Wizz Air schimba configuratia zborurilor in Moldova

Pe fundalul perturbarilor traficului aerian cauzate de pandemie Wizz Air a inceput sa schimbe configuratia retelelor si sa redistribuie aeronavele in Europa.

In acest context, compania low-cost isi va restrange operatiunile in Iasi, dar nu si in regiunea Moldovei.

2 rute directe din Iasi terminate

Urmatoarele rute vor fi suspendate incepand cu luna Noiembrie 2020:

Modificarile sunt facute in urma modificarilor de retea, dar si ca urmare a impactului pandemiei Covid. Fara sa luam in calcul prabusirea traficului din cauza pandemiei, fluxul de pasageri in Iasi, cel putin nu va mai avea o crestere atat de mare ca in perioada anterioara.

O mare parte a pasagerilor aeroportului Iasi sunt calatorii din regiunile invecinate, inclusiv Republica Moldova, care inregistreaza in 2020 o dezvoltare considerabila a retelei de destinatii si scadere a preturilor, aeroportul din Iasi devenind mai putin atractiv ca alternativa.

Rutele directe scoase din Iasi, dupa Noiembrie, nu au alternative, si vor fi disponibile cu aceleasi preturi si conditii din Bacau si Suceava.

Expansiune in Moldova

Doar in Suceava, de la 1 zbor, s-a ajuns la 9 destinatii directe, inclusiv si zone metropolitane si noduri de transport majore din Europa - Londra, Milano, Viena.

Pandemia Covid a lovit puternic in Blue Air, operatorul romanesc fiind nevoit sa renunte la planurile de expansiune in Bacau, iar Wizz Air nu a intarziat sa preia aceste planuri, si, printr-o miscare, a devenit principalul jucator pe Aeroportul George Enescu.

Aeroporturi Moldova

Bacau BCM

Bacau BCM
Aeroportul Bacau este un aeroport international situat la 5 km distanta de centrul orasului Bacau. Aeroportul a fost mult timp baza pentru Blue Air, aceasta fiind singura companie care opera zboruri programate. In perioada August - Octombrie 2020... Vezi detalii
Cum ajung in oras
Companii aeriene
0B
W6

Iasi IAS

Iasi IAS
Aeroportul International Iasi este un aeroport situat in Iasi, Romania, la 8 km (5 mi) est de centrul orasului. Unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate din Romania, Aeroportul Iasi este al patrulea aeroport cel mai aglomerat din Romania... Vezi detalii
Cum ajung in oras
Companii aeriene
0B
OS
A2
H4
LH

Suceava SCV

Suceava SCV
Aeroportul Suceava, mai cunoscut sub numele de Aeroportul Salcea, s-a deschis in 1962. In martie 2005, aeroportul a fost redenumit Aeroportul Stefan cel Mare si a fost deschis traficului international, initial cu o ruta spre Bucuresti operata de T... Vezi detalii
Cum ajung in oras
Companii aeriene
0B
TB
W6
RO
FR

Chisinau KIV

Chisinau KIV
Aeroportul International Chisinau este situat la 13 km sud-est de centrul Chisinaului, capitala Republicii Moldova. Este singurul aeroport din tara care gestioneaza zboruri de pasageri programate. Acesta serveste ca baza operationala pentru Air Mo... Vezi detalii
Cum ajung in oras
Companii aeriene
9U
OS
SU
5F
FH
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.