Wizz Air inchide baza din Bacau si …

Wizz Air inchide baza din Bacau si lasa aeroportul aproape fara zboruri

Wizz Air inchide baza din Bacau si lasa aeroportul aproape fara zboruri

Dupa mai putin de 2 ani de la lansare Wizz Air isi inchide baza din Bacau. Cu parere de rau, Aeroportul din Bacau nu a reusit sa-si demonstreze fezabilitatea in ciuda investitiilor si lucrarilor de modernizare din 2021.

Evident, Wizz a luat aceasta decizie dupa ce a analizat cifrele dezastruoase din 2022 care arata clar ca traficul de pasageri din si spre Bacau se prabuseste fara sansa de recuperare.

Prima lovitura pentru Aeroportul International George Enescu a fost falimentul si suspendarea operatiunilor Blue Air, partenerul de lunga durata al aeroportului. Lovitura de gratie este aplicata de Wizz Air - cea mai mare companie din Romania anuleaza aproape toate zborurile din Bacau.

Toate cursele pentru care au fost vandute bilete vor fi redirectionate spre aeroporturi alternative - in primul rand Iasi, Suceava si Chisinau. Pentru unele inca se mai vand bilete in ianuarie.

Incepand cu luna februarie 2023 Wizz Air va opera doar 2 zboruri din Bacau (Londra (Luton) si Milano (Bergamo si Malpensa)). Cu alte cuvinte - se va zbura doar spre 2 destinatii (3 daca e sa consideram Milano cu 2 aeroporturi) din Aeroportul International Bacau. Dar nu excludem ca si acest program sa fie modificat.

Cu toate acestea Wizz nu ramane unicul operator in Bacau, incepand cu martie AeroItalia va zbura spre Bergamo.

Daca rezervi bilete pe site-ul oficial Wizz, trebuie sa ai in vedere ca operatorul are un obicei neplacut care ii induce in eroare pe multi pasageri - afiseaza in continuare rezultate pentru zborurile anulate. Utilizatorii acestui site pot sa caute zboruri din si spre Bacau - doar ca aceste zboruri sunt de fapt din si spre Iasi si Chisinau.

De ce Aeroportul din Bacau nu reuseste sa atraga pasageri? Este greu de spus cu siguranta. Daca pana in 2021 acest lucru se putea datora starii tehnice a terminalului si pistei, acum putem concluziona ca aeroportul pur si simplu are ghinion sau amplasarea geografica nu este favorabila.

Articole similare

Zbor direct Bucuresti – Izmir cu Wizz Air din iunie 2024
Zbor direct Bucuresti – Izmir cu Wizz Air din iun…
Zbor direct nou Chisinau – Hamburg cu HiSky din mai 2024
Zbor direct nou Chisinau – Hamburg cu HiSky din m…
Zbor direct Bucuresti – New York, SUA din iunie 2024, cu HiSky
Zbor direct Bucuresti – New York, SUA din iunie 2…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate