Zbor direct spre Canada - orar, frecventa …

Zbor direct spre Canada - orar, frecventa si preturi

Zbor direct spre Canada - orar, frecventa si preturi

Avem multe solicitari de la Calatorii din regiunea noastra cu privire la disponibilitatea si orarul zborurilor directe din Romania spre Canada.

Intr-adevar, nu exista in spatiul online informatii relevante si structurate cu privire la acest subiect, cat ar fi de straniu - nici chiar pe site-ul operatorului zborului. Pentru a clarifica acest subiect de maxim interes venim cu o informatie completa.

Calatoriile spre Canada

Istorie zboruri directe Romania - Canada

Stiai ca primele zboruri directe spre Canada au fost operate de  ompania nationala Tarom incepand cu 1993 si pana la inceputul anilor 2000, cand a renuntat la aceasta cursa din cauza gradului mic de incarcare.

Iata ca dupa aproape 20 ani se restabileste conexiunea directa, iar noutatea vine la scurt timp dupa liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Canada.

Impactul pandemiei Covid-19

Aviatia a fost grav afectata de pandemie, iar zborurile directe spre Canada nu sunt o exceptie.

Toate zborurile directe din/spre Canada si Romania pentru anul 2020 - 2022 au fost anulate de operatorul rutei. Cursele directe București - Toronto si București - Montreal urmeaza sa fie reluate in vara anului 2023.

Pana atunci unica optiune de a ajunge in Canada din Romania sunt zborurile cu escale, care de multe ori pot fi mult mai ieftine dar pot fi si comode, daca alegi escale scurte. Despre cum zbori cu escala afla aici: Zbor low-cost cu escala - procedura si recomandari .

Calatoria in baza autorizatiei electronice

  • Incepand cu 1 Decembrie 2017 cetatenii romani pot calatori in Canada in scop turistic, fara viza, in baza pasaportului simplu electronic si a unei autorizatii electonice de calatorie (Electronic Travel Authorization – eTA).
    Autorizatia de calatorie eTA costa 7 dolari canadieni, se obtine doar online, prin accesarea paginii www.Canada.ca/eTA-Romania si are o valabilitate de 5 ani sau, pana la expirarea valabilitatii pasaportului simplu electronic.
    Obtineti eTA inainte de a va rezerva biletele de avion.

Primele zboruri directe din noua generatie (si anume pe ruta din/spre Montreal si Toronto) au fost efectuate in luna Iunie 2018.

Rutele noi sunt operate cu orar limitat doar in sezonul de vara - iunie - octombrie, incepand cu vara anului 2022.

Zboruri Romania - Canada

Preturi zboruri directe Romania - Canada

Preturile la bilete sunt foarte bune pentru un zbor peste ocean - media e de 700 euro dus-intors - daca iti rezervi biletele din timp. Din timp, pentru aceasta destinatie, inseamna 6-12 luni inainte de zbor.

  • Daca ai de gand sa zbori direct si ieftin din/spre Canada exista o singura solutie - sa rezervi biletele cat mai devreme.
    Toate (absolut toate) biletele ieftine pe aceasta directie se vand cu aproximativ 6 luni inainte de zbor si mai devreme.

Daca preferi sau esti nevoit sa iti cumperi biletele cu mai putin timp inainte de zbor biletele in aceasta perioada te vor costa aproximativ de la 1000 la 2000 euro dus-intors (in functie de sezon).

Iti atragem atentia ca motorul de cautari bilete iti afiseaza automat mai intai zborurile cele mai ieftine care sunt cu escala si pornesc de la 289 euro.

Pentru a vedea doar zborurile directe - utilizeaza filtrul de zboruri.

Aeroporturi

Bucharest OTP

Bucharest OTP

Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti este cel mai mare aeroport international din Ro…

Mergi la OTP
Montreal YUL

Montreal YUL

Aeroportul internațional Montréal – Trudeau (franceza: Aéroport international Pierre-Elliott-Trudea…

Mergi la YUL
Toronto YYZ

Toronto YYZ

Aeroportul internațional Lester B. Pearson, cunoscut pur si simplu sub denumirea de Toronto Pearson…

Mergi la YYZ

Conform datelor recensamantului canadian din 2016, sunt aproximativ 240 000 de romani in Canada. Unele surse estimeaza ca acest numar poate fi mai mare de 400 000 daca se iau in calcul si canadienii care sunt in totalitate sau partial de provenienta romana.

Articole similare

Oferte bilete zboruri charter Romania si Moldova 2023
Oferte bilete zboruri charter Romania si Moldova …
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu avionul
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu a…
Cum zbori direct spre Antalya - Poarta Rivierei Turcesti
Cum zbori direct spre Antalya - Poarta Rivierei T…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023