Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Cel mai preferabil mod de a zbura este, fara indoiala, zborul direct. Insa nu toate destinatiile sunt accesibile din locatia calatorului si aici vin in ajutor conexiunile de zboruri, care efectiv te duc in orice loc de pe planeta.

Sa vedem mai jos ce inseamna aceste definitii si care sunt totusi punctele contra si pro ale acestor 2 tipuri de calatorii cu avionul?

Mai intai sa vedem insa ce inseamna 'zbor direct'. Unele motoare, companii aeriene si surse pe internet numesc 'zbor direct' si zborul dintre 2 puncte care nu are nicio modificare a numerelor de zbor, care poate include una sau mai multe escale intr-un punct intermediar. Aceasta "definitie" este o notiune depasita istoric si un truc de marketing - si nu este corecta.

In limba romana zbor direct inseamna un zbor direct - adica nici un fel de escala sau oprire tehnica. Zbor direct inseamna 1 decolare +  1 aterizare.

Zbor direct

Dupa cum am vorbit mai sus zborul direct inseamna ca aeronava va efectua un zbor din punctul de plecare spre destinatia planificata de pasager, fara schimburi de curse sau opriri in itinerariu. Din punctul A in punctul B zbori o data.

Pro

  • Zbori o data, mai putin timp petreci in aer si in aeroporturi. O data treci procedurile aeroportuare si de frontiera.
  • In caz de anulare sau modificare de orar este mai simplu sa schimbi biletele.

Contra

  • Nu sunt accesibile toate destinatiile solicitate din punctul de plecare al Pasagerului.
  • Pretul pentru unele zboruri directe spre destinatii indepartate poate fi mult mai scump decat zborul cu escala.

Zbor cu escala

Zborul cu escala presupune mai multe zboruri pentru a ajunge din p. A in p. B. 1 escala este suficienta pentru majoritatea zborurilor, chiar si intercontinentale, dar pentru destinatii mai indepartate pot fi necesare mai multe escale.

Pro

  • Zbori acolo unde nu sunt zboruri directe. 
  • In cazul conexiunilor low-cost pretul poate fi si de doua ori mai mic decat pentru un zbor direct.
  • Ai sansa sa vizitezi si alte orase pe langa orasul de destinatie. Daca doresti sa vizitezi orasul intermediar, poti opta pentru o escala mai lunga pentru a avea mai mult timp sa vizitezi locurile turistice.

Contra

  • Zbori de 2 ori (sau mai mult, in dependenta de unde cumperi biletul), mai mult timp petreci in aer si in aeroporturi. Escalele lungi pot fi destul de obositoare.
  • In cazul anularii sau modificarii unui zbor, este mai problematic sa reprogramezi itinerariul.

ZborDirect recomanda sa alegeti zboruri directe pentru calatoria D-voastra, daca acestea sunt disponibile pentru itinerariul dorit, in caz contrar puteti opta pentru o escala cat mai scurta, dar suficienta pentru procedurile de control in aeroportul intermediar, timpul mimim este calculat de motorul de rezervari, dar trebuie sa va asigurati si personal de acest lucru.

Articole similare

Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru un zbor fara probleme
Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru u…
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu avionul
Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu a…
Cum zbori din Moldova spre Moscova si Rusia
Cum zbori din Moldova spre Moscova si Rusia
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate