Wizz Air suspenda unicul zbor direct din Moldova spre Atena

Airbus A320 Wizz Air Aeroportul Chisinau

Conform programului actualizat a fost suspendat zborul direct Chisinau - Atena operat de Wizz Air.

Acesta era unicul zbor direct din Republica Moldova spre capitala Greciei, in continuare pasagerii pot opta pentru zboruri directe alternative sau cu escala.

De ce a fost anulata ruta Chisinau - Atena?

Bineinteles, si-a spus cuvantul, in primul rand, impactul pandemiei Covid. In 2021 marele orase si calatoriile "city-break" vor avea o scadere considerabila a fluxului turistic, calatorii preferand sa mearga spre "destinatii autentice de vacanta" unde toate atractiile, inclusiv plajele sunt amplasate compact si aproape.

Un alt motiv este scaderea numarului de lucratori migranti din Moldova in capitala Greciei. Tot mai putini moldoveni aleg acest oras pentru lucru, din cauza situatiei economice si salariilor mici. Corespunzator tot mai putin moldoveni circula pe aceasta directie.

Astfel se pare ca Wizz Air a schimbat Atena pe Creta (Primul zbor direct programat Chisinau - Heraklion, Creta). In continuare ramane deschis zborul direct Chisinau - Salonic cu Air Moldova (orarul de vara).

Cum zbori in continuare spre Atena

In continuare cele mai apropiate zboruri direct spre Atena sunt Odesa - Atena si Bacau - Atena. Din Chisinau se poate zbura doar cu escala.

Cand va fi relansat zborul direct Chisinau - Atena?

Este putin probabil sa vedem un zbor direct in anul 2021, cea mai probabila relansare poate fi incepand cu primavara anului 2022 - in cazul in care se va schimba pozitiv situatia cu pandemia si restrictiile.

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular