Canada - cea mai detaliata informatie despre zboruri directe si preturi

Zbor direct Romania - Canada

Avem multe solicitari de la Calatorii din regiunea noastra cu privire la disponibilitatea si orarul zborurilor directe din Romania spre Canada.

Intr-adevar, nu exista in spatiul online informatii relevante si structurate cu privire la acest subiect, cat ar fi de straniu - nici chiar pe site-ul operatorului zborului. Pentru a clarifica acest subiect de maxim interes venim cu o informatie completa.

Calatoriile spre Canada

Istorie zboruri directe Romania - Canada

Stiai ca primele zboruri directe spre Canada au fost operate de  ompania nationala Tarom incepand cu 1993 si pana la inceputul anilor 2000, cand a renuntat la aceasta cursa din cauza gradului mic de incarcare.

Iata ca dupa aproape 20 ani se restabileste conexiunea directa, iar noutatea vine la scurt timp dupa liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Canada.

Impactul pandemiei Covid-19

Aviatia a fost grav afectata de pandemie, iar zborurile directe spre Canada nu sunt o exceptie.

Toate zborurile directe din/spre Canada si Romania pentru anul 2020 - 2021 au fost anulate de operatorul rutei. Cursele directe Bucuresti - Toronto si Bucuresti - Montreal urmeaza sa fie reluate in vara anului 2022.

Pana atunci unica optiune de a ajunge in Canada din Romania sunt zborurile cu escale, care de multe ori pot fi mult mai ieftine dar pot fi si comode, daca alegi escale scurte. Despre cum zbori cu escala afla aici: Zbor low-cost cu escala - procedura si recomandari

Calatoria in baza autorizatiei electronice

  • Incepand cu 1 Decembrie 2017 cetatenii romani pot calatori in Canada in scop turistic, fara viza, in baza pasaportului simplu electronic si a unei autorizatii electonice de calatorie (Electronic Travel Authorization – eTA).
    Autorizatia de calatorie eTA costa 7 dolari canadieni, se obtine doar online, prin accesarea paginii www.Canada.ca/eTA-Romania si are o valabilitate de 5 ani sau, pana la expirarea valabilitatii pasaportului simplu electronic.
    Obtineti eTA inainte de a va rezerva biletele de avion.

Primele zboruri directe din noua generatie (si anume pe ruta din/spre Montreal si Toronto) au fost efectuate in luna Iunie 2018.

Rutele noi sunt operate cu orar limitat doar in sezonul de vara - iunie - octombrie, incepand cu vara anului 2022.

Zboruri Romania - Canada

Cine opereaza zborul direct

Boeing 767-300 Air Canada Rouge in Bucuresti OtopeniOperatorul oficial al cursei este Air Canada Rouge, companie aeriana fondata de Air Canada pentru a gestiona curse charter si private spre destinatii de vacanta. Dar numarul zborului este al companiei mame - Air Canada (AC). Asa si sunt indicate in sistemele de rezervari.

Atunci cand cautati zboruri din Bucuresti spre Toronto sau Montreal puteti vedea si zboruri afisate ca fiind operate de Lufthansa. Unele motoare de rezervari pot afisa zboruri la aceeasi ora, unul operat de Air Canada si al doilea de Lufthansa.

De fapt este un singur zbor, operat de Air Canada Rouge dar poate fi rezervat si in sistemul de rezervari Lufthansa, companile fiind partenere si membre ale aceleiasi aliante - Star Alliance.

Zborul este operat pe aeronave de tip Boeing 767-300ER - un avion american bimotor lung-curier produs de firma Boeing. Este un avion cu doua culoare (diametru mare), cu o capacitate medie, putand transporta 210 de pasageri pe distante cuprinse intre 9.400 si 12.200 km.

Preturi zboruri directe Romania - Canada

Preturile la bilete sunt foarte bune pentru un zbor peste ocean - media e de 700 euro dus-intors - daca iti rezervi biletele din timp. Din timp, pentru aceasta destinatie, inseamna 6-12 luni inainte de zbor.

  • Daca ai de gand sa zbori direct si ieftin din/spre Canada exista o singura solutie - sa rezervi biletele cat mai devreme.
    Toate (absolut toate) biletele ieftine pe aceasta directie se vand cu aproximativ 6 luni inainte de zbor si mai devreme.

Daca preferi sau esti nevoit sa iti cumperi biletele cu mai putin timp inainte de zbor biletele in aceasta perioada te vor costa aproximativ de la 1000 la 2000 euro dus-intors (in functie de sezon).

Iti atragem atentia ca motorul de cautari bilete iti afiseaza automat mai intai zborurile cele mai ieftine care sunt cu escala si pornesc de la 289 euro.

Pentru a vedea doar zborurile directe - utilizeaza filtrul de zboruri.

Aeroporturi

Alte optiuni de zboruri directe spre Canada

Kiev

In 2021 din regiunea noastra mai zboara direct spre Canada si Ukraine International Airlines. Zborul direct Kiev - Toronto este operat pe tot parcursul anului, fara intreruperi, de 3 ori pe saptamana. Aceasta optiune este una potrivita pentru Calatorii din Nord-Estul Romaniei si Bucovina.

Conform datelor recensamantului canadian din 2016, sunt aproximativ 240 000 de romani in Canada. Unele surse estimeaza ca acest numar poate fi mai mare de 400 000 daca se iau in calcul si canadienii care sunt in totalitate sau partial de provenienta romana.