Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Zbor Direct vs Zbor cu Escala

Cel mai preferabil mod de a zbura este, fara indoiala, zborul direct. Insa nu toate destinatiile sunt accesibile din locatia calatorului si aici vin in ajutor conexiunile de zboruri, care efectiv te duc in orice loc de pe planeta. Care sunt totusi punctele contra si pro ale acestor 2 tipuri de calatorii cu avionul?


Zbor direct

Zborul direct inseamna ca aeronava va efectua un zbor din punctul de plecare spre destinatia planificata de Pasager, fara schimburi de curse sau opriri in itinerariu. Din punctul A in punctul B zbori o data.

Pro

Zbori o data, mai putin timp petreci in aer si in aeroporturi. O data treci procedurile aeroportuare si de frontiera.

In caz de anulare sau modificare de orar este mai simplu sa schimbi biletele.

Contra

Nu sunt accesibile toate destinatiile solicitate din punctul de plecare al Pasagerului.

Pretul pentru unele zboruri directe spre destinatii indepartate poate fi mult mai scump decat zborul cu escala.

Zbor cu escala

Zborul cu escala presupune mai multe zboruri pentru a ajunge din p. A in p. B. Pe ZborDirect sunt zboruri cu maximum 1 escala, adica 2 zboruri pentru ajunge la destinatie.

Pro

Zbori acolo unde nu sunt zboruri directe. 

In cazul conexiunilor low-cost pretul poate fi si de doua ori mai mic decat pentru un zbor direct

Ai sansa sa vizitezi si alte orase pe langa orasul de destinatie. Daca doresti sa vizitezi orasul intermediar, poti opta pentru o escala mai lunga pentru a avea mai mult timp sa vizitezi locurile turistice.

Contra

Zbori de 2 ori (sau mai mult, in dependenta de unde cumperi biletul), mai mult timp petreci in aer si in aeroporturi. Escalele lungi pot fi destul de obositoare.

In cazul anularii sau modificarii unui zbor, este mai problematic sa reprogramezi itinerariul. Dar daca ati rezervat pe zbordirect.com, aceasta este deja problema Agentiei.

ZborDirect recomanda sa alegeti zboruri directe pentru calatoria D-voastra, daca acestea sunt disponibile pentru itinerariul dorit, in caz contrar puteti opta pentru o escala cat mai scurta, dar suficienta pentru procedurile de control in aeroportul intermediar, timpul mimim este calculat de motorul de rezervari, dar trebuie sa va asigurati si personal de acest lucru.

Blog ZborDirect - Noutati si informatii importante

Aboneaza-te si primeste pe email cele mai fierbinti oferte de bilete low-cost, noutati despre zboruri, promotii si reduceri