Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Cel mai preferabil mod de a zbura este, fara indoiala, zborul direct. Insa nu toate destinatiile sunt accesibile din locatia calatorului si aici vin in ajutor conexiunile de zboruri, care efectiv te duc in orice loc de pe planeta.

Care sunt totusi punctele contra si pro ale acestor 2 tipuri de calatorii cu avionul?

Zbor direct

Zborul direct inseamna ca aeronava va efectua un zbor din punctul de plecare spre destinatia planificata de Pasager, fara schimburi de curse sau opriri in itinerariu. Din punctul A in punctul B zbori o data.

Pro

  • Zbori o data, mai putin timp petreci in aer si in aeroporturi. O data treci procedurile aeroportuare si de frontiera.
  • In caz de anulare sau modificare de orar este mai simplu sa schimbi biletele.

Contra

  • Nu sunt accesibile toate destinatiile solicitate din punctul de plecare al Pasagerului.
  • Pretul pentru unele zboruri directe spre destinatii indepartate poate fi mult mai scump decat zborul cu escala.

Zbor cu escala

Zborul cu escala presupune mai multe zboruri pentru a ajunge din p. A in p. B. 1 escala este suficienta pentru majoritatea zborurilor, chiar si intercontinentale, dar pentru destinatii mai indepartate pot fi necesare mai multe escale.

Pro

  • Zbori acolo unde nu sunt zboruri directe. 
  • In cazul conexiunilor low-cost pretul poate fi si de doua ori mai mic decat pentru un zbor direct.
  • Ai sansa sa vizitezi si alte orase pe langa orasul de destinatie. Daca doresti sa vizitezi orasul intermediar, poti opta pentru o escala mai lunga pentru a avea mai mult timp sa vizitezi locurile turistice.

Contra

  • Zbori de 2 ori (sau mai mult, in dependenta de unde cumperi biletul), mai mult timp petreci in aer si in aeroporturi. Escalele lungi pot fi destul de obositoare.
  • In cazul anularii sau modificarii unui zbor, este mai problematic sa reprogramezi itinerariul. Dar daca ati rezervat pe zbordirect.com, aceasta este deja problema Agentiei.

ZborDirect recomanda sa alegeti zboruri directe pentru calatoria D-voastra, daca acestea sunt disponibile pentru itinerariul dorit, in caz contrar puteti opta pentru o escala cat mai scurta, dar suficienta pentru procedurile de control in aeroportul intermediar, timpul mimim este calculat de motorul de rezervari, dar trebuie sa va asigurati si personal de acest lucru.

Zbor low-cost cu escala - procedura si recomandari

Zbor cu escala procedura
Zborul direct este cea mai rapida si comoda modalitate de a calatori cu avionul si iti recomandam sa optezi pentru aceasta optiune, daca este disponibila pentru itinerariul tau. Dar uneori zborul cu escala este optiunea mai ieftina sau unica modalitate de a ajunge la destinatia dorita cu avionul. Vezi aici tot ce trebuie sa stii cand reze...
Citeste mai departe
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.