor de 7400 km ceea ce face posibila extinderea operatiunilor companiei low-cost in afara Europei. Despre o asemenea extindere a vorbit expres si József Váradi - CEO Wizz Air - in cadrul ceremoniei de receptie a noului avion in Hamburg, Germania.

Fara exagerari, ziua de 7 Martie este inceputul unei noi ere in istoria Wizz Air, care dupa livrarea intregii comenzi de avioane urmeaza sa devina un jucator principal al industriei nu doar in Europa dar si in lumea intreaga.

Ce aduce bun aceasta noutate Calatorilor?

Aeronavele noi vor duce la eficientizarea costurilor operationale - si corespunzator la reducerea preturilor pentru utilizatorul final - Pasagerul. De asemenea, dupa finalizarea intregii comenzi de 256 de avioane, compania cu siguranta va lansa rute noi in Europa dar si in afara ei. Suntem siguri ca extinderea va ajunge si pana in aeroporturile din Romania. Speram sa fie marita si baza operationala a companiei in aeroportul din Chisinau - unde Pasagerii nostri asteapta cu nerabdare lansarea unor zboruri cu adevarat ieftine spre unele destinatii cheie.

Aceasta noutate este si un semnal pentru unii operatori din regiunea noastra care, din pacate, sunt depasiti de realitatile aviatiei civile moderne si inca mai opereaza avioane invechite, astfel oferind confort si siguranta redusa si preturi mai mari Pasagerilor.

In cazul in care nu vor lua act si nu vor fi in stare sa implementeze careva strategii de reinnoire a flotelor - le va fi extrem de dificil sa concureze cu gigantii Wizz Air si Ryanair, care incep sa shimbe regulile jocului si in Europa de Est.

Articole similare

Primele zboruri directe Wizz Air din Romania spre Istanbul si Antalya
Primele zboruri directe Wizz Air din Romania spre…
Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania in 2022 - crestere cu 87%
Traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania…
Primele zboruri direct din Romania spre Albania cu Wizz si Ryanair
Primele zboruri direct din Romania spre Albania c…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023