Wizz Air suspenda toate zborurile directe din …

Wizz Air suspenda toate zborurile directe din Chisinau incepand cu 14 martie 2023

Wizz Air suspenda toate zborurile directe din Chisinau incepand cu 14 martie 2023

Incepand cu 14 martie 2023 Wizz Air  suspenda toate operatiunile din Aeroportul International Chisinau. Aceasta nu este prima suspendare Wizz de la inceputul razboului pornit de Rusia impotriva Ucrainei si stirea nu este tocmai o surpriza pentru noi.

Cu parere de rau, razboiul din Ucraina prezinta riscuri majore pentru zborurile din spatiul aerian al Moldovei. Sa nu uitam ca rachetele rusesti zboara nestingherit la cateva sute de kilometri, iar recent au traversat si teritoriul Republicii Moldova.

Cu toate acestea Wizz Air este, deocamdata, unicul operator care anuleaza zborurile si un numar destul de mare de curse raman in continuare operationale.

Ceilalti operatori aerieni principali, FlyOne , Air Moldova , HiSky , opereaza in continuare (la momentul publicarii acestei stiri). Turkish Airlines , Tarom , Lot Polish Airlines si Austrian Airlines de asemenea sunt inca activi.

Conform anuntului oficial al Autoritatii Aeronautice Civile al Republicii Moldova (CAA MD): "Urmare a analizei riscurilor, institutiile statului au stabilit ca zborurile in spatiul aerian național pot fi efectuate in siguranta, aplicand o serie de proceduri In acest sens, si regreta decizia subita luata de catre Wizz Air. In continuare vom intreprinde toate actiunile necesare pentru a asigura revenirea cat de curand a operatorului aerian pe Aeroportul International Chisinau, dar si pentru atragerea altor companii aeriene low-cost."

Recomandam calatorilor sa rezerve atent pe site-ul oficial Wizz - aici sunt afisate bilete cu plecare din/spre Iasi atunci cand cauti din/spre Chisinau - si acest lucru nu este tocmai foarte vizibil si evident.

In continuare calatorii din Moldova pot opta pentru aeroportul alternativ - Aeroportul International Iasi .

Avand in vedere situatia obiectiva de siguranta - recomandam calatorilor sa rezerve bilete de avion exclusiv din Iasi si Romania.

Wizz Air nu a anuntat, deocamdata, si data cand vor fi reluate zborurile din/spre Moldova. Urmariti blog-ul nostru si accesati pagina zborului de care a aveti nevoie pentru a afla programul actualizat.

Articole similare

FlyOne lanseaza 3 zboruri directe si 2 destinatii noi din Chisinau - Munchen si Madrid
FlyOne lanseaza 3 zboruri directe si 2 destinatii…
Timisoara - Zakynthos, zbor direct cu Wizz Air incepand cu vara 2023
Timisoara - Zakynthos, zbor direct cu Wizz Air in…
FlyOne relanseaza zborul direct Chisinau - Valencia din iunie 2023
FlyOne relanseaza zborul direct Chisinau - Valenc…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023